Şimdi Ara

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
20
Favori
79.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
    Ozan bey kombi su su sıcaklığı sizin önerdiğiniz programlama yaptığımda 50 olarak ayarladım şuan 50 derecede termostat peteğe o kadar yakın değil salonda duruyor salon 35 m2 2 adet petek var resimde işaret ile belirttim

General HT500 Set akıllı oda termostatı kullanıcı yorumları ve önerileri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Bu durumda su sıcaklığını düşürmelisiniz. O zaman istenen derecenin üstüne çıkma durumu ortadan kalkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Bazı kombiler(wisemann vitodens 50t gibi) on off termostatla uyumlu değil. Bazı kombilerde ise on off termostat parametresinin girilmesi gerekiyor.

Çoğunlukla bu 2 durumdan dolayı sorun yaşanıyor.
    Termostat üstünde kombi yanıyor işaretini gördüğünüzde bir kontrol kalemiyle Modemdeki Nc çıkışında elektrik var mı yokmu bakın. Eğer elektrik varsa kombiye çalış komutu gidiyor ama kombi bu 2 sebepten dolayı komutu almıyor demektir.

Çekimle ilgili sıkıntı olsa termostat ekranındaki wireless işareti bunu gösterir.

Alıntıları Göster
    Ozan bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Termostat ve modem arasındaki mesafede sorun olmadığını anladım. Termostattan en uç odada ayarı değiştirdiğimde, modemden dit sesi geliyor.Termostattan veya mobil uygulama ile kombiyi kapatabiliyor, açabiliyorum.
    Sorunu çözmek adına, modem ve termostat arasındaki bağlantıyı sıfırladım, hassasiyeti 0.1 dereceye indirdim. Şuan düzeldi gibi, saygı ve selamlar..

• Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Su sıcaklığını 45 e düşürüyorum bakalım ozamanda kombinin yoğuşma özelliği olmuyor yazılmıştı

Ozan bey merhaba
    Normal şartlarda şu durumda kombinin yanması gerekmekte değilmi program moduna geçtiğimden beri bu gibi hata oluyor dünde bir görüntü paylaşmıştım derece yüksekti şuan da son durum bu acaba neden bu şekilde hata nerde

• quote:

Orijinalden alıntı: djilkeruslu

Ozan bey merhaba
    Normal şartlarda şu durumda kombinin yanması gerekmekte değilmi program moduna geçtiğimden beri bu gibi hata oluyor dünde bir görüntü paylaşmıştım derece yüksekti şuan da son durum bu acaba neden bu şekilde hata nerde

Selam.

Program modunda olduğunuz için termostatın kombiyi açması için 2 koşul var.

1-)Oda sıcaklığı istenen dereceden 0,5 derece düşük olursa kombiyi açar.
    2-)30 dakikada bir program modu, dereceyi değiştireceği için 30 dakika geldiğinde Program modunda ayarlanan derece, oda sıcaklığına eşit ya da fazla olursa...

Fotoyu çektiğinizde oda sıcaklığı 23-0,5=22,5 olmadığı için yani 22.7 olduğu için kombi çalıştırılmamış..
    Saat 11.00 de program 22.9 derece olacağı için ve oda sıcaklığı 22.7 olacağı için kombi çalışmaya başlamıştır...

Bana göre herhangi bir anormallik yok..

Şuan oda sıcaklığı 22 dereceye düştü halen tık petekler buz gibi termostat modemi manuel konuma aldım şuan kombi çalışıyor durumda yani ht500 devre dışı bıraktım o şekil çalışıyor

• quote:

Şuan oda sıcaklığı 22 dereceye düştü halen tık petekler buz gibi termostat modemi manuel konuma aldım şuan kombi çalışıyor durumda yani ht500 devre dışı bıraktım o şekil çalışıyor
    Televizyon açık mı? televizyonun ısısı da Termostatın algıladığı sıcaklığı arttırmış olabilir. Termostatı televizyon, petek gibi sıcaklık yayan nesnelerden uzak bir yere koymalısınız.

Termostatın fotosunu atarmısınız?

Eğer termostatta kombi simgesi koyu yani aktifse ve kombi buna rağmen çalışmıyorsa o zaman termostatla modem arasındaki haberleşmede sorun olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Ocak 2020; 11:57:16 >

• Pil simgesi var ekranda.Bu , içinde pil olduğu anlamına gelir.. Pille çalışırken internet bağlantısı olmaz ve program modunun dereceleri termostata iletilemez.

Pilleri çıkartarak sadece adaptörle kullanırsanız o zaman program modu devreye girer.

Bu termostatta hem adaptörlü hem de pilli kullanım yapılmamalı. Ya adaptör kablosu çıkartılıp sadece pille kullanılmalı ya da pil çıkartılıp sadece adaptörle kullanılmalı.

Siz şunları yapın
    1-)Pilleri çıkartın ve adaptörle kullanın
    2-)Modemdeki manuel kullanımı tekrar otomatik kullanıma alın

Bunları yaparsanız o zaman düzelir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 7 Ocak 2020; 12:6:7 >
    zaten ht500 ü uzaktan yönetebilmek için aldım sürekli mobilden kontrol ediyorum.
    fakat içinde pilde takılı durumda hatta çok kısa sürede 1 ayda pil bitiyor yeni takıyorum.
    anladığım kadarı ile pilli kullanım termostatı oda içinde kablosuz olarak internete bağlamadan cepten yönetmeden düzbir termostat kullanım için eklemişler doğrumudur

• quote:

ozan bey bilgilendirme için çok teşekkürler.
    Bu anlattığınız pil olayını bilmiyordum mesela benim evde sürekli adaptöre bağlı internete bağlı durumda kullanıyorum.
    zaten ht500 ü uzaktan yönetebilmek için aldım sürekli mobilden kontrol ediyorum.
    fakat içinde pilde takılı durumda hatta çok kısa sürede 1 ayda pil bitiyor yeni takıyorum.
    anladığım kadarı ile pilli kullanım termostatı oda içinde kablosuz olarak internete bağlamadan cepten yönetmeden düzbir termostat kullanım için eklemişler doğrumudur
    Evet doğru.Pilli modda internete bağlı olmadığı için program modunu ve akıllı konum modunu kullanamıyorsunuz. Manuel mod, ev modu gibi modlar kullanılabiliyor yani düz bir termostat gibi çalışıyor.

Anladığım kadarıyla Sistem şöyle işliyor
    Pilli modda iken Ev internet modemiyle haberleşmiyor sadece HT500 modem ile haberleşiyor bu da çok düşük bir enerji ile gerçekleşiyor. Ancak internete bağlanırsa bu bağlantı , HT500 modem bağlantısına kıyasla ciddi bir enerji kaybına sebep oluyor bu sebeple internet bağlantısını(Program modunu ve akıllı modu) sadece adaptörle kullanmak mümkün.

Yaptığım ölçümde adaptörle kullanımda 0,08 Amper akım çektiğini gördüm.
    Watt=VoltXAmper olduğuna göre
    Watt=5 voltx 0,08 Amper =0,4 watt güç çekiyor

1.5 Volt AA Duracell kalem pilin 0,1 Amper kapasitesi 2348mAh imiş.

www.quora.com
    How many MAH are in a 1.5 AA Duracell battery? - Quora
    https://www.quora.com/How-many-MAH-are-in-a-1-5-AA-Duracell-battery

HT500 termostat 2 adet pille çalışıyor 2*2348=4696 mAh lik kapasitesi var.

Eğer pilli kullanımda internete izin verilseydi, o zaman piller ne kadar sürede biterdi hesaplayalım..

Bu cihaz internete bağlıyken 0,4 Watt güç çekiyor.Seri bağlı olduğu için 1,5+1,5 =3 voltluk gerilimle ne kadar akım çeker?

Watt=Volt*Amper ise
    0,4=3x Amper
    Amper=0,13 A yapar

4696 mAh= 4,696 Ah yapar

Pilin çalışma süresi= kapasite/verdiği akım olduğuna göre
    Pilin çalışma süresi=4,696/0,13= 36,12 saat yapar yani sadece 1.5 gün... Eğer pilli kullanımda internete izin verilseydi, piller 1.5 günde bitecekti... Bu sebeple pilli kullanımda internete bağlanmaya izin vermiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 8 Ocak 2020; 9:31:26 >

• quote:

Sizin verdiğimiz programlama metoduyla hassasiyet 0.1 dereceye düşmüyormu
    Neden 0.5 farkı beklemesi gerek kapayıp veya açmak için onu tam anlamadım
    Aslında verdiğim programla hassasiyet 0,1'e düşmüyor yine 0,5 olarak devam ediyor. Ama biz bu programda program modundaki geçişlerde, termostatın verdiği tepkiden faydalanıyoruz...

Program modundayken, 30 dakikalık zaman dolduğunda termostat, oda derecesi ile ayarlanan program modu derecesini ve bir önceki zaman dilimi derecesini karşılaştırıyor .

1-)eğer bir önceki zaman diliminin program derecesi o anki program derecesi ile aynıysa, kombiyi açıp kapatmıyor ve 0,5 hassasiyetle devam ediyor.(saat 19,00 istenen derece 22,9 ,saat 19.30 istenen derece 22,9 gibi)

2-)eğer bir önceki zaman diliminin derecesi o anki program derecesinden farklıysa , bu durumda oda derecesi program modu derecesine eşitse ya da düşükse, kombiyi çalıştırmaya başlıyor oda derecesi eğer program modu derecesinden fazla ise kombiyi kapatıyoır ya da kapalı tutuyor... Bunları örnekle anlatayım

Saat--------Program modu derecesi----oda derecesi-------Termostat kombiyi
    16.00-----------22,9-------------------22.9---------------- açar
    16.30-----------23.0-------------------23.0-----------------açık tutar
    17.00-----------22.9-------------------23.0-----------------kapatır
    17.30-----------23.0-------------------23.1-----------------kapalı tutar
    18.00-----------22.9-------------------23.0-----------------kapalı tutar
    18.30-----------23.0-------------------23.0-----------------açar
    19.00-----------23.0-------------------23.2-----------------açık tutar
    19.30-----------23.0-------------------23.4-----------------açık tutar
    20.00-----------23.0-------------------23.5-----------------kapatır
    20.30-----------23.0-------------------23.00----------------kapalı tutar
    21.00-----------23.0-------------------22.6-----------------kapalı tutar
    22.00-----------23.0-------------------22.5-----------------açar

özetle program modu derecesi değişmezse istenen derece ile oda derecesi arasında (+/-) 0,5 fark varmı ona bakar
    program modu derecesi değişirse, istenen derece ile oda derecesi arasında 0,1 derece bile fark olsa kombiyi açıp kapatır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Aslında verdiğim programla hassasiyet 0,1'e düşmüyor yine 0,5 olarak devam ediyor. Ama biz bu programda program modundaki geçişlerde, termostatın verdiği tepkiden faydalanıyoruz...

Program modundayken, 30 dakikalık zaman dolduğunda termostat, oda derecesi ile ayarlanan program modu derecesini ve bir önceki zaman dilimi derecesini karşılaştırıyor .

1-)eğer bir önceki zaman diliminin program derecesi o anki program derecesi ile aynıysa, kombiyi açıp kapatmıyor ve 0,5 hassasiyetle devam ediyor.(saat 19,00 istenen derece 22,9 ,saat 19.30 istenen derece 22,9 gibi)

2-)eğer bir önceki zaman diliminin derecesi o anki program derecesinden farklıysa , bu durumda oda derecesi program modu derecesine eşitse ya da düşükse, kombiyi çalıştırmaya başlıyor oda derecesi eğer program modu derecesinden fazla ise kombiyi kapatıyoır ya da kapalı tutuyor... Bunları örnekle anlatayım

Saat--------Program modu derecesi----oda derecesi-------Termostat kombiyi
    16.00-----------22,9-------------------22.9---------------- açar
    16.30-----------23.0-------------------23.0-----------------açık tutar
    17.00-----------22.9-------------------23.0-----------------kapatır
    17.30-----------23.0-------------------23.1-----------------kapalı tutar
    18.00-----------22.9-------------------23.0-----------------kapalı tutar
    18.30-----------23.0-------------------23.0-----------------açar
    19.00-----------23.0-------------------23.2-----------------açık tutar
    19.30-----------23.0-------------------23.4-----------------açık tutar
    20.00-----------23.0-------------------23.5-----------------kapatır
    20.30-----------23.0-------------------23.00----------------kapalı tutar
    21.00-----------23.0-------------------22.6-----------------kapalı tutar
    22.00-----------23.0-------------------22.5-----------------açar

özetle program modu derecesi değişmezse istenen derece ile oda derecesi arasında (+/-) 0,5 fark varmı ona bakar
    program modu derecesi değişirse, istenen derece ile oda derecesi arasında 0,1 derece bile fark olsa kombiyi açıp kapatır.

Alıntıları Göster
    Ozan bey değerli vaktini ayırıp detaylı anlatımınız için teşekkürler.
    sayenizde HT500 cihazı yavaş yavaş çözüyor ve daha verimli kullanmayı öğreniyoruz.

Dün akşam cihazdan pilleri çıkarttım ve direk adaptör ile program modunda çalışır durumda bakalım 1 hafta bu şekilde deneme yapıcam daha sonra raporlardan inceleme yapıp en çok ev modumu yoksa program modumu kombiyi açık tututp çalıştırmış öğrenmiş olacağız.

• djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    size sormak istediğim kombim vitopend 100 üzerinde 6 kademe kalorifer petek ayarı var bunu hangi ayarda tutmak daha iyi ve tasarruflu olur şu an 3. kademede tutuyorum ve program modunda 30 dakika çalışınca mesela 20 den 20.2 ye getiriyor sonraki program 19.9 olduğu için kombiyi kapatıyor sonra sıcaklık 19.9 a düşüyor ve kombi 30 dakika daha çalışıyor. bu ayar iyi mi yoksa kombinin derecesini mesela 5 e getirsem yarım saat çalışınca sıcaklığı 20 den 20,4 e getirse daha mı verimli olur yani her saat yarım saat çalışması mı daha iyi olur yoksa atıyorum mesela 2 saatte bir yarım saat çalışsa mı daha iyi olur.
    cevabın için şimdiden çok teşekkürler...

Bodrum katta kombinin olduğu tek katlı bir evde oturuyorum.

HT modem kombinin yanına monte edildi. Modem çalışıyor. Manuel düğmesine basınca kombi açılıp kapanıyor yani.

HT kumanda ise (yani ekranlı termostat) evde, salonda. HT kumandaya hem piller takılı hem kumanda elektrik prizine takılı.

Kombinin olduğu yerde internet çekmiyor. Dolayısıyla IOS kurulumu sırasında HT modem ve HT kumanda bağlantısı sırasındaki aşamalardan geçerken zorlandım. Belki bu hali gerekmiyordu ama powerbank'e takılı HT kumanda ile bir bodrum kata inip bir eve çıkıp biraz zorlanarak da olsa eşitlemeyi yaptım sanıyorum. HT modem üstündeki ışık yeşil oldu, dıt sesi duyuldu filan.

Benim şu an yaşadığım şüphe, acaba evdeki HT kumanda, bulunduğu yerde durmaktayken bodrumdaki HT modem ile konuşabiliyor mu yoksa konuşamıyor mu.

Kullanma kılavuzunda bu durumdan bahsetmiyor sanırım. Yani iki cihazın birbiriyle iletişim kurması için gereken mesafe limiti vs konusunda bilgim yok. Bununla ilgili bir bilgiye kılavuzda da rastlamadım.

Neyse. Buna gelicem.

Kombi biraz eski model, üzerinde sadece petek sıcaklığını ve kullanma suyu sıcaklığını ayarlayabildiğim manuel bir düğme var. Petek sıcaklığı ayar düğmesi ortanın (comfort dediği bölge) üzerinde maksimuma yakın bir yerde.

Şu an mobil app'ten HT kumanda ekranındaki sıcaklığı artırıp azaltabiliyorum. Yani evde her şey normal görünüyor.

Fakat HT kumanda üzerinde hedeflenen sıcaklığı 25 olarak ayarlamama rağmen ekrandaki gerçek sıcaklık bilgisi dün geceki ayarlamamdan beri 19 etrafında dolanıyor.

Bu da bana, acaba HT kumanda bodrumdaki HT modeme komut yollayamayacak uzaklıkta bir mesafede mi acaba? sorusunu sorduruyor.

Bu iki cihazın başında birer kişi durup (bir kişi alt katta HT modemin ve kombinin yanında, bir kişi yukarda salonda HT kumandanın yanında) bu konuda bir test yapamıyorum ve zaten doğru mu düşünüyorum? Bu iki cihazın konuşup konuşmadığını anlamanın tek kişili bir yolu var mı? Kafam buraya kadar bastı ve internette bu konuya çözüm ararken karşıma DonanımHaber çıktı.

Mantıklı mı bilmiyorum, eğer HT kumanda ve HT modem birbirine kat farkı olmadan, görece yakın konumlanmalı denirse kombiyle HT modem arasındaki mesafeyi elektrik kablosu çekerek artırıp, HT modemi eve bir yere mi yerleştirsem de HT modem ve HT kumanda görece birbirine yakın, haberleşebilecekleri bir konuma mı taşısam gibi şeyler de aklıma geliyor, saçma olabilir cehaletimi bağışlayın.

Yönlendirmeniz olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adapostasi -- 10 Ocak 2020; 7:23:28 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.