Şimdi Ara

genel liseler kaldırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortaöğretimde Okul Çeşitliliği Yerine Program Çeşitliliğini Esas Bir Yapıya Geçilmesi Çalıştayı’nda genel lise, anadolu lisesi ve anadolu öğretmen liselerinin anadolu lisesi adı altında birleştirilmesi önerildi

Ortaöğretimde 70 civarındaki okul türünün azaltılması amacıyla düzenlenen ve önceki gün başlayan çalıştay, raporun okunmasıyla sona erdi. Genel Ortaöğretim Komisyonu'nun raporunda şu öneriler yer aldı:
    - Genel lise, anadolu lisesi ve anadolu öğretmen liseleri anadolu lisesi adı altında birleştirilmeli ve öğrenci alımı Ortaöğretime Geçiş Sistemi yoluyla gerçekleştirilmeli.
    - Anadolu güzel sanatlar liseleriyle spor liseleri anadolu güzel sanatlar ve spor lisesi adı altında birleştirilmeli ve öğrenci alımı yetenek sınavıyla gerçekleştirilmeli.
    - Anadolu liselerindeki alanlar "Türkçe-Matematik-Fen", "Türkçe-Matematik Sosyal" ve "Yabancı Dil" şeklinde yapılandırılmalı, ancak alan tanımlamaları genişletilerek yükseköğretime uygun şekilde çeşitlendirilmeli
    - Sosyal bilimler liselerinde Türkçe-Matematik-Sosyal alana yer verilmeli.
    - Okul türleri ve alanlar arasında yatay ve dikey geçişlere imkan verecek mevzuat düzenlemeleri yapılmalı.
    - Yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra genel ortaöğretim programı uygulayan bütün liseler tek bir çatı altında toplanmalı.

kaynak: milliyet

bence çok güzel bir uygulama isim farklılığı ortadan kalkacak. önceden sadece anadolu türü okullara sınavla diğerlerine sınavsız alınırdı şimdi sbs diye bir şey çıktığına göre hepsi sınavla alacak. tabii bazıları yüksek, bazıları düşük puanla. bazıları da gelene gir diyecek. yine kaliteli ve daha düşük kalitede okullar olacak.
    biraz uzun bir haber oldu ama ilginiz çeker diye düşündüm.

• aslında daha kötü ben olsam anadolu ve fen liselerinin sayılarını ve kontenjanlarını azaltırım ve böylece her okulda başarı artar ve de ayrıca fen ve sosyal bilimler lisesini tek bir çatıda toplar ve tam bir bilim adamı hukukçu tarihçi çıkartan bir yer olmasını sağlardım

kontenjanlarını azaltırdım dememin sebebi düz lisede iyi olacakların anadolu lisesinde başarıyı düşürmesi ve müteakip olarak genel liselerde de başarıyı düşürmesine sebep olmaktadır.

Saygılarımla...
  • türkiyenin eğitim sisteminden nefret ediyorum göya avrupaya göre ayarlanıyormuş bu sistem bakın amerikaya adamlar lisede araba kullanmasını bile öğretiyor bizimkiler laylaylom
  • Artık Düz Lise yok mu yani?
  • Türkiyede liseleri degil eğitim veremeyen gerizekali ögretmenleri kaldirsinlar belki eğitim sistemi yükselir
  • 5 seneye kadar lise diye birşey de kalmaz
  • düz lise yok mu.. dur lan ben yarın gidiyim kayıt yaptıriyim nolur nolmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazıyı okumadımi,

Şimdi düz liseler kaldırılıp yada başka bir lise altındamı toplanacak..

kısaca açıklarsanız sevinirim
  • Yap-boz eline gelen bozup tekrar yapıyor.Bizim eğitim sistemimiz bu işte.Bizden hiçbir halt olmaz (yazıyı okumadım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

Türkiyede liseleri degil eğitim veremeyen gerizekali ögretmenleri kaldirsinlar belki eğitim sistemi yükselir

ağzını öpeyim

...

• 11 sene okuyoruz önümüze öss koyuyorlar 11 sene okduktan sonra geri zekalı öğretmenler yüzünden hiçbirşey öğrenemiyoruz sonra dershanelere para döküyoruz. Ya tutarsa ya tutarsa.
  • quote:

Türkiyede liseleri degil eğitim veremeyen gerizekali ögretmenleri kaldirsinlar belki eğitim sistemi yükselir

+1912 Çok haklısın kardeşim ... böyle öğretmenler olduğu sürece eğitimdee kalite artışı sağlanması mümkün değil
  • İlk önce şu gereksiz konular müfredattan atılıp yerine öğrencilerin yaratıcılığını,düşünce gücünü ve günlük hayatta işe yarabilecek bilgiler öğretilmeli avrupalı ilköğretim atematik dersinde 4 işlemden başka bişey görmezken bizimkiler havuz probleminden tut 2. derece denklemlerine kadar her şeyi görüyor ne işine yarıyacak ilerde çocuğa ne gibi faydası var bunların hele lisede türev,integral vs gibi baştan sona gereksiz konularla dolu bunların üniversitede ilgili bölümlerde gösterilmesi lazım sadece.
  • Aman ,aman iyi kurtarmışız biz paçayı.
    Gelecek nesil 5 yaşından sonra çalışmaya başlasın bence.
  • quote:

Ayakta alkışlıyorum!
  • quote:

Sen ne kadar akıllısın ki?

Sınav canavarı olarak, girdiğim tüm sınavları kazandım, sorun öğretmenlerde değil; iq su geri olan, mağaradan gelmiş ailesi olan kültürsüz, beş para etmez öğrencilerde...

Ben niye öğretmenlerden şikayetçi değilim????

Bence sorunu ailende kendinde ara....

Anadolu lisesi muhabbetine gelince.

Sınavları kaldıracakları halde, TÜM MÜFREDATI hafifleştirdiler, bitirdiler; BOMBOŞ öğrenci yetiştiriyorlar, bunun yanında her seneye sınav yaydılar; bu da yetmiyor, normal liseyede sınavla alacaklar...

Şaka gibi....

• ne lanbu bütün heryerde matematik var adam edebiyatçı olacak matematik görüyor yav siz varya hiçbi mok yapamazsınız aha buraya yazıyorum bu kafayla sizden hiçbi cacık olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.C.k.

quote:

Sen ne kadar akıllısın ki?

Sınav canavarı olarak, girdiğim tüm sınavları kazandım, sorun öğretmenlerde değil; iq su geri olan, mağaradan gelmiş ailesi olan kültürsüz, beş para etmez öğrencilerde...

Ben niye öğretmenlerden şikayetçi değilim????

Bence sorunu ailende kendinde ara....

Anadolu lisesi muhabbetine gelince.

Sınavları kaldıracakları halde, TÜM MÜFREDATI hafifleştirdiler, bitirdiler; BOMBOŞ öğrenci yetiştiriyorlar, bunun yanında her seneye sınav yaydılar; bu da yetmiyor, normal liseyede sınavla alacaklar...

Şaka gibi....

Ya bırak kardeşim ya sanki daha önce çok iyi eğitim sistemimiz varmış gibi yazıyorsun bana gördüğün türevin,integralin logaritmanın ne işine yaradığını söylermisin?Sınavı kazanmak hariç,eğer senin dediğin dolu müfredat bunlardan oluşuyorsa benden uzak dursun.

• bu eğitim sisteminin zararlarını olimpiyatlarda gördük :) aslında birçok alanda zararlı fakat biz en belirgin şekilde olimpiyatlarda gördük. uygulamaya dayalı olmayan, ezberci, insanların yeteneklerini kısıtlayan bir eğitim sistemi. birçok arkadaşım başarılı olduğu sporu bırakmak zorunda kaldı. bırakmasının ailesi derslerine bakmasını istiyormuş çocuğun o da bırakmak zorunda kaldı. belki şimdi başarılı bir yüzücü olacaktı ama işte eğitim sistemi.

"sporcu mu olacaksın? b.k olursun! top peşinde koşturacağına git dersinin başına"

"oyun geliştiricisi mi olacaksın? al olursun! kalk o zımbırtının başından dersine bak!"

"gitarist mi olacaksın? ben bu eşşek sıpasına gitar alınmayacak demedim mi"

gibi sözleri dolaylı yollardan gençlere söyleyen bir eğitim sistemi. hal böyle olunca tabii işsizlik olur, tabi birçok alanda başarı yakalanmaz. istedikleri kadar değiştirsinler lise isimlerini, içerik değişmedikten snra aynı tas aynı hamam.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bludger

Ya bırak kardeşim ya sanki daha önce çok iyi eğitim sistemimiz varmış gibi yazıyorsun bana gördüğün türevin,integralin logaritmanın ne işine yaradığını söylermisin?Sınavı kazanmak hariç,eğer senin dediğin dolu müfredat bunlardan oluşuyorsa benden uzak dursun.

tabi ki bakkalsan türev,integral,logaritma işine yaramaz. eğer kapıcı olacaksan yine işine yaramaz. o zaman liseyi de okumana gerek yok zaten. ancak iktisatçı, işletmeci, mimar, mühendis,matematikçi, fizikçi olacaksan türevi,integrali, logoritmayı, trigonometriyi adından daha iyi bileceksin. bunları bilmeyen mühendisin yaptığı ev çöker. bunları bilmeyen iktisatçının yaptığı ekonomik saptamalardan hayır gelmez. şu ilerde ne işime yaracayacak söylemini bırakın komik oluyosunuz. ilerde çok işine yarayacak ama sen bilmiyorsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.