Şimdi Ara

gençliğim bu ülkede heba oluyor gibi geliyor (edit) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
20
Favori
21.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatı sadece eleştirmek, siyaset, futbol ve survivor izlemekten ibaret olanların bayağı gücüne gitmiş anlaşılan...

Bu kadar üstüne alındığınıza göre bu şekilde tepki vermeniz durumun haklılığını gösteriyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    bu defaya mahsus cevap vereyim sana . sonra da laftan anlar mısın bilmiyorum ama benimle iletişime geçme , mesajımı alıntılama , konuşma , etkileşimde bulunma . hayal edemeyeceğiniz kadar nefret ediyorum sen ve senin gibi pozitif bakalımcı tiplerden . birincisi survivor ve futbolu bırak ben televizyon izlemiyorum , derslerim o kadar ağır ki , senin gibi sadece bisiklet üzerinde kıçımı yayıp gezip ulan hayat ne güzel be diyerek polyannacılık yapacak vaktim kalmıyor ,o kadar kör değilim . peşin hüküm vermeyi bırak iki gram beyninle . ikincisi , bu ülkede siyaset konuşulur . bu ülke ortadoğu ülkesi , ve bu ülkede gözünün görüp görebileceği her şey siyasetle alakalı . bunu göremeyecek kadar sığ bir bakış açısına sahipsen , - ki sahip olduğun konusunda bir gram şüphem yok - , benim sana anlatacak bir şeyim yok aslında ; ancak o kadar insanın kafasını “siliyorsun” ki , bir şeyler yazmam gerekti .
    benim hayatım senin gibi laylaylom geçmiyor . ben annem babam bana para attıktan sonra kardeşimin kitaplarına para yetecek mi diye düşünüyorum . kendi kitaplarımı alabilmek için 10 günlük yemek paramdan feragat ediyorum . tam senin gibi bir tipin buna cevabı sahaftan al , ikinci el ama sıfır ayarında kitaplar var olacaktır , ancak hukuk kitaplarını bulmak öyle kolay değil , nerdeyse hiçbir yerde yok .
    kendi hayal dünyanda kendini bir yere yerleştirmişsin , bisikletle gezerek , dağın tepesine çıkıp hayatında hiçbir şey başarmadan bomboş kamp yapmayı bir halt olmak , sosyalleşmek sanıyorsun . benim fakültemin kampüsünde insanlar satırla öldürülüyor , dövülüyor ; bunları yapanlar da elini kolunu sallayarak geziyor , gelsene bi buralara güzel miymiş o kadar hayat ? bisikletini de seni de öbür dünyaya gönderirler anında . bana maval okuma .
    öleceksin , hiçbir şey başaramadan . insanlar seni sadece bisiklet süren kamp yapan biri olarak bilecek . büyük ihtimal öldüğünde kimse ismini bile hatırlayamayacak , çünkü hiçbir iz bırakamadın dünyada . sadece tüketicisin , ürettiğin hiçbir şey yok .
    çok gömme kafanı “ şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır “ tarzı kitaplara .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

theologiste cevaptır:

1- evs ile gidip 5 kuruş harcamadan yaşarsan her gün ekmek nutella yersin.
    2- evs ye kabul olma ihtimali çok düşük, 2 yıl sosyal sorumluluk projelerinde ve bu tarz bir şirkette çalışmış biri olarak söylüyorum. ben 2 başvuru yaptım ve red yedim.
    3- toplanzi denen çöp siteyi lütfen bir daha bu foruma atma. izmir'e bak topluluk var mı bir gör.
    4- bisiklet sağlıktır, ulaşımın en güzel yoludur ancak baydın. ben 22 yaşında bir genç olarak bisiklet sürmeyi bilmiyorum mesela, canım sürmek istemiyor. lütfen yeter.
    5- geceleri yol boşken fosforlu kıyafetlerle yol kenarında bisiklet sürmek ile her gün bisiklet sürmek arasında çok var. özellikle türkiye'de.
    6- fakirliği ve şükretmeyi insanlara yüce bir şey gibi göstermeyi bırak. 7. maddede açıklayacağım ne demek istediğimi.
    7- evet üniversitede yemekler ucuz. evet bedava sinema, tiyatro gibi aktiviteler var. ben de çok katıldım anadolu üniversitesindeyken ; ancak bu aktiviteler her zaman benim zevkime uygun olmuyor. dışarıda PARA ile yapabileceğim bir aktivite zevkime uygun olsa bile cebimde para olmadığı için yapamıyorum/uz.
    8- insanlara asosyal/tembel/cahil demeden önce bu insanların zevklerine ve ulaşabilecekleri zevklere bakman gerekiyor.
    9- kimse senin gibi doğa aşığı olmak zorunda değil.
    10- kimse seninle aynı tatili yaşamak zorunda değil.
    11- foodrail couchrail gibi rezil platformları da bir daha paylaşma. içeride ne olduğunu çok iyi biliyoruz.
    12- 6. maddeye ek olarak; kütüphanede uyumak evsizlik demektir. sen bir evsizsin/evsizdin. bunun neresini övüyorsun? bir daha övme. afedersin cinsel ihtiyacını karşılayacağın bir odanın bile olmasının nesi övünülecek bir şey?
    13- sosyal sorumluluk projelerini çok seven, destekleyen, projelerde bulunmuş bir TÜRK genci olarak söylüyorum ki kimse bedavaya çalışmak zorunda değil.

daha aklıma gelirse yazarım.
    1- Evs ve Erasmus’la gidenlerin hiç de öyle bir sorunu yok, buyurun Almanya için 105 Euro fazlasıyla yeterli yeme-içme için, çünkü başka masrafınız yok.

gençliğim bu ülkede heba oluyor gibi geliyor (edit)

https://erasmusplus.ibb.istanbul/agh-evs/

AGH ile Neler karşılanıyor?
    Ülkenizden AGH yapacağınız ülkeye gidiş ve dönüş olmak üzere yolculuk masraflarınız karşılanır.
    Vize masraflarınız karşılanır.
    AXA sigorta tarafından sigortanız yapılır. Bu sigorta çok kapsamlı bir sigortadır. Bu sigorta ile estetik ameliyatlar dışında her türlü sağlık sorununuzu tedavi ettirebilirsiniz.
    Gittiğiniz ülke de size diğer gönüllüler ile birlikte bir ev tutulur, bu evin tüm masrafları da karşılanır. Bazı durumlarda üniversite yurdunda ya da bir aile yanında da konaklayabilirsiniz, bu başvurunuz sırasında ev sahibi kuruluş tarafından size belirtilir.
    Ev sahibi kuruluş tarafından günde 3 öğün olmak üzere yemeğiniz verilir. Ya da bunun yerine size aylık bir ödeme yapılır ve yemeğinizi kendiniz yaparsınız.
    Ev sahibi kuruluş tarafından her ay olmak üzere size her ülkeye göre değişen miktarlarda cep harçlığı verilir. Bu para sizin kişisel harcamalarınız içindir ve her ülke için özellikle hesaplanmıştır. Buraya tıklayarak ülkelere göre cep harçlığı miktarını gösteren tabloya ulaşabilirsiniz.
    Acil durumlarda ülkenize dönmeniz gerektiğinde yolculuk masraflarınız karşılanır. Hastalanırsanız ve ailenizin yanınıza gelmesi gerekirse, onlarında yolculuk masrafları ve giderleri karşılanır.
    AGH sürecinizde size ücretsiz dil desteği sağlanır. Bu özel bir dil kursu, özel bir öğretmen, gönüllü bir öğretmen tarafından verilebilir.
    AGH süreciniz sırasında ev sahibi kuruluş sizinle 7/24 ilgilenecek bir mentor görevlendirecektir. Bu kişinin sorumluluğu her türlü sıkıntınızda ve acil durumlarda size yardımcı olmaktır.

2- Kabul ihtimaliniz düşük değil, tercihinizi doğru yapmamışsanız kabul olmama ihtimaliniz düşük.

3- Toplanziden sürekli etkinlik imkanı var, İzmir’de topluluk yoksa siz topluluk açıp öncülük edebilirsiniz. Her şeyi başkalarından beklememelisiniz.

4- Bisiklete binmemeyi bilmeniz sizin sorununuz.

5- Türkiye’de her gün bisiklet kullanıp, işe gidip gelen yüz binlerce insan var. Kaç tane kaza haberi duyuyorsunuz?

6- Fakirliği övme amacım yok, imkansızlıklardan şikayet etmek çözüm getirmiyor diyorum ve nacizane taktik ve çözüm sünüyorum, eksik olduğunu düşünüyorsanız katkı yapınız, eleştirmek çözüm değildir.

7- Dünyada parası olmadığı için istediğini yapamayan milyon dolarlık zenginler de var, mesela Mars’a gitmek gibi... paranız yoksa para kazanabilirsiniz, imkansız bir olay değil, şikayet etmek para kazandırmaz.

8- Kimsenin zevklerine karışmıyorum, kimseyi de zorlamıyorum, isteyip de aktivite bulamayanlara farklı seçenek örnek göstermeye çalışıyorum sadece. Etkili de oluyor, onlarca soru geliyor.

9- Doğaya aşık olun diye bir isteğim yok. Aktivite örnekleri veriyorum.

10- Aynı tatili yaşayın diye bir iddiam nerede oldu?

11- Couchsurfing ve Foodrail çok faydalı uygulamalar, kulaktan duyma duyduğun bir iki kötü örnek bu uygulamaları kullanan milyonlarca insanın sorunu değil.

12- Kütüphaneyi kullanmak sadece bir örnekti, bu evim de var üstelik tek bir şehirde de değil.

13- AGH bedavaya çalışmak demek değildir, araştırın öğrenenin kazançlarını.

Ve ön yargılarınız sadece size engel.

• off ciddiye alamıcam artık adam almanya için aylık 105 euro yeter diyor he tamam yeter ya. zaten cep telefonuna 20 euro gidecek, su da mı içmeyeceksin dışarıda? eve koşup çeşmeden mi lıkırtadacaksın? bıktım teolojistten.
    Hic usenmedin mi sunlari yazarken? Yahu adamin bahsettigi seyle senin actigin konularin sence ne alakasi var? Adam napsin kiz arkadasiyla durmadan kendini mi gelistirsin? Konu sahibi sinema, yemek, tiyatro, konser, tatil, ulasim vb. Seylerden bahsediyor belli ki. Bunlarin hepside guzel ulkemde oldukca pahali.

Forumda siyasi konulara girmeden bu kadar nefret toplayabilmen takdire sayan yalniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 12 Mayıs 2019; 12:1:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615

off ciddiye alamıcam artık adam almanya için aylık 105 euro yeter diyor he tamam yeter ya. zaten cep telefonuna 20 euro gidecek, su da mı içmeyeceksin dışarıda? eve koşup çeşmeden mi lıkırtadacaksın? bıktım teolojistten.
    Almanya’da 2 yıl yaşadım yaklaşık, her gün restoranda yemek yemiyorsan fazlasıyla yeter sana.

Hesabını sen yap...

1 paket yumurta 2 Euro bile değil...

Fiyatlara bak...

Market ihtiyaçları... şehirlere göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hic usenmedin mi sunlari yazarken? Yahu adamin bahsettigi seyle senin actigin konularin sence ne alakasi var? Adam napsin kiz arkadasiyla durmadan kendini mi gelistirsin? Konu sahibi sinema, yemek, tiyatro, konser, tatil, ulasim vb. Seylerden bahsediyor belli ki. Bunlarin hepside guzel ulkemde oldukca pahali.

Forumda siyasi konulara girmeden bu kadar nefret toplayabilmen takdire sayan yalniz.
    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar, uydurma bişey yok hep link ve kaynak paylaşıyorum...

Yarası olan da gocunuyor.

feci kiskandim burda 250-300 gram becon 20 avro 125tl

Almanyaya gitmenin bi yolu olmali

Bi yol biliyosan at pm oralarda karin tokluguna calismaya ragziyim yeterki gidebileyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 12 Mayıs 2019; 12:54:38 >
  • bu durumun sebebi tamamen siyasi
    bu ulkede 2 kesim var
    kodamanlar ve yoksullar
    maalesef ulke insanlari genelde yoksul ve onu wampir gibi emen kodamanlardan ibaret.
    yoksulluk sınırı 7-10 bin

• Arkadaşlar tamam ülkenin durumu çok iç açıcı diyil ama bu kadar da triplere sokmayın kendinizi hayatım heba oluyor öğrenciyim yaşayamıyorum cart curt diye. 3 kere kanada ya 3 kere abd ye 1 kerede almanya ya gittim öyle zannettiğiniz gibi o ülkelere adım atar atmaz hayat kaliteniz 1 den 10 a fırlamıyor daha insancıl oldukları doğru ama yine sizin azminize çalışmanıza bağlı her şey. Türkiyede bütün gün evde bilgisayarın başında yan gelip yatan adama avrupa veya abd daha iyi bir yaşam vadetmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph55 -- 12 Mayıs 2019; 12:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gren

bu durumun sebebi tamamen siyasi
    bu ulkede 2 kesim var
    kodamanlar ve yoksullar
    maalesef ulke insanlari genelde yoksul ve onu wampir gibi emen kodamanlardan ibaret.
    yoksulluk sınırı 7-10 bin
    Siyasileri kim seçiyor?

Kodamanlar uzaydan mı geliyor?

Her ikisi de bu halkın arasından çıkmıyor mu?

Halk böyle olmak istediği için bu haldeyiz.

Halk tembellik ve rahatlığa alışmış olmasa bu durumda olmazdık.

Sen şimdi doğru mu söylüyorsun
    klavye başından insanların nasıl hayatta kalmaları gerektirecek direk bir yazında var mı aaa dur bunlar onlar diyeceksin masal dünyanda başarılar hayat senin yazılarından ibaret değil
    her şeye bir cevap vermişsin fakat en başından hatalısın ve hatanı kendi içinde ara ben sana bir şey öğretecek değilim
    tonla yazın var lakin konu insanları hayattan soğutmak nedeniyle başlatılmamış bağlamak için açılmış bir konu insan kendine benzeyene yardım eden bir canlıdır. Şu iğrenç üslubunu bir an önce değiştirmen dileği ile umarım anlamışsındır beni yalan söyleme tabi ki kaba saba olma hayat yeteri kadar acımasız

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

feci kiskandim burda 250-300 gram becon 20 avro 125tl

Almanyaya gitmenin bi yolu olmali

Bi yol biliyosan at pm oralarda karin tokluguna calismaya ragziyim yeterki gidebileyim
    Tüm konuda bunu vurgulamaya çalıştık neredeyse, gidebilirsiniz ama gitmenizi orada devamlı yaşamanız için değil, gidip karşılaştırma yapmanız için isterim şahsen, o nedenle AGH ve benzeri projeler linkleri ile yukarıda bulunuyor.

Eğer olur da giderseniz bu halde olmamızın tek nedeninin biz olduğumuzu anlarsınız...

1) Disiplinsiz yaşıyoruz

2) Geleceği düşünmüyoruz

3) Zamanı değerlendirmiyoruz

4) Kitap okumuyoruz

5) Her duyduğumuza inanıyoruz

6) Sorgulamıyoruz

7) Çok konuşuyor az iş yapıyoruz

8) Ön yargılıyız

9) Eldekini değerlendirmek yerine elde etmeye çalışıyoruz

10) Kısa yoldan köşeyi dönmek için hak yiyoruz

Vs vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BBC886F5C

Sen şimdi doğru mu söylüyorsun
    klavye başından insanların nasıl hayatta kalmaları gerektirecek direk bir yazında var mı aaa dur bunlar onlar diyeceksin masal dünyanda başarılar hayat senin yazılarından ibaret değil
    her şeye bir cevap vermişsin fakat en başından hatalısın ve hatanı kendi içinde ara ben sana bir şey öğretecek değilim
    tonla yazın var lakin konu insanları hayattan soğutmak nedeniyle başlatılmamış bağlamak için açılmış bir konu insan kendine benzeyene yardım eden bir canlıdır. Şu iğrenç üslubunu bir an önce değiştirmen dileği ile umarım anlamışsındır beni yalan söyleme tabi ki kaba saba olma hayat yeteri kadar acımasız

iyi forumlar
    Kaynak paylaşıyorum, istatiksel ve bilimsel, itirazınız buna. Çünkü bunlar şahsi fikirlerim değil sadece.

Hayat benim yazılarımdan ibaret diye bir iddiam yok. Sorunlara çözümler var, sadece onları paylaşıyorum... sizin bir çözümünüz var mı? YOK

İşiniz gücünüz yargılamak ve eleştirmek. Hiç bir somut çözümünüz yok.

Mazeret bahaneler ve önyargılarla örmüşsünüz hayatınızı.

Soruna çözüm önereni de taşlamak tek hedefiniz çünkü sorunlara çözüm görmek istemiyorsunuz, sorunların çözülmesini de istemiyorsunuz, çünkü sorun çözülürse eleştirecek bişeyiniz kalmaz.

Tembellik toplum olarak ben dahil kanımıza işlemiş...

Bunun yüzümüze vurulması hoşumuza hiç gitmiyor...

Bana tepkinin tek sebebi bu...

Tepki gelmesi için ayrı bir gayretim de var doğrusu...

Tepki geldikçe bu konu daha fazla gündeme geliyor...

Amacım da yerini buluyor...

hayat hakkında hiç bir fikrin olmadan insanları yaşamdan soğutuğunu anlatmış olduğum yazımı okuduğun için teşekürler

okadar yazdığınına göre okumamak ve anlamamakla ısrar edeceksin

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BBC886F5C

hayat hakkında hiç bir fikrin olmadan insanları yaşamdan soğutuğunu anlatmış olduğum yazımı okuduğun için teşekürler

okadar yazdığınına göre okumamak ve anlamamakla ısrar edeceksin

iyi forumlar
    Forumda amacım hayat dersi vermek değil, faydalandığım aktivite ve bilgileri paylaşmak sadece... büyük resmi siz göremiyorsunuz ama görebilenler görüyor. Buyurun az önce gelen son mesajlardan örnekler...

Yas 31 yani verdigin linktekiler olmuyor zaten 3 yabanci dil sahibiyim baska bi organizyon olmali
    doğru bildiğin yanlışlarla hayatta başrılar

sende yargılamaya devam ediyosun yardım ettiğini sanarak

bi inası tanımadan şunları yazmak nedir
    "Mazeret bahaneler ve önyargılarla örmüşsünüz hayatınızı.
    Soruna çözüm önereni de taşlamak tek hedefiniz çünkü sorunlara çözüm görmek istemiyorsunuz, sorunların çözülmesini de istemiyorsunuz, çünkü sorun çözülürse eleştirecek bişeyiniz kalmaz.
    Tembellik toplum olarak ben dahil kanımıza işlemiş...
    Bunun yüzümüze vurulması hoşumuza hiç gitmiyor...
    Bana tepkinin tek sebebi bu..."

sen kendi yazdılarını anla önce anla yaz
    o yazdılarınla alakam yokda senin var gibi çamurunu bana bulaştırma he son yazdığına bakmadım gerek de yok otomatiye bağlamışsın bu forumda yazanlar aynı hayatları yaşamıyor bunuda bil sende ksursuz bişey değilsin önce kendi kusurlarını arada sonra başkasına bak
    ömrüm yettiğince seninle şurda tartışsamda sen ısıtıp ısıtıp aynılarını getireceksin sana yazarken kitap okuyamıyı kaçırıyorum meşgul etmeyi bırak zaman değerli

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.