Şimdi Ara

Geleceğin Mesleklerinden 'SAP' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
8
Favori
21.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AloneAssassin


    Konuyu hortlattım ama SAP Erp alanında veya diğer SAP alanlarında eğitim almış ve deneyimlerini paylaşabilecek arkadaş varmı?

    Meslek nedir?
  • Saxton Hale kullanıcısına yanıt
    İşletme okudum dostum.
  • Bu sap programini denetim sirketleri mi kimler kullanıyor BN hic görmedim kayseri de genelde logo kullaniliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum ben bu işin masterini yaptım iş bulun en az 10 bin lira kazanırım SAPlık benden sorulur 19 yıllık ISO 9001 BELGELİ TESCİLLİ SAP'IM
  • Merak ettim bilgisi olan paylaşsın bir zahmet

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Her alanda hizmet veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Ice

    dostum ben bu işin masterini yaptım iş bulun en az 10 bin lira kazanırım SAPlık benden sorulur 19 yıllık ISO 9001 BELGELİ TESCİLLİ SAP'IM




    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Burada merak ettiğin çoğu açıklamayı bulabilirsin

    https://tr.wikipedia.org/wiki/SAP

    Benim bildiğim gördüğüm kadarıyla bir fabrikaya ne kadar hammadde geldiği nekadar mamül madde üretildiği harcanan enreji üretim süresi ve malzeme kalitesi gibi olayları planlamaya yarıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saxton Hale -- 12 Temmuz 2015; 11:45:22 >
  • Özellikle insan kaynakları ve özlük departmanı bu uygulamaları çok kullanırlar ve sürekli geliştirilebilinirlik halindedirler
  • asıl sorum bu sap programı nerede ve nasıl öğrenilir bilen var mı?
  • Dh olarak sapız zaten topluca
  • bir işletme ya da kurumdaki tüm birimlerin aynı dilde konuşmasını ve düzgün tasarlanırsa kolay yönetilmesini ve verileri etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan ticari programdır. Mezun olduktan sonra eğitim almak istedim ama İzmirde pek güvenemediğim bir firma ve İstanbul'da birkaç firma sadece haftasonuna yıllar önce 2000-3000 Tl istiyordu. Basit bir program değil modül üzerine eğitim alıyorsunuz. Yerli ERP programlarında tüm modülleri bilmek zorundasınız. Öyle birkaç modüle eleman ayırmazlar. Neyse Netsis danışmanlığı ile başladım. Önce 3 ay eğitim aldık. son derece hızlı ve herşey çorba oldu. Zaten ticari geçmişimiz olmayınca başta çek,senet, ters işlemler,iptaller SQL de temel seviyedeydi orada da afalladım. özellikle üniversitede Amerika'nın muhasebes sistemini gördük. Tekdüzen muhasebe de olmayınca başladığım çözüm ortağında kaç yıllık tecrübeli muhasebecilerin yanın biraz afalladım. Bölgeden destek almak da yasak. çarpa çarpa kendisi öğrensin tarzı yaklaşımları vardı. Neyse sallayın yerli yazılımları çok ucuza kobilerle uğraşır durursunuz. çektiklerimi o işi yapanlar anlar bu tür programlara bulaşmadan önce sistem analizi ve tasarımı, BPR (yeniden yapılanma),süreç yönetimi,işletme yönetimi,üretim yönetim,proje yönetimi,çizelgeleme,RFID,Barkod sistemleri,Stok kodlamaları,vb gibi konuları araştırın,ISO 9000 dosyalarını inceleyin bir işletmenin nasıl çalıştığını en azından kabaca anlarsınız sonra gezilerle fiili durumu görürsünüz. Neden bunları saydım. Siz şirketlerin daha düzenli ve verimli çalışmasını sağlayacak bir nevi kurtarıcısınız. Onları hantallıktan kurtarmanız kendinizi daha değerli ve yararlı hissetmenizi sağlayacaktır. Danışmanlık yönünüzü güçlendirecektir. Bu arada TSQL kurs diyeceğim ama çok dandikler onun daha fazlasını kendi başınıza az ingilizceniz varsa öğrenirsiniz. Büyük şirketler genelde Oracle kullanır. Oracle PL/SQL kitapları alabilirsiniz. Sırf bunun sertifikası bile çok kapı açar. Bana en kolay MSSQL gelmişti. Zaten kobilerin dışına bir şirketle çıkabilmiştim. Onun için Oracle ile fazla uğraşmadım. SQL altyapınız tamamsa sonra modül eğitimlerine yönelin. Yazılım bilmeniz ciddi avantaj sağlar Abap,Uzaktan SAP sistemine entegre yazılımlar için JAVA,Android, sizin yeteneklerinize kalmış.

    Naidren yetiştirilmek üzere ilanlar olur. Benim gördüklerim mükemmel ingilizce istiyordu. Biraz TOEFL,IELTS de tırmalanız lazım. Çok fazla başvuran var. Eğitimlerinden daha etkili olur çalışmak. Şahsen ben para vermeseler bile 6 ay filan çalışabilirdim. O bile olmadı. Sonra tecrübe sorarlar ... Bu noktada yüksek lisans araştırabilirsiniz. Belki eğitiminde bunu içeren üniler olabilir. Mesela bizde holdingte sadece MM modülünde kodların açılışını kontrol eden onaylayan 3-4 kişi var. İşleri basit. Bir tanesi S&D modülü ile ciddi paralar alıyor. Bizim elemanınız ama aşka şirketlere de danışmanlık verme izni var. Ben dayanamadım. İstanbul'u sevmedim.Orada çalışmak istemezsen SAP fırsatı önüme çıkmadı haliyle. Çalıştığım dönemde Her gün onlarca şirket gezersin dertleri bitmiyor,kurulum yaparsın sorun çıkar.adama bilgisayar satarız yine kuramazsın. hep sıkıntı. telefon susmuyor. Geziler. İşi durdurmaya izin vermiyorlar. Sahada eğitim verirsin sesin kalmaz. resmen yıprandım. Yurt dışı iş aradım. Irak, Mısır gibi karışık ülkelere de gitmem gerekince o da olmadı. Tüm eğitimi emeği çöpe attım. Pişman mıyım ? Hayır o aptal sekreterlerle,mouse tutmamış ustalarla uğraşmıyorum Ama SAP danışmalarının yerliye göre koşuşturmalarının getirisi daha iyi. Hem de daha bilgili ve eğitim seviyesi yüksek kurumsal şirketlerle çalışıyorlar. istisnaları vardır Bu işlerde ne noktada olursan ol sömürülürsün derecesi değişir. 5 yıldan sonra şirket açmak en iyisi. Kurs bulunmayan illere gidersin. ünilerle anlaşırsın part time hoca olarak. uzaktan danışmanlık verirsin. ciddi gelir elde edersin.
    Bana en büyük katkısı eğitimin değil risk alma cesaretinin para kazandırdığını gösterdi. Din ile nasıl ucuza eleman çalıştırabileceğinizi, patronların 50 TL için bile kendine yok dedirttiğini, ama bir yemekte kaç işçinin maaşını ezdiğini, 3-5 çocuklu işçilerin aldığı o maaşa rağmen mutlu olabildikleri yani devreye şükür giriyor. Bende olmayan özellik. Zarfla her gezdiğim şirkette karşılaştığım para toplayan acayip elemanlar. Bambaşka bir tecrübe edindim. Yani bir şirket açsam nasıl tasarruf yapacağımı çok iyi öğrendim. Diğer yandan da aday müşteriler CVnize bile bakmayacak derece de güçlü firmaların patronlarıyla muhabbet etmek bambaşka bir şeydi. Neticede hiçbirini bağlayamasakta en azından denedik hep SAP aldılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 12 Temmuz 2015; 15:09:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    asıl sorum bu sap programı nerede ve nasıl öğrenilir bilen var mı?

    ?
  • https://www.youtube.com/channel/UCjkXnzXLpS81xpbL8HKjH4A adresine ABAP eğitim videoları yükledim arkadaşlar, merak eden bakabilir..devamı gelecek
  • SAP'inin farklı farklı kolları olmakla beraber her kolun kendine özel alanı ve eğitimi var örnek olarak sap abap sap2000 sap scm çok farklı gibi bir çok alanı olduğundan ciddi emek vermek gerekir.
  • Sap eğitimi almak isteyenlere, eğitim aldığımhttp://www.ficosoft.com firmasını tavsiye ederim. Mecidiyeköy merkezde, standart eğitimlere ek olarak istenilen şekilde değişiklikler yaparak size özel program hazırlıyorlar.

    En güzel yanı da canlı ortamda şirketler üzerinde çalışıyor, kayıtlar atabiliyor, sorgulamalar yapabiliyorsunuz. Eğitim sonrasında da destekleri devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

    Abapcı arkadaşlar varsa toplanabilriiz bilgi paylaşımı için.
  • info.onesap İ kullanıcısına yanıt
    Yer imlerine ekledim izleyeceğim. Teşekkürler takipteyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    [size=5][size=5][size=3]benim asil sorum sap uzmanlik kursunu nerelerden alabiliriz...**??

    Bilişim Eğitim Merkezi'nden alabilirsin.

    http://www.****.com/bireysel-egitimler/bilgisayarli-muhasebe-egitimleri/sap-finans-amp-muhasebe-modulu-son-kullanici
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    www.ficosoft.com u inceleyin , ficosoft ta sap nin her branşında kursları var. sap nin detayları çok bilinmediğinden önce yönlenmek için detaylı bir bilgi de alabilirsiniz .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.