Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
608
Cevap
20
Favori
76.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar HT400 kullanıyorum. Ayni yazilim kulaniyor gördüğüm kadarıyla.Benim cihazın surekli internet baglantisi kopuyor fotoğraftaki gibi, kendiliginden bağlanıyor. Bunu bir saat icinde belki 20 kez yapıyor. Siz de böyle bir durum oluyor mu?

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazar -- 11 Ocak 2020; 16:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam çok karıştı, v4 almaya niyetlendiydim sonra ht500 gözüme takıldı. İncelemeye başladım ve almaya karar verdim fakat burdan anladığım kadarıyla çokta stabil çalışmıyor..İlk sayfalarda yorumlar güzeldi ama sonradan değişti gibi geldi bana.. bilemedim şimdi alsammı almasammı😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barhonda kullanıcısına yanıt
    Ht 500 stabil çalışıyor ben kullanıyorum 2 ay oldu alalı
    Hiç nir kesinti olmuyo
    Evde elektrik kesilsin gelsin ayara gerek kalmıyor kendi bağlanıyor tekrar

• djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ama bu gün itibariyle cosa v4 sipariş vermiş bulunmaktayım, inşallah pişman olmam..

• barhonda kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ama cosa kopma sorunu çok oluyor diye yorum okumuştum

• djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, biliyorum yorumlarda bende okudum fakat kullanan arkadaşım var hiç sorun yaşamamış..

• quote:

Orijinalden alıntı: adapostasi

Selamlar,

Bodrum katta kombinin olduğu tek katlı bir evde oturuyorum.

HT modem kombinin yanına monte edildi. Modem çalışıyor. Manuel düğmesine basınca kombi açılıp kapanıyor yani.

HT kumanda ise (yani ekranlı termostat) evde, salonda. HT kumandaya hem piller takılı hem kumanda elektrik prizine takılı.

Kombinin olduğu yerde internet çekmiyor. Dolayısıyla IOS kurulumu sırasında HT modem ve HT kumanda bağlantısı sırasındaki aşamalardan geçerken zorlandım. Belki bu hali gerekmiyordu ama powerbank'e takılı HT kumanda ile bir bodrum kata inip bir eve çıkıp biraz zorlanarak da olsa eşitlemeyi yaptım sanıyorum. HT modem üstündeki ışık yeşil oldu, dıt sesi duyuldu filan.

Benim şu an yaşadığım şüphe, acaba evdeki HT kumanda, bulunduğu yerde durmaktayken bodrumdaki HT modem ile konuşabiliyor mu yoksa konuşamıyor mu.

Kullanma kılavuzunda bu durumdan bahsetmiyor sanırım. Yani iki cihazın birbiriyle iletişim kurması için gereken mesafe limiti vs konusunda bilgim yok. Bununla ilgili bir bilgiye kılavuzda da rastlamadım.

Neyse. Buna gelicem.

Kombi biraz eski model, üzerinde sadece petek sıcaklığını ve kullanma suyu sıcaklığını ayarlayabildiğim manuel bir düğme var. Petek sıcaklığı ayar düğmesi ortanın (comfort dediği bölge) üzerinde maksimuma yakın bir yerde.

Şu an mobil app'ten HT kumanda ekranındaki sıcaklığı artırıp azaltabiliyorum. Yani evde her şey normal görünüyor.

Fakat HT kumanda üzerinde hedeflenen sıcaklığı 25 olarak ayarlamama rağmen ekrandaki gerçek sıcaklık bilgisi dün geceki ayarlamamdan beri 19 etrafında dolanıyor.

Bu da bana, acaba HT kumanda bodrumdaki HT modeme komut yollayamayacak uzaklıkta bir mesafede mi acaba? sorusunu sorduruyor.

Bu iki cihazın başında birer kişi durup (bir kişi alt katta HT modemin ve kombinin yanında, bir kişi yukarda salonda HT kumandanın yanında) bu konuda bir test yapamıyorum ve zaten doğru mu düşünüyorum? Bu iki cihazın konuşup konuşmadığını anlamanın tek kişili bir yolu var mı? Kafam buraya kadar bastı ve internette bu konuya çözüm ararken karşıma DonanımHaber çıktı.

Mantıklı mı bilmiyorum, eğer HT kumanda ve HT modem birbirine kat farkı olmadan, görece yakın konumlanmalı denirse kombiyle HT modem arasındaki mesafeyi elektrik kablosu çekerek artırıp, HT modemi eve bir yere mi yerleştirsem de HT modem ve HT kumanda görece birbirine yakın, haberleşebilecekleri bir konuma mı taşısam gibi şeyler de aklıma geliyor, saçma olabilir cehaletimi bağışlayın.

Yönlendirmeniz olursa çok sevinirim.
    Selam.

Tam da bu sebeple modemi kombinin yanına değil tuvalete koydurdum. Ht 500 modemin oda termostatına daha yakın konumda olması çok daha önemli.

Bodrum katta cep telefonu çekiyorsa cep wirelessı kapatıp mobil veriden internete bağlanarak manuel modla kombiyi açıp kapatma denemesi yapabilirsiniz. Evet oda termostatıyla modem arasında haberleşme olup olmadığını ekrana bakarak anlayamıyoruz.

Bir de hep söylediğim gibi hem elektrik hem de pille kullanım kararsızlığa sebep olabilir. Ya sadece pille ya da sadece elektrikle kullanılmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 14 Ocak 2020; 20:21:47 >

• Saat kaçta çalıştı kaçta kapandı raporlarda belirtilse tadından yenmeyecek. Günde kaç saat çalıştığını raporlama yapsınlar. Hangi saatler açıldı kapandı belirtilse zor mu acaba bunu yapmak.

• atakan81 A kullanıcısına yanıt
    Örneğin 1 ocakta 7 saat 2 ocakta 10 saat

• Merhabalar, bu termostati yaklaşık 15 gündür kullanıyorum
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki rapor kısmı çok yetersiz. Ve programlama ile hassasiyet ne kadar düşürülse de sürekli saatleri programlamak sıkıcı oluyor. Umarım bir yazılım güncellemesi ile bunları düzeltirler.

Onun dışında düne kadar hiç bir sıkıntı yoktu. Dün internetim biraz yavaşladı ve sonrasında internet kopma sorunu yaşadım. Internet gelmesine rağmen termostatın üzerindeki wi-fi simgesinin yanıp söndüğünü ve mobil uygulamada "internet bağlantısı yok" uyarısını gördüm.
    Daha önce bir kere daha aynı sorunu yaşamıştım ama evde olmadığım için internetin gidip gelmesinden dolayı olduğunu düşünmemiştim. Normal şartlarda internet bağlantısı duzeldiginde termostatın internet bağlantısının da otomatik olarak düzelmesi gerekmez mi? Netice de "akıllı" termostat almamın amacı uzaktan bağlantı sağlayabilmek.

Edit: az önce bi iş için evin sigortalarını indirdim yani elektrik kesintisiyle aynı şey olmuş oldu. 10 dk sonra sigortayı açtığımda wifi bağlantısı otomatik olarak gerçekleşti. Bu duruma anlam veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BES- -- 18 Ocak 2020; 15:58:46 >

• Eğer internet bağlantısı yoksa termostat nete bağlanamıyor ve simge yanıp sönüyor. Yani bu termostatla alakalı değil internetle alakalı.

Benim amacım eve gelmeden 2 saat önce evi ısıtmak. Internet bi ara kopup geri geldiyse otomatik olarak bağlanması gerekiyor ki bi ise yarasın

• quote:

Orijinalden alıntı: -BES-

Dediğiniz durum zaten olağan bi durum yani internet yoksa termostatin bağlanmasını zaten beklemiyorum. Internet geldikten sonra bazen otomatik olarak bağlantı kuramıyor sıkıntı o.

Benim amacım eve gelmeden 2 saat önce evi ısıtmak. Internet bi ara kopup geri geldiyse otomatik olarak bağlanması gerekiyor ki bi ise yarasın
    İnternet varsa bağlantı kuruluyor ama çekim sıkıntısı olabilir. Bazen internet olmadığında ceptelefonu wireless simgesi oluyor ama internet olmuyor bu durumda termostat wireless çekim göstergesini yanıp söndürüyor.

Sıkıntı şurada. Eğer 30 dakikalık periyotlarda internet bağlantısı yoksa o zaman derecenin tanımlanması gerçekleşmiyor ve kombi çalışmıyor. Ben ,evinizin internet sorununu çözmenizi öneririm. Bu durumda kararsızlıklar ortadan kalkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: djilkeruslu

Örneğin 1 ocakta 7 saat 2 ocakta 10 saat

7 saat 10 saat çalışmış bu değil demek istediğim. Şu saatte açıldı şu saatte kapandı demeli.

• Havalar soğuduğu için 120 tl fark normal.

Tasarruf için
    - Isıtıcı mümkün olan en kısa süre çalışmalı (bunu termostatın program moduyla yapabilirsiniz)
    -ısıtıcı mümkün olan en düşük su sıcaklığında çalışmalı( petek uzunlukları fazla olmalı)
    -ısı kayıpları izolasyonla önlenmeli..

Durum güncellemesi yapmak istedim ilgilenen kişilere yardımı olur belki.

Bu sene kombiyi çalıştırmaya HTSet500 ile başladım.
    Geçen sene termostatsız olarak kombi suyu en düşükte olarak 7/24 çalıştırıyordum (40-45 derece) ve evin ısısı yeterli olmadığını hisstetiğimde kombi suyunu maksimum 50 dereceye cekiyordum. Bu şartlar altında gecen sene ocakta faturam 353 tl gelmişti.

Bu sene ise kombi suyu sürekli 60 derecede, termostat program modunda 22 derecede ve Ozan Artun'un gösterdiği şekilde yarımşar saatlik 21.9-22.0 derece ayarlı ve sadece evde olduğum yada olacağım saatlerde çalışacak sekilde programlı olarak çalıştı. Bu sene ocak faturam 331 tl geldi.

Buna havaların sıcak gitmesi veya yapılan zamların etkisinin ne derece olacağı yorumunu size bırakıyorum.

Not: Yer İzmir, Ev yalıtımlı ve panjurlu, Çatı katı.

• Bizim apartmanın otomatının elektrik saati var. Isı pompası hattını bu saate bağladık. Yani bu elektrik saati, otomat elektriği + ısıtma sistemimizin elektriğini ölçüyor... Buradan çıkan tutarı 2 ye bölerek kiracımızla ödüyoruz.

Elektrik dağıtım şirketi, geçen ay okuma yapmayı unuttu. Bu ay 16.01.2020 tarihinde saati okumuş.

19/11/2019-16.01.2020 tarihleri arasında yani 2 ayda bu otomat saatine 625,90 TL elektrik parası geldi.Bunun yaklaşık 25,90 tlsi otomat elektriği gideri.(Çünkü 2019 Ocak 2019 Şubatta 2 aylık otomat elektriği gideri 18 tl olmuş bu gider ,zamlarla beraber 2020 de 25.9 civarına geliyor.Aslında daha fazla ama bu kadar diyelim..)

Yani 2 ayda 600 tllik ısıtma elektrik gideri olmuş.Aylık 300 tl olmuş. Bunu kiracımızla paylaşınca ısınma gideri daire başına aylık 150 TL yapıyor.

Bu tutardan daha az ödeyen hane var mı bilmiyorum. Varsa öğrenmek isterim.

Isıtma sistemimiz Isı pompası+ güneş enerji destek sisteminden oluşuyor. Güneş enerjisi sistemi ,güneş olduğu sürece çalışıyor. Isı pompası sistemi ise 16.30-19.00 ve 23.00-07.00 saatleri arasında çalıştırıyoruz.23.00-07.00 saatleri arası ucuz tarife olduğu için bu saatlerde kullanılan elektrik, normalden %40 daha ucuz oluyor...
    Güneş enerji destek sistemi, kullandığımız enerjinin yaklaşık %50 sini üretiyor.

Not:Güneş enerji destek sisteminin detaylarını forumda paylaşmıştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 21 Ocak 2020; 17:34:3 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.