Şimdi Ara

Gelin Hele Bi Bu Ülke Nerelere Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kontenjanlar arttırılmış yeni bölümler yeni üniversiteler açılmış. Anlıcağınız eşeğin saçı kadar kontenjan var . Mühendisliklerden bahsetmiyorum bile . Arkadaşlar bu kadar mezun üni bitirince nerde bulacak . Adından dolayı hemşireliğide giremiyorum iş varken yerleşelim diye . Ne yapçaz biz 5 sene okuduktan sonra ?

• Beyler tamam eleştiriyoruz kontenjanlar çok arttı vs. diye ama şunu da gözardı etmeyelim Türkiye de gittikçe gelişiyor, nüfus olarak da hızla büyüyor. Nüfusun hızla arttığı bir ülkede sektörlerdeki çalışan sayısının da hızla artması gerekir, bunun için ben kontenjan artışlarını doğal buluyorum

Orijinalden alıntı: hedwing

Beyler tamam eleştiriyoruz kontenjanlar çok arttı vs. diye ama şunu da gözardı etmeyelim Türkiye de gittikçe gelişiyor, nüfus olarak da hızla büyüyor. Nüfusun hızla arttığı bir ülkede sektörlerdeki çalışan sayısının da hızla artması gerekir, bunun için ben kontenjan artışlarını doğal buluyorum

ülkedeki sanayi ve nufusun , mühendislere oranını sence normal mi ?

Orijinalden alıntı: fatihzcn

quote:

Beyler tamam eleştiriyoruz kontenjanlar çok arttı vs. diye ama şunu da gözardı etmeyelim Türkiye de gittikçe gelişiyor, nüfus olarak da hızla büyüyor. Nüfusun hızla arttığı bir ülkede sektörlerdeki çalışan sayısının da hızla artması gerekir, bunun için ben kontenjan artışlarını doğal buluyorum

ülkedeki sanayi ve nufusun , mühendislere oranını sence normal mi ?

Ben şuanki durum için normal demedim. Ama şuandaki durum nasılsa bundan 10 sene sonraki durum da aynı olacak. Örneğin 10 sene sonra 10 bin mühendis adayı mezun olacak bu ciddi bir rakam ancak buna karşılık nüfus da 1milyon artmış olacak

• esasında ihtiyacımız olduğu kadar mühendis veriyoruz (piyasa olarak bahsetmiyorum, olması gerekenden) ama ülke olarak adam akıllı destek çıkmıyoruz, gelişmiyoruz..
    sahip olduğumuz potansiyel, mevcut durumun çok ötesinde.. yerli sanayi geliştirmeye beyin mi yok, çok var ama bir takım insanlar bütün ülkeye yön veriyor ve en son oturuyor biz bunu tartışıyoruz, artık mühendise şuna buna ihtiyacımız yok, işte her sene bu kadar mezun veriyor, bu kadar mezun ne iş yapacak diye.. halbuki yapılacak o kadar iş var ki, bazen her şeyi değil de bazı şeyleri gerçekten devletten beklemeli, istemeliyiz.

Şimdi aynısı Türkiyede olunca "nerde çalışacak bu kadar adam" oluyor. Sanki adam üniversite okumasa direk iş bulacakta üniversite okuduğu için iş bulamıyor. Evet kontenjanlar düzenli dağıtılmamış olabilir bu konuda haklısınız. Ama bu kadar adam nerde çalışacak demekte yanlış. Adam üni. okumayınca yok mu oluyor?ortadan kaybolmuyor ya bu adam yine iş bulmalı.

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

Türkiye'de her yıl 75 bin kişi Çin'de 1.9 milyon kişi mühendis çıkıyor.

kaynak varmı ? çok inanmak istiyom buna
  • okumuş işsiz sayısı artıyor olan bu. hayat güvencesi yok, sigorta yok. ama herkesin elinde 1 akıllı telefon var, 18 yaşın üstünde 51 milyon kişi var ama toplam banka ve kredi kartları toplamı 150 milyon. 1 kişiye 3 kart düşüyor.
  • quote:

kardeşim cari açıkla gelişiyoruz bu bi kenarda dutsun sormak istediğim başka bir sey var. dürüstçe cevap ver bu ulkede istihdam ne alemde? ev hanimlarini 1 ay is basvurusu yapmamislari cikarta cikarta anca % 9.3 işsizlik ki artiyor da. bu dediklerime ragmen bu kadar ustune bi de her gun bizim gini bir suru genc mezun oluyor. zaten universitelere herkes girebiliyor artik lise seviyesinde eğitim var onlarda da zaten.

neyse demek istedigim istihdam nerede kardesim? bu kadar kisi var ulkede kac tabe buyuk fabrikamiz markamiz var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

quote:

kardeşim cari açıkla gelişiyoruz bu bi kenarda dutsun sormak istediğim başka bir sey var. dürüstçe cevap ver bu ulkede istihdam ne alemde? ev hanimlarini 1 ay is basvurusu yapmamislari cikarta cikarta anca % 9.3 işsizlik ki artiyor da. bu dediklerime ragmen bu kadar ustune bi de her gun bizim gini bir suru genc mezun oluyor. zaten universitelere herkes girebiliyor artik lise seviyesinde eğitim var onlarda da zaten.

neyse demek istedigim istihdam nerede kardesim? bu kadar kisi var ulkede kac tabe buyuk fabrikamiz markamiz var?

Bence bu ülkede işsizlik yok. İş beğenmemek var. Herkes doktor,mühendis,avukat,savcı olmak isterse tabiki o alanda iş sıkıntısı olur. Herkes avukat olursa sokaktaki çöpleri kim temizleyecek? Mühendisin ekmek aldığı fırında kim çalışacak? Doktorun bozulan saatini kim tamir edecek? Haksızsam haksızım diyin herkes doktor olacak diye bir şey yok herkes farklı bir alana yönelse ne işsizlik sıkıntısı olur ne istihdam sıkıntısı olur

• işte güzel kardeşim sen şimdi zibilyon tane açarsan kontenjanları rusyadaki gibi okumuş işsiz sürüsü geliyor :D

quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

quote:

Bence bu ülkede işsizlik yok. İş beğenmemek var. Herkes doktor,mühendis,avukat,savcı olmak isterse tabiki o alanda iş sıkıntısı olur. Herkes avukat olursa sokaktaki çöpleri kim temizleyecek? Mühendisin ekmek aldığı fırında kim çalışacak? Doktorun bozulan saatini kim tamir edecek? Haksızsam haksızım diyin herkes doktor olacak diye bir şey yok herkes farklı bir alana yönelse ne işsizlik sıkıntısı olur ne istihdam sıkıntısı olur

haksızsın kardeşim. bir ülkede üretim yokken senin neyin iş beğenmemesinden bahsediyorsun. türkiye'deki mühendislerin tek görevi yurtdışından gelen parçaları montajlamak falan. ekonominin yükselişinde hep yabancı yatırımcıların etkisi var ve onlar da para üzerinden para kazanmak için burada türk lirası çok ucuz zaten onlar için takılıyorlar öyle. borsa süper oo yükseliyor gibi bi durum da yok yani. zaten gezi parkı olayları olduğunda en küçük bi riskte direkt paralarını çekti risk olduğunu düşünüp borsa %10 falan düştü. sanki ülkenin yarısından fazlası esnaf değil de doktor avukat diyorsunki doktorun saatini kim tamir edecek. neyse.

• quote:

Ya saçmalama ne büyüyor ya devlet yetkileleri senid kandırmışlar... Çok karanlık bir gelecek bekliyor bizi...

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

Türkiye'de her yıl 75 bin kişi Çin'de 1.9 milyon kişi mühendis çıkıyor.

Çinin nufusu 1.6 milyar Türkiye'nin nufusu 76 milyon oranlarsan sevinirim benim matematiğim yetmedi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpringHibernate -- 17 Temmuz 2013; 11:14:34 >

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

Bundan seneler önce şöyle denirdi "ecnebi ülkede çöpçü bile üniversite mezunu bea!" ve bu ecnebi ülkelerin büyüklüğünü ve gelişmişliğini göstermek için kullanılırdı. Hatırlayanınız vardır.

Şimdi aynısı Türkiyede olunca "nerde çalışacak bu kadar adam" oluyor. Sanki adam üniversite okumasa direk iş bulacakta üniversite okuduğu için iş bulamıyor. Evet kontenjanlar düzenli dağıtılmamış olabilir bu konuda haklısınız. Ama bu kadar adam nerde çalışacak demekte yanlış. Adam üni. okumayınca yok mu oluyor?ortadan kaybolmuyor ya bu adam yine iş bulmalı.

Dostum ortadan kaybolmuyor ama hem senesi hem parası gidiyor. Artık devlet ünilerinin tek amacı (3-5 tane seçkinleri hariç) bulunduğu il-ilçedeki esnaf-yurt sahipleri-ev sahiplerinin parasına para katmak. Başka amaç yok gibi. Çözüm kontenjan artırmak değil. Çözüm o kontenjan sayısı kadar istihdam sağlamak.

Yaşasın vatan, yaşasın Türk Milleti! -OSMAN PAMUKOĞLU
    LG G4

• sanki yıllar önce kurulan üniversitelerimiz her sene ilk 500 giriyorda, yeni açılanlar neden bu kadar kalitesiz diyoruz.

üniversitelere bir standart getirilmeli, kalitelerini artıracak teşviker yapılmalı,2 yıllıkların sayıları ve kaliteleri artırılmalı,lisans ön lisans kontenjan sayıları her sene ihtiyaca göre ayarlanmalı, bunları konuşalım ama neden bu kadar üniversite var demek yanlış.

güzel bir yazı:

http://haber.gazetevatan.com/Gelisen_ulkelerde_universite_sayisi/279918/4/yazarlar

Foruma bile bakabilirsiniz, herkes doktor olacam, müh. olacam derdinde. Kimisi var 3-4 yıl bekliyor tıp okuyabilmek için, bu adamın senesi gitmiyor mu? Herkes doktor mu olmak zorunda? yok parası iyi, zaten para para diye diye millet kafayı sıyıracak yakında -para kazanılmasın demiyorum ama herkeste bir mezun olduğum gibi 5bin kazanayım derdi var- . Evet herkes oturduğu yerden para kazanma derdinde(istisnaları ayrı tutuyorum). Mezun olayım öyle çok zorlanmadan 5-6 bin kazanyım. doktor olayım tusa girmem yine 5bin garanti....

Adamlar ing. öğrenmez, bölümü laylay lom okur, zar zor okulu bitirir sonra 1000-2000 maaş ile işe başlama önerilince vay efendim ben müh. bu kadar paraya çalışmam.

Bakın kesinlikle demiyorum ki Türkiyede işsizlik yok. Var hakikaten aradığı halde kendine layık iş bulamayanlarda var. Ama üstte belirttiğim tiplerin sayısıda azımsanmayacak kadar fazla.

Tekrar belirtiyorum, Üiversite kaliteleri artırılsın, standartlar getirilsin, kontenjanlar ihtiyaca göre düzenlensin diye bilirsiniz ama üniversite açılmasın demek ile 20 sene önce "çok lise mezunu var lise açmayalım,bu çocuklar boş yere 3 sene kaybetmesin direk işe atılsın" tarzı bir şey söylemek gibi olur. Bence ülkede yeteri kadar iş var AMA kontenjan yığılmaları sebebiyle bir alanda işsizlik oranları yüksek oluyor başka bir alanda ise adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor.

Bakın her önüne gelene müh. ünvanı verilmesinede karşıyım. Adam teknikerse teknikerliğini yapsın kendini geliştirsin. Tekniker olmak 2 yıllık okumak Ayıp mı? Değil, ne teknikerler var müh. fazla kazanıyor. Yani yine aynı kapıya çıkıyoruz , kontenjan dağılımı.

Üniversite açılmalı hatta sayıları artırılmalı ama her önüne gelen üni. müh. açamamalı, her önüne gelen tıp açamamalı, her önüne gelen 2 yıllık açamamalı. Her üniversite her alanda olmak zorunda mı? Kontenjanlar düzenli dağıtılmalı.

Son olarak bu işin bir nedenide bizim ilk okul veya lise düzeyinde öğrencilerimize iyi reheberlik sunamayışımızdan kaynaklanıyor. Al lise öğrencilerini,ilk okul öğrencilerini her hafta bir sektörü gezdir, anlat, bununla ilgili ders koy.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.