Şimdi Ara

*** GENERAL MOBILE DISCOVERY - SIK SORULAN SORULAR - TEKNİK REHBER - KULLANICI KULUBÜ *** (2778. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56.565
Cevap
328
Favori
3.374.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27762777277827792780
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 senelik 16 GB siyah discovery sahibiyim. 2. kere tekrar eden usb'den şarj olmama problemi sebebiyle garantinin bitmesine yaklaşık 1.5 ay kala Profilo AVM'ye giderek bir Telpa macerası da ben yaşadım (ilk maceramda garantiden tamir etmişlerdi, para ödememiştim). Bunun yanında ekranda bulut gibi beyaz noktalardan 4 adet oluşmuştu. Garanti kapsamında şarj yuvası tamiri ve ekran değişikliği istedim. Biraz bekleyin, ekranı takip edin bilgi gelecek dediler. Bir süre bekledim, baktım bilgi ekranına ödeme bilgisi geldi. Baktım paşamlar 220 tl hesap çıkartmışlar. Hemen gişelere gidip itiraz ettim. Para talep etmelerinin sebebi, kasada sağ üst kısımda bir kırık vardı. Kasada bir darbe izi var, bu sebeple garanti kapsamında değiştiremeyiz dediler. Ki bu kırık da aslında düşmeden oluşan bir kırık değil. Tamamen kullanımdan kaynaklı bir kırık. Kasanın o kısmı oldukça zayıf. Zamanla yıprandı, sonrasında kılıf çıkarırken ya da takarken geliverdi, nasıl olduğunu hatırlamıyorum bile. Yani sağ üstte kırık var tamam da ekranda bu kırıktan kaynaklanan bir sorun yok ki? Herhangi bir kırık çatlak yok, discovery'nin kronik sorunlarından olan beyaz lekelerden başka hiçbir şey yok dedim. Tabi bütün itirazlarım sonucu değiştirmedi. En sonunda iyi madem ekranı değiştirmeyin, sadece usb'yi tamir edin dedim. Ona da olmaz efendim telefonu tam olarak tamir etmemiz lazım o şekilde teslim edemeyiz dediler!? Adamlar tamir ettiler mi kendilerini tutamıyorlar her yeri tamir etmeleri lazım yani Resmen kırığı bahane göstererek şark kurnazlığı yaptılar. İtirazımı tüketici hakem heyetine iletebilirmişim. İletelim eyvallah ama telefona hemen ihtiyacım vardı. O yüzden işlemin iptalini istedim. Telefonu aldım, bir daha General Mobile asla, kimseye de tavsiye etmeyeceğim dedim ve ayrıldım. -Ki orada incelediğim Android One modelini alma ihtimalim vardı aslında ama kaldı artık, neyse zaten işlemcisi Snapdragon 410 imiş işim olmaz-. Ayrıca orada Discovery Elite ile ilgili bilgi isteyen 2 tip vardı. Almayın bunu, Lollipop bile gelmedi bu telefona daha dedim gitmeden önce Zaten 1.5 ay var garantinin bitmesine kim takar diyerek gittim usb'yi bir telefoncuda 40 tl'ye yaptırdım. Şimdi telefonum elimde, ekranda beyaz noktalar var ama telefon kullanılır durumda. Götürdüğü yere kadar bu şekilde kullanacağım. Artık bilgisayar bağlantısını görmeyecekmiş tel. O da çok sorun değil. Bir daha arıza yaparsa zaten yenisini alıp geçeceğim. LG G3 olur, G4 olur yapıştırırım bir tane.
    Velhasıl özetle General Mobile pişmanlıktır. Almayın aldırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anoren -- 5 Kasım 2015; 18:01:20 >
  • http://www.telpa.com/insert/kasim_insert_2015.pdf
    Artık insertlerde de yokuz, telpa için discovery bitmiş galiba.
    En fazla veren ikinci elci 300lira verdi, başkaları 200 dedi. Satmak da anlamsız, iş görmez hale gelene kadar kullanmaya devam....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonda şuan en iyisi kk mi jb mi? Bazen videolarda kitkattan kurtulma tarzı şeyler gördüm kafama takıldı. Tamda stock roma dönecekken aklımı karıştırdı bu olay. İstediğim performans +pil ve birazda görüntü ki gm nın arayüzü gayet güzel bence. Stock olarak en son jb kullandım stock kitkat arayüzünü bilmiyorum hangisi daha güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stabil KitKat stock ROM yukleyin gayet başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: bora2004

Stabil KitKat stock ROM yukleyin gayet başarılı

Anladım hocam. İlgilendiğin için teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba. Discovery Customizer ile IMEI yedeği almıştım. Bu yedeğin içindeki imei'yi nasıl görebilirim ? Formatı "dosya" olarak görünüyor. Notepad++ ve Winhex ile denedim, açmıyor. Var mı bilgisi olan ?
  • beyler pederde var discovery arada uygulama guncellemelerini ve ccleaner ile temizlik yapmak icin aliyorum telefonu mesela biraz once yuzde 45 sarj vardi resmen dakikalar icinde 35e indi yarim dakikada 1 azaliyor sebebi nedir sizce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: öndersinan35

beyler pederde var discovery arada uygulama guncellemelerini ve ccleaner ile temizlik yapmak icin aliyorum telefonu mesela biraz once yuzde 45 sarj vardi resmen dakikalar icinde 35e indi yarim dakikada 1 azaliyor sebebi nedir sizce

Cok cabuk azaliyorsa , kapatip acinca yuzde 70 den 30 a dusuyorsa , fuldeyken iyi yuzde 70 den sonra yada yuzde 14 de uzun sure kaliyorsa batarya sismistir bende boyleydi degistirdim suan gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asaletsizatlet

quote:

beyler pederde var discovery arada uygulama guncellemelerini ve ccleaner ile temizlik yapmak icin aliyorum telefonu mesela biraz once yuzde 45 sarj vardi resmen dakikalar icinde 35e indi yarim dakikada 1 azaliyor sebebi nedir sizce

Cok cabuk azaliyorsa , kapatip acinca yuzde 70 den 30 a dusuyorsa , fuldeyken iyi yuzde 70 den sonra yada yuzde 14 de uzun sure kaliyorsa batarya sismistir bende boyleydi degistirdim suan gayet memnunum.

Hocam telpadan mi degistiniz bataryayi? Aliexpressten falan mi yoksa?

• RealSchule R kullanıcısına yanıt
    Şifrelenmiştir o dosya. O yedeği, yedek aldığın program dışında açamazsın kolay kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiempold

quote:

Orijinalden alıntı: asaletsizatlet

quote:

Hocam telpadan mi degistiniz bataryayi? Aliexpressten falan mi yoksa?

1. Kalite yan sanayi aldim tanidik telefoncudan orjinalden farki yok geyet iyi. Roma gore degisiyor sarj suresi azda olsa.

• Arkadaşlar bugün kardeşimin kullandığı General Mobile Discovery marka telefonun Imeı numarasının klonlandığını 30 gün içinde kapatılacağını dair mesaj geldi. Telefonu bugüne kadar hiç tamirciye götürmedik ki klonlama yapılsın? buna benzer bir sorunla karşılaşan var mı? ne yapmam gerekir yardımcı olursanız memnun olurum.
  • Arkadaşlar !!!

GMD 16 GB ile ilgili uzun zamandır "İMEİ geçersiz" hatası alıyordum....

1- HER FORMAT SONRASI,
    2- FABRİKA AYARLARI SONRASI.

olmak üzere...Telefon tamircisi olduğu dükkan levhasında yazan zat-ı muhterem her yazılım sonrası ( yazılım atıyoruz abi diye büyük iş yaptığı imajını vererek) 50 TL mi cukka ediyordu...

Biraz araştırdım ve sağolsunlar, Allah razı olsun şu vereceğim linkte yapılanları 1-2 dakikanızı bile almayan zamanda hallettim.

LİNK ŞU >>>http://www.ceplik.com/general-mobile-discovery-imei-repair-imei-onarimi/ (mtk engineering mode programını indirin ve denilenleri harf harf uygulayanı TAMAMDIR )
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Arkadaşlar bugün kardeşimin kullandığı General Mobile Discovery marka telefonun Imeı numarasının klonlandığını 30 gün içinde kapatılacağını dair mesaj geldi. Telefonu bugüne kadar hiç tamirciye götürmedik ki klonlama yapılsın? buna benzer bir sorunla karşılaşan var mı? ne yapmam gerekir yardımcı olursanız memnun olurum.

Yazdığın bu mesajın bir altında ÇÖZÜMÜ yazdım. Senin telefonun sorunu TAM OLARAK NEDİR bilemiyorum, ancak ben de sanırım KOLONLAMA YOKTU, ancak "imei geçersiz " hatası veriyordu....Bi uygula istersen...
  • Bildirim sorunu olmayan rom tavsiye edermisiniz beyler.
  • Gm discovery 16 kitkat yuklu telefonumda menu ekran resmini degistiremiyorum. Arkadasimda 4gb lik var onun ekranda 4 secenek var bende 3 secenek cikiyor bilgisi olan arkadas var mi?

• mesutefe kullanıcısına yanıt
    İlk seçenek sabit resimler için, ikincisi hareketli olanlar (şarj yer), son olan kilit ekranında karşına çıkan resim.

ilk seçenek sana lazım olan
  • Discovery 4gb düzeltme güncellemesi gelmedi bilgisi olan varmı?

• quote:

Ekim KitKat güncellemesi ile cihaz stabil çalışmaya başladı. Daha hızlı bir yazılım olmuş.

jb ve yeni update olan kk yı karşılaştırınca performans farkı nasıl?
  • quote:

Stabil KitKat stock ROM yukleyin gayet başarılı

jb ile hız farkı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 27762777277827792780
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.