Şimdi Ara

Gençlik Anımı Anlatıyorum, Toplanın Gençler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
3.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir bu siteye üyeyim. Aranızda beni tanıyanlar vardır muhakkak, ama ben yine de kendimi tanıtayım..
    1954 İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuarı mezunuyum. Şu an özel bir okulda müzik öğretmenliği yapıyorum. Onun haricinde besteler yapıp, genç müzisyenlere veriyorum..

Her neyse genç kardeşlerim...

Sizlere, üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen unutamadığım bir anımı anlatmak istiyorum

Yıl 1972, konservatuarın ikinci yılı. Gayet güzel bir arkadaşlık ortamına mensup olduğum zamanlar.
    Ailem, ben konservatuara girdikten sonra Almanya' ya göç etmişti. Ben de, İstanbul' da yeni bir hayat kurmak zorundaydım.

Yanlış hatırlamıyorsam 72 yılının ilk yarısı, Sezen Aksu ve Uzay Heparı ile unkapanında bir ev kiralamıştık. 3 gözlü, sıcak, sade bir öğrenci eviydi. Gerçekten güzel bir dostluk kurmuştuk. 3 konservatuar öğrencisi, aile gibi yaşıyorduk öğrenci evimizde..

Bir aralar, Uzay şehir dışına çıkmıştı. Sezen de Unkapanı' ndaki plakçılar ile görüşmelere gidiyor, tüm gün evde yanlız kalıyordum. Gençlik dönemlerinde her erkek, evde yanlız kaldığı zamanları kendine ayırır... Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım değerli genç kardeşlerim. O yıllarda, karşı cinsten bir bayan ile yaşayacaklarınız sınırlı idi. Şimdiki gibi rahat değildi insanlar. Haliyle bizler de, bazı insani ihtiyaçlarımızı kendi olanaklarımız ile gidermeye çalışırdık...

Tabi bunun için bile yeterli malzeme bulamadığımız zamanlar çok olmuştur. Şimdiki gibi internet yok, bırakın adult yayınları, evimizde televizyon bile yoktu...
    Yurtdışından gelen arkadaşlarımız, hediye olarak +18 dergiler getirirdi. Yurt dışından gelen birinin böyle bir hediye getirmesi geldiğimiz şu dönemde biraz komik gelebilir evet, ama dediğim gibi o günlerde, mat kağıda basılmış +18 mecmualar bile nimetti biz 70' lerin gençleri için. Hiç unutmam, Cağaloğlu yokuşundaki matbaacıların bazıları haftalık dergiler satardı. O dönemlerde, malum mecmuaların satışı bile hoş karşılanmazdı. Çok bilirim 20 sayfalık dandik bir dergi için o yokuşu nefes nefese tırmandığım, utana sıkıla ihtiyacım olan mecmuayı istediğim ve tezgah altından aldığım dönemleri...

Her neyse, bir arkadaşım yurtdışından dergi getirmişti bana yine. Bir gün konservatuardan erken çıkıp eve gelmiştim. Sezen yine, Unkapanı' ndaki plakçılara görüşmeye gitmişti. Aklıma gelen ilk şey, evde kimse yok iken, hediye gelen dergi ile birlikte, insani ihtiyacımı gidermekti...

Hikayemin burası çok trajikomik sevgili genç kardeşlerim...
    Eve gelip, dergiyi açıp işe koyulmuştum ki... O anda Sezen' in karşımda dikildiğini gördüm. Salonumuzun kapısı yoktu. Sezen' in eve geldiğini farkedememiştim ve bir anda karşımda belirmişti. İnanın, o an yaşadıklarımı halen unutamıyorum. Sevdiğiniz bir arkadaşınıza, bu şekilde mahçup olmak gerçekten çok üzüntü veriyor insana.

İkimiz de bir anda şoka girdik. Ben kaskatı kesilmiştim. Sonrasında Sezen, kendi odasına doğru yöneldi ve koşmaya başladı. Hiç unutmuyorum. ''İlham geldiiiiiii !!! '' diye bağırarak girmişti odasına.

Büyük bir mahçubiyet içerisinde olduğum yerde kaldım. Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra odasına gittim, özür dileyecek ve bu olayın unutulmasını isteyecektim.

Fakat gördüğüm manzara beni epey şaşırtmıştı. Sezen, odasındaki masanın başında oturmuş, eline bir kalem ve kağıt almış, harıl harıl birşeyler yazıyordu...

Ne yapıyorsun ? dedim,
    ''Şarkı yazıyorum'' dedi...
    Sustum.

Yanına yaklaşıp, yazdığı şarkının sözlerine baktığım an dünyam başıma yıkılmıştı. Sayfanın başında büyük harflerle ;

''Eller günahkar...'' yazıyordu.

Bu da böyle bir anımdır sevgili kardeşlerim. Sizlerde paylaşıp, gençliğimde başıma gelen bu trajikomik olayı sizlerle paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 26 Eylül 2011; 0:21:39 >

• buda benim gençlik anılarımdan kardeş

• bu hikayeyi kendisinden dinlemiştim de isminiz nedir acaba ?
  • özet
  • ö.m attım bakın lütfen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

ö.m attım bakın lütfen ?

Mesajınızı cevapladım sevgili genç kardeşim
  • bir ara okurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah amcacım gece gece güldüm bi güzel
  • can hoca türkiyenin iyi müzisyenlerindendir, değeri bilinmesi gerekir ama bu hikaye gerçekten trajikomik olmuş

• ilham geldii eller günahkar diller günahkar bir çağğğğğ yangını bu bütün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magandalar18 -- 24 Eylül 2011; 1:15:03 >
  • Güzel hikaye babalık.
    Ekleme: alt yapı var, kurgu var, emek var emek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magilum -- 24 Eylül 2011; 1:23:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

can hoca türkiyenin iyi müzisyenlerindendir, değeri bilinmesi gerekir ama bu hikaye gerçekten trajikomik olmuş

Sağolasın Taylan kardeşim, armoni derslerin nasıl gidiyor ? En son 7-8 ay evvel görüşmüştük sanırım. Yeni partisyonlar gönderebilirim sana istersen
  • Alıntımı yoksa olayın kahramanımısınız gerçekten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde zaten bu şarkıyı o amaca çok yönelenler için kullanıyoruz böyle bir durumdan çıkması beni şaşırtmadı
  • Sezen Aksu ile hala görüşüyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

quote:

can hoca türkiyenin iyi müzisyenlerindendir, değeri bilinmesi gerekir ama bu hikaye gerçekten trajikomik olmuş

Sağolasın Taylan kardeşim, armoni derslerin nasıl gidiyor ? En son 7-8 ay evvel görüşmüştük sanırım. Yeni partisyonlar gönderebilirim sana istersen

valla hocam armoni işini artık iyice kaptım ama bir kaç partisyon takviyesi fena olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Alıntımı yoksa olayın kahramanımısınız gerçekten..

Daha önce sadece yakın dostlarıma anlatmıştım, internet ortamında ilk defa anlatıyorum bu anımı
  • quote:

quote:

quote:

valla hocam armoni işini artık iyice kaptım ama bir kaç partisyon takviyesi fena olmaz

Benim armoni partisyonlarımın olduğu klasör okulun stüdyosunda. Pazartesi günü tarayıp gönderirim mail adresine

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panelci

Alıntımı yoksa olayın kahramanımısınız gerçekten..

Daha önce sadece yakın dostlarıma anlatmıştım, internet ortamında ilk defa anlatıyorum bu anımı

Hocam peki sizi taniyormuyuz? Varmı bildigimiz bi eseriniz,yada simanızı tanıyormuyuzdur..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.