Şimdi Ara

GeForce GTX 580'nin fiyatında indirim yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
9.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Kepler mimarisini kullanan GeForce GTX 680'nin çıkmasına sayılı günler kala, Nvidia'nın mevcut ürün gamında yer alan tek GPU'lu en hızlı ekran kartı olarak GeForce GTX 580'de stok eritme hazırlıkları başladı. GF110 grafik yongasından güç alan, 384-bit bellek veri yolu desteği, 512 paralel işlem birimi ve modeline göre 1.5GB ya da 3GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan GeForce GTX 580, yeni fiyat ayarlamasından sonra AMD HD 7950'den de ucuz oldu.

GeForce GTX 580, Avrupa'da 339,8 Avro'dan başlayan fiyatlarla alınabiliyor ki bu seviye onu, AMD Radeon HD 7950'nin altına çekiyor. 3GB GDDR5 bellekli versiyonlar ise AMD Radeon HD 7950 ile aynı fiyat seviyesinde bulunabiliyor. Fiyat/performans rekabetinde Nvidia'nın konumunu güçlendiren bu hamle sonrasında AMD'nin nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor ancak şirketin, GeForce GTX 680'e karşı indirim yapabileceği de konuşuluyor. 

• Rekabet güzeldir.
  • Bu indirimden de anlaşılıyor ki 7950 gtx 580'den daha güçlü bir kart yoksa onun altında bir fiyata gitmezdi. Şu aralar yeni bir kart alma düşüncesindeyim. Nvidinanın yeni mimarisini bekliyorum. 7950 fiyatında ve eşit bir kart çıkartırsa Nvidia kart alacağım çünkü cuda benim için önemli. Eğer aynı performansı daha yüksek fiyata vermeye çalışırsa Amd 7950 kart alacağım.
  • Düşünüyorum da Nvidia AMDnin kullandığı Hynix bellekleri kullansaydı GF110un önünde Tahiti bile duramazdı.
  • quote:

yeni fiyat ayarlamasından sonra AMD hd 7950'den de ucuz oldu.

e olsun artık bir zahmet, 7870 seviyesinde olup ondan çok daha fazla güç tüketen bir kart neticede...

bu da bilgisizce sağa sola eksi dağıtan vatandaşlara, okuyun ve bilgilenin.
    hiç kimse cahil kalmak zorunda değil, cahillik bir kader değildir...

dost acı söyler...

OKU! ->http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7850-and-7870-review/24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 12 Mart 2012; 12:34:10 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)

• kepleri bekliyoruz.200 euro yapsa ne yazar
  • rekabet her zaman bize yarar,keşke daha çok firma olsaydı daha iyi olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3üncü bir ekran kartı firmasıda olsa daha iyi rekabet daha ucuz fiyatlar olurduda neyse...
    gene de buna şükür :D
  • rekabetin gücü burda görülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

yeni fiyat ayarlamasından sonra AMD hd 7950'den de ucuz oldu.

e olsun artık bir zahmet, 7870 seviyesinde olup ondan çok daha fazla güç tüketen bir kart neticede...

bu da bilgisizce sağa sola eksi dağıtan vatandaşlara, okuyun ve bilgilenin.
    hiç kimse cahil kalmak zorunda değil, cahillik bir kader değildir...

OKU! ->http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7850-and-7870-review/24

580, 7870 den daha performanslıdır bunu tartışmaya bile gerek yok.

• Güzel. Çok kişinin beklentisi
    G.SKILL Trident Z RGB DDR4-4400MHz
    XFX SPEEDSTER QICK 319 AMD Radeon™ RX 6700 XT BLACK
    CORSAIR RM850x 850 Watt 80 PLUS
    Asus TUF Gaming VG27BQ
  • Yeni kartları yakında gelicek stok eritme amaçlı fiyatını düşürmüş bana göre nm'ik değişme sürecinde eski seri kart alınmamalı.
    NOT: GTX580, 7870 den hızlı mızlı değil. Aynı paraya 7870 varken 580 almak enayiliktir. Üstelik iki kat fazla güç tüketiyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_58388306/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Placebo Effect -- 12 Mart 2012; 11:40:52 >
  • Yeni sistem toplayacak olan ve artik kart beklemek gibi bir sabrinin olmadigi alicilar icin iyi bir haber. Ama ben hala kep;eri bekliyorum.

Orijinalden alıntı: Placebo Effect

Yeni kartları yakında gelicek stok eritme amaçlı fiyatını düşürmüş bana göre nm'ik değişme sürecinde eski seri kart alınmamalı.
    NOT: GTX580, 7870 den hızlı mızlı değil. Aynı paraya 7870 varken 580 almak enayiliktir. Üstelik iki kat fazla güç tüketiyor.

güç tüketebilir ama asıl 7870 ile gtx 580 i karşılaştırmak enayilikten başka birşey değil iki tane kart o kadar birbirinden farklıki !!!

Önemli olan forumun ikinci el bölümüne nasıl yansıyacak bu durum bekleyip görelim

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Yeni kartları yakında gelicek stok eritme amaçlı fiyatını düşürmüş bana göre nm'ik değişme sürecinde eski seri kart alınmamalı.

güç tüketebilir ama asıl 7870 ile gtx 580 i karşılaştırmak enayilikten başka birşey değil iki tane kart o kadar birbirinden farklıki !!!

Önemli olan forumun ikinci el bölümüne nasıl yansıyacak bu durum bekleyip görelim

Ne farkından bahsediyorsun ikiside oyun amaçlı kart işte.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Ne farkından bahsediyorsun ikiside oyun amaçlı kart işte.

yazsam anlıyacakmısın ?

• İkinci el forumunda neler olacak kimbilir. 570'ler 600 civarına gidiyorken 580'ler uçuktu şimdi onlar da düşer muhtemelen.

Genel olarak NVidia'dan indirim görmek güzel bir şey yüzyılda bir oluyor ne de olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çoğu testde 570 ile benzer performans gösteren kartı 580 ile aynı kefeye koymak ilginç, göz var nizam var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 12 Mart 2012; 12:08:08 >

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Çoğu testde 570 ile benzer performans gösteren kartı 580 ile aynı kefeye koymak ilginç, göz var nizam var

Önerdiğim kart OC ile %20 performans artışı sağlıyor. GTX580 ne kadar OC olabiliyor onu düşündünmü acaba? Kart ilk çıktığında baktım incelemelere arkadaşım. Çok istiyorsan gidip GTX580 alırsın ama mantık 7870'den yana.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.