Şimdi Ara

Geleceğin Mesleklerinden 'SAP'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
8
Favori
21.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SAP Uzmanlığı şu an ülkemizde pek yaygın olarak bilinmemekle beraber büyük firmaların eleman arayışı içinde oldukları geleceğin gözde mesleklerinden biridir.Araştırmalarıma göre SAP Uzmanlığı eğitimini veren sayılı firma vardır ve fiyatları her bir branş için 5.000tl civarındadır.Eğitimler genelde 3 ay sürmektedir ve bu eğitimlere katılabilmek için en az üniversitenin 4 yıllık fakültelerinden(İşletme,Bilgisayar Mühendisliği,Endüstri Mühendisliği...vb.) mezun olmak ve orta seviyede ingilizce bilmek gerekiyor.Bu eğitimi veren firmalardan bazıları dereceye giren öğrencilerine anlaşmalı oldukları firmalarda staj imkanı sağlamaktadır.Eğitimler sonbahar ve kış sezonlarında verilmektedir.

SAP Uzmanları bir ekip olarak çalışırlar.Her branşta uzmanlaşmak çok zor olduğu için projeler ekip işi olarak yürütülür.SAP Uzmanları sayesinde firmalar proje oluşturabilir, geliştirebilir.Aynı zamanda firma içerisinde kullanılan paket programlar firmaların kendi ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilebilir.Firmalar zamandan tasarruf ederken, işlerini bir bütünlük içerisinde hızlı bir şekilde organize edebilir ve rakiplerine büyük fark atabilirler.Bu sebeplerden dolayı SAP Uzmanlığı geleceğin aranan mesleklerinden olmuştur.Şu an Türkiye'de Sabancı Holding, Ülker, Bim...vs. gibi yurt çapında yaygın olan firmalar sap programları kullanmaktadır.Ayrıntılı bilgi için sap turkey sitesine bakabilirsiniz.

SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) , 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Merkezi Almanya’nın Walldorf kentinde kuruldu.
    SAP Kucuk ve orta olcekli isletmelerden global sirkettelere kadar her buyulukteki isletmelerin taleplerini karşılamak üzere dizayn edilmis olup her gün daha da zorlaşan rekabet ortamında, isletmeler icin buyuk avantaj tasimaktadir.

SAP Genel olarak ERP sektöründe yer almaktadırlar ve guclu bir ERP çözümüdür. SAP ve ERP esanlamda kullanilmaktadir. SAP'nin ayrica hastaneler,bankalar,ticaret firmalari gibi farklı endustri alanlari içinde özel çözümleri mevcuttur.

SAP R/3'deki "R" gerçek zamanlı ("Realtime") veri işleme özelliğini, 3 ise veritabanı, uygulama sunucusu ve istemciden oluşan üç seviyeli uygulama mimarisini simgeler.
    SAP R/3 , RDBMS(Relational Database Management System-İlişkisel veri tabani yönetim sistemi) Oracle,Microsoft SQL,Informix sunucularının artilarinida kullanma imkani vermiştir.
    SAP R/3 kendi içinde EDI(Electronic Data Interchange) ,Ofis yazilimlarini destekleyen arayüzü vardir.

R/3 1992 yilinda, R/2'nin ardından geliştirilmiştir ve pazara sunulmuştur. SAP tarafindan geliştirilen diğer ürünler:

APO (Advanced Planner and Optimizer)
    BW (Business Information Warehouse)
    CRM (Customer Relationship Management)
    SRM (Supplier Relationship Management) gibi özetlenebilir.

SAP Eğitim Türleri:

*SAP FI (Finans) Financial Accounting

*SAP BC (Basis=Sistem) NetWeaver-Core Technology

*SAP BI-BW (İş Zekası) Business Warehouse

*SAP MM (Malzeme Yönetimi) Materials Management

*SAP PP (Üretim Planlama) Production Planning

*SAP ABAP (Yazılım) SAP Development - ABAP Academy

*SAP SD (Satış ve Dağıtım) Sales&Distribution

*SAP HRC (İnsan Kaynakları) Human Resource Management Systems

Türkiye’de yaklasik 20 bin kullanıcısı bulunan SAP , ERP pazarında dünyada olduğu gibiTürkiyede de lider konumdadir.

kaynak:
    www.izafet.com
    HugeDomains.com - Izafet.com is for sale (Izafet)
    http://www.izafet.com/meslekler/485447-gelecegin-mesleklerinden-sap-nedirc.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 14 Haziran 2011; 16:46:36 >

• benim asil sorum sap uzmanlik kursunu nerelerden alabiliriz...**??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür

benim asil sorum sap uzmanlik kursunu nerelerden alabiliriz...**??
    bi baltaya SAP olamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: nekao

bi baltaya SAP olamadık

aynen
  • quote:

quote:

bi baltaya SAP olamadık

aynen

Alıntıları Göster
    Bende bu eğitimi almak istiyorum. Zaten kullanan firmalar çok kurumsal. Çok büyük... Yani bir kez kapak attım mı işini de yapabiliyorsan krallar gibi geçinir gidersin.

• quote:

quote:

bi baltaya SAP olamadık

aynen

Alıntıları Göster
    Fiyat yüksek.
  • quote:

bi baltaya SAP olamadık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni gözde meslekler??
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Bende bu eğitimi almak istiyorum. Zaten kullanan firmalar çok kurumsal. Çok büyük... Yani bir kez kapak attım mı işini de yapabiliyorsan krallar gibi geçinir gidersin.

bu kursu veren firmalar her isteyene kurs veriyolar mi ne gibi kriterleri var fiyat ve süresi ne kadar mesela
  • quote:

quote:

bu kursu veren firmalar her isteyene kurs veriyolar mi ne gibi kriterleri var fiyat ve süresi ne kadar mesela

Alıntıları Göster
    Keşke bilsem... Bende neresi veriyor kaça veriyor bu kursu onu merak ediyorum. 1000 TL'ye kadar ise askerlikten sonra tereddütsüz giderim.

• quote:

Keşke bilsem... Bende neresi veriyor kaça veriyor bu kursu onu merak ediyorum. 1000 TL'ye kadar ise askerlikten sonra tereddütsüz giderim.

Alıntıları Göster
    bilge adam diye biyer veriyomuş nedir ne değildir anlamadim bişeyhttp://pdfdergi.com/6348/bilge-adam-kurs-fiyatlari/

• quote:

bilge adam diye biyer veriyomuş nedir ne değildir anlamadim bişeyhttp://pdfdergi.com/6348/bilge-adam-kurs-fiyatlari/

Alıntıları Göster
    SAP uzmanı olduktan sonra bu programı kullanan firmaları aramanız gerekecek. E haliyle kurumsal büyük firmalardan bahsediyoruz. Ve bu tarz firmalarda işe başlamak için SAP bilgisi tek başına yeterli olmayacak.

• SAP uzamnı olduktan sonra sap gibi kalmakta var ortada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6B729B06B

SAP uzamnı olduktan sonra sap gibi kalmakta var ortada
    Daha detaylı bilgi lazım. Konu ile ilgili bilgi edinen arkadaşlar bizlerle de paylaşırsa seviniriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

Daha detaylı bilgi lazım. Konu ile ilgili bilgi edinen arkadaşlar bizlerle de paylaşırsa seviniriz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Ulan askerden önce çalıştığım şirket SAP eğitimi veriyordu, askere gideceğim diye beni eğitime almamışlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

Ulan askerden önce çalıştığım şirket SAP eğitimi veriyordu, askere gideceğim diye beni eğitime almamışlardı.

Alıntıları Göster
    hiç mi SAP yok bu forumda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Government

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kuzenim kocaeli end. mühendisliğini bitirmişti. aras kargoda 1.100 TL ye çalısıyordu.Sap a yazıldı. hangi paketine gittiğini bilmiyorum.
    dil konusundan pek yeterli seviyede değildi.3ay sonra kurs bitti. sınavı geçemedi ve sertifika alamadı ama katılım belgesi aldı.basvurdugu yer 2.ay içinde Sap ile çalışabileği iş buldu Ülkerde.
    suan 2 yıldır orda çalısıyor maasını tam bılmıyorum 2.5 cıvarı.
    bahsettiğim kurs SAP nin orginal kursu.5.000 TL kusur ücreti vardı.TR de tek bir yer veriyor.

uzaktan bir akrabamızda bilge adamın verdiği sap finance paketine yazıldı. bugun basladı kur.3 ay sürücekmiş.
    3.300 tl kursa ödeyecek.bilge adam sertifikası alıcak.

orginal kursun sağladığı avantajın %10 nu bile sağlamaz bilgeadam sertifikası.boşa verilen 3.300 tl diye düşünüyorum.

bende bilgisayar mühendisliği okuyorum.bitirir bitirmez ABAP paketine yazılıcam.iyi bir sektör.java c c++ gibi bir çok dilde ilerlemektense. bunları yeteri kadar ile bilip profesyonel ABAP cı olmak bana suan daha mantıklı geliyor.hele kuzenimden 4 yaş büyük ABAp cının aldığı parayı duyunca dahada sevdim :D

aceleyle yazdım yazım yanlıslarına vs takılmayın =)

• quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

Kuzenim kocaeli end. mühendisliğini bitirmişti. aras kargoda 1.100 TL ye çalısıyordu.Sap a yazıldı. hangi paketine gittiğini bilmiyorum.
    dil konusundan pek yeterli seviyede değildi.3ay sonra kurs bitti. sınavı geçemedi ve sertifika alamadı ama katılım belgesi aldı.basvurdugu yer 2.ay içinde Sap ile çalışabileği iş buldu Ülkerde.
    suan 2 yıldır orda çalısıyor maasını tam bılmıyorum 2.5 cıvarı.
    bahsettiğim kurs SAP nin orginal kursu.5.000 TL kusur ücreti vardı.TR de tek bir yer veriyor.

uzaktan bir akrabamızda bilge adamın verdiği sap finance paketine yazıldı. bugun basladı kur.3 ay sürücekmiş.
    3.300 tl kursa ödeyecek.bilge adam sertifikası alıcak.

orginal kursun sağladığı avantajın %10 nu bile sağlamaz bilgeadam sertifikası.boşa verilen 3.300 tl diye düşünüyorum.

bende bilgisayar mühendisliği okuyorum.bitirir bitirmez ABAP paketine yazılıcam.iyi bir sektör.java c c++ gibi bir çok dilde ilerlemektense. bunları yeteri kadar ile bilip profesyonel ABAP cı olmak bana suan daha mantıklı geliyor.hele kuzenimden 4 yaş büyük ABAp cının aldığı parayı duyunca dahada sevdim :D

aceleyle yazdım yazım yanlıslarına vs takılmayın =)

Alıntıları Göster
    iyi hoşta biri sorsa ne iş yapıyosun diye SAP uzmanıyım diye nasıl söylücen

• quote:

Orijinalden alıntı: chatlaxs

iyi hoşta biri sorsa ne iş yapıyosun diye SAP uzmanıyım diye nasıl söylücen

Alıntıları Göster
    yazınca kötüde :D söyleyince şekil oluyor :D eseypi divelopır :D:D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.