< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 30 Haziran 2025; 18:29:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 30 Haziran 2025; 18:29:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Her şey pahalı abicim, kendinizi kandırmayın. Özellikle son yıllarda YouTube'da yayın yapan insanların çoğalmasından sonra farkına varmış olduk ki Türkiye'de gençler gençliğini adam gibi yaşayamıyor. Elin Avrupalısı ya da Amerikalısı altında son model spor arabası ile son teknoloji ürünleri rahatlıkla tüketebiliyor, hobilerini rahatlıkla yaşayabiliyorken siz ancak basit şeylerden mutlu olmak gibi anlamsız şeylere odaklanıyorsunuz.
İşin daha da kötüsü ise bu durum geçici değil, kalıcı olacak ve daha da kötü bir durum olma yolunda hızla ilerleyecek. Eylül 2014'de tanıtılan iPhone 6 2.000 TL iken günümüzde tanıtaln son model iPhone olmuş 10,000 TL, böyle giderse 4 sene sonra da 20,000 TL falan olacak ama asgari ücret 4,000 TL falan olur, bu sefer de o şekilde kendimizi kandırmış olacağız. Sözün özü, bu ülkede maaşla çalışacak her iş artık devletin sizin üzerinizden alacağı ağır bir vergi gelirinden fazlasını ifade etmeyecek. Kayıt dışı istihdama doğru yönelim aratacak. |
Ya abicim ne ucuz allah aşkina karnimizi doyuracak para bulamiyoruz
![]() |
Günlük 5 liraya 2 tane ekmek 1 küçük su ancak alirsin
|
Hocam sende iyi guzelsinde her yerdede reklam yapma yahu
|
Universite ogrencisi degilim lise mezunuyum.
Ee anlat simdi neredeymiş 5tl ye yemekler? Neredeymis vucut gelistirme yuzme salonlari?? |
Ustad sen akrivite görmemişsin dandik kursları aktivite diye yazmışsım
Ben İngilterede yaşıyorum gel gör bakalım burdaki gençler neler yapıyor Yazın çalışıp kazandığı parayla üstü açık araba alıp karnaval karnaval geziyor adamlar siz hala TV izlemeden kurtulma kursunu ovuyorsunuz Ülkenin gençliği vahim durumda |
Buyuk ihtimal kyk cikmayacak.Ee ozel yurda gidecem kafadan bin lira gidecek.Sana sorsak ogrencilere hayat guzel her sey toz pembe
|
bu defaya mahsus cevap vereyim sana . sonra da laftan anlar mısın bilmiyorum ama benimle iletişime geçme , mesajımı alıntılama , konuşma , etkileşimde bulunma . hayal edemeyeceğiniz kadar nefret ediyorum sen ve senin gibi pozitif bakalımcı tiplerden . birincisi survivor ve futbolu bırak ben televizyon izlemiyorum , derslerim o kadar ağır ki , senin gibi sadece bisiklet üzerinde kıçımı yayıp gezip ulan hayat ne güzel be diyerek polyannacılık yapacak vaktim kalmıyor ,o kadar kör değilim . peşin hüküm vermeyi bırak iki gram beyninle . ikincisi , bu ülkede siyaset konuşulur . bu ülke ortadoğu ülkesi , ve bu ülkede gözünün görüp görebileceği her şey siyasetle alakalı . bunu göremeyecek kadar sığ bir bakış açısına sahipsen , - ki sahip olduğun konusunda bir gram şüphem yok - , benim sana anlatacak bir şeyim yok aslında ; ancak o kadar insanın kafasını “siliyorsun” ki , bir şeyler yazmam gerekti .
benim hayatım senin gibi laylaylom geçmiyor . ben annem babam bana para attıktan sonra kardeşimin kitaplarına para yetecek mi diye düşünüyorum . kendi kitaplarımı alabilmek için 10 günlük yemek paramdan feragat ediyorum . tam senin gibi bir tipin buna cevabı sahaftan al , ikinci el ama sıfır ayarında kitaplar var olacaktır , ancak hukuk kitaplarını bulmak öyle kolay değil , nerdeyse hiçbir yerde yok . kendi hayal dünyanda kendini bir yere yerleştirmişsin , bisikletle gezerek , dağın tepesine çıkıp hayatında hiçbir şey başarmadan bomboş kamp yapmayı bir halt olmak , sosyalleşmek sanıyorsun . benim fakültemin kampüsünde insanlar satırla öldürülüyor , dövülüyor ; bunları yapanlar da elini kolunu sallayarak geziyor , gelsene bi buralara güzel miymiş o kadar hayat ? bisikletini de seni de öbür dünyaya gönderirler anında . bana maval okuma . öleceksin , hiçbir şey başaramadan . insanlar seni sadece bisiklet süren kamp yapan biri olarak bilecek . büyük ihtimal öldüğünde kimse ismini bile hatırlayamayacak , çünkü hiçbir iz bırakamadın dünyada . sadece tüketicisin , ürettiğin hiçbir şey yok . çok gömme kafanı “ şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır “ tarzı kitaplara . |
theologist terörüne maruz kalmış bir konu daha
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 12 Mayıs 2019; 17:57:46 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 9 Mayıs 2019; 15:21:56 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|