Şimdi Ara

General Mobile Discovery Sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu telefona baktim cidden ucuz ama bir kac sorum olacak.
    1-Ciddi problemleri var mi ? Okudum forumlari ama pek goremedim bildiginiz varsa yazar misiniz ?
    2-Cortex A-7 cok eski degil mi ? Iyi midir ?
    3-Alsam elimde patlar mi ? Kasasi nasildir ?
    4-O fiyatta baska ne onerirsiniz ?
    5-En onemlisi Bu telefon alinir mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• efolokko E kullanıcısına yanıt
    Hocam yapmayın ya bininci açılışı şu konunun Gmobile anakonusunu takip etsen zaten orada fazlasıyla bilgi bulabilirsin artılarını ve eksilerini ben de şuanda discovery mevcut ve fazlasıyla memnunum
  • Abi haklisinda orada her kafadan bir ses cikmis alan almayan herkes yorum yapmis ben duzgun kulanicilardan yorum almak istiyorum

1-Benim gördüğüm GPS problemi dışında başka bir problemi yok. Uyduya bağlanmada sıkıntıları var. Açık alanda bile internet kapalıyken uyduya çok geç bağlanıyor. Hatta bazen hiç bağlanmıyor.
    2-Yeterli bir işlemci, az ısınması ve az güç tüketmesi de artıları.
    3-Elinizde patlayıp patlamayacağını kimse bilemez. En kaliteli telefonlar bile durup dururken bozulabiliyor. Kasa kalitesi açıkça iyi değil, narin bir cihaz dikkatli kullanmak lazım. Ancak çakma telefonlar kadar da kötü değil. Ortalamanın biraz altında bir kasa kalitesinin olduğu söylenebilir. İyi bir kılıfla kullanmak şart.
    4-O fiyatta telefona eş değer performans veren bir başka telefon yok. Windows Phone 8 kullanmak isterseniz Nokia Lumia 520 alınabilir. Özellikle kendi navigasyonu çok güzel ve verimli çalışıyor. Ancak internet ve oyun performansında Discoverye yaklaşamaz.
    5-En son gördüğüm kadarıyla hizlialdan 100 TL Worldpuan kampanyasıyla 500 TL'ye bu telefon alınabilirken kaçmaz diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 30 Ağustos 2013; 2:01:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz01

Hocam yapmayın ya bininci açılışı şu konunun Gmobile anakonusunu takip etsen zaten orada fazlasıyla bilgi bulabilirsin artılarını ve eksilerini ben de şuanda discovery mevcut ve fazlasıyla memnunum

dostum öyle diyorsunda insanlar telefon alacak hele benim gibi öğrenciyse 2 senede bir alıyor çok zaruri bir durum olmazsa. ve aldığın şeyin parana değmesini istiyorsun çünkü para kolay kazanılmıyor. ha ana konuya bakıyorsun, 350 sayfa yazı. zaten yarısı makara kukara. insanlarda kısayoldan sorularına cevap arıyor. çünkü anakonular gerçekten bildiğin çorba olmuş. yanlış anlama bu arada tamamen iyi niyetimle attığım bir mesaj bu. durumu izah etmek açısından.

• Valla teknoseyirde incelemesi var, izleyebilirsin. 600 TL'ye 720p IPS ekranlı ve dört çekirdekli telefon alamazsın. Ekranı Sharp üretimiymiş ayrıca. Tek sıkıntı 1 GB Ram ileride yetmeyebilir. JB ile 2 GB standart gibi bir şey artık. 5.0 çıkınca yüklersen ne olur bilemem. Fakat telefon zaten 3G'li olduğundan çok kasma sorunu da yaşamazsın. Bence alınabilir. Orijinali de Blu Life Play diye bir model.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sergeant7

quote:

dostum öyle diyorsunda insanlar telefon alacak hele benim gibi öğrenciyse 2 senede bir alıyor çok zaruri bir durum olmazsa. ve aldığın şeyin parana değmesini istiyorsun çünkü para kolay kazanılmıyor. ha ana konuya bakıyorsun, 350 sayfa yazı. zaten yarısı makara kukara. insanlarda kısayoldan sorularına cevap arıyor. çünkü anakonular gerçekten bildiğin çorba olmuş. yanlış anlama bu arada tamamen iyi niyetimle attığım bir mesaj bu. durumu izah etmek açısından.

Tesekkur ederim tam da demek istediklerimi yazmissiniz.

Kasasina kap aldik o problemi cozduk desek zaten navigasyon kullanmam onu da cozduk. Ama boyle 2-3 yil gider mi hatta daha fazlasi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İyi ve sağlam bir kılıfla kullanılırsa ve bozulmazsa rahat 2-3 yıl gider. Ancak dediğim gibi bozulup bozulmayacağının garantisini kimse veremez. En pahalı telefonlar bile kısa sürede bozulabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scipiotheafricanus

Valla teknoseyirde incelemesi var, izleyebilirsin. 600 TL'ye 720p IPS ekranlı ve dört çekirdekli telefon alamazsın. Ekranı Sharp üretimiymiş ayrıca. Tek sıkıntı 1 GB Ram ileride yetmeyebilir. JB ile 2 GB standart gibi bir şey artık. 5.0 çıkınca yüklersen ne olur bilemem. Fakat telefon zaten 3G'li olduğundan çok kasma sorunu da yaşamazsın. Bence alınabilir. Orijinali de Blu Life Play diye bir model.

Tesekkur ederim ama incelemeleri inandirici bulmuyorum kullanici yorumlari bence daha iyi. Birde telefon alinacaksa biraz beklendikten sonrami alinmali sizce gerek servise yollandiginda sikinti cekilmesin gerek insanlarin yorumlarini goz onune alip genel bir tanim cikarmak icin ?

• Sergeant7 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı yoldan bende geçtim teli alırken 1 ay neredeyse her mesaja baktım bende öğrenciyim biliyorum alırken her mesajı didik didik ettim ama şuanda ciddi bir sıkıntısı yok telin olan sıkıntılarda yazılımsal sıkıntılar.

Bu telefona ne zaman şükrettim biliyormusun S4 anakonusu ve Xperia Z anakonusuna göz atınca adamlar milyarlar dökmüş uğraştıkları sorunlar ciddi sorunlar biz yarısını ödedik ama donanımsal ve fiziksel olarak manş ciddi bir sorunla karşılaşmadık.
  • quote:

Hocam aynı yoldan bende geçtim teli alırken 1 ay neredeyse her mesaja baktım bende öğrenciyim biliyorum alırken her mesajı didik didik ettim ama şuanda ciddi bir sıkıntısı yok telin olan sıkıntılarda yazılımsal sıkıntılar.

Bu telefona ne zaman şükrettim biliyormusun S4 anakonusu ve Xperia Z anakonusuna göz atınca adamlar milyarlar dökmüş uğraştıkları sorunlar ciddi sorunlar biz yarısını ödedik ama donanımsal ve fiziksel olarak manş ciddi bir sorunla karşılaşmadık.

şimdi ben bu telefondan 2 tane alacağım (kardeşimle bana) ve tek isteğim telefonun + ve -'lerinin olduğu bir liste. ama nerdee.. yazılımsal sıkıntılar derken neler? ve telefonun ciddi bir sıkıntısı varsa yazabilir misin buraya? kamerası nasıl bu arada?
  • Duyduguma gore kamera iyi (super bisi bekleme :) ) suan cok kararsizim abim kotu dedi .yi koydu ama ben pek emin degilim. BLU gibi markalara guvenme diyor.

Anakonuda ilk sayfayı oku hocam orada kullanıcı yorumlarıda var ben sana alıntı yapıyım oradan eksi yanlarını

TELEFONUN KULLANICI FİKİRLERİNE GÖRE EKSİLERİ

1. Menülerdeki 5-6 yerde görünen Türkçe çeviri eksikliği
    2. Müzik çalarında favori listesinden mp3 kaldırmak eziyet tek tek işaretlemek gerekiyor. Müzik çalar birçok eksikle geliyor. winamp şart
    3. Bildirim ekranındaki ayarlara ikinci kez tıklama ile ulaşabiliyorsunuz. Bildirim ekranın açıp en sağ üst simgeye tıklıyorsunuz.
    4. Kilit ekranına uygulama kısayolları eklenemiyor
    5. Kamera ışığı yetersiz
    6. Bildirim ışığı yok
    7. Ahize sesi daha yüksek olabilirdi. [ Az değil fakat daha yüksek olan telefonlar mevcut ]
    8. Mikrofon ekranın köşesine yerleştirilmiş içerisine toz-kir birikmeye çok müsait bir yerde ileride sorun yaşatabilir. Telefon alt kısmında olması gerekirdir.
    9. Yüz takibi olmalıydı nette sörf yaparken çat ekran kapanmamalı.
    10. Işık sensörü çok hızlı ekran parlaklığına müdahale ediyor. Telefon ekran ışığı sürekli kısılıp açılıyordu neden derken elimde oynayan telefon , odanın ışığını alma açısı değiştikçe ekran ışığına müdahale ediyor.
    11. Kamera iso100'de bile rahatsız edici noise üretiyor.
    12. Ses tuşları ve kilit tuşu kasayla uyumlu olmamış kaliteli krom kaplama olsaydı nefis yakışırdı telefona.
    13. Gelen bildirimler kilit ekranında küçücük uyarı yazısı şeklinde çıkıyor. Gelen bildirimlere tıklayıp içeriğini göremiyoruz menüye girmek zorunlu.
    14. Mini Hdmi yok kablosuz ekran teknolojili televizyon şart.
    15. Şarj cihazı çok şık ve kaliteli yanında verilen usb kabloda bir o kadar ucuz ve kalitesiz.
    16. Telefonun arkası açıldığında etiket ve pil kaplamasında kalite sorunları rahatsız ediyor.
    17. Designed by General Mobile ifadesi arka etikette tüketiciyi aldatmaya yönelik hareket.
    18. Sim2 girişi normal yapıdayken sim1 girişi yer olmasına rağmen micro yapıda.
    19. Titreşim yetersiz
    20. gps hızı yeterli değil ilk bağlantı 30 saniye kadar sürüyor.
    21. Kablosuz ekran teknolojisinde oyunlarda yaklaşık 1 saniye gecikme süresi bulunmakta.

• quote:

Anakonuda ilk sayfayı oku hocam orada kullanıcı yorumlarıda var ben sana alıntı yapıyım oradan eksi yanlarını

TELEFONUN KULLANICI FİKİRLERİNE GÖRE EKSİLERİ

1. Menülerdeki 5-6 yerde görünen Türkçe çeviri eksikliği
    2. Müzik çalarında favori listesinden mp3 kaldırmak eziyet tek tek işaretlemek gerekiyor. Müzik çalar birçok eksikle geliyor. winamp şart
    3. Bildirim ekranındaki ayarlara ikinci kez tıklama ile ulaşabiliyorsunuz. Bildirim ekranın açıp en sağ üst simgeye tıklıyorsunuz.
    4. Kilit ekranına uygulama kısayolları eklenemiyor
    5. Kamera ışığı yetersiz
    6. Bildirim ışığı yok
    7. Ahize sesi daha yüksek olabilirdi. [ Az değil fakat daha yüksek olan telefonlar mevcut ]
    8. Mikrofon ekranın köşesine yerleştirilmiş içerisine toz-kir birikmeye çok müsait bir yerde ileride sorun yaşatabilir. Telefon alt kısmında olması gerekirdir.
    9. Yüz takibi olmalıydı nette sörf yaparken çat ekran kapanmamalı.
    10. Işık sensörü çok hızlı ekran parlaklığına müdahale ediyor. Telefon ekran ışığı sürekli kısılıp açılıyordu neden derken elimde oynayan telefon , odanın ışığını alma açısı değiştikçe ekran ışığına müdahale ediyor.
    11. Kamera iso100'de bile rahatsız edici noise üretiyor.
    12. Ses tuşları ve kilit tuşu kasayla uyumlu olmamış kaliteli krom kaplama olsaydı nefis yakışırdı telefona.
    13. Gelen bildirimler kilit ekranında küçücük uyarı yazısı şeklinde çıkıyor. Gelen bildirimlere tıklayıp içeriğini göremiyoruz menüye girmek zorunlu.
    14. Mini Hdmi yok kablosuz ekran teknolojili televizyon şart.
    15. Şarj cihazı çok şık ve kaliteli yanında verilen usb kabloda bir o kadar ucuz ve kalitesiz.
    16. Telefonun arkası açıldığında etiket ve pil kaplamasında kalite sorunları rahatsız ediyor.
    17. Designed by General Mobile ifadesi arka etikette tüketiciyi aldatmaya yönelik hareket.
    18. Sim2 girişi normal yapıdayken sim1 girişi yer olmasına rağmen micro yapıda.
    19. Titreşim yetersiz
    20. gps hızı yeterli değil ilk bağlantı 30 saniye kadar sürüyor.
    21. Kablosuz ekran teknolojisinde oyunlarda yaklaşık 1 saniye gecikme süresi bulunmakta.

çok teşekkür ederim. gerçekten çok kararsızım alıp almamak konusunda. zaten telefonu alırım 1-2 basit oyun yüklerim, sonrasında arama mesaj internet kamera ve müzik dışında bi şey kullanmam gibime geliyor. o yüzden sıcak bakıyorum. fakat telefonun bu kadar ucuz olmasını sar değerinin yüksek olmasına bağlıyorlar? sar değerinden haberiniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergeant7 -- 30 Ağustos 2013; 2:36:05 >

SAR değeri 0,832 W/kg olduğu belirtilmiş.
  • Orada tek onemli eksik bence bildirim isigi olmamasi.
    Birde kablosuz ekran ne oluyor arkadaslar ? Telefonu o kadar arastirdim hic oyle bir sey gormedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: efolokko

Orada tek onemli eksik bence bildirim isigi olmamasi.
    Birde kablosuz ekran ne oluyor arkadaslar ? Telefonu o kadar arastirdim hic oyle bir sey gormedim.

dostum biliyorsun akıllı televizyonlara kablosuz bir şekilde ekran aktarımı yapılabiliyor. fakat bunda o özellik yokmuş galiba. öyle zannediyorum. bu telefonu şimdi nerede bulabiliriz bilgisi olan var mı? sağlam garantili olacak şekilde.
  • Telefonda kablosuz teknolojisi var hatta youtube da inceleme de var bununla ilgili.Garanti konusunda herkes aynı çünkü türkiyedeki tüm discolar telpa garantili.ben ilk seri cihazlardan kullanıyorum bugün de bir arkadaşımla beraber gittik doğubanktan aldık ona istanbuldaysan sende alabilirsin.Ancak son seride yok deniyor ama yinede alırken açtır kutuyu ve ölü piksel kontrolü yap siyah ekranda (bildirim çubuğu bile olur heralde).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekstekalkmayancuk -- 30 Ağustos 2013; 3:20:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

Telefonda kablosuz teknolojisi var hatta youtube da inceleme de var bununla ilgili.Garanti konusunda herkes aynı çünkü türkiyedeki tüm discolar telpa garantili.ben ilk seri cihazlardan kullanıyorum bugün de bir arkadaşımla beraber gittik doğubanktan aldık ona istanbuldaysan sende alabilirsin.Ancak son seride yok deniyor ama yinede alırken açtır kutuyu ve ölü piksel kontrolü yap siyah ekranda (bildirim çubuğu bile olur heralde).

hocam türkiyedeki bütün discoveryler sanırım senin dediğin gibi telpa garantili. telefonun kutusunu açmadan nasıl anlarız son seri mi yoksa ilk seri mi olduğunu? birde adamlar karşı çıkmaz mı ölü piksel kontrolüne?
  • Bide benim merak ettigim olu piksel sorunu sonradan olusur mu ? Hani ilk aldigimizda yok ama sonra olusma olayi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.