Şimdi Ara

GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE) (655. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.116
Cevap
201
Favori
902.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi Android 6 sorunsuz kullanan yoktur herhalde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem Uğur

quote:

Orijinalden alıntı: fatihtnt

1 haftadir kullanıyorum gayet memnunum. Yalnız bir sorunum var. Pil yüzdesinde tutarsızlıklar oluyor.Mesela %70 şarj varken %10a iniyor bir anda. 2dk sonra %50 oluyor. Donanımdan mı yazılımdan mı kaynaklanıyor acaba. Aynı sorunu yaşayanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Dostum, çözümü için şunu yapmalısın. Aynı sorunu bende yaşadım.

Telefonu aldım. Bataryayı tamamen bitir. Bitirdikten hemen sonra şarj et. Full olmasını bekle. Ama cihaz kapalı şekilde olsun. Böylelikle telefon kendini otomatik ayarlayacaktır.

Deneyim hocam, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 6.0.1 i yükledim rootlu olarak grenify pro kullanıyorum, uyanık kalma problemi yok, beklerken hiç şarj gitmiyor, performans arttı ve şarjı da süper oldu tavsiye ederim.. Gerekli bilgiler turkdevs forumda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihtnt kullanıcısına yanıt
    Bataryayi tamamen boşaltmayin bu çoğunlukla bataryaya zarar verir. Telefonu yeni aldın ve hiç format atmadınsa, format at sonra wipe cache yap sorunun çözülür. Hemde telefonun performansı artar. Format işi biraz uzun sürer. İstersen Telefonu kapat pili çıkart biraz bekle sonra takip yeniden başlat bu şekildede çözülebilir.

• bcz_no B kullanıcısına yanıt
    O nasıl oluyo bizede şöyle kardş

• General Mobile 4G Android 6.0/6.0.1 Çalışan Root Yöntemi

Kaynak & Teşekkürler : TurkDevs / t_sasak / Rygebin

GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1- bootloader a geçin ve "fastboot flash boot boot.img" dosyasını flashlayın. "boot.img" yerine indirdiğiniz dosyanın adını yazacaksiniz. (6.0.1 için boot_MMB29K.img)(6.0 için boot_MRA58Y.img)
    2- "Fastboot reboot" komutu verin bırakın telefon açılsın.
    3- SuperSU-v2.52 dosyasını SD kartınıza atın.
    3- "Tekrar bootloader' a geçin "fastboot boot recovery-twrp.img" komutu verin ve TWRP recovery ile başların
    4- TWRP recovery açıldığında alltaki barı kaydırın ve aksi durumda read-only olacağı için yükleme yapamazsınız.
    5- SuperSU-v2.52 dosyasını seçin ve yükleyin.

Not: bootloader kilidi açık olması gerekmektedir. (daha önce ''fastboot oem unlock-go'' komutunu kullanmış olmanız gerekli kullanmadıysanız bu komudu verin ama SD card dahil bütün verileriniz gider)

6.0.1 MMB29K için boot dosyası
    yadi.sk
    boot_MMB29K.img — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/czr6AQlQkrZKR

6.0.0 MRA58Y için boot dosyası
    yadi.sk
    boot_MRA58Y.img — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/qCWDLHuIkrZKF

TWRP Recovery
    yadi.sk
    recovery-twrp.img — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/QE6hVPrJkphkK

SuperSU-v2.52
    yadi.sk
    SuperSU-v2.52.zip — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/5lm1_UgjkphkL

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UNROOT

Stock rom yükleyiniz yada stock romun boot.img'sini flashlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_2016 -- 5 Aralık 2015; 11:56:11 >

• Konu sahibi lütfen başlığı düzenlesin 500 kişiyiz falan çok garip duruyor.Sade bir başlık daha güzel olur bence mesela :

General Mobile 4G ANA KONU - Kullanıcılar Kulübü [6.0.1 Marshmallow]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_2016 -- 2 Aralık 2015; 22:05:22 >
  • memo13579 kullanıcısına yanıt
    649 sayfada bir kısmını yazdım deneyebilirsin. Şimdi dediğimi soruyorsan deneme aşamasındayim. Deneyip emin olunca paylaşacağım. Şunu diyebilirim şu an yaptım ayarlarla donma, takılma olmadan gayet stabil çalışırken 10 saat civarı ekran süresi rahat alıyorum. Telefon rootsuz 6.0 yüklü.

• quote:

Benim gibi Android 6 sorunsuz kullanan yoktur herhalde?

Ben varım.Vallahi çok memnunum.Daha 6.0.1 gelmedi.Onla daha iyi olur herhalde.

• Daha ne olsunnnn
     GENERAL MOBILE 4G KULLANICILARI KULÜBÜ - (ANDROID ONE)

• Cihazla ilgili iki sorunum var.

1. Kamera deklanşör sesi kapanmıyor. Ne sesli modda, ne sessiz modda. Hiçbir şekilde kapanmıyor. Bu rahatsız edici.

2. Snapchat uygulamasında uyumsuzluk sorunu var. Ekranın altındaki navigasyon tuşları ile, Snapchat uygulamasında en alttaki sohbet açma çubuğu kesişiyor. Sohbet tuşuna basamıyorum navigasyon tuşları o kısmın önüne geçtiği için. Dolayısıyla klavye açılmıyor, metin yazamıyorum.
  • 6.0.1 de pil yuzdesi nasıl getirilir bilen var mi arkadaşlar.

• Mrb arkadaslar ablama bu telden alacagimda tavsiye edermisiniz kasma donma vs durumlari varmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pili nasıl kalibre edebiliriz??

• quote:

Orijinalden alıntı: mstf876

Çift hatta sorun yaşayan daha az bence çift hat almalısın

Teşekkürler. tavsiyene uyacağım.

• Hücresel veride kullanım periyodu takvim ayı. Ancak benim fatura kesim tarihim 10'undan 10'una. Veri kullanım periyoduna değiştirmek mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: bcz_no

Pil ömrünü uzatmak için yaptığım ayarların hepsini yazmam çok uzun sürer. Çoğu daha önce yazıldı. Android pil ömrü uzatma yöntemleri İnternet ortamında bolca var. Kısaca
    1. Gereksiz google hizmetleri ve sistem uygulamalarini devre dışı bırakmak.
    2. Konum hizmetini kapatmak.
    3. Otomatik yedekleme güncelleme ve kontrollerini devre dışı bırakıp. Gerekirse elle yapmak.
    4. pil ömrü uzatan, bellek temizleyen uygulama kullanmamak. Kapattıklari uygulamalar tekrar açılır ve açılırken daha fazla şarj yer.
    5. Eski program kalıntılarını temizlemek. Ccleanerden başka kullanmam.
    6. Uygulama seçerken düşük ram tüketen uygulamalar tercih etmek. Örneğin az pil tükettiği söylenen bir launcher yükledim Baktım 130 MB ram kullanıyor. Hemen kaldırıp daha iyisini buldum 40 -50 MB arası kullanıyor.
    7. Animasyon, titreşim, canlı duvar kağıdı kullanmamak.
    8. Siyah ton tema ve arka plan kullanmak.
    9. Gerekmediğinde hücresel veri ve kablosuzu kapatmak.
    10. Gerekmiyorsa 3g yerine 2g kullanmak.
    11. Bazı uygulamalar sürekli çalışma, uyandırma vb izinler istiyor. Bunlara dikkat etmek.
    12. İnternetten araştırıp nasıl pil ömrünün uzadığıni öğrenmek.
    13. Gsam battery monitor kurup neyin pili ne kadar tükettiğini görebilirsiniz.
    14. Permission explorer uygulaması ile hangi programın hangi izinleri kullandığını görebilirsiniz.
    Tüm bunları yaptığınızda sade pil ömrü değil telin ömrü ve performansıda artar.
    Daha fazlası için, istenmeyen uygulamaların wake up, internet vb izinlerini ve servislerini en basiti permission remover biraz gelişmiş advanced permission remover pro benzeri programla kaldırıp kurmak. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsaniz edit olayına girmeyin uygulama ya çalışmaz yada hata verir.
    Bunların çoğu bilginiz şeyler olabilir. Kısaca yazayım dedim o bile uzun oluyor. Daha kapsamlı bilgi zaten internette var gerisi sizin araştırma ve deneyimlerinize kalmış.

5-)Ccleaner pek önermiyorum. PC tarafında olduğu kadar iyi bir program değil. Silinen uygulamaların bir çok kalıntısını görmüyor. Size tavsiyem SD Maid Pro kullanın. Farkı göreceksiniz.
    8-)Bu madde bizim cihazlarda geçerli değil. Amoled ekranlarda işe yarar.

Bende yazdıklarınıza katkıda bulunmak istedim :)

• gm 4g ekranı kırıldıgı paramparca oldu elımden dustu cok uzulmustum maalesef telefonsuz kalmıstmım 2-3 hafta biriktirdim calısıyorum galaxy j7 gold renk aldm herkese iyi forumlar arkadaşlar gm 4g cok seri calısan 700 lıraya alnack en ıyı f/p cıhazdır ben sayet begenerk kullanıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giresunlufuk

quote:

Benim gibi Android 6 sorunsuz kullanan yoktur herhalde?

Ben varım.Vallahi çok memnunum.Daha 6.0.1 gelmedi.Onla daha iyi olur herhalde.

6.0.1 çok daha iyi kesinlikle.

• cosette C kullanıcısına yanıt
    7. maddeye katılıyorum. Diğerleri baya abartı.

• 
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.