Şimdi Ara

Gelin ne yapmalıyım birlikte karar verelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,ben 25 yaşında ankarada devlet hastanesinde 2yıllık hemşirim maaşım : maaş+denge+hastane döneri+performans+nöbet en az 2.500 en fazla 3.200 ü gördüm.
    Giderlerim:
    -500 tl kira eşyalı 1+1 daire
    -800tl faturalar+market/pazar+aldıgım eşyaların taksitlerine gidiyor ortalama
    -hergün 10tl harçlık 10x30 = 300 tl (ulaştım,ihtiyaç vs)
    -her ay 400tl üniversitede aldıgım bursa taksit kesiliyo
    yani ortalama 2.000tl giderim var max. her ay bana 500/1.200 arası bir para kalıyo ortalama 800/850 civarı ben 2yıl boyunca bu parayı biriktirerek kendi çapımda 16.250 tl oldu.Hastane ile ev arası çok uzak 8de mesai başlıyorsa otobüs beklemek için 6.30 da falan dışarı çıkman lazım yetişmek için ama araba ile gidersem max 15dk birde nöbet dönüşleri falan otobüs münibüs bulmak imkansıza yakın taksi tutuyorsun bu durumdan bıktım çok büyük sürpriz olmazsa 2/3 yıla kadar evlenmeyi düşünmüyorum.Az yakan masrafı olmayan max 5 yaşında küçük bir araba almak istiyorum.Baya araştırdım bana en uygun 1.2/1.4 polo 2012/2013 ler çok hoşuma gitti dizelleride var çok azda yakar birde tasarımı çok hoş ama fiyatlar 35.000tl çivarı yani 20.000tl kredi çekmem lazım bunu faizleri ile birlikte 30 ayda anca ödüyorum ama bu 400tl burs taksiti 5ay sonra bitiyor yani bana kalan para 1.200 civarı oluyor o zaman 2yılda rahat rahat ödüyorum sizce ne yapmalıyım ? şimdi çekersem 30ay çok uzun geliyo 16.250 e araba alırsam ne alabilirim ? 5ay bekliyim mi araba fiyatlarının düşme ihtimali var

• quote:

Orijinalden alıntı: BOUN-EE

Merhaba,ben 25 yaşında ankarada devlet hastanesinde 2yıllık hemşirim maaşım : maaş+denge+hastane döneri+performans+nöbet en az 2.500 en fazla 3.200 ü gördüm.
    Giderlerim:
    yani ortalama 2.000tl giderim var max. her ay bana 500/1.200 arası bir para kalıyo ortalama 800/850 civarı ben 2yıl boyunca bu parayı biriktirerek kendi çapımda 16.250 tl oldu.Hastane ile ev arası çok uzak 8de mesai başlıyorsa otobüs beklemek için 6.30 da falan dışarı çıkman lazım yetişmek için ama araba ile gidersem max 15dk birde nöbet dönüşleri falan otobüs münibüs bulmak imkansıza yakın taksi tutuyorsun bu durumdan bıktım çok büyük sürpriz olmazsa 2/3 yıla kadar evlenmeyi düşünmüyorum.Az yakan masrafı olmayan max 5 yaşında küçük bir araba almak istiyorum.Baya araştırdım bana en uygun 1.2/1.4 polo 2012/2013 ler çok hoşuma gitti dizelleride var çok azda yakar birde tasarımı çok hoş ama fiyatlar 35.000tl çivarı yani 20.000tl kredi çekmem lazım bunu faizleri ile birlikte 30 ayda anca ödüyorum ama bu 400tl burs taksiti 5ay sonra bitiyor yani bana kalan para 1.200 civarı oluyor o zaman 2yılda rahat rahat ödüyorum sizce ne yapmalıyım ? şimdi çekersem 30ay çok uzun geliyo 16.250 e araba alırsam ne alabilirim ? 5ay bekliyim mi araba fiyatlarının düşme ihtimali var

Biriktirdiginiz parayla alin bence aracinizi.
    Elde ne varsa onunla alin bence borc icine girmeyin.
    Hem arabayi alinca da onun masraflari olacak.
    Cok sIkIsIrsInIz gibime geliyor.
    Bu donemde borclanmak hele ki kenarda pek para kalmayacak sekilde aylik gider yapmak pek akil kari is degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Merhaba,ben 25 yaşında ankarada devlet hastanesinde 2yıllık hemşirim maaşım : maaş+denge+hastane döneri+performans+nöbet en az 2.500 en fazla 3.200 ü gördüm.
    Giderlerim:

Biriktirdiginiz parayla alin bence aracinizi.
    Elde ne varsa onunla alin bence borc icine girmeyin.
    Hem arabayi alinca da onun masraflari olacak.
    Cok sIkIsIrsInIz gibime geliyor.
    Bu donemde borclanmak hele ki kenarda pek para kalmayacak sekilde aylik gider yapmak pek akil kari is degil.

16.250 ye çok eski olmayan az yakan ne alınabilir?

• üstüne az koyup corsa c 1.3cdti olabilir
  • Keşke paranızı dolar olarak saklasaydınız.
    Bence durumunuz şuan araba alacak kadar iyi değil.
    Taksitleriniz , ödemeleriniz vs. bitsin elinize aylık ne kadar para kalıyorsa ona göre hareket edin diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

üstüne az koyup corsa c 1.3cdti olabilir

5/10 bin koyarım hocam pololar çok hoşuma gitti acaba eski kasaları nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

Keşke paranızı dolar olarak saklasaydınız.
    Bence durumunuz şuan araba alacak kadar iyi değil.
    Taksitleriniz , ödemeleriniz vs. bitsin elinize aylık ne kadar para kalıyorsa ona göre hareket edin diye düşünüyorum.

hocam gidiş geliş 3 saatim gidiyor hastaneye yakın evler en ucuz 900tl civarı araba ile gidiş geliş max 30 dk bir nöbet çıkışlarında otobüs falan bulamıyorum bildigin eziyet büyük şehir oldugu için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence temiz bir grande punto alınabilir.1.3 90 hp olursa tadından yenmez
    Ama bir direksiyon arızası vardı galiba ona dikkat etmek lazım

• İkinci el araba demek risk demek, bu riski minimize edebilmek icin alacağınız aracın mümkün mertebe yeni olmasına çalışın. Bu anlamda ben size sıfır km ibiza 1.0 reference modelini şiddetle tavsiye ederim. Hatta az sonra kız kardeşime de şiddetle tavsiye edeceğim. Fiat panda si var onun yerine bir araç bul akşam konuşalım diye mesaj atmış ;)) Düzenleme: aracın sıfır fiyati 37.000 tl eğer plus paket ekleniyor 39.000 tl oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Ağustos 2015; 18:20:09 >
  • FORD FİESTA 2011

• Aileniz kaç kişi? Bagaj ihtiyacı çok oluyor mu? Eğer çekirdek aileyseniz 3 kapı temiz arabalar var. 1.4 hdi 5 kapılı yüksek model 206 lar var. Dizel ve gerçekten çok az yakıyor boyutu da küçük. Tam büyük şehir arabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 27 Ağustos 2015; 19:06:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede kredi çekmek mantıksız geliyor. Üstüne biraz daha koyup 206 alın derim. Ekonomiktir. Tabi dizeli...

• Bence ödeyebilirsen kredi çekip bahsettiğin aracı al dostum.
    Borca girmeden mal sahibi olunmuyor. Anladığım kadarı ile devlet memurusun, krim falan teğet geçer seni.

Yaşında genç, bekarsın. Evleneceğin zaman hiç olmazsa birikimin olur.
    Çek kredini al arabanı derim.
  • Beraber karar verelim demişsin. Ben yerinde olsam: 4,5bin tl'ye yamaha ybr 125 motor alırdım. Sorunsuz. Parça bakım maliyeti ucuz. Vergi-Sigorta az. Yakıt desen kilometrede 9-11 kuruş arası.
    İlerleyen zamanda taksitler bitince de motoru satar veya satmadan yanına da bir araba alırdım. Ki yamaha ybr 125'lerin ikinci el piyasası peynir ekmek gibidir. Kolay kolay değer kaybetmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 27 Ağustos 2015; 20:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrongestWarrior

Aileniz kaç kişi? Bagaj ihtiyacı çok oluyor mu? Eğer çekirdek aileyseniz 3 kapı temiz arabalar var. 1.4 hdi 5 kapılı yüksek model 206 lar var. Dizel ve gerçekten çok az yakıyor boyutu da küçük. Tam büyük şehir arabası.

Tek kişiyim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

İkinci el araba demek risk demek, bu riski minimize edebilmek icin alacağınız aracın mümkün mertebe yeni olmasına çalışın. Bu anlamda ben size sıfır km ibiza 1.0 reference modelini şiddetle tavsiye ederim. Hatta az sonra kız kardeşime de şiddetle tavsiye edeceğim. Fiat panda si var onun yerine bir araç bul akşam konuşalım diye mesaj atmış ;)) Düzenleme: aracın sıfır fiyati 37.000 tl eğer plus paket ekleniyor 39.000 tl oluyor.

Hocam o kadar param yok ya kredi ile max 35bin olur kredi cekmektende sogudum 10bin falan cekip temiz hb araba alacagim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

İkinci el araba demek risk demek, bu riski minimize edebilmek icin alacağınız aracın mümkün mertebe yeni olmasına çalışın. Bu anlamda ben size sıfır km ibiza 1.0 reference modelini şiddetle tavsiye ederim. Hatta az sonra kız kardeşime de şiddetle tavsiye edeceğim. Fiat panda si var onun yerine bir araç bul akşam konuşalım diye mesaj atmış ;)) Düzenleme: aracın sıfır fiyati 37.000 tl eğer plus paket ekleniyor 39.000 tl oluyor.

Hocam o kadar param yok ya kredi ile max 35bin olur kredi cekmektende sogudum 10bin falan cekip temiz hb araba alacagim

Takdir sizin

• Kredi işi hoş değil hocam.Biraz aileniz/akrabanızdan borç alsanız olmadı az tutarlı bir kredi de çekip 26bine 2011 ve civarı araç bulabilirsiniz.
    Şimdi fiyatları bilmiyorum ama 5-6 ay önce 206+ lar dediğim fiyata bulunuyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

arabayı sadece almakla bitmiyor. aracın sürekli masrafları var: yakıtıydı, bakımıydı, sigortası kaskosu, otoparkı, iç dış yıkaması, ufak tefek süprizleri, vergisi muayenesi...

şu anda en ucuz sıfır araba 40binTL. şu anda büyük bir kredi ile araba almanız emeğinizin, alın terinizin faize gitmesine sebep olur zira 3yıl vadede az buz faiz olmuyor. ayrıca sıfır 40bin tl araba bomboş olur sonra dersiniz keşke üst donanım alsaydm filan keşke şu özelliği de olsaydı.

onun yerine daha küçük bir kredi ile hatta mümkünse öğrenim kredisinin ödemesi bitince girişseniz daha iyi olur sizin için. 2.el fazla yaşlı olmayan temiz bir araç, fazla sorun çıkarmayacak bir araç ile başlanabilir.

ben yerinizde olsam hyundai getz 1.4 benzinli veya 1.5 dizel bakardım, parçaları ucuzdur, çok sorun çıkarmaz, düşük km fazla kazası olmayını 22-25e filan bulunuyor diye hatırlıyorum son piyasasına bakmadım. daha küçük kredi ile kendinizi yormadan araç sahibi olursunuz. hem ilk araç olacağı için araç sahibi olmak nedir öğrenirsiniz. zamanla bütçeniz iyileşince model yükseltirsiniz veya maddiyatı başka yönlere harcayabilirsiniz...

Hocam km ler genelde 150.000/200.000 arası ilerde satar çok sorun olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen.md

Kredi işi hoş değil hocam.Biraz aileniz/akrabanızdan borç alsanız olmadı az tutarlı bir kredi de çekip 26bine 2011 ve civarı araç bulabilirsiniz.
    Şimdi fiyatları bilmiyorum ama 5-6 ay önce 206+ lar dediğim fiyata bulunuyordu.

28den asagi yok hocam temiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.