Şimdi Ara

GeForce GTX Titan, İLK TESTLER GELDİ. . (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
3
Favori
17.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

AMD nin yeni kartları gelecek bahara kaldı O zamanda maxwell ile nVidia nın çok daha güçlü kartları bizi bekliyor olacak

1 - Maxwell'i bir sonraki seride yahut 2014 başların görmeyi ummayın. En iyi ihtimalle 2014 2. yarısında gelecek. O da düşük bir ihtimal. 20nm'ye geçiş, bu geçişte yeterli kapasiteye ulaşmak gibi meseleler var.

2 - Maxwell'in nasıl olacağı belli değil. Bakarsınız çok da iyi bir seri olmaz ilk kartlar.

Bu sefer nvidia, 2014 başında AMD yi gördükten sonra çıkarır yeni kartları. Çok çok iyi olmayabilir tabi ilk çıkan kartlar lakin bir önceki mimariye oranla getiri olacağı tartışılmaz. Önemli olan götüreceği "$". Artık fiyatları aşağı çeksinler bu ne yaa!!

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Blower fanla gelecek Bari 690 gibi olsaydı. Kart hiç karizma durmuyor.

Öyle deme tek yönlü olarak dışarı üflemesi iyi olmuş. Karizma olarak özel soğutmaları bekleyeceğiz.

Bu arada o ne güzel avatar öyle

Bu sefer nvidia, 2014 başında AMD yi gördükten sonra çıkarır yeni kartları. Çok çok iyi olmayabilir tabi ilk çıkan kartlar lakin bir önceki mimariye oranla getiri olacağı tartışılmaz. Önemli olan götüreceği "$". Artık fiyatları aşağı çeksinler bu ne yaa!!

Siz sanırım yeni serinin Maxwell mimarili olacağını falan düşünüyorsunuz. Hangi seri olduğuna, olacağına çok takılmayın. Maxwell mimarisi 20nm ile üretilecek bir mimari ve 20nm'ye de en iyi ihtimalle 2014 2. yarısında geçilmiş olacak. Eğer Nvidia, ilk olara büyük bir gpu yapma isteğiyle hareket ederse (Fermi'de olduğu gibi), o zaman 2015 başında anca görürüz biz o kartı.

• quote:

quote:

Siz sanırım yeni serinin Maxwell mimarili olacağını falan düşünüyorsunuz. Hangi seri olduğuna, olacağına çok takılmayın. Maxwell mimarisi 20nm ile üretilecek bir mimari ve 20nm'ye de en iyi ihtimalle 2014 2. yarısında geçilmiş olacak. Eğer Nvidia, ilk olara büyük bir gpu yapma isteğiyle hareket ederse (Fermi'de olduğu gibi), o zaman 2015 başında anca görürüz biz o kartı.

nvidia nın yol haritası öyle söylüyor. Kart ne zaman çıkar tabi bilemeyiz dostum

• Titan için beklemedeyiz umarım 1-2 aya kalmadan gelir güzelim ülkemize sabırsızlanmaya başladım bile
    ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO|| INTEL CORE İ7 13700K || NZTX KRAKEN ELİTE 240 RGB || 32GB GSKİLL TRİDENT Z5 RGB 7200MHZ CL34 || PALİT RTX 5080 GAMİNGPRO || 512 GB SAMSUNG 970 PRO || 2X 4TB SAMSUNG 870 EVO|| || PHANTEKS EVOLV X|| ASUS ROG THOR 850W PLATİNUM || 24'' ASUS ROG STRİX XG248Q || ELAC DEBUT CONNEX DCB 41 WİTH AUDIO PRO SW-5 || CREATİVE SOUNDBLASTER ZX || RAZER BLACKWİDOW CHROMA V2|| RAZER DEATHADDER V2 PRO || RAZER KRAKEN V3 PRO || BOWERS & WİLKİNS PX8

• quote:

nvidia nın yol haritası öyle söylüyor. Kart ne zaman çıkar tabi bilemeyiz dostum

O yol haritası daha önce de Fermi 2009'da, Kepler 2011'de çıktı/çıkacak diyordu.

Firmaların her sözüne bu kadar inanmasak. Gerçeklerden hareket etsek? Tabi 2014'te gelmesi de muhtemel ama TSMC ne derse o olur. 2014'te 20nm bandında gpu üretmiyorum der, konu kapanır. 2011'de 28nm için öyle yaptı mesela.

Buarada başlıkta Titan için "18 Şubat'ta satışta" yazılmış sanırım. 18 Şubat yalnızca NDA kalkıyor. Yani satış olup olmadığı belli değil. Hatta gelen tüm bilgilere göre yalnızca kağıt üzerinde bir tanıtım olacakmış yarın. Satış daha sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 17 Şubat 2013; 20:36:00 >

• quote:

quote:

O yol haritası daha önce de Fermi 2009'da, Kepler 2011'de çıktı/çıkacak diyordu.

Firmaların her sözüne bu kadar inanmasak. Gerçeklerden hareket etsek? Tabi 2014'te gelmesi de muhtemel ama TSMC ne derse o olur. 2014'te 20nm bandında gpu üretmiyorum der, konu kapanır. 2011'de 28nm için öyle yaptı mesela.

Buarada başlıkta Titan için "18 Şubat'ta satışta" yazılmış sanırım. 18 Şubat yalnızca NDA kalkıyor. Yani satış olup olmadığı belli değil. Hatta gelen tüm bilgilere göre yalnızca kağıt üzerinde bir tanıtım olacakmış yarın. Satış daha sonra...

Kartın satış Nisan ı bulur diyorlar. Bize gelmesi..? Fiyatın oturması..? Özel soğutmalı versiyonları..?

Gelsede bir SLI yapsak

• quote:

quote:

Öyle deme tek yönlü olarak dışarı üflemesi iyi olmuş. Karizma olarak özel soğutmaları bekleyeceğiz.

Bu arada o ne güzel avatar öyle

Bu kart için özel soğutma olur mu bilmiyorum. Sınırlı üretim olacağı söyleniyordu.

Avatar konusuna gelecek olursak benim bile ilk zamanlar sürekli kendi avatarıma gözüm kayıyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 17 Şubat 2013; 21:09:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tek gpu'lu kartların referans tasarımı öyle olur, komik olan nedir ? AMD'nin blower fanları hem daha seslidir, hem de tasarım açısından daha kötüdür.

GeForce GTX Titan, İLK TESTLER GELDİ. .

• Yeni resimler geldi..!!!

• quote:

Yeni resimler geldi..!!!

Gtx 690dan daha guzel bence ozellikle fanin konunlandirikdigi yer daha iyi olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: scutaro

quote:

Tek gpu'lu kartların referans tasarımı öyle olur, komik olan nedir ? AMD'nin blower fanları hem daha seslidir, hem de tasarım açısından daha kötüdür.

Komik olan nedir biliyor musun?

Bu kart çok yüksek bir fiyat ile satılacak. GTX690 performansını tek gpuda vermeyi vaat ediyor. Ve piyasada tek. Fiyatı olsun verdiği performans olsun tek. Konsollara cevap olarak çıkıyor denilebilir. Yani normal bir seri değil. Blower fan biraz özentisiz durmuyor mu? Daha iyi bir soğutucu görmek sence kötü mü olur?

Piyasada şu an için daha yüksek performansa ihtiyaç yok. Bu nvidia için bir gövde gösterisi.

Ayrıca ben bu kartı eleştirdim. Hiç AMD lafı etmedim. Nereden çıktı AMDnin referans soğutucusu? AMDnin referans soğutucusunu ben mi tasarladım da beni azarlıyorsun ?

Beklentinin bu kadar yüksek olduğu bir kart, özel seri, blower fan. Komik gelen bu.

Bana AMDnin kötü olan özelliklerini anlatmak yerine bu kartın Vapor chamber soğutma ile geleceği ihtimalinden, bu nedenle soğutmadan şüphe edilmemesi gerektiğinden bahsetseydin daha yerinde olurdu düşüncesindeyim. Bunu yazarken tekrar kart hakkında yorumları ve açıklamaları okudum. Az önce gördüm.

Yine de blower fan tasarımı bozmuyor değil. Servet ödenilecek olan bu kartın tasarımı da bir o kadar güzel olmalı düşüncesindeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Komik olan nedir biliyor musun?

Blower fan biraz özentisiz durmuyor mu? Daha iyi bir soğutucu görmek sence kötü mü olur?

Beklentinin bu kadar yüksek olduğu bir kart, özel seri, blower fan. Komik gelen bu.

Bana AMDnin kötü olan özelliklerini anlatmak yerine bu kartın Vapor chamber soğutma ile geleceği ihtimalinden, bu nedenle soğutmadan şüphe edilmemesi gerektiğinden bahsetseydin daha yerinde olurdu düşüncesindeyim. Bunu yazarken tekrar kart hakkında yorumları ve açıklamaları okudum. Az önce gördüm.

Yine de blower fan tasarımı bozmuyor değil.

Aslında kalınlaştırarak belirttiğim kısım durumu özetliyor.

Yahu arkadaş, adamlar süper bir tasarım yapmışlar. Acaba hayatınızda referans tasarımı bu kadar özenilmiş başka hangi kartı gördünüz?

Hani olumsuz eleştiri getirebilmek için en azından sıcaklık ve gürültü durumunu görseydik kartın. Tasarım şuana kadar yapılmış en iyi tasarımlardan biri. Bunu tartışmaya gerek var mı?

Blower fan işi nasıl bozabilir yahu? Bugüne kadar blower tipi soğutma sisteminden başka bir şey mi gördük? Hepsi blower fan kullanıyor. Adamlar su soğutma yapsın isterseniz, sonra da 1500$'a satsın. Daha mı iyi olacak?

Bu kartın yegâne sorunu fiyatı olacak. Zaten o da düşük olursa, bu iş Nvida'dan çok AMD'nin canını yakar. Elbette Nvidia böyle bir şey yapmayacağı için firmalar için sıkıntı olmayacak. Yalnızca karta uzaktan bakan biz kullanıcılar zarardayız. Ama bunun sebebi tasarım, şu, bu değil. İki firmanın elele verip fiyatları güzel güzel artırmış olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 17 Şubat 2013; 22:11:47 >

• Fotoda arka yüzdeki bellekler açık görünüyor, iyi olmamış.
    Bu kart, 660 Ti düzeyinde bant genişliği darboğazı yaşayacak; dolayısıyla bellek overclock'u bazı oyunlarda çok önemli olacak.

670'le bile bellek hızının çok öne çıktığı durumlar olabiliyor (hatta Crysis 1'de gpu overclockunun nerdeyse hiç işe yaramadığı bir sahne vardı). Titan, 670'ten GPU bazında 2 kat güçlü(birim sayısı); ancak bellek olarak sadece %50 daha güçlü.
    Tabi en zayıf olduğu değerde bile 680'den %50 güçlü demek oluyor, GPU'ya yüklenen uygulamalarda 2 kata yaklaşan farklar göreceğiz demek oluyor. Her türlü canavar.

GPU hızı 837 mhz, 876 mhz boost denmiş. Ancak gerçek boost hızı -sıcaklığa göre- çok daha fazla olabilecektir. Olmadı, yüksek overclock başarısı beklenebilir.

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

allah cezanı versin amd emi,senin yüzünden 500 dolarlık kartı hem bir sene sonra hem de 2 katına alacaz

işte gerçek gtx680 buydu beyler ama sağolsun amd yüzünden kart 2 katına girecek bize

Aynen oyle oldu ...

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

Yeni resimler geldi..!!!

Gtx 690dan daha guzel bence ozellikle fanin konunlandirikdigi yer daha iyi olmus.

Aynen SLI için avantaj olacak. Şişirme rakamlardan uygun fiyata bulup alabilirsek tabi

Yeni resimler geldi..!!!

Kartın görüntüleri de geldiğine göre sıra geldi testlere

GeForce GTX Titan, İLK TESTLER GELDİ. .  GeForce GTX Titan, İLK TESTLER GELDİ. .

Nasıl bir canavar geliyor öyle...!

Değerler alıntıdır http://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_700_Series

**************************************************************************************************

KAYNAK

18 ŞUBAT ta sınırlı sayıda satışta!!

Sıra geldi testlere Pazartesi nden itibaren sonuçları alırız artık

**************************************************************************************************

ASUS GeForce GTX Titan, GTX 690 ile aynı Saat ve 512-bit arayüze sahip!!! KAYNAK:

Bu seferde, Avustralyalı bir dükkan, GTX Titan'ın teknik özelliklerini de sitesinde ortaya koymuş.

915 MHz temel saat, 1019 MHz destek saat ve 6008 MHz etkin bellek saat. Bu değerler, iki hafta önce SweClockers tarafından sözü edilen çok yavaş çekirdek saat hızı olan (732 MHz), hakkında tartışmayı bitirmiş oldu.Yazım hatası olabileceği de vurgulanmış :)

***ÖNCEKİ HABER***

GeForce GTX Titan "Yeni oyuncak geliyor"

Evet yeni oyuncak geliyor! Pamuk eller cebe!

7.276,00 kr (€900, $1300) 2.300TL cik!

ASUS GeForce GTX Titan 6GB (GTXTITAN-6GD5) Danimarkalı Proshop sitesinde listelenmiş. KAYNAK

18-02-2013 tarihi resimde gözüme çarptı. bu tarih ne ola ki?

Ayrıca NVIDIA GeForce Titan PCB ye ait yeni fotolar WCCF sitesinde.. KAYNAK

kardeşim siparişini beraber geçeriz :D sli derdinden kurtulduk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bırgungeridonecegim -- 17 Şubat 2013; 22:45:44 >

• 837 core 876 boost ise TİTAN , GTX 690 dan uzaklasmaya basladi demektir kart degerini haketmeyecek gibi , GTX 680 e gore % 50 net farki gorebilecekmiyiz merak ediyorum. Ayrica OC seviyesi ve tepkisi ne olacak , bunlar cok onemli.

Orijinalden alıntı: cenkyyy

kardeşim siparişini beraber geçeriz :D sli derdinden kurtulduk :)

Kardeşim, bir yıl aradan sonra heyecan geldi yaa! en çok da BF3 multi de FPS skorunu merak ediyorum desem

Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

masum vatandaşlarımız daha iyi grafik verileceği vaadiyle titancılar tarafınfan kandırıldı:D

Öldüm yaa. Eyvallah.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.