Şimdi Ara

Genç mimar kendi köpeğinden bulaşan kuduz hastalığı ile vefat etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
3
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer konu kapatıldığı ve moderatör arkadaşın güvenilir kaynak linki ile yeni konu açılabilir dediği için güvenilir kaynak linkiyle yeni konu açıyorum.

habertürk
    Genç mimar kuduz hastalığına yenildi! Kuduz belirtileri nelerdir?
    https://www.haberturk.com/genc-mimar-kuduz-hastaligina-yenildi-3606909

Olayın özeti:

1. Kendi köpeğine sokak köpeklerinden kuduz bulaşıyor.
    2. Kendi köpeği hastalanınca 12 haziranda veterinere götürüyor. Veterinerdeyken kendi köpeği kolunu ısırıyor
    3. Aynı gün kuduz aşısı yapılmaya başlanıyor ve 30 haziranda 4. doz kuduz aşısı tamamlanıyor. İspatı:
    https://store.donanimhaber.com/1f/25/a2/1f25a261230b1d5910a1deb917e6d31a.png
    4. birkaç gün önce de kuduz hastalığından vedat ediyor.

Sonuç:

1. Kuduz hastalığı bulaşmışsa kuduz aşısı %100 koruyucu değildir.
    2. Bu sebeple kuduz hastalığının kesinlikle bertaraf edilmesi gereklidir.
    3. Sokakta ne kadar çok başıboş köpek olursa kuduzun yayılması o kadar kolay olur.
    4. Hem sokaklarda başıboş köpek olmamalı, hem de sahipli köpeklerin kuduz aşıları düzenli yapılmalı. kuduz ancak bu şekilde kontrol altına alınabilir.
    5. Ne kadar çok önlem alınırsa alınsın hastalık varsa bir şekilde bulaşabilir. En iyisi hastalığın tümüyle bertaraf edilmesidir. Ama tümüyle bertaraf edilmemişse, en iyisi kuduz riski taşıyan hiç bir hayvana fazla yaklaşmamaktır. Sokakta gördüğü sokak köpeğini, sokak kedisini okşayarak sevenler ve kendi köpeğinin ve kedisinin ağzını burnunu öpüp yalayanlar en büyük risk altında.

İlave:
    www.hurriyet.com.tr
    Tüm aşılarını olan genç mimar nasıl kuduzdan öldü? Siverek Lütfü Seray'ın kuduzdan ölümünü konuşuyor
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tum-asilarini-olan-genc-mimar-nasil-kuduzdan-oldu-siverek-lutfu-serayin-kuduzdan-olumunu-konusuyor-42299270

Yeni bilgiler: Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz: Aşının yüzde 100'e yakın bir koruyuculuğu var. Ancak el bileği, baş bölgesi, yüz gibi beyne veya sinirlere yakın bölgelerde oluşan ısırıklar çok tehlikeli. Bu tür durumlarda hastalara aşı yapılırken aynı zamanda immünoglobülin verilmeli, mümkünse hemen dikiş atılmamalı veya kanamayı durdurmak için dikiş atılmak zorunda kalınıyorsa da sık olmayan dikişler atılmalı. Ancak çok nadiren bazı vakalarda hem immünoglobülin hem aşı yapılmasına rağmen kişiyi korumayabiliyor. Bu çok nadir gördüğümüz bir şey ama kişinin vücudunda antikor üretmekte bir sıkıntı olabiliyor ya da bunu engelleyen bir ilaç kullanıyor olabiliyor. Bu hastadaki durumu bilmiyorum elbette ama genel olarak kuduz için konuşuyorum. Burada sıkıntı kuduz mikrobunun sinire ulaşması. Sinire ulaştıktan sonra ne immünoglobülin ne de aşı fayda etmez. O nedenle bir ısırık varsa hemen, hiç vakit kaybetmeden aşı öneriyoruz. Ancak ısırık derinse, mikrop sinire ulaşırsa artık yapacak hiçbir şey kalmıyor. Bu durumda ne aşı ne immünoglobülin fayda etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 16 Temmuz 2023; 10:26:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu arada hayvan hakları aktivisti görünümlü bazı karanlık tipler algı çalışmalarına başlamışlar. her zamanki gibi ne zaman bir insan, köpekler yüzünden ölürse veya zarar görürse, hemen 3-5 tane köpek zehirleyip acındırma ve konuyu başka tarafa çekme faaliyetlerine başlıyorlar:

https://twitter.com/Borckabel/status/1679888218915852288
    bir kısım insan mama lobisinden para kazanıyor. bu yüzden 3-5 insan ölmüş umrunda olmuyor, köpekler için algı çalışması yapıyor. ben bunlara art niyetli diyorum.
    bir kısım insan etrafında 3-5 sakin köpek görüyor. tüm köpekleri öyle sanıyor ve art niyetlilerin algı çalışmasına katılıyor. ben bunlara cahil diyorum.
    bir kısım insan mama lobisinin ve cahillerin algı çalışmalarına kanıp, onların algı çalışmalarına katılıyor. ben bunlara saftorik diyorum.

görüldüğü gibi hekesin farklı bir sebebi var bu algı çalışmasına katılmak için.
  • Aslında burada üzerinde durulması gereken bir konu da vefat eden arkadaşın köpeğinin kuduz aşıları tam mıydı?

Eğer aşıları tamsa o zaman sahipli köpeklere yapılan aşılar da etkisiz demektir ve durum çok daha vahim bir hal alır.

Eğer sahipli köpeğin kuduz aşıları tam değilse zaten olayda vahim bir hata yapılmış demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 14 Temmuz 2023; 13:58:16 >
  • bir de böyle bir açıklama yapılmış mimarlar odası tarafından

ekşi sözlük
    ekşi sözlük
    https://eksisozluk1923.com/img/0l129nz1

• Kuzgun leste ama devlet basta degil.

• Sokakta köpek olmamalı. Yarın ciddi bir kuduz salgını çıkabilir. 95 lerde İstanbul da olmuş baya.

Bazıları da konuyu kitletiyor. Hayatlarında hiçbir insan sevmemiş bunları herhalde mutluluğu köpeklerde arıyorlar. Veya bu işten nemalanıyorlar.

• Haberleri cımbızla toplayıp buraya propaganda konusu açıyorlar

3-5 tane sorunlu üye de her seferinde gelip yorum atıyor

• Gencecik insanlar , cocuklar önlenebilir bir hastalığa önlem alınmadı için, sokaklara hayvan suruleri salindigi jcin can veriyor.

Daha kaç kurban gerekiyor !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Periah kullanıcısına yanıt
    daha çok kurban gerekiyor. insanoğlundaki para hırsı başka hiç birşeyde yok.

• Mimarın 4 doz kuduz aşısı yapıldığı halde neden öldüğü araştırılıyormuş.

https://medyascope.tv/2023/07/13/sanliurfa-siverekte-kuduz-asiya-ragmen-can-aldi-kopegi-tarafindan-isirilan-mimar-lutfu-serayin-olumu-uzerine-sorusturma-baslatildi/

birilerinin algı yapmaya çalıştığı gibi rahmetli aşıyı geç yaptırmamış. zamanında yaptırmış ama aşı işe yaramamış. sebebi araştırılıyor. üzerini ört bas etmezlerse gerçek sebebini öğreniriz.

ayrıca mimarı ısıran köpek de mimarı ısırdıktan 2 gün sonra kuduzdan ölmüş. böyle bir durumda kim aşı yaptırmayı ihmal edebilir ki? adam ısırıldığı gün hastaneye gitmiş ve aynı gün (12 haziran'da) kuduz aşısının ilk dozu yapılmış. zaten yapılan aşıların listesini ilk mesaja eklemiştim.

Yapılan aşıların listesini tekrar ekliyorum:

https://store.donanimhaber.com/1f/25/a2/1f25a261230b1d5910a1deb917e6d31a.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Temmuz 2023; 7:22:22 >

• bu arada hayvan hakları aktivisti görünümlü bazı karanlık tipler algı çalışmalarına başlamışlar. her zamanki gibi ne zaman bir insan, köpekler yüzünden ölürse veya zarar görürse, hemen 3-5 tane köpek zehirleyip acındırma ve konuyu başka tarafa çekme faaliyetlerine başlıyorlar:

Borçka Belediyesitwitter
    Borçka Belediyesi
    https://twitter.com/Borckabel/status/1679888218915852288

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Temmuz 2023; 9:47:35 >

• Kuduzun ne kadar tehlikeli bir şey olduğunun farkında değil insanlar. Çok ciddi acı içinde ölüyorsunuz ve günler sürüyor. Ben anlamıyorum evladı olan insanlar neden halen sokak köpeklerine, sokak hayvanlarına dokunma diyor? Evladın ve geleceğin mi önemli yoksa dışardaki başıboş köpek mi ? Cidden bu tarz insanlar çok acil psikolojik destek almalı. Çok acil sokak köpekleri kısırlaştırıp kontrol altına alınmalı. Sokakta hayvan olmamalı. Gözümle görüyorum çöplerden yiyor hayvanlar bu hayvana hastalık nasıl bulaşmasın?

Not: Bende hayvanları seviyorum fakat sokakta değil evcil olursa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 15 Temmuz 2023; 10:3:42 >
  • derlemeler kullanıcısına yanıt
    bir kısım insan mama lobisinden para kazanıyor. bu yüzden 3-5 insan ölmüş umrunda olmuyor, köpekler için algı çalışması yapıyor. ben bunlara art niyetli diyorum.
    bir kısım insan etrafında 3-5 sakin köpek görüyor. tüm köpekleri öyle sanıyor ve art niyetlilerin algı çalışmasına katılıyor. ben bunlara cahil diyorum.
    bir kısım insan mama lobisinin ve cahillerin algı çalışmalarına kanıp, onların algı çalışmalarına katılıyor. ben bunlara saftorik diyorum.

görüldüğü gibi hekesin farklı bir sebebi var bu algı çalışmasına katılmak için.

• Yara yerine kuduz anti serumu yapılmamışsa büyük kusur var. Isıran köpek kuduzsa anti serumsuz kurtulmak neredeyse imkansız. Aşıyla birlikte oluşan kuduz immunglobulinler birkaç hafta sonra ortaya çıkıyor.

• Adanada tekir yaylasinda her kose basi 5er kopek var insandan coklar. Hickimse bir sey yapmiyor. Ne kisirlastirma ne toplama. O kopek dogduktan sonra oldurmek ahlaki degil fakat kisirlastirmak bizim elimizde

• Mirror of Deception kullanıcısına yanıt
    Kafaya yakın isirildiysa serum yapıyorlarmış. Diyorsunuz ki kuduz köpek bacaktan ısırdı, sadece aşı yapıtlar, işe yaramaz mı diyorsunuz? O zaman aşının ne anlamı var? Hangi köpeğin kuduz olduğundan emin olamayacağımiza göre her ısırılana Serum mu yapmak lazım?

• Evime giren sivrisinegi öldürebilir miyim? Ahlaki olur mu? Ne de olsa doğmuş büyümüş bir canlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Temmuz 2023; 10:32:41 >
  • Bu arada enfeksiyon hastalıkları asistan doktoruyum. Kesin bilgi olmamakla birlikte kuduz vakasıyla ilgili kamu davası açıldı diye duydum. Saha rehberine uygun işlem yapılmamış sanırım. Kuduz ig, ortada kanamalı bir durum varsa yara yerine mutlaka yapılması gerekiyor.

Genç mimar kendi köpeğinden bulaşan kuduz hastalığı ile vefat etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirror of Deception -- 15 Temmuz 2023; 11:19:21 >
  • Doğduktan sonra uyutmak neden ahlaki değil? Bu sizin gerçek düşünceniz değil size öyle aşılandı, böyle uslu çocuk gibi düşünün diye. Avrupalılar mal mı hepsi uyutuyor, sense böyle yaa merhamet yaa .s.s diye ağla dur. Acırsan acınacak hale düşersin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.