< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Genç mimar kendi köpeğinden bulaşan kuduz hastalığı ile vefat etti (2. sayfa)

-
-
Bence tedavide bir kusur olduğu aşikardı çünkü tedaviye vaktinde başlandığı halde ilgili kişi enfeksiyondan vefat etmiş. Bu durumda mimar kendi köpeğinin bile değil, ilgilenen hekim ve tıbbiyelilerin yetersizliğinin ya da özensizliğinin kurbanı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkede acayip bir boşluk var, ne millette ne de kurumlarda bir düzen sistem vs. kalmadı, herkes kuraldışı kafasına göre yaşıyor, toplum kuralları alt üst oldu.. hayvan sevgisi iyi bişey ancak insanı bırakıp hayvana taparcasına sevenler de bokunu çıkardılar işin.. Bir apartmanda kedi köpek olmayan daire yok yahu, başkasının özeline saygı vs.. desen zaten kalmadı.. ee sokak köpekleri zaten sürü gibi heryerde, hergün kendi kedi köpeğini parka bahçeye çıkaranlardan bulaşım olmaması mümkün değil haliyle..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet kedi de olsa aynı şekilde anti serum uygulanması gerekiyor. Kedi tırlamasından bile kuduz vakası görüldü ülkede.
bence pek çok yerde bu uygulanmıyor. sadece aşı yapıp geçiyorlar. çoğunda ısıran hayvan kuduz olmadığı için sorun çıkmamış ama ısıran hayvan gerçekten kuduz çıkınca sonuç böyle vahim oluyor demek ki.
20 yıl önce beni de kedi tırmalamıştı. serum falan yapmadan aşı yaptılar 4 doz. demek ki kedide kuduz yokmuş. kuduz olsaydı ölmüştüm demek ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Temmuz 2023; 11:21:9 >
Onu bilemiyorum soruşturması olacak gibi gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirror of Deception -- 15 Temmuz 2023; 11:31:18 >
Anti serumun piyasada bulunması zor. Saha rehberindeki durumlarda yapılması gerkiyor. Kuduz gerçekten nadir hastalık. Her sene 1-2 vaka görülüyor ama ölümle sonuçlanıyor maalesef.
hangi vakada gerçekten kuduz olup olmadığını önceden bilemezsin ki. olduğunu öğrendiğinde de bu vakadaki gibi sonuç vahim oluyor. o halde tek başına aşı çok riskli.
ben hala şunu anlamadım. tek başına aşı ne işe yarıyor? hayvanda kuduz varsa serum yapılmadysa sadece aşı yapılınca hasta ölüyor. hayvan kuduz değilse kuduz aşısı yapılmazsa ne oluyor? peki tek başına kuduz aşısı hangi durumda işe yarıyor? hayvanda kuduz yoksa, ısırılan kişiyi avutup rahatlatmaya mı yarıyor sadece?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 15 Temmuz 2023; 11:38:30 >
Kuduz aşısı %100 korur mu?
Kuduz aşısı 0., 3., 7., 14., ve 28 günlerde 5 doz olmak üzere intramuskuler yoldan ve mutlaka deltoid adaleden bebeklerde ise uyluğun anterolateral kısmından yapılmalıdır. Aşılama şemasına uygun olarak yapılan aşılama ile % 100 oranında başarı sağlanmaktadır.
Aşı ebesinin horekesinden geliyor saklanma koşulları nasıl bilen var mı aradaki soguk zincir kırılmadı diyebilir misin üretilen parti ise yaramaz çıkmaz diyebilir misin. Söz konusu kişinin bağışıklık sistemi yerinde diyebilir misin
Yani aşı çözüm değil. Serum da değil. Tek çözüm itlaf
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8CE804DF -- 15 Temmuz 2023; 11:41:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En iyisi aşıya gereksinimi minimuma indirmek sanırım. Bunun en iyi yolu da sokakta başıboş kedi köpek olmaması tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi.
Gelişmiş ülkeler boşuna gelişmiyor, adamlar kafasını kullanıyor. Gereksiz riskleri ve masrafları hayatlarından çıkartıyorlar. Onlarca milyon köpeğe krediye kuduz aşısı yap, kısırlaştır, bakımını yap, besle. Bir dolu para harca. Sonunda gelsin seni ısırsın, kuduz yapsın, öldürsün. Onun yerine adamlar insan refahı için harcıyorlar o parayı. Biz de hayvan refahını arttıralım ama insanımiza ne olduğu umrumuzda değil diyoruz. Fark burada sanırım
Kesinlikle. Bir kere bizim toplumda en ucuz şey insan canıdır. Kendi canıdır. Nasıl örnek versem yanlış anlaşılacak ama şu kadarını söyleyeyim. Anlaşılır galiba.
Bir insan bir köpek öldürse verilen tepki, bir insanın kudurarak ölmesinin yanında milyon kere daha fazla. Açıkça yazmak gerekirse kendine köpek kadar değer vermeyen bir toplum.
Tamam haklısın sokak köpekleri sokakda kalsın .
Ama ben mesela istanbulda yaşıyorum.
Cihangirde-nişantaşında-sultanahmette-Etilerde Taksimde-Beyazıtta-Emirganda neden hiç köpek görmüyorum?
Aaa pardon Oralar Turistlerin Uğrak yeri değilmi? Rahatsız olurlar sonra rahat dolaşamazlar. Hemen topluyorlar o semtlerdeki sokak köpeklerini arada tek tük kedi falan görüyoruz sahipsiz okadar.
Oradaki köpeklerin canı can değilmi? :) Neden bu sokak köpekleri hep fakir semtlerde geziyor acaba :) Zengin semtlerde anında şikayet geliyor toplamak zorunda kalıyor belediyeler :)
Zenginlerin semtinden topla köpekleri kulaklık tak fakir semtlere sal.
Ben çok gez denk geldim minibüse doldurulmuş köpekleri varoş semtlere 10arlı 20şerli gruplar halinde saldıklarını.
Aynı şeyi cihangirde yapamıyorlar ama ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 15 Temmuz 2023; 12:32:29 > -
Fakirin değeri köpek kadar yoktur
Yazılmamış kural bu.
İlginci bu kuralı savunanlar da fakir oğlu fakirler.
benim bu durumdan anlayabildiğim şudur:
Eğer bir sokak köpeği tarafından ısırılırsanız köpeğin kuduz olmaması için dua edeceksiniz, çünkü:
Eğer köpek kuduz değilse
1. Zaten köpeği yakalama şansı olmayacağı için köpeğin kuduz olmadığını öğrenemeden hastaneye gideceksiniz.
2. Orada anti serum zor bulunuyor diye aşı yapıp gönderecekler.
3. Hayvanda kuduz olmadığı için iyileşeceksin ve vay be iyi ki kuduz aşısı varmış, yoksa kim bilir bana ne olurdu deyip hayatına devam edeceksin.
Eğer köpek kuduzsa,
1. Zaten köpeği yakalama şansı olmayacağı için köpeğin kuduz olduğunu öğrenemeden hastaneye gideceksiniz.
2. Orada anti serum zor bulunuyor diye aşı yapıp gönderecekler.
3. 1 ay sonra da kuduz hastalığından öldükten sonra hayvan severler arkanızdan o da aşıyı zamanında yaptırsaymış diye iftira atacak
4. 3-5 gün sonra aşıyı zamanında yaptırdığınız ortaya çıktığında aşıyı yapanlar hakkında soruşturma açılacak. göstemelik kınama cezası falan verilecek.
5. 1-2 ay sonra sizi kimse hatırlamayacak, siz öldüğünüzle kalacaksınız ve herşey eskisi gibi devam edecek, hiç birşey değişmeyecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Diyelim kuduz köpek seni ısırdı. Senin kuduz virüsüne karşı koruyacak bağışıklığın yok, ona karşı bağışıklık geliştirene kadar öldürüyor zaten. Kuduz virüsünün kuluçka süresi değişken olduğu için ilk alınan virüs lokal kalıyor. Çoğalmadan önce yara yeri antiseptiklerle ve anti serumla var olan virüsün etkisiz hale getirilmesi gerekiyor. Kuduz aşısının işi antikor üretimiyle başlıyor. Çoğalmaya çalışan kalan virüslere karşı koruyor ya da 1 yıla kadar başka ısırlamara karşı koruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirror of Deception -- 15 Temmuz 2023; 15:15:40 >
Aşı yapıldıktan kaç gün veya hafta sonra vücut kuduz virüsüne karşı bağışıklık geliştirmiş oluyor?
aga yil olmus 2023. 2024 e merdiven dayamisiz sokak kopegi ne ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabi bu kadar karamsar olmaya gerek yok ama bir gerçek var. Evinde sabun var diye elini b*ka sokmazsın yani kuduz aşısı var diye köpeklerle beraber yaşanmaz.
Bu arada köpeğin ısırdığı yeri sabunlu su ile yıkamak faydalıdır. Hastaneye gidene kadar önlem olarak.
Aslında bu sokak köpeği mevzusu bile çok şey anlatıyor. Zik gibi ortada olan ve çözümü belli olan hiç bir ideolojik kaygısı olmayan bir sorunda bile bilimsel düşünme ve icraatinden uzak bir milletiz.
Uygar dünya ile aramızda fersah fersah fark var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X