Şimdi Ara

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Çok Mu Zor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
51.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İtü yazmayı düşünüyorm da..Tmm birkaç ay denizde geçecek şu bu vs. ama babam ballandıra ballandıra bitiremedi yok şöyle zor yok böyle zor dayanamazsın vs. Benim de içime kurt düştü. Fikri olanlar bu tercih döneminde bana yol gösterebilrler mi ? Teşekkürler..

edit : lanet bannerlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 28 Temmuz 2007; 0:35:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

İtü yazmayı düşünüyorm da..Tmm birkaç ay denizde geçecek şu bu vs. ama babam ballandıra ballandıra bitiremedi yok şöyle zor yok böyle zor dayanamazsın vs. Benim de içime kurt düştü. Fikri olanlar bu tercih döneminde bana yol gösterebilrler mi ? Teşekkürler..

edit : lanet bannerlar

Baban bir bakıma haklı.Okumak değil denizde yaşamak zor . odan demir mutfak yukarı çık demir aşağı in demir.Hele makina dairesi hergün kızıl ötesi bi aletle sıcaklık ölçersin 60 % den aşağı inmez.Kulağına tıpa takarsın ama o makinaların sesini yinede duyarsın. yok boru patladı tamir et.fuel oil ayrıştır. Bi dakika durmasın vardiyada biyerde bi arıza olacak diye. Sonra vardiyan biter duş alır yatarsın 5 dakika geçmez biri uyandırır valf yandı değişcek(pistona zarar gelmesin diye dua edersin :)) giyinir inersin aşağıya.Sinirli oluyosun.gemideki 15 kişi ailen komşun oluyor 2 ay 3 ay sürekli gidiyorsun ama nereye gittiğin belli değil.Hep kız muhabbeti bir de içki başka türlü zaman geçmez zaten iletişim yok.Bir limana gidiyorsun vardiya saatlerin dışında gezebilirsin 8 saatte bir vardiya değiştirdiğin için gittiğin yerde fazla açılamıyorsun. bi süre sonra vazgeçemiyorsun da kara da sıkılıyorsun.Ama parası iyidir hemde çok iyi.Eğe ailem felan umurumda olmaz giderim yaşarım yerim içerim .Sevgilimde yok nasılsa diyosan hiç bekleme güzel bölüm ama paranın satın alamayacağı şeyler vardır mesela ailenle berber yaşlanmak , sevmek aşık olmak evlenmek felan dersen hiç aklına bile getirme Ben denizciydim 2. şıkkı seçtim.Şimdi yazılım la uğraşıyom.Bu arada anlattıklarım devede kulan

• ekonomık durumun ıyıyse denızcılıgın yanına bıle ugrama...hele itü denızcılık asla
    oradan mezunum, tavsıye etmem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neptunus

ekonomık durumun ıyıyse denızcılıgın yanına bıle ugrama...hele itü denızcılık asla
    oradan mezunum, tavsıye etmem.

Hadi yau o kadar kötü mü ?!?

Ekonomik durum derken yani ölene kadar ailemle yaşayamam kendi hayatımı kurmalıyım ve ilk kez sınava girdim. Parası güzel ama dayanırım diyordum sorun deil ailem de olmasın o da sorun deil ddm ama.. O kadar kötüymüş demek..

@neptunus

Hocam senden iyi bilen çıkmaz çalışıyorsundur. Ne kadar alıyorsn çalışma şeylerin neler yani tavsiye etmem demişsin ama ikimiz de farklı insanlarız yani sana zor gelen bana gelmeyebilir sanki oraya gitmeliymişim gibi bir his var nedense içimde..Anlamıyorm ben de..

• makine mühendısı olucam dıyorsan baska unıversıtelerde oku, ıtu denızcılık fak. nde makıne okumak anlamsız.
    okudugun 4 sene burnundan gelır.
    ben okulun yatılı zamanında okudum, 10 sene oluyor mezun olalı...
    o zamanlar bıle ogrencılık su andakınden daha çekilebılır bırseydı.gelen stajerlerden ve arkadaslardan da duydugumuz kadarıyla hatta gazetelerden okudugumuz kadarıyla okul bır unıversıteden cok ogretmenlerın ve ust sınıfların alt sınıf ogrencılerıne okulu ıskencehaneye cevırdıklerı yonunde...
    bızım zamanımızda ogrencıler okul, yatılılık ve ogrencı işlerı konusunda söz ve karar hakkına sahıptı.hersey daha bıtmemıstı ama yavas yavas da bozulmaya baslamıstı.
    ben zaten muhafazakarım, ozgurlugum benım ıcın cok onemlı degıl, ogrencılık yıllarımda azap cekerım hatta ınsanlıga yabancılasır ben de alt sınıf ezerım hatta hosuma gıder dıyorsan,
    paraya herseyden cok ıhtıyacım var dıyorsan, bunun ıcın bırcok seye katlanırım dıyorsan,
    ıtu denızcılık makıne yı yaz.

denızcılık degıl de karada makıne muhendıslıgı yapacaksan neyıne gerek denızcılık fak?

eger denızcılıkse ve gemılerde calısmayı dusunuyorsan guverte bolumu daha uygun olur.gemılerde mk. muhendısı degıl kaptan olarak calısırsın,

ve denızcılık yapmak ıstıyorsan su anda en ıyı denızcılık egıtımını 9 eylul denızcılık verıyor.
    gelen stajerler ve calısan zabıt arkadaslarımızdan bunu goruyoruz.
    iş bulma ve maaş konuları da itu den farksız hatta bırcok sırket 9 eylulu tercıh edebılıyor.
    hem ızmır de rahat bır ogrencılık yapmak, daha saglıklı bır denızcılık kulturu edınmek ıcın daha uygun bır yer.

yenı sınav sıstemı ve puanlar hakkında bır fıkrım yok.

denızcılıgın artıları:
    mezun olur olmaz 2000-2500 dolar arası işe baslarsın.devamlı calısırsan 4-5 sene ıcınde kaptan ya da (mk. bolumunu bıtırırsen bas muhendıs-(çarkçıbaşı)) olarak 5000-7500 dolar arası maas alırsın.

9 eylul-itu bıtırırsen (katü yü pek tavsıye etmıyorum ama aynı ehlıyetı veren bı fakultesı var)iş bulma gıbı bır sorunun yok.ıstedıgın sırkete gıder işe baslarsın.ancak sunu da belırteyım, navlun pıyasası su anda altın devrını yasıyor.denızcılıkte sırketlerın ıyı para kazandıgı bır donem ama bu 3-4 sene ıcınde degısebılır, krız cıkabılır, bırcok sırket batabılır.calıstıgın halde maasını alamayabılırsın.3 sene oncesıne kadar boyle bır durum sozkonusuydu, yaklasık 10-12 senede bır boyle donemler yasanıyor.

3-5 senelık denız tecrubesınden sonra karada denızcılıkle ılgılı iş bulma ımkanın yıne cok fazla..

eksılerı:

duzgun bır aıle hayatın olmaz.

teknolojı gelıstı ve gemılerın yukleme bosaltma ıslemlerı artık cok hızlandıgı ıcın yabancı ulkelerde gezebılme olanagın cok azaldı.bazen hıc dısarı cıkamıyorsun bazen denk gelıyor cıkıyorsun.
    bazen 1-2 hafta lımanda kaldıgın oluyor ve cıkıp dolasabılıyorsun ama bır sure sonra gezıp gorme hevesın kalmıyor bıle, bır numarası yok işin bu yonunun.

psıkolojık problem edınme ıhtımalın cok yuksek.cunku devamlı senden cok farklı kulturlerde yetısmıs ınsanlarla aynı ortamda aylarca kapalı kalıyorsun.duzgun arkadaslık, ask vb ınsanı ılıskı yasama ıhtımalın cok zayıf...
    bunlar genclık yıllarında pek umursamayacagın seyler ama ancak işin içine gırersen anlayabılecegın seyler ve çok onemlı...

kısacası paraya cok ıhtıyacın yoksa denızın kahrını hıc cekme derım...

umarım yardımcı olabılmısımdır...

• Çok teşekkür ederm neredeyse ilk tercihime yazacaktım.
    O zaman 9 eylül güverte yazıyorm ama Sayısal-1 ile alıyor :S
    Güverte bitirince kaptan mı oluyorz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 28 Temmuz 2007; 3:26:57 >
  • Sakın yazma, git başka bölüm oku. Ben Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisiyim....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niye herkes kötülemiş ya?
  • ben makina mühendisiyim yarım sezon kaldı okulun bitmesine sana tavsiyem makine mühendisliği oku piyasayı durumu iyice gozlemle ardından git gemi makine işletme mühendisliği eğitimi al.. tuzlada pek çok dünyaca ünlü firma 6000 dolar karşılığında 6 aylık eğitim veriyor 5000 doları da burs gibi iade ediyor sonra da doğrudan iyi maaşla işe alıyor bu konuda ciddiyim çünkü abim ozel bir gemicilik sirketinde pazarlama müdürü kendisi demişti bana seni gonderiyim mi diye de istememiştim

zorluğu şu:

oyle bikaç ay kalmıyorsun gittin mi en az 6 ay seferdesin tamam paranı topluyorsun dünyayı dolaşıyorsun ama kurulu bir düzenin olmuyor aile kurmak çok zor pek çok tanıdığım var sefere gidiyor altında mustangi var tuzlada krallar gibi evi var ama neye yarar gidiyo geliyo 1 hafta kalıyo bi hafta eğlencenin dibine vuruyo ondan sonra erkek tayfaların arasında elizabete devam kazancı iyi sosyalliği kötü olan bir meslek

• Nereyi yazdı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: lnx=1

Nereyi yazdı acaba

Konuyla tamamen alakasız.

quote:

Orijinalden alıntı: SkiNNy

SkiNNy --> Doğuş Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (burslu)

edit : 1 saat 52dk önce kazandığımı öğrendim ingilizce sınavını geçersem hazırlık okumadan direk 1. sınıfta başlayacağım kazanamazsam hazırlık okuyacağım

• bende bu bölümün ytüde olanını seçtim.itü tuzlada hemde üniforma zorunluluğu felan var diye ytü'yü seçtim.

herkesin yapabileceği bir eslek değil.parası bol ama sürekli seyahat halindesin...itüde okumak biraz sıkıntı olabiliyor.merkeze çok uzak ve ast-üst ilişkisi var.

dünyayı gezmeyi ve iyi para kazanmayı düşünüyorsan seç derim sana.üniversite işi ise sana kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuck billy

ben makina mühendisiyim yarım sezon kaldı okulun bitmesine sana tavsiyem makine mühendisliği oku piyasayı durumu iyice gozlemle ardından git gemi makine işletme mühendisliği eğitimi al.. tuzlada pek çok dünyaca ünlü firma 6000 dolar karşılığında 6 aylık eğitim veriyor 5000 doları da burs gibi iade ediyor sonra da doğrudan iyi maaşla işe alıyor bu konuda ciddiyim çünkü abim ozel bir gemicilik sirketinde pazarlama müdürü kendisi demişti bana seni gonderiyim mi diye de istememiştim

zorluğu şu:

oyle bikaç ay kalmıyorsun gittin mi en az 6 ay seferdesin tamam paranı topluyorsun dünyayı dolaşıyorsun ama kurulu bir düzenin olmuyor aile kurmak çok zor pek çok tanıdığım var sefere gidiyor altında mustangi var tuzlada krallar gibi evi var ama neye yarar gidiyo geliyo 1 hafta kalıyo bi hafta eğlencenin dibine vuruyo ondan sonra erkek tayfaların arasında elizabete devam kazancı iyi sosyalliği kötü olan bir meslek

Adam 3 sene önce yazmış, boşuna yazmışsın
    o kadar da yazmışsın ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih S.A

quote:

ben makina mühendisiyim yarım sezon kaldı okulun bitmesine sana tavsiyem makine mühendisliği oku piyasayı durumu iyice gozlemle ardından git gemi makine işletme mühendisliği eğitimi al.. tuzlada pek çok dünyaca ünlü firma 6000 dolar karşılığında 6 aylık eğitim veriyor 5000 doları da burs gibi iade ediyor sonra da doğrudan iyi maaşla işe alıyor bu konuda ciddiyim çünkü abim ozel bir gemicilik sirketinde pazarlama müdürü kendisi demişti bana seni gonderiyim mi diye de istememiştim

zorluğu şu:

o kadar da yazmışsın ya

öss her sene oluyor elbet birilerinin işine yarar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih S.A

quote:

zorluğu şu:

o kadar da yazmışsın ya

öss her sene oluyor elbet birilerinin işine yarar

Obaaaa büyük konuştuu

(Şaka, tartışma çıkmasın)

• Mesele okumak değil kardeş mesele okul bitince yapabilecekmisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.