Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
44.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 18.4.2022)
Giriş
  • Evet tarihten bugüne birçok büyük ve güçlü devlet oldu sizce bunlar arasında en güçlüsü hangisi?

Bence Büyük Britanya&Birleşik Krallık nedenide nerdeyse dünyanın 3 te 1 ini ele geçirmiş olmaları ve etkilerinin hâla devam edip sömürgeleri ve ingiliz milletler topluluğuna üye ülkeler bulunmakta...

Size göre tarihten bugüne kadarki en güçlü devlet nedir?Ankete katılır ve nedenleriyle açıklarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 19 Ağustos 2009; 20:01:47 >

• Topraklarının büyüklüğü ile güç farklı kavramlardır. Güçlü devlet siyasi yönden güçlü devlettir yani uluslar arası düzeyde sözü geçen devlet

Bana göre

geçmişte osmanlı

bugün ise amerikadır

yukarda saydığım kriterlere uyan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Topraklarının büyüklüğü ile güç farklı kavramlardır. Güçlü devlet siyasi yönden güçlü devlettir yani uluslar arası düzeyde sözü geçen devlet

Bana göre

geçmişte osmanlı

bugün ise amerikadır

yukarda saydığım kriterlere uyan

Büyük ve güçlü diye belirttim zaten...

İkisinden biri değil ikiside birbiriyle alakalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 19 Ağustos 2009; 19:58:07 >
  • eskiden osmanlı
    bugün israil
  • Alman Nazi Devleti diye bir devlet yoktur. -.-

Naziler çok güçlüydüler, Hitler'in yanlış taktitlerinin kurbanı oldular.
    Amerika'nın yaptığı bir şey yok, parası konuşuyor. Birde beyinsizleri kuklası yapıyor o kadar. Güç değil zeka onlarınki.
    Britanya oklar önemini kaybedince düştü. Onları güçlü görmem, sadece silahları iyiydi.
    Osmanlı hoşgörü kurbanı oldu.
    Roma İmparatorluğu olabilir.
    Moğollar atlardan dolayı avantajlıydı.
    Fransa? Adamlar "Stinger"ı kullanamayıp dibine düşürüyor.
    İspanya kaşif devletti.
    Korkudan dünyanın en uzun elle yapılan yapıtını yapan Çinliler nasıl güçlü olur?
    Japonya?
    Sovyetler Birliği olabilir. Güçlüydüler, fazlaydılar, silahları çok iyiydi.

Ama benim seçimim gelmiş geçmiş belki de (zamanına göre) en elit komandoları olan Nazi Almanyası'na ve SS'lere!

• Soviet Russia.
  • avrupa hun imparatorluğu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fenerbahçe cumhuriyeti nerdeeee
  • Zamanla ilgili bu
  • Almanlar için daha uygun bir tabir kullandım ve hun devletlerini ekledim.
  • Sınır ve ordusal olarak en güçlü devlet zamanında Moğollardı. Osmanlılarla girdiği bir savaşta az daha Osmanlı Devleti yıkılıyordu. Önünde hiçbir devlet duramıyordu. Sonra zamanla kendi iç çatışmaları yüzünden dağıldılar ve Türk Devletleri arasında eridiler.

Düzen, ordu, siyaset, yönetim açısından baktığımızda Osmanlı Devleti en önde gelenidir. Ülkeler değişime ayak uydurmadığı sürece veya değişime öncelik etmediği sürece dağılmaya mahkumdur.
  • İspanya ve Japonya hariç diğer devletlerin en büyük olduğunu düşünenler var.
  • Geçmişe bakarsak dünyanın en güçlü edvleti 3 kıtaya yüzyıllarca hükmetmiş bir mektubuyla avusturya macaristan imparatorunu dize getiren donananmasıyla ordusuyla zamanın en yüce devleti Osmanlı Devletidir.Şuan için en güçlü devlet çindir.Dünya ekonomisini onlar yönetiyo.Adamlar 1.3 milyar idi 2005de şimdiye kaç milyar olmuşlardır kim bilir.Dğnya nüfusunun 6/1'i çinde yaşıyor ve adamlarda taklitçilik en üst düzeyde.Bugün ne alırsanız alın arkasında made in china varsa bu çinin başarısıdır.Amerika-rusya filan hepsi yalan.Adamların sırf ordusu 300 milyon kişi.O ordunun karşısında hiçbir devlet duramaz....
  • Kanuni Sultan Süleyman döneminde devlet en güçlü ve şaşalı dönemini yaşamıştır.46 yıllık hükümdarlığında devlet doğal sınırlarına ulaşmış ve tam anlamıyla günümüzde süper güç tabir edilen konuma ulaşmıştır.Öyle ki dönemin en güçlü ülkelerinden Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile yapılan bir antlaşmada Osmanlı Vezir-i azamı ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu hükümdarı denk kabul edilmiştir. Yani Osmanlı nın 2.adamı ancak diğer ülkeleri muhattap alacak seviyededir.

Sorusu olan??
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Kanuni Sultan Süleyman döneminde devlet en güçlü ve şaşalı dönemini yaşamıştır.46 yıllık hükümdarlığında devlet doğal sınırlarına ulaşmış ve tam anlamıyla günümüzde süper güç tabir edilen konuma ulaşmıştır.Öyle ki dönemin en güçlü ülkelerinden Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile yapılan bir antlaşmada Osmanlı Vezir-i azamı ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu hükümdarı denk kabul edilmiştir. Yani Osmanlı nın 2.adamı ancak diğer ülkeleri muhattap alacak seviyededir.

Sorusu olan??

Şuan Avusturya-Macaristan bölgesinde Türkçe mi konuşuluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reKLizMa

Ama benim seçimim gelmiş geçmiş belki de (zamanına göre) en elit komandoları olan Nazi Almanyası'na ve SS'lere!

yok beyyav alman komandoları o kadar iyi miydi?belge, yazı falan koyda inanalım.

amerikadan vergi alan devlettik yahu
  • edit: mesaj kalsın böyle daha sonra editlerim tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 20 Ağustos 2009; 2:53:58 >
  • Roma ve Osmanlı
  • Açıkçası anket beklediğimden çok farklı bir sonuçta şu an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 19 Ağustos 2009; 20:25:37 >
  •  Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.