Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
44.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

(En Son Oy Tarihi: 18.4.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

tartışmasız Moğollar veya Roma İmp bizans şıklarda yok VE türkiye'de tabii ki Osmanlı derler.Objektiflik kavramı olmadığı için ama Osmanlı da rahat ilk 10'dadır gelmiş geçmiş.ilk 5'e girebilir belki bence.

Buyrun o zaman >>> http://www.sciforums.com/showthread.php?50615-Most-powerful-empire-in-history

• quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

quote:

tartışmasız Moğollar veya Roma İmp bizans şıklarda yok VE türkiye'de tabii ki Osmanlı derler.Objektiflik kavramı olmadığı için ama Osmanlı da rahat ilk 10'dadır gelmiş geçmiş.ilk 5'e girebilir belki bence.

Buyrun o zaman >>> http://www.sciforums.com/showthread.php?50615-Most-powerful-empire-in-history

1 ve 2. sayfa da söyleniyor 5-6 kez ilk 3'te olduğu 3.sayfada 1 kez ilk 3 4. sayfada bahsi bile geçmiyor 7.sayfada 1kez ilk 5 8.sayfada bahsi geçmiyor 9.sayfada bahsi yok 11'dede yok 12'de yok 13'te bir kez var.
    10.sayfada bahsi geçmiyor bu mu savunma?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

quote:

1 ve 2. sayfa da söyleniyor 5-6 kez ilk 3'te olduğu 3.sayfada 1 kez ilk 3 4. sayfada bahsi bile geçmiyor 7.sayfada 1kez ilk 5 8.sayfada bahsi geçmiyor 9.sayfada bahsi yok 11'dede yok 12'de yok 13'te bir kez var.
    10.sayfada bahsi geçmiyor bu mu savunma?

Neyin ? Objektiflik yok dediniz bu konuda bende size yabancı bir forum attım.Böyle bir sorunun kesin cevabı olmaz 3-4 yorum üstte zaten yazdım.Siz ne anladınız ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı61

Mogol devletleri varker Osmanli demisler.Mogollar anadoluya geleydi gorurdunuz Osmanliyi.

+1997
  • Moğollar varken osmanlı diyen kuru milliyetci zihniyetlere burdan selamlar.

Gülüyorum lan size

YAŞASIN OSMANLI YEEEE
  • Osmanlı Devleti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amon Amarth

Moğollar varken osmanlı diyen kuru milliyetci zihniyetlere burdan selamlar.

Gülüyorum lan size

YAŞASIN OSMANLI YEEEE

Ben diyince auuuwww siz diyince bir şey demiyorlar.
  • Osmanlı Devleti. Onunla yarışabilecek güçte ise Roma İmparatorluğu var.. Gerisi fasa fiso.
  • Osmanlı diyenler hiç objektif değil bence. Tamam Kanuni zamanında falan çok gelişmişizde Osmanlı'nın tek hatası, çok ulusluluğa ses çıkarmayışıydı. Türkçülük akımı gelişseydi, Çöküş dönemi padişahları az akıllı olsaydı, teknolojiye ve gelişime ayak uydursalardı yıkılmazlardı.
  • Osmanlı diyenlerin İslamiyet öncesi Türk Devletlerinden haberi yok sanırsam. Objektif olun az.
  • Roma'ya oy verdim ama biraz daha düşününce çokuluslu şirketler demek daha mantıklı geldi.
  • Son zamanlarda tabi ki Amerika, echalon sisteminden tutunda, aya insan gönderme, marsa robot gönderme, tüm derin deniz araştırmalarında öncü olma vs. vs. Sovyet rusyanın silahlarını Abd den casusları aracılığıyla kopya ettiğini unutmayın, nükleer teknoloji de göz ardı edilmemeli, ayrıca Amerika uluslararası bir devlet sadece ingilizlerden oluşan bir devlet değil, zeki insanlar neden tercih edebilir, çünkü zekiler kimin güçlü olduğunu bilirler. Bu kadar basit. Abd Çökmeye başladı onu da eklemeliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farka bak :D Sizcce de bunda bir yanlışlık yok mu diye düşünmeli bir insan? Araştırın iyice Osmanlı olabilir mi anketteki o devletlerin içinde en güçlüsü?
    Neyse ben kararsız kaldım. Bugünkü Amerikanın gücü tartışılmaz ve tarihte hiçbir devlet de böyle bir gücü elinde tutmamıştı. Ama çok karışık, bambaşka bir şey şimdiki. Onun için geçmişten bakmak gerekirse Roma İmparatorluğu diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kimyacı61

Mogol devletleri varker Osmanli demisler.Mogollar anadoluya geleydi gorurdunuz Osmanliyi.

mogollar anadoluya da geldi. yakıp yıktılar; özellikle de sivas'ı.

Devlet farklı bir olgudur teşkilatlanma,altyapı birikim ister.Gelmiş geçmis en güçlü "devlet" dediginiz barbarlar olmasaydı şu anın teknolojisi 100, hatta 200 yıl önce yaşanacaktı.Zatem cengizden sonra bir baltaya sap olamadılar pek.

--

Belki konuya daha önce mesaj atmışımdır ama 3 hatta 4 yıl zaman geçmiş.
    Bana göre en iyi teşkilatlanmış devlet roma ve osmanlı imp larıdır. Ancak roma daha agır basıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı'yı koymasaydın zaten 1. olacağı belliydi bence sil osmanlıyı diğer ülkeler arasında yapalım

Konuya gelince en güçlü İngilizler sonra Osmanlı diye düşünüyorum , İngilizler dünyanın 3de 1 'ini almışlardır
  • şu osmanlı abd'yi haraca bağladı yeaaaaaaaaaa diyenlere kıl oluyorum aga. bunu diyenler o zaman abd'nin çoğunuzun babası yaşından daha gençkende osmanlıyı tokatladığını söyleyelim bakalım ne dicekler. ayrıntıya girmeye gerek yok en azından berberi savaşlarını araştırsınlar. he canım hee abd ilk kurulduğu yılda bile ingiltere gibi bir güçle savaşıp okyanus ötesine gelirken biz abd'ye ticaret gemisi gönderemiyorduk doğru dürüst, abd'den abi bi gemi versene diye yalvardığımız felanda yoktu tabi. çünkü adamları haraca bağlıdık de miiii.

nese ben nazi almanyası dedim. nazileri severim hehe ama tabiki roma'dır kanımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Yaw Osmanlıyı fazla abartmayalım bence Osmanlı hangi güçlü imparatorluğu yıktı istanbul ve çevresinden ibaret artık sadece adı kalmış bizansı yıktı. Hani Timuru yense, felam bir şey demiyeceğim Hem avrupada hem asyada Osmanlı hangi büyük imparatorlukla savaştı. Kuzeyden Ruslar geldi savaşa bildikmi. Kendimizi bence fazla abartmayalım. ABD ikinci dünya savaşında iki süper güce Almanya ve Japonyaya karşı savaştı. Moğollar önüne gelen imparatorluğu ezdi geçti ne selçuklu koydular ne çin, Ruslar Alaskaya kadar işgal ettiler. ingilizler, ozamanın en güçlü devletleri ispanya portekiz ve fransayı alt edip büyük güneş batmayan imp. kurdular. Bu gün dünya ingilizce konuşuyor, Türkçenin durumu içler acısı yüzde 60 ı yabancı kelime arap fars karışık bu gün özbeği boşver azeri ile bile anlaşamıyoruz konuşurken. Emeviler, Abbasiler bile Osmanlıdan daha güçlüdür. Hem kültürleriyle hemde yayıldıkları alan açısından.

ABD Almanyayla fazla savaşmadı.

Almanya süper güçtü ancak karşısında Sovyetler, İngilizler ve Fransızlar vardı. Ve Japonlar da doğuda Sovyetlere karşı kaybediyordu. Atom bombası ise iyice çökertti onları. Yanlış bilgi verme millete , Amerika ve Rusya süper güç olsa da vatandaşları zenginlik içinde yaşamıyor , Amerika'yı parası ve teknolojisi , Rusya'yı ise doğalgazı , petrolü , geniş toprakları ve silahsal gücü ayakta tutuyor

• İtina ile Osmanlı İmparatorluğu demenizi tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Tabikide Amerika.

Dünya bu kadar gelişmişken herkesi kontrol edebilen, herkese her istediğini yaptırabilen, hem maddi hemde manevi anlamda kendisine bağımlı hale getirebilen kaç tane devlet var. Tüm dünya herşeyiyle Amerikaya bağlıdır, ufak bir ekonomik kriz yaşadığı zaman dünyadaki sistem çöküyor herkes işsiz parasız kalıyor.

Güç dediyseniz her yönden güce bakın sadece askeri yönde değil. Kaldıki askeri yöndede amerikayı kimse geçemez.

O yuzden ruslarla savasmaktan her alanda kaciyorlar

Soruya gelirsek mogollar diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSPANYOL KOLONİ İMPARATORLUĞU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 20 Ocak 2013; 3:28:46 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.