Şimdi Ara

General Mobile Stockrom Yeni sürüm [02.09.2013 OTA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
24
Favori
8.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SPFLASH
    2.Sürüm Stock ROM

Kurulum;
    quote:

1- Vermis oldugumuz paketteki driverlari kuruyoruz. (Windows 8 için driver signature vertificationu kapatmaniz gerekmektedir. Google'dan kolayca bulunailecek bir islemdir.)
    2-Telefonun pilini çikariyoruz.
    3-Telefonun pili çikik vaziyette kabloyu PC'ye bagliyoruz. (Yaklasik 3 saniye sonra tekrar baglanti koptu gibi görünecek bu normal. Bu 3 saniyelik süreçte VCOM gibi bir donanim algilayacak ve 1. adimda kurdugumuz driverlar sayesinde bunu otomatik yükleyecek.)
    4-Telefonun kablosunu çikariyoruz. (Pili falan takmayin.)
    5-Indirmis oldugumuz ROM dosyasini bi klasöre çikartiyoruz. (Yani RAR'dan yada ZIP'ten yeni bir klasöre)
    6-SP Flash Tool'u vermis oldugumuz paketten açiyoruz.
    7-"Scatter-loading"e tiklayip ROM'u çikardigimiz klasöre geliyoruz. MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt sonunda PMT yazani seçiyoruz

8-Download butonuna basiyoruz. Cancel tusu aktif oluyor digerleri sönüyor. (Telefonu henüz PC'ye baglamadan bu butona basiyoruz!)

9-Telefonu pilsiz bir sekilde PC'ye bagliyoruz ve hiç biseye dokunmuyoruz. Kurulum islemi otomatik basliyor.

10-Ekranda yesil çember gördügünüzde kurulum tamamlanmis oluyor. Kabloyu çikariyoruz. (Hemen açmayin alttaki adimi okumadan!)

11-Pili takiyoruz ve telefonu SES AÇMA + GÜÇ tuslarina basili tutarak recovery modunda açiyoruz. Ünlem isareti gelene kadar birakmiyoruz. Ünlem isareti gelince bi kere daha güç tusuna basiyoruz. Simdi seçenekler göründü.
    12-SES KISMA tusu ile "wipe data/factory reset" yazan seçenege iniyoruz ve SES AÇMA tusu ile onay veriyoruz. YES'e ayni sekilde inip SES AÇMA tusu ile onay veriyoruz.
    13- Wipe islemi tamamlandiktan sonra "reboot system now" seçenegini SES AÇMA tusu ile onayliyoruz.

Rootsuz müdahalesiz sürümdür,spflashtooldan download butonu ile kurun hata alirsaniz "MT6589_Android_scatter_emmc_PMT.txt" dosyasini seçerek kurun.Kurduktan sonra ses açma + güç tusu ile wipe data yapin ve kurulum tamamlandi

Download butonu ile kurdugunuzda cihazi tamamen sifirlar ve yeniden yazilim yükler.Kendi telefonumda defalarca denedim bir sorunla karsilasmadim

02.09.2013 Ota güncellemesi geldi
    Düzeltilenler;
    Kamera uygulaması güncellendi ve yeni özellikler eklendi.
    Sistem güncellemeleri yapılarak performans değerleri arttırıldı.
    Güç yönetimi performansı artırıldı.
    Türkçe yazım düzeltmeleri yapıldı.

Telefonu manuel olarak güncellemek

Telefondan internete giremiyorsanız işinize yarayacaktır. Bu yöntemi tavsiye etmem Kablosuz veye Veri bağlantısı ile güncelleyebiliyorsanız ordan yapın.

Önemli olan noktalar: dosyayı sadece birkez yükleyin.Yazılımın Tarihini kontrol edin. Ona göre indirme yapın yanlış sürüme yanlış paket yüklemeyin(sorumluluk size ait)

Yazılım tarihini kontrol etmek; Menüdeki Sistem Güncelleme uygulamasına girin Yayınlanma tarihi yazısına göre aşağıdaki paketlerden birini indirin.

Aşağıdaki linkten ota paketini indirin ve sdkarta atın.
    Ses açma+ Güç tuşu ile Recovery e(CWM değil orjinal recovery) girin ve install from sdcard seçeneğinden dosyayı seçip kurun.

Sistem Güncelleme uygulamasında;
    23.07.2013 Yazıyorsa bu paketi indirin.(Bu konudaki sürüm yani Ayarlarda Genel Ayarlar,Tüm Ayarlar yazan sürüm. Yada Derleme numarasına bakın Ayarlar --> Telefon Hakkında --> Derleme Numarası:T5910 )
    http://gmdiscovery.generalmobile.com:82/ota/res/ota/12/24/WBWX192TG_0101_update_Discovery_T6106_Discovery_T5910.zip

29.05.2013 Yazıyorsa bu paketi indirin.(Türkçesi bozuk olan sürüm yani Ayarlarda Common Settings,All Settings yazan sürüm. Yada Derleme numarasına bakın Ayarlar --> Telefon Hakkında --> Derleme Numarası:T5612)
    http://gmdiscovery.generalmobile.com:82/ota/res/ota/12/23/WBWX192TG_0101_update_Discovery_T6106_Discovery_T5612.zip

Telefonu servise verip test yazılımı alan yada başka başka nedenler ile güncelleme alamayan arkadaşlar (T6106 yüklü olmadığı halde son sürüm yüklü yazısı çıkarsa) verdiğim yazılımı spflash ile kursunlar sonra güncellesinler sorunsuz güncellenecektir.

Iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber71khan -- 3 Eylül 2013; 19:48:51 >

• Paylaşım için teşekkürler.
    Yeni sürümde yalnız türkçeleştirme mi yapılmış yoksa gözünüze çarpan başka yeniliklerde var mı?
  • Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize kolunuza zihninize saglik hocam çok iyi çalışma

• uzman arkadaşlardan bu sürümde nelerin düzeltiğini öğrenebilir isek bizde kurulum yapabiliriz.
  • Artisi eksisi nedir bunun hocam

• +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei Google Kurma (01.05.2021)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok Teşekkürler,ellerinize sağlık
  • Tşkler elleriniz dert görmesin.
  • Mevcut eski yazılımdan farklı olan birkaç şey var. Türkçe leştirme gayet başarılı olmuş. (Sadece Zil sesleri kısmında (FOR RİNG AND OUTDOOR RİNGTONES) bunu unutmuşlar başlık altında) ilk bakışda farkedilmiyor.

Bir diğer gözüme çarpan veya benim öyle hatırladıgım uygulamada ,Kablosuz giriş yazan uygulama.(menüdeki)

Telefon hakkında ya girdiğinizde en altta Derleme numarası (SW VERSION ) bendekinin farklı oldugunu göreceksiniz zaten. Bir diğer konuda Güncellemeye tıkladıgınızda son sürüm yüklü yazısı çıkıyor ve rahatlayıp mutlu oluyorsunuz..
    Kamera konusunda ufak bir hatırlatma sanki oynamışlar kamera değerleri ve kodlamaları ile pembeleşme vesaire ben farkedemedim eskisi gibi , yaş 38 belkide ondandır.. (Not: Kapalı ortamda pembeleşme yi şimdi test ettim azcık var. Kamera nin sesini komple iptal etmişler gibi bişey.acık konum getirdiğim halde yok. ayrıca ses açma kapama tuşlarını kamera resim cekimi için kullanabiliyorsunuz.)

Sonuç: Resimlere bakarak karşılaştırmanızı yapabilrsiniz. bendeki Tema xperia z ninki buna bakarak aaaa ne güzelmiş valla deyipde heyecanlanmayın akşam akşam...:)) Not: Ayarlar kısmı ekran resmi 3 adete ancak sığdı.

Allah a Emanetsiniz.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lee Blacksea

Mevcut eski yazılımdan farklı olan birkaç şey var. Türkçe leştirme gayet başarılı olmuş. (Sadece Zil sesleri kısmında (FOR RİNG AND OUTDOOR RİNGTONES) bunu unutmuşlar başlık altında) ilk bakışda farkedilmiyor.

Bir diğer gözüme çarpan veya benim öyle hatırladıgım uygulamada ,Kablosuz giriş yazan uygulama.(menüdeki)

Telefon hakkında ya girdiğinizde en altta Derleme numarası (SW VERSION ) bendekinin farklı oldugunu göreceksiniz zaten. Bir diğer konuda Güncellemeye tıkladıgınızda son sürüm yüklü yazısı çıkıyor ve rahatlayıp mutlu oluyorsunuz..
    Kamera konusunda ufak bir hatırlatma sanki oynamışlar kamera değerleri ve kodlamaları ile pembeleşme vesaire ben farkedemedim eskisi gibi , yaş 38 belkide ondandır.. (Not: Kapalı ortamda pembeleşme yi şimdi test ettim azcık var. Kamera nin sesini komple iptal etmişler gibi bişey.acık konum getirdiğim halde yok. ayrıca ses açma kapama tuşlarını kamera resim cekimi için kullanabiliyorsunuz.)

Sonuç: Resimlere bakarak karşılaştırmanızı yapabilrsiniz. bendeki Tema xperia z ninki buna bakarak aaaa ne güzelmiş valla deyipde heyecanlanmayın akşam akşam...:)) Not: Ayarlar kısmı ekran resmi 3 adete ancak sığdı.

Allah a Emanetsiniz.

Saygılarımla.
    Benden bukadar Arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee Blacksea -- 14 Ağustos 2013; 0:45:42 >

• Hocam cwm ile yüklenebiliyor mu bu rom
  • +1

• hocam cok trsekkur ederim :)

• ellerinize sağlık. bir denemek lazım...
  • Merak ettim kurdum.Bir süre kullanalım bakalım ne kadar hoşumuza gidecek görelim.Kaynak dosyalar için teşekkürler
  • Emeğine sağlık.İndirdim kenarda köşede bulunsun :)
  • eyvallah çok teşekkürler. emek vermişsiniz arkadaşlar.
  • Ellerinize sağlık. Bu güncellemeyi yükleyince telefon belleğinde ve sd kartta kurulu programlar siliniyor mu? Ram kullanımı ve hız açısından telefonda değişiklik var mı?
  • Bunu kurduğumuzda telefondaki herşey gidiyor değil mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.