Şimdi Ara

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
0
Favori
25.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elin mahkum ne kadar da sorun bile olsa g92 gts nin yaninda bile gecemiyor 3870

seninkin en dustugu an 3870 in normal ani oluyor malesef
  • 8800 lerin hepsinde mi var bu sorun ?
  • 8800gts 320mb çözünürlüğe bağlı olarak crysis te aa da otomatik sınırlama getiriyor bu doğru muhtemelen 320mb ile ilgili bir durum. elimdeki tüm oyunları 8800gts 320mb ile bitirdim test amaçlı kullanmadım elime gecen her oyunu oynayıp bitirdim crysis hariçte sorun yaşamadım açıkçası. crysisi de 1280x1024 aa sız gölge medium gerisi high olarak bitirdim. bazı yerlerde kasılmalar olsada rahat bir oynanış sundu. sadece daha ilk buzla tanıştığı yerde labaratuarın donduğu bölüm anormal bir fps düşüşü yaşandı o esnada aklıma alt-tab yapmak geldi ama değişen bişey olmadı fps 7-8 civarıydı. 8800gt yi aldık ta ona bitirecek oyun kalmadı cok acı :)

Yapılan testlerin gösterdiği en belirgin nokta ati kartların sahip oldukları bellekleri nvidia dan daha iyi kullanabildiği optimize ettiği gerçeğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkem -- 9 Şubat 2008; 15:08:09 >
  • 1 saat uğraşıp scrren shot almaya çalıştım, kartın kendi belleğini doldurmadığı anı yakalamak kolay olmadı, oyuna girer girmez sistem belleğine işlemeye başlıyor

bikaç sahne yakalayabildim. Gözlemim değişmedi, oyunda ağırlaşma yok ,en düşük fps 12'e indi, sadece takılmalar oluyor, bu oyun için normal bişey. işte bazı sahneler

Sistem belleğine erişmeden yakalayabildğim sahneleri koyuyorum önce

GeForce: Gene mi Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?

Aynı sahnenin beleğeğ yazılmış hali, fps'de pek değişim yok, 1fps artı bile var

Bellek boşken

Bellek doluyken

Karışık SS'ler

sistem belleği kullanımına dikkat 121mb'a kadar çıktı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 9 Şubat 2008; 19:59:59 >

• Yeni tartışma
  • haklısın farketmemişim
    quote:

Orjinalden alıntı: _H@Z@R_

hocam fark ettiysen benim kart 320 mb lik gts zaten 480-490 larda bellek kullanımı olmuş oyunlarda ve yaklasık 170-180 mb aşmış durumda bellek kapasitesini....

• Sonuç ne oldu?
  • Bende zotac 512mb sipariş ettim ama ellerinde olmayınca mecburen asusun 1gb lık gt modelini aldım.muhtemelen yarın elimde olur ve bu testleri bende tekrarlarım.Sanırım kesin olmasada birşeylere açıklık getirmiş oluruz.Tuğer üstada anlatımından dolayı teşekkür ederim gerçektende nvidia yetkililerinin okuduğunda kulaklarının ısınacağı bir konu olmuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gOkO

Bende zotac 512mb sipariş ettim ama ellerinde olmayınca mecburen asusun 1gb lık gt modelini aldım.muhtemelen yarın elimde olur ve bu testleri bende tekrarlarım.Sanırım kesin olmasada birşeylere açıklık getirmiş oluruz.Tuğer üstada anlatımından dolayı teşekkür ederim gerçektende nvidia yetkililerinin okuduğunda kulaklarının ısınacağı bir konu olmuş...

hadi bakalim bende merakla bekliyorum

ozellikle su 27 den 60 a ciktigi sahnede
  • quote:

Orjinalden alıntı: gOkO

Bende zotac 512mb sipariş ettim ama ellerinde olmayınca mecburen asusun 1gb lık gt modelini aldım.muhtemelen yarın elimde olur ve bu testleri bende tekrarlarım.Sanırım kesin olmasada birşeylere açıklık getirmiş oluruz.Tuğer üstada anlatımından dolayı teşekkür ederim gerçektende nvidia yetkililerinin okuduğunda kulaklarının ısınacağı bir konu olmuş...

Üstadım, 512 mb aşmak için saatlerce uğraşmak gerekiyorken 1gb ti nasıl aşacaksın bellek aşımı olmadıkça sorun olmayacaktır.
  • arkadaşlar portal oyununda bende ani düşmeler oluyo oyun orj update ler tamam mesela oyuna giriyorum ve portal silahı ile ilk ates ettigimde kucuk ani takılma oluyo ve geri düzeliyor ama bi süre geçtikten sonra böyle sorun olmuyor sanki gpu oyuna alısmaya calısıyo gibi his veriyor ilk girerken hafif takılmalar yapıyor ondan sonra düzeliyo biraz 1024 x 768 e cektim ayarları tüm ayarları lowa aldım ama hala aynı sorun devam ediyor bunun sorunu nedir alt + tab yaptım yine olmadı ha bide 1280 de ayarları full halde 40 fps aldıgım yerde 1024 de düşürüp ayarları low yapıyorum fps aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 12 Şubat 2008; 16:27:14 >
  • sanırım bi fikri olan yok neyse sağlık olsun ne diyelim
  • Crysisde bende sorun oluyor şöyleki online oynarken oyun birden saçmalıyor 15 fps ye fln düşüyor(çok yoğun patlama hoplayan zıplayan adamlar v.s) alt tab bakıyorum 40 fps..alt tab yapmadanda düzelmiyor malesef..Başka bir oyunda bu sorunla karşılaşmadım..Bence sorun sürücü yada oyunun motoruyla alakalı olabilir..çünkü oyun normalde çok bug var ve online oynarken saçmalayabiliyor..Gerçi 169.38 e kadar bu sorun vardı ama azaldı eskisine nazaran bu driverda..ama gene var bellek kullanımına bakmadım gerçi kısa zamanda rivatunerle bakıcam..
  • Alakası var mı bilmem ama ben Crysis oynarken AF kapalı oynuyodum.Bir seferinde 5-6 saat oynadıktan sonra Oyun sırasında ayarlardan 16AF açtım ve oyuna döndüğümde acayip kasıldığını farkettim.(Hem gözle hem de oynanış itibarı ile.) Kurulu Hiçbir test programım yoktu.Fakat 1985 yılından beri delicesine bilgisayarla uğraşan biri olarak (özellikle ekran kartları) gözüm ekran hareketlerinde ve grafik detaylarında çok iyi algılar.Devam ediyim.Böyle kasıldığını görünce "vay demek ki 8800gt de olsa 16AF açınca kasıyo böyle" dedim.O anda Alt-Tab diye tabir edilen eski problem geldi aklıma.Alt-Tab ile masaüstüne döndüm.Ve Alt - Tab ile tekrar oyuna girdim.Menülerin arkasında oyunun renkleri bir tuhaftı.Gökkuşağı gibi.Esc ile oyuna döndüğümde şok oldum.Oyun neredeyse benim AF kapalı halde oynadığım kadar seri idi.Tekrar menülerden AF yi kapattım .Sonuç: Oyun hakikaten katlanarak seri hale geldi.Aynı olayı bir daha tekrar ettiremedim.Ama yaşadığım buydu.

• Bir 8800GTS 320 kullanıcısı olarak tam da ihticayım olan bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirTigin -- 14 Şubat 2008; 4:35:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

tuğer birde sole bise var
    elin mahkum ne kadar da sorun bile olsa g92 gts nin yaninda bile gecemiyor 3870

seninkin en dustugu an 3870 in normal ani oluyor malesef

Tabii ki, bu sebeple, en azından bu zamandaki kullanım için Radeon alın demiyorum zaten. Gerçi, 1280x1024 - 2x AA ile yaşadığım başarım kayıplarının, 3870'in başarımının altında sonuçlar alınmasına yol açacağını da düşünüyorum. 3870'in, o başarım kaybındaki kadar düşük başarım vereceğine inanmıyorum.

Oblivion'daki kayıplar sonucu görülen başarım, 7600 GT başarımına denktir herhâlde Nadiren görüldüğü için çok ciddiye almıyorum ve GTS G92'yi Oblivion'da üstün görüyorum (GTS G80'e bile attığı devasa farkı gördükten sonra hele. G80 GTS'nin Radeon'lara karşı Oblivion'daki durumu biliniyor). Fakat, Oblivion'un durumu yakın gelecekte nelerle karşılaşacağımızı gösteriyor. Bu açıdan çok önemli.
    Crysis'te de karşılaşıyoruz işte. Crysis, gelecek sayılır :-)

Ki, çok büyü yapıyorsanız ve bu büyüler ilk kez 512 MB sonrası kullanıma denk gelirse, Oblivion'daki durum da hayli sıkıcı olacaktır.

Ama, GeForce 8800 512 MB çöplük ve şu hâliyle 512 MB Radeon'lardan çok daha kısa ömürlü. OPTİMİST'in testleri de, Radeon'un durumunu gösteriyor (herhâlde, ekran kartı belleği dolduktan sonra o sahnelere ilk kez gelmeye dikkat etti kendisi. Güveniyorum).

OPTİMİST'in testlerinde, grafik kartı belleği dolmadan sistem belleğinden hiç kullanım yok gibi neredeyse. GeForce'de böyle olduğunu hiç hatırlamıyorum.
    Sabit de kalsa, ille 9 - 12 MB gibi bir kullanım oluyor GeForce ile. Bu da ilginç. İlginç olmasa da, bir şeylerin farklı işlediğini gösteriyor bize.

8800 GT 512 ve 8800 GTS 512 MB'yi kesinlikle önermiyorum kimseye. Çoktan unuttum o kartları :) Yeni sürücü gelene kadar (gelirse tabii) yok onlar. Silindi hepsi. Bu kadar basit. Kısa süre kullanacaklar alabilir, ama gene gıcık olacaklar kartlarına.

İlle alacak olan 1 GB 8800 GT alsın ya da beklesin. Böyle gitmez bu iş. Adam gibi kart yok piyasada.

Birinin başarımı düşük olur, AA açınca fazla başarım kaybeder; diğeri belleğini adam gibi yönetemez, oyun zevkinin içine eder.

7 Mart'tan itibaren 3870 alabilirim çok büyük ihtimâlle. Fakat, çok geç olacak o zaman. Modası iyice geçecek bu kartların. İlle test için kart alacaksam gider 9600 GT alırım. Çok daha anlamlı olur kart almayı düşünenler için (tabii, onun grafik belleği durumu da gene 8800'ler gibi olabilir. Hımm... Öeh... Neyse).

quote:

Tuğer üstada anlatımından dolayı teşekkür ederim

Hehe, kendimi çok suçlu hissediyorum aslında. Anlatım da biraz gülünç oldu o sebeple. Durumu daha önce biraz sezmeme rağmen hep önerdim 8800 GT 512'leri.

Keşke daha önce alabilseydim şu GTS 512'yi. Ya da birilerini 512 8800 ile test yapmaya zorlasaydım.

GTS 320'ye olan nefretim dolayısıyla biraz gevşedim sanırım. 163 serisi sürücülerden sonra bile, "bu 320 MB gibi cins miktarda belleğe sahip olduğundan hâlâ sorun yaşıyor olabilir" diye bir inanç yaratmıştım kendi kendime (GTS 320'den kurtulmak için bahane de denebilir) Bir yandan da, "yok canım, çözüldü bu sorun. Kafayı bozdun sen", deyip ikilemde kalıyordum. Öyle olmasa GTS 512 almazdım zaten. GTS 320 ile yaptığım bellek kullanımı gözlemleri, sadece belleği artacak, yönetimi aynı kalacak bir 512 MB 8800'ün de benzer sorunları yaşayacağını gösteriyordu çünkü, oyunların çok bellek kullanması sebebiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Şubat 2008; 14:16:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

nvidianın belleklerde sorun olduğunu belli herhangi bi teste bakın 512 3850 ile 256 arasında fazla fark yok ama 8800gt 512 ile 256 arasında ucurumlar görmüştük ah nvidia ah

512 3850-256 arasında da devasal fark var.NVIDIA ya laf etmek doğru sayılmaz burada.

Ayrıca testi yapan kişi de belli olmadığını söylemiş,ki NVIDIA nın değil genelin bir sorunu olabilir bu ancak...
  • quote:

512 3850-256 arasında da devasal fark var.NVIDIA ya laf etmek doğru sayılmaz burada.

Evet, devasa fark olabiliyor (Pt Boats, iyi bir örnek). Ama, az fark veya GeForce'ye göre çok daha az fark olduğu durumlar çok fazla.

384 MB GS'nin, 3850 256 MB'den tokat yediği, fakat 768 MB GS'nin 3850'yi tokatladığı testler var (bulursam koyarım).

GT 256, zaten başlı başına bir rezillik. nVidia öyle bir şeyi nasıl çıkardı hâlâ anlamadım. 3850 256'yı geçtiği zamanlar seviniyorum GT 256 için. O kadar gülünç bir durum.

Radeon'lar da başarım kaybedecektir, bu çok doğal. Hatta, alt - tab'la başarım artışı onlarda da beklenebilir (kesin konuşamam alt - tab konusunda).
    Hiçbir şey olmasa, takılmalar oluşur.

Ama, GeForce'lerin bu kadar çok başarım kaybetmesi kabûl edilecek şey değil. Oyun gayet iyi giderken birden pis pis kasmaya, ağırlaşmaya, dengesizleşmeye başlıyor. Her şey rezil oluyor.

Bakalım, olmazsa 3870'i alırım 3 hafta kadar sonra. Benim doğrudan kazancım olmayacak o kartı almakla. Belki birçok kişiye göre parayı çöpe atmış olacağım.

Ama hem kendimi, hem de başkalarını tam olarak bilgilendirme vakti geldi de geçti bile. Bunu yapabilmek için zarara girmeye değer. Sonraki tercihlerimizde zarara girmeyiz en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Şubat 2008; 16:03:59 >

• Tuğer hocam ellerine sağlık.

Bu arada bambaşka bir noktaya temas etmek istiyorum. Bu kadar para verip de üzülüyorum diyorsanız 60YTL'ye daha kıyıp şundan alsanıza?

http://forum.donanimhaber.com/m_20883019/mpage_1/key_//tm.htm#20883019

Hem FW ücretsizmiş sonuçta. Firma da güvenilir. 3K da yok.

Konsol almak daha mantıklı hala...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagann

Tuğer hocam ellerine sağlık.

Bu arada bambaşka bir noktaya temas etmek istiyorum. Bu kadar para verip de üzülüyorum diyorsanız 60YTL'ye daha kıyıp şundan alsanıza?

http://forum.donanimhaber.com/m_20883019/mpage_1/key_//tm.htm#20883019

Hem FW ücretsizmiş sonuçta. Firma da güvenilir. 3K da yok.

Konsol almak daha mantıklı hala...

600YTL demek istedin sanırım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.