Şimdi Ara

Geleceğin Dili Çince..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çince'ye merak saldım bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? :)

• Eğer imkanın varsa öğren derim. Fazla rağbet olmadığı için fiyatları da cüzzi.
  • Aslında bende öğrenmek istiyorum hatta üniversitede de çince okumak istiyorum ben kuşadasındayım.buralardan neden öğrnelilir??Ayrıca üniversitedeki blümünün tam adı nedir? vehangi üniverstelerde çince eğitim verilir cevaplar için teşekkür ederim
  • Çince hakkında öğrenmek istediğiniz şey nedir?
  • Çin dili ve edebiyatı bölümüne bak bu bölüm hangi üniversitede varsa bu eğitimi verir. Çince hakkında öğrenmek istediğime gelince kolay dil mi diyeceğim hangi dil kolay ki diyeceksin ondan sormuyorum:D. Sadece işime yarar mı diye sormam yeter sanırım. :)
  • Kayseri ve Fatihte var sanırım. Çin Dili ve Edebiyatı. Japonca ile Çinceyi öğrenip gitmek istiyorum bu diyarlardan ama
  • Livemochadan öğrenebilirsiniz eğer Çince varsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Livemochaya baktım dediğin gibi Çince değilde ingilizce alıştırmalara baktım. İngilizceyi kapsamlı bir şekilde öğretebilir mi bu site bana? öğrenmem için kaç saat ayırmam gerekiyor günde
  • Ben de yeni başladım ama en baştan öğretiyor olmaları hoşuma gitti
    Ne kadar saatte öğrenirsin bilmem ama site çok güzel,facebook gibi başkalarını ekleyebiliyorsun onlarla da kendini geliştirebiliyorsun.Bütün dillerin 101-202- alıştırmalarını açmak için milletin Türkçe'deki hatalarını düzelttim onlarda böylece benim hatalarımı düzeltiyor.Sistem çok güzel oturmuş. bence yararlı bir site ama yine de sen bilirsin kapsamlı bir şekilde öğretir mi onu bilemem ama bence faydalı
  • Selamlar,

Ben Fatih üniversitesi çin dili ve edb. bölümünde okuyorum. Bu sene 4. sınıf oldum, 5 ay kadar Çin'de kaldım daha geleli 1 hafta oldu :P Eğer sorularınız falan varsa yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthskywalker -- 5 Ağustos 2010; 1:55:55 >
  • çinde maaşlar nasıl diye başlasak iyi olur :D:D
  • peki sinoloji noluyor??
  • Çinde maaşlar yabancılar için epey yüksek. Ancak normal Çinli bir vatandaş için normal. Çin'de ki CCTV kanalında yayınlanan İngilizce yarışmasında jüri üyeliği yaptım, bana verilen para günlük 700yuan iken, Çinli jüri üyesine verilen para 200yuan idi.

Sinoloji ise bildiğim kadarıyla sadece Mandarin çincesi değil, kanton çincesi ve geleneksel karakterleride kapsıyor. Çin dili ve edb bölümünde ise sadece mandarin çincesi ve basitleştirilmiş karakterler var.
  • Çine defalarca gitmiş biri olarak, Çince öğrenene kadar 5 tane avrupa dili öğrenirsiniz. Çinde insanlar liseden itibaren gazete okuyabiliyorlar, orada çince üzerine bir bölüm bitirmedikten sonra bana göre hayal. Ancak pratikten gidersiniz. Orada yaşayan bir çok türk sadece konuşur, okuyamaz yazamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthskywalker

Selamlar,

Ben Fatih üniversitesi çin dili ve edb. bölümünde okuyorum. Bu sene 4. sınıf oldum, 5 ay kadar Çin'de kaldım daha geleli 1 hafta oldu :P Eğer sorularınız falan varsa yardımcı olabilirim.

nihauv
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Çine defalarca gitmiş biri olarak, Çince öğrenene kadar 5 tane avrupa dili öğrenirsiniz. Çinde insanlar liseden itibaren gazete okuyabiliyorlar, orada çince üzerine bir bölüm bitirmedikten sonra bana göre hayal. Ancak pratikten gidersiniz. Orada yaşayan bir çok türk sadece konuşur, okuyamaz yazamaz.

Dediğiniz doğru ancak orada yaşayan bir çok Türk'ten kastınız sadece iş için gidenler mi?
  • Orada Çevirmenlik yapan türkler var bunlar zamanında Pekinde devlet üniversitesinde dil edebiyat okuyanlar. Diğerleri kebapçısı, iş yapanı bunlarda pretikten öğreniyorlar. Okuma yazma yok bunlarda, sadece konuşma.

quote:

quote:

Çine defalarca gitmiş biri olarak, Çince öğrenene kadar 5 tane avrupa dili öğrenirsiniz. Çinde insanlar liseden itibaren gazete okuyabiliyorlar, orada çince üzerine bir bölüm bitirmedikten sonra bana göre hayal. Ancak pratikten gidersiniz. Orada yaşayan bir çok türk sadece konuşur, okuyamaz yazamaz.

Dediğiniz doğru ancak orada yaşayan bir çok Türk'ten kastınız sadece iş için gidenler mi?

• quote:

Orada Çevirmenlik yapan türkler var bunlar zamanında Pekinde devlet üniversitesinde dil edebiyat okuyanlar. Diğerleri kebapçısı, iş yapanı bunlarda pretikten öğreniyorlar. Okuma yazma yok bunlarda, sadece konuşma.

quote:

quote:

Evet evet maalesef öyle... 4. sınıftayım okuma yazma hala büyük bir problem. Tek çaresi çok fazla karakter ezberlemek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthskywalker -- 10 Ağustos 2010; 1:52:56 >

• Valla Allah kolaylık versin zor bir dil seçmişsiniz. Çine gitme durumunuz varsa orada ilerletebilirsiniz.

quote:

quote:

Orada Çevirmenlik yapan türkler var bunlar zamanında Pekinde devlet üniversitesinde dil edebiyat okuyanlar. Diğerleri kebapçısı, iş yapanı bunlarda pretikten öğreniyorlar. Okuma yazma yok bunlarda, sadece konuşma.

quote:

quote:

Evet evet maalesef öyle... 4. sınıftayım okuma yazma hala büyük bir problem. Tek çaresi çok fazla karakter ezberlemek...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.