Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği (Yıldız Teknik) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl bir bölümdür , bitirince ne yapar , iş imkanları nasıldır ? şimdiden teşekkürler

• Gemi sektörünün kötü oldugunu duydum bi ara parlakmış ama simdi sönmüş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvann23

nasıl bir bölümdür , bitirince ne iş yapar , iş imkanları nasıldır ? şimdiden teşekkürler

Eskisi kadar iyi değil.Yıldız teknik gemi.inş.ve mak.müh. bölümünden yeni mezun bir arkadaşım var şu anda aylık 600 dolar alıyor fakat bir sene sonra maaşının yükseleceğini ve 2000-3000 dolar arası olacağını söylüyor.Memnun mu dersen hayır çok pişman zira 6 ayda bir evini görüyor,sürekli gemide,demir yığınının içinde,motorun gürültüsü beyninde.Tersanede çalışabilirsin fakat ordada maaşlar istenen düzeyde değil.Bu seneki puanını bilmiyorum arkadaşım 2007 girişli o zamanlar çok yüksekti.Daha iyi alternatifler vardı.Yine öyleyse onları değerlendir derim.

• kardeş eğer imkanın varsa kesinlikle kaçırma derim bazı dezavantajları var. Daha 2 hafta önce bölüm başkanından Prof.Dr.Adnan Parlak la aramızda geçen konuşmayı aktarıyım sana. Hocam bu bölüm itü de de var sizce iş imkanları nasıl oraya mı gitmeli. Bakın arkadaşlar bende itü mezunuyum .Bizim üniversitemiz YTÜ şu an bir ar-ge üniversitesidir.Ve biz çok iddialıyız çok yakında itüyü geçeriz. Hocam peki maaşlar ne kadar veya iş sıkıntısı var mı bu bölümde.Hemen maaşları sordu geç beyinler arkadaşlar maaşlar üniversiteden mezun olan bir öğrenci için 4.mühendis olarak mezun oluyor mühendisi için işe başlama miktarı 3000$ zaten üniversitemizin ve benim çok ciddi tanıdıklarımız var yani kesin bir yere yerleştiriyoruz ve 36 ayda bir rütbe alan gemi mühendisi 10 yıl sonra baş mühendis olduğunda aldığı miktar 8 10 bin $ civarı fakat siz buraya geldiğinizde daha çok paralar kazanacağınıza emin olun. Yalnız bir şey daha var gemi adamı olmanız için 2 senede bir almanız gereken sağlık raporu var. Raporu alamadınız mı haliniz yaş.

Kendi yorumum tmciyim bu konuşmadan sonra her şeyi bırakıp bir sene sayısal kasıp bu bölüme gelmek istedim.Sağlık koşulları uymadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost1995

kardeş eğer imkanın varsa kesinlikle kaçırma derim bazı dezavantajları var. Daha 2 hafta önce bölüm başkanından Prof.Dr.Adnan Parlak la aramızda geçen konuşmayı aktarıyım sana. Hocam bu bölüm itü de de var sizce iş imkanları nasıl oraya mı gitmeli. Bakın arkadaşlar bende itü mezunuyum .Bizim üniversitemiz YTÜ şu an bir ar-ge üniversitesidir.Ve biz çok iddialıyız çok yakında itüyü geçeriz. Hocam peki maaşlar ne kadar veya iş sıkıntısı var mı bu bölümde.Hemen maaşları sordu geç beyinler arkadaşlar maaşlar üniversiteden mezun olan bir öğrenci için 4.mühendis olarak mezun oluyor mühendisi için işe başlama miktarı 3000$ zaten üniversitemizin ve benim çok ciddi tanıdıklarımız var yani kesin bir yere yerleştiriyoruz ve 36 ayda bir rütbe alan gemi mühendisi 10 yıl sonra baş mühendis olduğunda aldığı miktar 8 10 bin $ civarı fakat siz buraya geldiğinizde daha çok paralar kazanacağınıza emin olun. Yalnız bir şey daha var gemi adamı olmanız için 2 senede bir almanız gereken sağlık raporu var. Raporu alamadınız mı haliniz yaş.

Kendi yorumum tmciyim bu konuşmadan sonra her şeyi bırakıp bir sene sayısal kasıp bu bölüme gelmek istedim.Sağlık koşulları uymadı.

Sen bolumleri karistirdin galiba,gemi makineleri isletme muhendisliginde s.raporu aliniyor,denizcilik fak.ne bagli oldugu icin,gemi insaati bolumunde klavuzdada saglik raporu istemiyo.

• pardon sağlık raporu kısmını yanlış yazmış olabilirim ama diğerleri doğru istanbuldaysan git bi konuş ben aynen bunları duydum profesörün ağzından
  • quote:

pardon sağlık raporu kısmını yanlış yazmış olabilirim ama diğerleri doğru istanbuldaysan git bi konuş ben aynen bunları duydum profesörün ağzından

S.raporu haricinde pek bilgim yok,ama soru sorabilirim,g.insa bolumunu yildizda degilde piri reis te okumak cok fark eder mi,birde daha cok denize cikanlarin is bulabilecegini duydum bu dogru mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkaya_25

quote:

nasıl bir bölümdür , bitirince ne iş yapar , iş imkanları nasıldır ? şimdiden teşekkürler

Eskisi kadar iyi değil.Yıldız teknik gemi.inş.ve mak.müh. bölümünden yeni mezun bir arkadaşım var şu anda aylık 600 dolar alıyor fakat bir sene sonra maaşının yükseleceğini ve 2000-3000 dolar arası olacağını söylüyor.Memnun mu dersen hayır çok pişman zira 6 ayda bir evini görüyor,sürekli gemide,demir yığınının içinde,motorun gürültüsü beyninde.Tersanede çalışabilirsin fakat ordada maaşlar istenen düzeyde değil.Bu seneki puanını bilmiyorum arkadaşım 2007 girişli o zamanlar çok yüksekti.Daha iyi alternatifler vardı.Yine öyleyse onları değerlendir derim.

maalesef yanlış bilgi bahsettiginiz bölüm gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisligi değildir . .

gemi makineleri işletme mühendisligidir

• quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe

quote:

pardon sağlık raporu kısmını yanlış yazmış olabilirim ama diğerleri doğru istanbuldaysan git bi konuş ben aynen bunları duydum profesörün ağzından

S.raporu haricinde pek bilgim yok,ama soru sorabilirim,g.insa bolumunu yildizda degilde piri reis te okumak cok fark eder mi,birde daha cok denize cikanlarin is bulabilecegini duydum bu dogru mu?

nerde okuyacağının pek önemi yok zaten bu bölümden çıkan mezun az. Yani sen artık arayan kişi değil aranan kişi oluyorsun.Piri reis üniversiteside tamamen bu ihtiyaca yönelik kurulmuş bir universitedir.Yani iş bulmakta sıkıntı çekmessin.Denize çıkma konusuna gelince gemi mühendisi olunca en az 5 sene denizde kendini yıpratman lazım bu hem ekonomik hem maddi hem manevi açıdan senin biligi becerini artıracak daha tecrübeli bir hale getirecektir.5sene deniz dediysek tamamı değil bir yıl içerisinde 3-4-6 aylık dilimler olmak üzere çalışıyorsun.

• gemi inşaatı bölümünde ne sağlık raporu var ne deniz hizmeti. tersanede gemi yapıyorsun. gemi makineleri işletme müh o dediğin,ondada ömür boyu denizde çalışıyorsun,gerçi karaya geçiliyor ama onu yazacağına makine müh yaz.
    denize çıkılmıyor o yazdığın bölümde. gemi inşaatı daha yüksek çünkü denizde çalışmıyorsun. tamamen farklı bölümler. ömrümü gemide harcamam denizi pek sevmem diyorsan inşaatını yazıcan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 6 Temmuz 2013; 10:43:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutella.0

quote:

quote:

maalesef yanlış bilgi bahsettiginiz bölüm gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisligi değildir . .

Yok yeğen benim en yakın arkadaşım,ne okuduğunu bilmem mi heç?O zamanlar yıldız teknik ve ktü de vardı.Şimdi kaç üniversitede var bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yok yeğen benim en yakın arkadaşım,ne okuduğunu bilmem mi heç?O zamanlar yıldız teknik ve ktü de vardı.Şimdi kaç üniversitede var bilmiyorum.

Gemi inş Gemi makineleri muhendisleri sefere cıkmıyorlar .

GEmi makineleri işletme mühendisleri uzak yol vardiya muhendisi oluyorlar . . belki isim benzerliginden karışmıştır

• çok iyi bölüm abi bi tanıdık var bizim gemide 3 aylık staj 15 milyarmış para açısından rahat ama adam 3 ay eve gelemiyo
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gemi inş Gemi makineleri muhendisleri sefere cıkmıyorlar .

GEmi makineleri işletme mühendisleri uzak yol vardiya muhendisi oluyorlar . . belki isim benzerliginden karışmıştır

Te Allahım yaaa,Tamam pm den cep numarasını vereyim ara bir konuş tabi ulaşabilirsen,istersen facebooktan bağlantı kur.

• Aklına takılan birşey olursa bana pm den ulaşabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.