Şimdi Ara

★ General Mobile GM 9 Pro ★ ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı! (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.818
Cevap
89
Favori
320.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Google tarafından General Mobile'a ceza kesildi zaten androidone yükümlülüklerini yerine getirmediği için ama maalesef yüzsüz Türk basını sesini çıkarmadığı için kimsenin haberi olmadı sadece Hwp bu bilgiyi paylaştı o kadar. GM kullanıcıları olarak yapabileceğiniz tek şey firmayı sürekli arayıp sıkıştırmak. Eylül ayında destek bitiyor eğer güncelleme gelmezse THH gidin ve hakkınızı arayın ayrıca cihazda Dolby Vision HDR var dediler ama yok yazılımsal olarak kapalı yani şuanda kullanamadığınız bir özelliği de varmış gibi sattılar bunları mutlaka ekleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "google one" kapsamında olup da dünyada GM gibi başka firmalar da var mıdır ? emsal niteliğinde olan bir tek GM mi var "one" programına dahil olup güncelleme vermeyen?
  • halen android 10 güncellemesi geleceğini umut eden var mı? Telefon video kaydı yaparken sesi çok kısık kaydediyor. Bu kadar vahim bir hatayı bile 1 senedir düzeltmediler. Bana android one cihazı satıyosun ve güvenlik güncellemesi bile vermiyosun. Bu ticari bir suç değil mi? Bu işi mahkeme çözer bence..

    Benim tahminim; eylül sonuna kadar oyalayıp eylül ayı bitince "güncelleme süresi doldu" diye başlarından savacaklar. Bu işin peşini bırakmamak lazım. zehir zıkkım olsun verdiğim para da.. Ben bu cihazı sırf "android one" diye almıştım ne bekledik ne bulduk şansıma tüküreyim
  • Arkadaşlar şarj aletinin kafa kısmını kırdım yenisini almam lazım var mı öneriniz? Amazon da 30 TL iyi midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraysgt

    Arkadaşlar şarj aletinin kafa kısmını kırdım yenisini almam lazım var mı öneriniz? Amazon da 30 TL iyi midir?
    Amazonda güzel fiyatlar var. GM in ürünleride gayet makul fiyatta. Yine amazonda Baseus marka dayanıklı kablolar da var onlara da bakabilirsin.
    https://www.amazon.com.tr/s?k=BASEUS+TYPE+C&__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&ref=nb_sb_noss_2




  • Bu saatten sonra kesinlikle güncelleme gelmez. Arkadaşlarında bahsettiği gibi 2 yılın bitmesini bekliyorlar. Yaptıkları geçekten rezil bir durum. Benimde aklımda bu durumu THH başvuru yapmak var.
    Bu gibi durumlarda sesini çıkarmadığında daha fazlasını yapıyorlar. THH ye başvuru yapan bir arkadaş var mı ortak bir yol çizelim.
  • Thh ile paraların geri alınabileceğini düşünüyorum ancak parayı almak kendi adıma konuşacak olursam benim çok fazla işime gelmiyor 2019 mayıstan beri kullanıyorum telefonu 1300 TL gibi komik rakama almışım. Bana 1300 geri verse elle tutulur bir şey almak için şu piyasada benim üzerine en az 1500 eklemem lazim. Piyasa 2500 TL dolaylarinda p23 işlemcili 720p IPS ekranlı tellerle dolu. Para vermek istemiyorum bu cihazlara.

    Ancak sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz telegram ya da wp gruplarında olanlar varsa kendi aralarında bir örgütlenmeye gitse ve her gün aynı saatte Twitter üzerinden bir kampanya baslatsa bunu her gün istisnasız yapsa ses getirir hem GM de hem halkta hem de teknoloji platformlarında dikkat çeker. GM böyle bir planlı linçe cevapsız kalamaz. Marka değerini düşünen hiçbir işletme duramaz esasında. Android 10 vermek zorunda kalır.

    Android 10 mevzusunda açıkçası ben GM in başından beri böyle bir şey yapmak üzere yola çıktığını da sanmıyorum. Bu çok fazla bir deli cesareti olur. Büyük ihtimal üretim için anlaştığı firma ile baştan her şeyi konuşmuşlardı, cihazları üret, yazılımını geliştir vs. Bir anlaşmaya gidildi.. daha sonra karşı taraf ile çıkan anlaşmazlık sonucu karşı taraf yazılımdan ve üretimden desteğini çekti. Piyasaya satılan 9 prolar ise daha önce üretilen partilerin GM fabrikasında toplanması ile dağıtılmış oldu, eldeki malzemeleri tukettiklerinde ya da kâr marjları yatırımı fazlasıyla amorti ettiğinde ise GM 9 plus 10 20 ve 20 proyu art arda sürdüler. Dikkat ederseniz 9 plus tanıtımından çok sonra geç cıkarken ( üretimdeki anlasmazlik ve üretici firma değişimi olarak yorumluyorum) 10 20 ve 20 pro ise bir anda peydah oldular. Bu nokta onların gm9 pro ve cihazın üreticisi sayfasını tamamen kapattıkları nokta oldu.

    Bu irfan gsi rom mevzuları vs de hep bu yol ayrımından kaynaklı gibi geliyor bana. Eldeki amatörler ile bir şeyler denemek istediler. Her zaman deriz ya kerneli versin millet zaten yazılımı geliştirir , ellerinde yokki versinler. İrfan rom dediğimiz gsi biliyorsunuz her cihazda uyumlu çalışır zaten o yazılımı gm8 e yükle onda da donanımları tanır ve çalışır. Modele has bir şey değil çünkü. Elinde kernel olmayan bir firma gsi dışında ne ile oynayabilirdi ki . Olayı kurtarmaya çalıştılar ama o da ellerinde patladı.

    Biliyorum yazdığım son kısım çok farazi gibi görünüyor ama bazı arkadaşlarımızın global modeller için çıkarılan benzer donanıma sahip cihazların port romlarini alıp üzerinde oynayarak bir şeyler denemesinden ne farkı vardi irfan olayının.

    Sözün özü baskı ile GM bize bir güncelleme gönderebilir ama bu gelen güncelleme bence hiçbir sorunu cozmeyecek, deneyip iclerine sinen , en sorunsuz gibi bu duruyor dedikleri paketi bize iteleyecekler. Sorunları ise biz kullanıcılar günlük yaşamda farkedecegiz ama artık geri dönüşü de olmayacak gelinen noktadan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • THH başvuracak arkadaşlar whatsapp tan güncelleme için verdikleri cevapların ekran görüntülerini kaydedin. GM 5 modelinde yaşanan süreci tekrar yaşatacaklar millete. Yazıklar olsun.
    General Mobile bizden değildir.
    Bizden olan bizi aldatmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciyesimiz -- 26 Ağustos 2020; 17:11:57 >
  • Konuyu okuyamadım. Telefona bu dönemde çok ihtiyacım var ama param 2000 lira. Taş çatlasa 2200. Telefonum tamamen bozuldu.

    Bu telefonun olumsuz yönleri neler eksileri ve artıları? alınır mı? GM20 nasıl hangisi daha iyi?
  • Ascani A kullanıcısına yanıt
    Cihaz Eylül geldiğinde tam 2 yıllık olacak daha güncel bir cihaza yönelmek daha mantıklı.

    Android one cihazı olmasına rağmen 10 almadı , almadığı gibi güvenlik yamaları da Eylül 2019 da takılı kaldı. Kısaca güncel degil cihaz.

    Kamerasında odakla ilgili sorun var, bir doküman çekince kendini belli ediyor bir kısım her zaman bulanık, bunun dışında eşimi dostumu bokeh çekeyim dersen çok iyi.

    Video performansı görüntüyü sallamadan çektiği için aslında çok iyi ama sıkıntısı var , nedir ? Sesleri derinden bazen boğuk bazen de cam gibi alıyor, cani nasıl isterse yani.

    Wp goruntulu gorusme görüntü çamur gibi. Ayrıca handsfree konuşmak işkence sesler karışıyor hiçbir şey anlasilmiyor.

    Sesli görüşmede karşıya ses gitmede sorun var, kesilebiliyor, derinlesebiliyor ama keyfi yerindeyse su gibi berrak.

    Bunlar olumsuzlukları ve bence 2000 TL vermemek için yeterli sebepler.

    Olumlu yanları elbette var amoled ekran şahane, sd660 işlemci hala güncel cihazlara kafa tutar. 4gb ram yeterli. 64 GB depolama yeterli. Cihaz ele alınca dandik hissi vermiyor kesinlikle. Çerçevesi plastik değil zaten. Stereo hoparlör var ve ses düzeyi tatminkar sayılır, çok yüksek değil ama çok düşük de değil.

    Ayrıca GM 20 ile GM 10 aynı islemciye sahip cihazlar biri sadece daha büyük ekrana sahip.
    GM 20 4/64 GM 10 ise 3/64... GM 20 6" GM 10 ise 6.5"..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 27 Ağustos 2020; 10:23:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bandogge kullanıcısına yanıt
    Her aksilik bu firmayı mi bulur derler adama adamların kronik sorunlu olmadığı modeli yok. Uluslararası ticaret mahkemeleri var öyle basit işler değil o sözleşme yapacan sonra cayacan yada bilgi sızdırıcan çok ağır yaptırımlar öder. GM firması daha kendi web sitesini düzenlemekten aciz bir firma yüksek teknoloji ürünü üretiyoruz diye nasıl reklam yapar anlam veremiyorum. GM 5 plus ele alalım telefon üretiyorsun bütün üreticilerin kullandığı donanım ve parçaları kullanıyorsun diğer üreticiler yazılımı zamanında eksiksiz ve tam verebiliyor ama GM firmasına driver vermiyor bu nedenle yazılımı hatalı ve geç veriyorsun ? Dış güçlerin oyunu mu bunların 64 bit işletim sistemi reklamı yapıyorsun cihazı alıyorsun 32 bit çıkıyor ? Dış güçler gene GM çelme taktı. Android one diyorsun ama normal cihazdan farkı olmuyor ? Dış güçlerin oyunu mu ? Pandemi var dediler çalışanlarımızın sağlığını düşünüyoruz dediler, yeni telefonlari nasıl çıkarttın demezler mi adama ? Teknolojik gelişmeler yapıyoruz diyorlar müşteri hizmetleri açıkla bana ne yaptığı açıklama yap bilelim nasıl bir teknolojik gelişmeler bunlar. Beta programindayiz dediniz çalıntı gsi rom sundunuz ? Kimin oyunu dış güçlerin mi ? müşteri hizmetlerine 1 yıldır yazıyorum diyorum ki gece fotoğraf çekince insanların yüzü çamur gibi oluyor örnek resimler gönderiyorum o müthiş ARGE ekibi düzeltecek sözde bu cihaza 2000 TL para verdim verdiğim içinde pişmanım GM firmasının ürünlerini alma aldırma yoksa kahrından sorun olduğunda düzeltecekler diye uğraşıp durursunuz. GM firması güncellemeleri ceplerinden para gidecek diye vermiyor onlar için müşteri önemli değil cebine giren para önemli. 27 Ağustos 2020 oldu bir sene önceki duyduğum kelime ve cümlelerin aynısını hala müşteri hizmetlerinden duyuyorum. azimle çalışıyoruz yalana bak ekran görüntüsü de paylaşıyorum belki editörler haber yaparsa nasıl firma olduklarını görsünler insanlar.
    ★ General Mobile GM 9 Pro ★  ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pasa86 kullanıcısına yanıt
    GM 20 pro bahsettikleri gibi 2300 TL ile cikarsa ve sonradan sacma sapan fiyatlara doğru yükselmez ise ve GM 9 pro nün benzeri şekilde 1 yilda hızlı bir fiyat düşüşü yaşarsa , GM nin tüm bozuk imajına rağmen ben o modelin çok deli satacağını düşünüyorum. Sorunsuz bir cihaz olacak mı ben şu an bunu merak ediyorum, bizim GM 9 pro'nun akıbetini merak etmekten geçtim dogrusu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bandogge kullanıcısına yanıt
    Ben kendi cihazıma bakarım GM 9 pro ya, satış yapmak istiyorsa müşteriyi memnun edecek. Memnun etmiyorsa zaten bir daha ki sefere GM cihazlarını kullanan ve mağdur olmuş kişiler tercih etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bandogge kullanıcısına yanıt
    Güncellik değil de en önemli şey benim için çekim sorunu olmaması, karşıya sesimin net gitmesi ve karşıdan net gelmesi. Isınmaması ve bataryası. Ama dediklerinize göre almam bu cihazı. İsterse marsı çeksin. İsterse işlemci telefonu uçursun elimle tutmama gerek kalmasın. Altı üstü insta ya girip belki navigasyonda adres bulacağım. Biraz da makale okurum chrome dan indirip. Bunu her tel yapar. Ama konuşma önemli ortalama 3000 dk konuşuyorum ben. Çıldırtır o olay beni. Teşekkür ederim bilgilendirme için.
  • ben bu cihazı kullanmıyorum fakat arkadaşım kullanıyor. yukarıda bir arkadaş yazmış, GM Android One diye reklam yaparak bu cihazı sattıysa o güncellemeyi vermek zorunda. Bence herkes toplanıp Google 'a şikayet mektubu yazın. İşe yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefon bugun su teması ile ekrani açılmaz hale geldi telefon çalıyor bildirim sesi geliyor ama ekran karanlık açılmıyor. Var mi tecrübesi olan direk ekran değişimi mi yapmak gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone 3g ayarlarda gözükmüyor tt bu sorun yoktu ya 4g yada 2g oluyor Vodafone kullanan arkadaşlar 3g kullanabiliyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bradenburg B kullanıcısına yanıt
    Vodafone da öyle gorunuyor hocam ben hem Vodafone hem TT ile kullanıyorum. Bunu ben de farkettim. Aslında görülmese de alt ayar menüsü var.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dc.max.a2g_3g_4g

    Bu uygulama ile deneyin hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşverin android 10 u da, bu telefona ubuntu touch veya daha farklı linux bazlı işletim sistemi nasıl kurabiliriz onu anlatın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında almıştım kamerasına toz doluyor diye 2 kez servise verdim ama gene doldu.Yemin ediyorum çekiç ile kırasım var telefonu.Para iadesi talebi yapabilir miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.