Şimdi Ara

Gençliğe Hitabeyi Okuyalım (ihtiyacımız var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birinci vazifen‚ Türk istiklâlini‚ Türk Cumhuriyetini‚ ilelebet‚ muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel‚ senin‚ en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi‚ seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek‚ dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün‚ İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen‚ vazifeye atılmak için‚ içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit‚ çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar‚ bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın‚ bütün kaleleri zaptedilmiş‚ bütün tersanelerine girilmiş‚ bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere‚ memleketin dahilinde‚ iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini‚ müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet‚ fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte‚ bu ahval ve şerâit içinde dahi‚ vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret‚ damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
    20 Ekim 1927

Nedense paylaşasım geldi... asla yılmayın diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaryscreen -- 17 Ocak 2013; 19:52:50 >

• böyle damarlara işleyen başka şey bilmiyorum. Yeni nesil bunlar mahrum
  • Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte‚ bu ahval ve şerâit içinde dahi‚ vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret‚ damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • Eğri oturup doğru konuşalım o vatanı işgal edenler ülkeye atatürk zamanında girdiler.Emperyalizme karşı savaştan sonra anti-emperyalist bir cephe alınmadıktan sonra o düşman her zaman içindedir ya da diğer seçenek gün gelir sen düşmanın olmuş diğer ülkeleri sömürüyor olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 17 Ocak 2013; 20:26:23 >
  • Malesef ülkemizde artık Gençliğe Hitabe bir şey ifade etmiyor çünkü gençlik bilgisayar başında çürüyor.Meydanlarda düşüncelerini savunan ve baş kaldırışa geçen gençlik vatanı için haklarını kullanan gençlik pek az yani TGB var sadece başka sayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

Eğri oturup doğru konuşalım o vatanı işgal edenler ülkeye atatürk zamanında girdiler.Emperyalizme karşı savaştan sonra anti-emperyalist bir cephe alınmadıktan sonra o düşman her zaman içindedir ya da diğer seçenek gün gelir sen düşmanın olmuş diğer ülkeleri sömürüyor olursun.

Aç kitapları Osmanlı'nın son dönemlerini ve Cumhuriyetin kurulma dönemini tekrar oku derim. Senin kafa ordan burdan dolma geçmişe düşman bilgilerle dolmuş taşıyor. Bir konuyu da baltalamasanız şaşarım zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: ArjesT

Eğri oturup doğru konuşalım o vatanı işgal edenler ülkeye atatürk zamanında girdiler.Emperyalizme karşı savaştan sonra anti-emperyalist bir cephe alınmadıktan sonra o düşman her zaman içindedir ya da diğer seçenek gün gelir sen düşmanın olmuş diğer ülkeleri sömürüyor olursun.

Aç kitapları Osmanlı'nın son dönemlerini ve Cumhuriyetin kurulma dönemini tekrar oku derim. Senin kafa ordan burdan dolma geçmişe düşman bilgilerle dolmuş taşıyor. Bir konuyu da baltalamasanız şaşarım zaten.

Kapitalist devlet modelini kuran ülkeye yabancı sermaye ne zaman girdi?Türk burjuvası kurma planı yokmuydu?Sonra bunlar yabancı destekli birere piyon olmadılar mı?Burda onu oku bunu oku diye artistlikten çok bana kanıt sunacaksın ben zaten okuyup araştırdım varsa bilgin konuş düzeltelim yanlışlarımızı siyaset tartışmaktan acizsiniz ya.Neyse onca mesajım silinmiş konu içindeki tekrar aynı şeyleri açıklamakla uğraşamam açın türkiyenin ekonomi politikalarına bakın neler yapmış neler olmuş bunların ilk adımları ne zman atılmış bunlara neler sebeb olmuş devletin bunda payı ne vs. vs...

@Ve tanrı onu yarattı

Denizi ağzına alıp onu öldürmek isteyen ülkücüleri eyleme çağırırlar,Nazım hikmetle onun hapse atıldığı dönemin şefi inönüyü aynı cümlede kullanırlar bence böyle teorik alt yapısı olmayan ve kendi içinde çelişen gruplara çok umut bağlamayın teori yoksa pratik saman alevinden başka birşey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArjesT -- 17 Ocak 2013; 21:32:19 >

• Okumadan önce de bilgisayar başındaydım okudum hala bilgisayar başındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_ikbal

"asil kan"

vicdan, iman ve ahlak sahibi olan herkes bilirki;
    asil kan diye bir gerçeklik, bir olgu yoktur...var diyen yobaz ve faşistttir...

"asalet tavırda, bakışta ve sözlerdedir..."

Savaş sırasında gençlere gaz vermek için söylenmiş sözler sonuçta.

Her halde asil kan diye bir şey yok, bunu bilemeyecek kadar ahmak değiliz ama o zamanda bu şekilde söylenmesi gerekiyordu. Halk parçalanmıştı ve sanayi çökmüştü. Yeniden imar ancak gençlerle olacaktı. Çok fazla kelimelere takılmadan, söylenen sözleri zamanına göre değerlendirmek lazım.

Şimdi geçerliliği var mı dersen bence yok ama o zaman için söylenmesi gerekiyordu bunların. Geçmişte Atatürk' ün hitabesi ile ne demek istediğini anlamayıp günümüze kadar gelmiş dinazor sayısı da az değildir. ( gerçi fazla kalmadı o dinazorlardan ama ) . Yinede geçmişe takılıp, günümüz dünyasını okuyup analiz edemeyen kişi sayısı da maalesef ülkemizde az değil. Dünyaya entegre olamayışımızın sebebi hep bu çağdaş olamamamız. Çağın adamı olamıyoruz bir türlü, hep geçmişten medet umuyoruz.

Bu ülkede ( her devirde ) çok kolay adam harcanıyor, yüz yıllardır. Her halde kanımızda var çekememezlik, hep ben haklıyımcılık, birlikte (ortak ülke menfaati noktasında) beraber çalışamıyoruz. Başka ülkeler bunu çok iyi becerirken biz niye yapamıyoruz onu bir türlü anlamıyorum. Bu gibi konuşmalar yapılırken "cehennemde kazana atılan Türkler" ile ilgili bir fıkra geliyor hemen aklıma. Yakın ve uzak tarihi okurum ve merakımda vardır. Hatta dünya tarihine de meraklıyımdır. Benim şu ana kadar okuduklarım sonrasında vardığım nokta şu Türkiye için: " Türkiye de gerek siyasi üstünlük, gerekse de askeri üstünlük olsun veya dış güçlerin verdiği destekle sağlanmış bir üstünlük olsun, bu üstünlüğü ele geçiren , gücü kendinde hisseden hemen kendi fikrine zıt toplulukları sindirmeye çalışmış. Bir türlü beraber " ülke menfaati adına " çalışmanın formülünü bulamamışız. Atatürk bunu kısa süre için yapmaya çalışmış ama onunda etrafındakiler bunun olmasını engellemişler. Zorlayıcı her unsur tarihte hep düşman toplamıştır. Bizde kurulan sistemlerde zorlayıcı unsurlar çok fazla. Dünyada, diğer ülkelerde de zorlayıcı unsurlar var ama özgürlük yolları da katlarıyla daha fazla açık. Bizde vatandaş vergi kaçırayım diye uğraşırken devlette yakaladığını öpmenin gayretinde. İşin özü hiç bir uygulamamızda bir homojinite, bir kesinlik, bir uygulanabilirlik yok. Ya devletin adamı olursun faydalanırsın, ya karşısına geçersin yıpranırsın. beceremiyoruz beraberce ortak payda da ülke menfaati için bir şeyler yapmayı işte.

Belki bizim çocuklarımız bu işi becerir.

• Bir kere de Mustafa Kemal Atatürk konusuna da eleştiri getirmeden girin be..Dinimi çok seviyorum ama şöyle yobazları gördükçe hayattan soğuyorum ne kezban tiplisiniz bre arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdrfts

Bir kere de Mustafa Kemal Atatürk konusuna da eleştiri getirmeden girin be..Dinimi çok seviyorum ama şöyle yobazları gördükçe hayattan soğuyorum ne kezban tiplisiniz bre arkadaş.

+

Hani inançlı biri olmazsam böylelerini görünce dinden soğurdum.
    Bir troll gelmiş NFK'nın hitabını koyuyor, bir diğeri anlamını bilmediği kavramları yazıp kendince tarihe sövüyor.
  • ATAM!
  • tl ; dr
  • sağol
  • Konuya up diyorum ve Atamızı saygıyla anıyorum...
  • bos bos konular acmayin arkadasim,okumak isteyen acip okur.Yok ihtiyacimiz var yok su yok bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere daha okudum,tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: ZgodaN

quote:

Orijinalden alıntı: Ispartakus

Gidin risale okuyun.

+1578546
    Bu dünya yalan dünya, öteki dunyayı düşünen yok..

Öl ulan o zaman diğer dünyaya git direk adama bak.

Cahil herifler

Karşıt görüş görünce dayanamazsiniz hemen cahil dersiniz.
    Neyse saygı duyuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: m_ikbal

"asil kan"

vicdan, iman ve ahlak sahibi olan herkes bilirki;
    asil kan diye bir gerçeklik, bir olgu yoktur...var diyen yobaz ve faşistttir...

"asalet tavırda, bakışta ve sözlerdedir..."

Savaş sırasında gençlere gaz vermek için söylenmiş sözler sonuçta.

Her halde asil kan diye bir şey yok, bunu bilemeyecek kadar ahmak değiliz ama o zamanda bu şekilde söylenmesi gerekiyordu. Halk parçalanmıştı ve sanayi çökmüştü. Yeniden imar ancak gençlerle olacaktı. Çok fazla kelimelere takılmadan, söylenen sözleri zamanına göre değerlendirmek lazım.

Şimdi geçerliliği var mı dersen bence yok ama o zaman için söylenmesi gerekiyordu bunların. Geçmişte Atatürk' ün hitabesi ile ne demek istediğini anlamayıp günümüze kadar gelmiş dinazor sayısı da az değildir. ( gerçi fazla kalmadı o dinazorlardan ama ) . Yinede geçmişe takılıp, günümüz dünyasını okuyup analiz edemeyen kişi sayısı da maalesef ülkemizde az değil. Dünyaya entegre olamayışımızın sebebi hep bu çağdaş olamamamız. Çağın adamı olamıyoruz bir türlü, hep geçmişten medet umuyoruz.

Bu ülkede ( her devirde ) çok kolay adam harcanıyor, yüz yıllardır. Her halde kanımızda var çekememezlik, hep ben haklıyımcılık, birlikte (ortak ülke menfaati noktasında) beraber çalışamıyoruz. Başka ülkeler bunu çok iyi becerirken biz niye yapamıyoruz onu bir türlü anlamıyorum. Bu gibi konuşmalar yapılırken "cehennemde kazana atılan Türkler" ile ilgili bir fıkra geliyor hemen aklıma. Yakın ve uzak tarihi okurum ve merakımda vardır. Hatta dünya tarihine de meraklıyımdır. Benim şu ana kadar okuduklarım sonrasında vardığım nokta şu Türkiye için: " Türkiye de gerek siyasi üstünlük, gerekse de askeri üstünlük olsun veya dış güçlerin verdiği destekle sağlanmış bir üstünlük olsun, bu üstünlüğü ele geçiren , gücü kendinde hisseden hemen kendi fikrine zıt toplulukları sindirmeye çalışmış. Bir türlü beraber " ülke menfaati adına " çalışmanın formülünü bulamamışız. Atatürk bunu kısa süre için yapmaya çalışmış ama onunda etrafındakiler bunun olmasını engellemişler. Zorlayıcı her unsur tarihte hep düşman toplamıştır. Bizde kurulan sistemlerde zorlayıcı unsurlar çok fazla. Dünyada, diğer ülkelerde de zorlayıcı unsurlar var ama özgürlük yolları da katlarıyla daha fazla açık. Bizde vatandaş vergi kaçırayım diye uğraşırken devlette yakaladığını öpmenin gayretinde. İşin özü hiç bir uygulamamızda bir homojinite, bir kesinlik, bir uygulanabilirlik yok. Ya devletin adamı olursun faydalanırsın, ya karşısına geçersin yıpranırsın. beceremiyoruz beraberce ortak payda da ülke menfaati için bir şeyler yapmayı işte.

Belki bizim çocuklarımız bu işi becerir.

Yazdıklarımı tekrar okuyun. Ne gereksiz yere yerin, ne de göklere çıkarın. Bu dünyada kendi hayatını dengeye oturtmamış insanlar baskalarının etkisinde kalıp, bir ahmak olarak yasamaya mahkumdur.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.