Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en zor lys edebiyat sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
23.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014'de sormuşlar bu soruyu, geçen sene çıkmış soruları çözerken çözememiştim bu sene yine çözemedim, yok böyle bir şey. Hayatımda gördüğüm en en en zor edebiyat sorusu. Ve resmen öğrencinin emeğine hakaret, küfür. İstersen binlerce yazar eser ezberle, istersen türlerini bile ezberle, istersen roman özetlerini bile su gibi bil. Bu kitabı okumamış olanın bu soruyu yapması 2014 ve öncesinde mümkün değil. Tabi 2014 den sonraki soru bankalarında romwn özetine ayna motifi eklenmiş ama 2014 den önce ne mümkün. Tamam zor sorun diyoruz da böyle imkansız sorular da sormasınlar.

Gelmiş geçmiş en zor lys edebiyat sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 16 Haziran 2017; 0:11:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Zor Edebiyat Soruları: Dünyanın En Zor Edebiyat Sınavı Sorularından Biri

Edebiyat dünyasında, sınavlarda öğrencileri zorlayan ve zihinlerini zorlayan çok sayıda zor edebiyat sorusu mevcuttur. Ancak bunların arasında, en zor edebiyat sorusu olarak kabul edilen bir soru vardır ki, dünyanın en zor edebiyat sınavı soruları arasında yer alır.

Bu soru, karmaşık yapısı, geniş kapsamı ve öğrencileri sınırlarını zorlayan derinliği ile ünlüdür. Öğrencilerden, çeşitli edebi dönem ve akımlara ait eserler hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmaları ve bunları birbirleriyle ilişkilendirmeleri beklenir.

Soru, edebi kavramların, sembolizmin ve yazarların tarzlarının anlaşılmasını gerektirir. Aynı zamanda, öğrencilerin eleştirel düşünme yeteneklerini ve metinleri yorumlama kapasitelerini test eder. Bu zor edebiyat sorusu, öğrencileri edebiyata farklı bir perspektiften yaklaşmaya ve eserlerin daha derin anlamlarını keşfetmeye zorlar.

Eğer edebiyat tutkunuz varsa ve zihinsel sınırlarınızı zorlamayı seviyorsanız, en zor edebiyat sorusuyla karşılaşmayı isteyebilirsiniz. Ancak, bu sorunun oldukça zor olduğunu ve yalnızca en donanımlı ve yetenekli öğrencilerin onu çözebileceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende gördüm tek korkum bu modernizm özetleri falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

Bende gördüm tek korkum bu modernizm özetleri falan

Özet soruları bile bu sorunun yanında kolay kalıyor. Özette en azından çalışan yapar, ama bu ne lan? Kitabı okumadan kim bilebilir ki cevabını?

• Eser özetleri okuyanların karşılaşabileceği bir açıklama bu bazen bu tip kitapların özeti değil göze batan özellikleri veriliyor kaynaklarda. Kara Kitap olması lazım Orhan Pamuk

• Arkadaşının yerine geçmesinden bahsediyor kitap. O 2-3 cümlelik özetlerde verilen bilgilerden bu. Ayrıca pamuğun çok ünlü kitaplarından birisi zaten.
  • Kitabı okusam yine yapamam, böyle soru mu olur!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandvfx -- 16 Haziran 2017; 0:28:32 >
  • Yapılmayacak bir soru değil bu özete bakarak bile anlarsın bunu yazmasa bile 2014te bundan daha zor sorular var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi Sarmal öğretti bunu bana ama 2014'te girsem muhtemelen bilmeden girerdim.
  • Cevap A değil mi ? Gayet basit bir soru

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: youdrinkmeuphearties

Eser özetleri okuyanların karşılaşabileceği bir açıklama bu bazen bu tip kitapların özeti değil göze batan özellikleri veriliyor kaynaklarda. Kara Kitap olması lazım Orhan Pamuk

2014 den önce basılmış eser özetlerinde var mı bu ayna motifi bilgisi?

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Ayna motif demesine gerek yok adam ikizi yerine geçiyor

• Ayrıca Ayna motifi demesine gerek bile yok koskocaman Kara Kitap in konusunu da bil bi zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

Ayna motif demesine gerek yok adam ikizi yerine geçiyor

Adam ikizi yerine geçiyorsa aklımıza direkt ayna motifi gelmeli sonuçta bizler birer Sherlock'uz!

Şu roman özetini okuyup da (ki 2839493338 tane roman özetini üst üste okumak zorunda kalan olağan bir LYS adayını söz konusu ettiğimizde) bu soruyu kolayca yapabilmiş olan varsa helal olsun elleri öpülesi bir zekaya sahipmiş demektir

http://www.neokur.com/kitap/33562/kara-kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 16 Haziran 2017; 0:43:53 >

İnci aral latife tekin vb romanı olsa ekstrem soru olur ama Orhan Pamuk nobel ödülü almış adam.Ki genel olarak 2014e baktığında zor bir soru değil bence daha zor olan soruları düşünürsek orta sayılır.Geçen seneki sınava koysan mesela sınavın en zor sorusu olabilirdi ama bir daha 2014 gibi gelmez bence.Artı zaten herkesin yapacağı sorular sormasın bir zahmet o zaman bir de isterseniz herkes gs hukuk Ankara hukuk kazansın

Bendeki palme eser özetlerinde "herkesin kendinden ipuçları bulabileceği" ifadesi geçiyor ben bundan ayna sonucu çıkardım,ama zor bir soru olduğu aşikar bence de, benim demeye çalıştığım şuydu, eser özetleri yazan çoğu kaynakta olaya çok bağlı olmayan roman hikaye tiyatro vb eserlerinin önemli özellikleri veriliyor.Ya da kitabın felsefi, toplumsal bir tezi varsa bu da açıklamaya ekleniyor. Kara Kitap'ın da en belirgin özelliği okuyanın kitapta kendini bulabilmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

İnci aral latife tekin vb romanı olsa ekstrem soru olur ama Orhan Pamuk nobel ödülü almış adam.Ki genel olarak 2014e baktığında zor bir soru değil bence daha zor olan soruları düşünürsek orta sayılır.Geçen seneki sınava koysan mesela sınavın en zor sorusu olabilirdi ama bir daha 2014 gibi gelmez bence.Artı zaten herkesin yapacağı sorular sormasın bir zahmet o zaman bir de isterseniz herkes gs hukuk Ankara hukuk kazansın

Yahu İnternette 2014 öncesi özetlere buyrun bakın, "ayna" kelimesi bile geçmiyor resmen. Bu zor bir soru değil, Orhan Pamuk un nobel kazanması onun 6-7 romanının özetini ve karakterlerini bilmemiz zorunda bırakıyor ama 2004 yılında adamın birinin kitap hakkında yazmış olduğu kıyıda köşede kalmış bir incelemeyi alıp da kitap hakkında hiçbir ipucu vermeden sadece bu motif üzerinden laf kalabalığı ederseniz bu soru zor sorunun da üstüne çıkar

Üstelik söz konusu durum hem de Beyaz Kale için de geçerliyken buraya gelip de "bu sorudan kolay ne var yhaa" nidaları atmak komik olmaktan başka bir şey değildir. sözüm sana değil gece gece sinirlendim kusura bakma

Cevap Beyaz Kale olmuş olsaydı burada atıp tutanlar aynısını Beyaz Kale için de derlerdi hem kitabın bir bölümüymüş bak diye üste bile çıkarlardı

http://m.on5yirmi5.com/lys-3-edebiyat-testinde-50-soru-iptal-edilmeli-160519.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 16 Haziran 2017; 1:1:48 >

• Nobelli kitap olduğundan çoğu kişi çözmüştür bu soruyu. Daha bilinmeyen yazarlardan ve onların eserlerinden soru sorulmuş sandım başlığı görünce.

• Ayna. .

Yansitma ...

En son sogurma ...

Kara deliiik....

Cevap kara kitap.

Biraz fizik lazım

• En zor soru tipi eser özet tarz vermeden sadece kazandığı ödülü verdiği tarz veya 5 tane seçenek hepsi farklı dönemden, hangisi tür olarak farklıdır

Bu iki soru tipi de gelirse sınavım 54 üstünden değerlendirilir

• Off şu cok kolaycılar da fena sıktı ya.Konuyu açan geçen sene 54-2 yaptı yanlışlar da türkçe kısmındandı.Zor işte anasını satıyım , roman özetlerini ezberle istersen bu soruyu kitabi okumamışsan yapamazsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.