Şimdi Ara

GeForce RTX 5060 Ti performansı belli oldu: İşte sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce RTX 5060 Ti performansı belli oldu: İşte sonuçlar
    Nvidia RTX 5060 Ti ve RTX 5060 modellerinin lansman tarihi yaklaşırken yeni sızıntıların da ardı arkası kesilmiyor. Öyle ki daha önce her iki modelin beklenen özelliklerinden sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz saatlerde ise RTX 5060 Ti, Geekbenh'in Vulkan ve OpenCL testlerinde görüntülendi.

RTX 5060 Ti ne kadar hızlı?

Kaçıranlar için RTX 5060 Ti, 128-bit bellek veri yolu üzerinde çalışan 8 GB ve 16 GB GDDR7 bellek konfigürasyonlarıyla sunulacak. 28 Gbps GDDR7 bellekler sayesinde 448 GB/s bant genişliği sunacak olan model, selefi RTX 4060 Ti'a kıyasla yaklaşık %55’lik bir bant genişliği artışı sağlayacak. Saat hızlarının ise 2.407 MHz taban ve 2.572 MHz boost seviyesinde olacağı belirtiliyor. Son olarak 4.608 CUDA çekirdeği kullanılacak.

GeForce RTX 5060 Ti performansı belli oldu: İşte sonuçlar
    Geekbench'ten alınan sonuçlara gelirsek, RTX 5060 Ti Vulkan testinde 140.147 puan, OpenCL testinde ise 146.234 puan alıyor. Bu skorlar, RTX 4060 Ti’a göre sırasıyla %14 ve %13 oranında daha yüksek. Aslına bakacak olursak bunun küçük bir artış olduğunu söyleyelim. Ancak DLSS 4 ve Multi-Frame Generation ile farkın daha da açıldığını görebiliriz. 

Ayrıca Bkz.Nvidia DLSS 4.0 desteği kazanan yeni oyunları duyurdu

RTX 5060 Ti 16 GB ve 8 GB modellerinin 16 Nisan tarihinde tanıtılması bekleniyor. Fiyatı ise kuvvetle muhtemel 400 dolar bandında olacak. Tanıtım öncesi daha fazla sızıntı ve detayın paylaşılması muhtemel.

Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-5060-ti-16-gb-benchmarks-specs-leak-14-percent-faster-4060-ti/

• 5000 serisindeki kartlar, genel olarak selefinden %15 daha güçlü diyebiliriz. Makul bir artış değil bence de...

• Yazılım. İle FPS yükseliyor. 4080 ile devam 6 serisi gelene kadar o da X6. Olur vsvs

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5000 serisi epey sönük kaldı ,

• AMD den devam.

• Çok az bellek veya çok fazla fiyat. Ikisinden birini secin diyor. 5070 daha dengeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su durumu görünce 3070ti ile yola devam etmeye karar verdim. 16GB falan Düşük kalıyor artık oyunlarda 24GB olsaydı düşünebilirdim bir ihtimal. Bakalım 6000 serisi neler gösterecek bize.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4060ti dan %15 güçlü ise fg2.0 hariç 3060ti la aynı kart demek bu o zaman nvidia pılıpırtını topla defol git artık yetti ya. 3-5 senaryolu çocuk oyunun fg2.0 açmak için niye kart alıyorum. iyiden iyiye cılkı çıktı.en az24gb en mantıklı ne kart varsa en ucuzundan alıp geçerim

• unraiser kullanıcısına yanıt

Bende bir türlü 3070 Ti'den sonra geçecek kart bulamadım. Fiyatlar özellikleri hiç karşılamıyor. O nedenle 3070 Ti'den devam.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Keşke fotoğraf ekleyebilsem. Bu kartlar çöp ya resmen. Bende 4060ti 16gb var. Blender 4.4 sürümünde benchmark testi var. Aç bak listeye 5060 ti 4450 küsür alırken ben 4350 aldım ya. %15 Ha. Onlar benim külahıma anlatsın onu.

• crashris kullanıcısına yanıt
    Keşke fotoğraf ekleyebilsem. Bu kartlar çöp ya resmen. Bende 4060ti 16gb var. Blender 4.4 sürümünde benchmark testi var. Aç bak listeye 5060 ti 4450 küsür alırken ben 4350 aldım ya. %15 Ha. Onlar benim külahıma anlatsın onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutbaba12 -- 11 Nisan 2025; 23:53:35 >
  • mahmutbaba12 M kullanıcısına yanıt
    3060ti puanı nedir peki

• bi kere de şu önizleme fotoğraflarına tıkladığımda about blank dışında bişey açılsa...

• crashris kullanıcısına yanıt
    3135

• Oyunlarda yok bu fark blender hangi özelliklere göre test ediyor yapay zeka ya da rt çekirdeklerine mi bakıyor

Alıntı

metni:
    Su durumu görünce 3070ti ile yola devam etmeye karar verdim. 16GB falan Düşük kalıyor artık oyunlarda 24GB olsaydı düşünebilirdim bir ihtimal. Bakalım 6000 serisi neler gösterecek bize.

nvidia artık kartlarını oyun kartı olarak değil de AI kartı olarak görüyor ve vram'i özellikle vermiyor. 5000 serisi bunun örneği 5080'de 16gb vermeleri bu yüzden. 24gb verselerdi AI kartı olarak kullanabilecekti insanlar. bu yüzden 6000 serisinde de yüksek gb vram modelleri ya da numune bir model 5000 serisindeki 5090 gibi çok pahalı olacaktır. 2021'den beri 3070 ti kullanan kardeşime 4080super sattım daha doğrusu indiragandi yaptı 4070s vereyim falan derken araya kaynattı onu götürdü. ben o 4080s'yi kasımdan beri kullandığım için bence 16gb nvidia'da 2k için en benim diyen oyunda yeterli olacaktır. beklemek yerine uygun fiyata 5070 ti düşürürseniz bence düşünün. aynı sistemden 4080s söküp 4070s taktığımda 2k supreme full RT 130 küsür fps oynadığım indy'i ultra iki ayar düşük ve medium RT 70-80 fps oynayabildim. tamamen 12gb diye yoksa bu da 16gb olsaydı 130 değil 100 fps alırdı. hani vram konusunda en gıcık oyunlardan birini denedim 4gb düşük olursa ne oluyor diye? ben 12gb ile full ayar açmaya kalktığımda direkt 12gb vram diye hata verip çıkan oyunu 8gb 3070 ti ile 2k'da her şeyi son ayarda oynadığını iddia ediyordu kardeşim ama 3000 serisinde 4000 serisinde bulunan çoğu özellik yok yani oynadığını sanıyordu. bu yüzden görüntüyü görünce atladı muhtemelen 4080s'ye.GeForce RTX 5060 Ti performansı belli oldu: İşte sonuçlar  5000 serisinde daha da iyi olur fps yoksa DLSS4 4000 serisinde de var. ikinci el temiz kart bulunursa böyle kardeş işi çok yeni anca alırdım ben o yüzden 4070 ti super bile alsanız çok fark eder demiyorum. sıfır 5070 ti iyidir 38 39 gibi alanlar oldu takip edin 6000'i falan beklemeyin.

• 120-140 dolara satılması gereken kartı 400 dolara satıyorlar ya, hayret

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Hocam söylediklerinize katılıyorum aslında, mantıklı konular. 3070ti'yi ben downclock yaparak kullanıyorum. Neredeyse %70 hızında ve çoğu oyunda esktra modlamalarla fps'yi yükseltip saf güç ile mod arasındaki grafik farkıma bakıp ona göre oynuyorum. Bi nevi hobi gibi. 5060ti almak istememin sebebi aslında bundan dolayıydı ve bende hamburger kasa var fractal design terra, büyük kaslı bir kart istemiyorum bu yüzden elimdeki kart şuan 32cm civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam kasaya tam oturuyor, daha ufak bir kartı tam güçte kullanırsam kafam rahat eder diye bakınıyorum, ayrıca birazda uzun ömürlü olsun istemiştim. 16 GB doğrusunu söylemek gerekirse beni 2 sene kadar götürür gibi duruyor. Zaten oyun sürelerim düştü, çocuk olunca. Hanımla yer değiştiriyoruz oyun oynarken artık ahaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraiser -- 12 Nisan 2025; 13:7:15 >

şimdi bende yalan yok gidip de 5070 ti falan almayın 16gb diye. 5070 12gb onu hiç almayın. 5060 ti 16gb uygun fiyatlı olursa kesinlikle alın 2 seneden fazla gidecektir. downclock değil de undervolt yaparsınız hem ısınmaz hem de performans düşmez. benim bahsettiğim 4070s palit dual çift fanlı minicik bir kart. gow2 ki sağlam kart kullanan bir oyun açtım 83 derece oldu kart. undervolt yaptım 65 derece oldu ama fps aynı. nvidia'da maalesef sürücüden voltaj ayarı yok afterburner ile yapılıyor ve kaydediliyor iki dakikalık iş YT'den bakarsınız. amd'yi de geçin 16gb için 9070 RT olarak önceki seri gibi değil güzel ama nvidia'ya alışmışsınız oradan devam edin bu sürücü sorunlarını illa ki çözecekler belki siz alana kadar? kovalayın yani 5060 ti 16gb saçma değil ben yine palit dual 4060 ti'yi 16gb almadığım için pişman olmuştum 6 ay sonra kuzene vermiştim. 16 gb olsa vermez ve 12gb 4070s de almazdım. 4060 ti ile 2k'da her şeyi oynuyordum işte 2 3 oyun gıcıklık yaptı 8gb ile ultra texture açmam diye. oyun süreleriniz de artar indy gibi yoğun nvidia teknolojisi kullanan oyunlarda DLSS4 var getiriyorlar illa ki böyle oyunlara sw outlaws cp2077 gibi mesela ve daha da var ve daha da gelecek. FG ile tanışacaksınız zaten ama bunun 3x 4x'i de olacak DLSS4 oyunlarda. 4x ile oyununa göre çok gecikme yapar bir şekilde beğenmezseniz 3x yaparsınız belki 2x normal FG bile şu anda işinizi görür. 2k son ayar indy oynarsınız monitör hz'sinde ben şu anda 12gb 4070s ile oynayamazken çünkü oynatamayan kart vram yüzünden oynatamıyor çipi güçlü bile olsa.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.