Şimdi Ara

*** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SIK SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUBÜ *** (2779. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56.565
Cevap
328
Favori
3.374.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27772778277927802781
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 gb tan cekti destegi Gm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    ben 16 gb kullanıyorum. yanlış alıntı oldu herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 13 Kasım 2015; 13:52:06 >
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Yanlis olmus,evet

• bayumut B kullanıcısına yanıt
    4 gb a destegini cekti Gm,artik duzeltme vs gelmeyecek.

En iyisi JellyBean su anda 4 gb icin

• Bundan önce tam 2 yıl önce aldığım ilk android telefonum GMD 16 gb ilk göz ağrım. İlk zamanlar 2-3 defa düşürmüştüm, birşey olmamıştı "ulan ne sağlam telefon yapmışlar" diyebilmiştim ilk telefonum olduğu için :) sonrasında ceketimin cebindeyken (ceket de elimde hava sıcakken ceketimi elime almıştım) 1-1,5 metre yüksekten fayans zemine düştü ve tuzla buz oldu. Şok olmuştum. Dedim " bu telefon nasıl böyle kıralabilir". Muhtemelen ilk 1-2 düşükteki sağlamlığı (!) konusunda bende uyandırdığı intiba bunda etkili.

Sonrasında ne olduysa oldu ......

Camını değiştirmek için tamirciye (kafa işte....garanti kapsamındaki servise niye göndermediysem artık) verdim. Ekranı değişti. Değişirken tamirci (muhtemelen kendi becerdi) kamerasını çalışmaz olarak teslim etti. Tamirci bana "muhtemelen düştüğünde zarar görmüştür" diye sıyrılmaya çalıştı ( ancak düştükten sonra kullandığımda kamerası çalışıyordu ) Netice olarak tamirci kamera artı ekran 200 TL masraf çıkarttı. Tamam dedim. Sorun olmasın yeter ki dedim verdim parayı....Tamir olduktan sonra "İMEİ geçersiz" hatası vermeye başladı her formattan veya fabrika ayarlarına döndükten sonra bu hatayı veriyordu "İMEİ geçersiz". Lanet olsun dedim ekranı değiştiren tamirciye götürdüm. Yazılım atılması gerekir dedi 50 TL daha paramı aldı. Ben halen uyanamadım ancak kimseyi de suçlayamam. (tamircilerde imei çalınması çok sık olan işlerdenmiş) Neyse 50 TL daha bayıldım yazılım atıldı sim kartın GMD tarafından algılanınca mutlu oldum. Tamirciye "bir daha bu hata olmaz dimi" diye sorunca bana "olursa bana getir bedavaya tekrar yazılım atarız " diye cevap verdi.

Velhasıl O yazılımdan sonra telefon bir daha iflah olmaz oldu. 2-3 yazılım daha attırmak zorunda kaldım VE EN SON ALARAK GMD telefonum cebimdeyken (cebimde de anahtarlık) camı sol alt köşeden 1 cm ebadında çizildi/kırıldı. Bu şekilde 5-6 ay Ekranı kullandım. Çalışıyordu ...ta ki fabrika ayarlarına dönüp telefonu kuruncaya kadar....

Sonra tekrar "İMEİ geçersiz " hatası verince yazılım atan meşhur tamircime gittim. Artık kanka bile olmuştuk tamirciyle . Ben ne halt bir tamirci olduğunu biliyordum, ancak ben de işi gırgıra vurmaya başladım...." Na ber kanka, yine ben...Ya bu yine imei hatası veriyo şuna bir el atsan"...."ıııı bir arkadaşa gösterim" vs. vs. vs....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keremhan77 -- 13 Kasım 2015; 14:44:37 >
  • GMD 16 GB mi değiştirme niyetindeydim. Hedefide Sony Xperia serilerinde birini almakta vardı. Z3 Compatca veya fiyatı ve kamera özellikleri ile bir C4 alim diyordum. Bu arada M5'in özellikleri ve fiyatının 1400-1600 TL aralağında çıkacağın söylentileri dikkatimi çekti.

M5'in çıkmasını beklerken elimdeki kırık camlı GMD 16 GB'mi tamir etmeye karar verdim. İşe sökme ile başladım. ( youtube sağolsun. herifin biri usta işi sökmüş onu izledim.cesaret geldi. zaten ıskartaya çıkarmıştım telefonu. deneme tahtası oldu bir nevi) Hiçbir parçayı zayi etmeden söktüm...

GMD min dokunmatık camını sipariş verdim internetten. geldi ve taktım. Şimdilik çalışıyor.

Parçaları tek tek söktüm youtube den videodan izleyerek. Aslında basit... sadece hassas ellere, parmaklara ve büyük bir sabr lazım...

Sökmesi daha zordu, 30 dakikamı falan aldı, ancak takması 10 dakikayı geçmedi bile...

Piyasadaki tamirci müsvetteleri ve TELPA sıkıntıları yüzünden GMD mi kendim söker ve takar haldeyim şimdi...

(dipnot: sadece kameramda ufak bir sorun var. kitap veya pc üzerinde yazılara odaklanmada sorun yaşıyorum. aslında fazla da takmıyorum bu sorunu...bu ufak sorun için telefonumu tekrar söküp takmak gibi bir riski alamam şimdilik....Gerçekten hassas işler çünkü... fotoğraf çekmede ise sorun yok. ön ve arka kamera büyük oranda çalışıyor )

Şimdilik GMD 16 GB ile idaredeyim...:) f/p olarak iyi bir telefondu. ancak kafamda sildim. öylesine idarelik kullanıyorum şimdi. Xperialar yeni gözdem.

Bir daha GMD alır mısın diye sorulursa cevabım telefonun hassas ve naifliği üzerine TELPA'yı da eklediğimde ASLA olurdu.
  • son kitkat güncellemesi ve jellybean i performans olarak karşılaştıracak birisi var mı acaba
  • izmirde yasayan discovery kullanan arkadaslar, izmirde hangi servis iyidir. pil problemiyle ilgili garantiye birakicam cihazi fakat ilk once size danismak istedim magdur olmamak amaciyla.

• Yeni batarya almak istiyorum telpadan mi alacagim arkadaslar? Yoksa teknosa bimeks gibi yerlerde var midir?

• bataryayı bitiyor ya yıllar geçtikçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MakeSomeEggForMe -- 14 Kasım 2015; 20:48:15 >
  • Anoren kullanıcısına yanıt
    Aynı olay tıpatıp başıma geldi . Telpa Garantisi bitmeye yakın cihazlara bahane bularak kullanıcı hatası demektedir. Ben ücretli şekilde USB kısmını tamir ettirebildim ve sizin gibi ekranı tamir ettirmeden kullanıyorum. (Ekrana 220lira istendi) Hakem heyetine de gittim bakalım ne çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefonu rootladım ben framaroot ile supersu da geldi uygulamalar arasına. Sonra xposed installer yükledim ve onun içinden spotifyskip youtube background gibi uygulamalar kurdum telefonu yeniden başlattım modüllerde de seçililer ancak ne spotifyskip ne de youtube background çalışıyor. Neden olabilir ?
  • arkadaşlar sistem güncellemede ağ problemi var. Sunucular mı kapalı?
  • merhaba.3g destegi yanlizca mini sim kart yuvasindami var.
    zira benim telefonumda hat mini sim yuvasinda olmamasina ragmen bugun avea bayisi mesaj atarak 3g yi aktiflestirdi.
    fakat gmd normal hat yuvasinda 3g desteklenmiyor demekte.
    E olan sembol su an H ve ara sira H+ olmakta

• MMX 166 kullanıcısına yanıt
    Telefon numara çevirmedeki ayarlardan Çift hat seçeneğinde görünütülü arama hangi sim kart seçili ise o hat 3G desteği oluyor.. Görüntülü arama seçilmeyen hat da 2G olmakta..
    İki slotta 3g destekler

Sadece ikisinde de ayni anda 3g kullanamazsiniz

Ben telefonu aldigimdan beri 2.slotta,tek sim kartla 3g kullaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Telefon numara çevirmedeki ayarlardan Çift hat seçeneğinde görünütülü arama hangi sim kart seçili ise o hat 3G desteği oluyor.. Görüntülü arama seçilmeyen hat da 2G olmakta..

goruntulu telefon aramasinda video baglantisi kurulamadi uyarisi vermekte

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İki slotta 3g destekler

Sadece ikisinde de ayni anda 3g kullanamazsiniz

Ben telefonu aldigimdan beri 2.slotta,tek sim kartla 3g kullaniyorum

teknik destek veren sayfalarda mikro sim yuvasinin 3g destegi verdigi soykenmekte.

lakin ben de normal sim yuvasi uzerinden 3g kullaniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aidata06

arkadaşlar sistem güncellemede ağ problemi var. Sunucular mı kapalı?

arkadaşım benim telefonumda da aynı problem var bütün herşey açık internet var ağ problemi kontrol edin diyor anlamadım gitti.telefonum 4 gb J.B yüklüydü aynı diyor kit kat yükledim yine aynı diyor ne yapmalıyım yardım lütfen ayrıca dahili hafıza sorunum var neyapabilirim telefonumdan çok memnunum
    Ayarlar
    Mobil ağlar
    3g hizmeti
    3gyi etkinleştir
    Dilediğiniz hattı açın, veri bağlantısından da aynı hattı seçin

• 
Sayfa: önceki 27772778277927802781
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.