Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
44.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

(En Son Oy Tarihi: 18.4.2022)
Giriş
  • Tarihin sadece belli bir zaman aralığının, sadece belli bir kısımını bilmenin sonuçları yansıyor ankete sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Kanuni Sultan Süleyman döneminde devlet en güçlü ve şaşalı dönemini yaşamıştır.46 yıllık hükümdarlığında devlet doğal sınırlarına ulaşmış ve tam anlamıyla günümüzde süper güç tabir edilen konuma ulaşmıştır.Öyle ki dönemin en güçlü ülkelerinden Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile yapılan bir antlaşmada Osmanlı Vezir-i azamı ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu hükümdarı denk kabul edilmiştir. Yani Osmanlı nın 2.adamı ancak diğer ülkeleri muhattap alacak seviyededir.

Sorusu olan??

Şuan Avusturya-Macaristan bölgesinde Türkçe mi konuşuluyor?

Alakası yok.. Anlatmaya çalıştığım şu, dönemin en güçlü imparatorluğunun kralı bile, Osmanlı padişahıyla muhattap olamaz..

•  Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

Roma İmparatorluğu

Kırmızı - M.Ö. 133
    Turuncu - M.Ö. 44 (Cumhuriyetçi generallarin zaferlerinden sonra)
    Sarı - M.S. 14 (Augustus'un ölümü)
    Yeşil - 117 (en geniş dönemi)

En geniş hallerindeki sınırları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzey Kafkasya -- 19 Ağustos 2009; 20:37:21 >

• Tabiki Osmanlı Devleti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugr7

Roma İmparatorluğu

Kırmızı - M.Ö. 133

Maviler hangi dönem?

• makedonya. bilinen dünyanın en geniş devleti.

büyük iskender.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Lupus -- 19 Ağustos 2009; 20:41:24 >
  • Maviler deniz beee
  • Roma İmparatorluğu diyorum
  • quote:

quote:

Roma İmparatorluğu

Kırmızı - M.Ö. 133

Maviler hangi dönem?

Maviler deniz abi.

• Ankete bakıyorum, Fransa ve İspanya'nınn alakası yoktur. Onun yerine bir Büyük İskender İmparatorluğu, Bir Timur Devleti konulabilir mesela.

@DHF_Viper :

O sadece Avusturya - Macaristan ile Osmanlı arasında oluşmuş bir durumdur İstanbul Antlaşması nda yer alan bir madde olarak. Yoksa Osmanlının diğer hiçbir devletle "sadrazamla görüş seni kaale almıyorum" durumu olmamıştır. Gerçi bu durum da sonra tekrar Kral - Padişah eşitlemesi ne dönüyor da.

Osmanlı da bayaa güçlüdür ancak tarihte en güçlüyü sorarsanız, Asya'nın sağından girip solundan çıkmış Moğollar diyorum. Askeri yönden, sınır yönünden, güç yönünden Moğollar acayip derecede bölgesel bir hakimiyet kurmuşlardır zamanında. Çin'î ele geçirmesi tek başına zaten adam gibi hiçkimsenin yapamadığı bir olaydır ki, keşke yapmasalardı diyorum.

Arkadaş yukarda belirtmiş Osmanlı'yı yıkıyolardı diye. Yok öyle bir şey. Osmanlı'yla Moğollar savaş yapmamışlardır. Ama Anadolu Selçuklularıyla diyicekti heralde. Onlarla yaptılar.

O kadar büyük bir alana hakim olmuşlardır ki içlerinde 5-6 din, onlarca boy, birkaç tane birden dil... Çin kültürü... Bunların hepsi ülkeyi içten çürütüyor tabii. Kendi fetihleriyle kendileri asimile olmuşlardır adeta. Yazık olmuştur. Haydi kalın sağlıcakla.

• quote:

quote:

quote:

Roma İmparatorluğu

Kırmızı - M.Ö. 133

Maviler hangi dönem?

Maviler deniz abi.

Hayatımda gördüğüm en kötü çizim.

quote:

Orijinalden alıntı: Canis Lupus

makedonya. bilinen dünyanın en geniş devleti.

Ekledim.

• milliyetçi bir konuya dönmüş.
    gerçekçi olursak osmanlı imp. romanın ne topraklarına ne kudretine ulaşmıştır.abd de ikinci olarak gelir bence.
  • mongollar
  • Roma olabilir.Yüzlerce yıl ayakta kaldı.Ama İskender in devleti Makedonya İskender öldükten sonra parçalandı.
  • Amerika diyenlere şaştım doğrusu şurda güçlü oldukları zaman dilimi ortada bir ingiliz sömürgesi devlet(ti) bu gücünüde kaybetmeye başladığını düşünüyorum şu anda bir tek askeri olarak üstün olduklarını düşünüyorum teknolojide Japonya insan gücü ve ekonomide Çin ile başa çıkamaz...
  • İNGİLTERE

adamlar 100 yıl savaşlarında varlardı, 2009 dayız hala aynı güçteler ve varlar.

toprak büyüklüğüyle olmaz bu iş. osmanlı nın da toprağı vardı ama kontrol edemedi ve isyanlarla buuummm

bizide yıkan ingilterenin önderliğindeki sanayi devrimi değil miydi ztn

BÜYÜK BRİTANYA nın şansı yönetenleri akıllı adamlarmış. coğrafik fark da var tabi.
  • Tabikide Amerika.

Dünya bu kadar gelişmişken herkesi kontrol edebilen, herkese her istediğini yaptırabilen, hem maddi hemde manevi anlamda kendisine bağımlı hale getirebilen kaç tane devlet var. Tüm dünya herşeyiyle Amerikaya bağlıdır, ufak bir ekonomik kriz yaşadığı zaman dünyadaki sistem çöküyor herkes işsiz parasız kalıyor.

Güç dediyseniz her yönden güce bakın sadece askeri yönde değil. Kaldıki askeri yöndede amerikayı kimse geçemez.
  • Roma diyebilirdim ama o zamanlar o bölgelerde güçsüz klanlar barbar kavimleri vardı fethetmek zor olmasa gerek demokrasi olarak zamanının çok ilerisindeydiler. Moğollar derdim, savaştaki başarılarının aksine devlet yönetiminde zayıflardı ve çabuk dağıldılar. İngiltere ile Osmanlı arasında kaldım ama Osmanlı 600 yıl ihtişamlı bir şekilde bu topraklarda dayanmış. Haçlı seferlerine karşı koymuş, Avrupa'yı korkutmuş vs. bir devlet olduğu için Osmanlı diyorum...
  • Nazi Almanyası
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Revenge*

Roma diyebilirdim ama o zamanlar o bölgelerde güçsüz klanlar barbar kavimleri vardı fethetmek zor olmasa gerek demokrasi olarak zamanının çok ilerisindeydiler. Moğollar derdim, savaştaki başarılarının aksine devlet yönetiminde zayıflardı ve çabuk dağıldılar. İngiltere ile Osmanlı arasında kaldım ama Osmanlı 600 yıl ihtişamlı bir şekilde bu topraklarda dayanmış. Haçlı seferlerine karşı koymuş, Avrupa'yı korkutmuş vs. bir devlet olduğu için Osmanlı diyorum...

Barbar kavim fethetmek bence zor olurdu.Sezar gelene kadar da baş edemediler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.