Şimdi Ara

## GeForce 8800GT'nin ilk İncelemesi Yapıldı-Sonuçlar Dikkat Çekici ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
9.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2900pro alanlara geçmiş olsun flashlayın flashlayabildiginiz kadar :)

Çok tartışması yapıldı ama sonunda gün yüzüne çıktı gerçek bi inceleme,Bravo diyorum Nvidia'ya.Dedikleri gibi yurt dışı fiyatı 1000li alımlarda 250$ olursa burda yine 300$+kdv falan olur heralde.Super fiyat Super Performans şimdi asıl merak konusu yeni 65nm 8800GTS'nin neler yapabileceği :) GTX'i duman edecek heralde.

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

bana kalırsa bu kart 2900pro ile baş edemez.sonuçta 512bitlik bir avantaj söz konusu.1950 ile 8600gt sonici + yıda öyle demişlerdi fakat oyunlardaki performansa bakınca işin aslı anlaşılıyor ya

bu rahat 2900pro yu geçer.2900xt yi geçmiş zaten.2900pro anca oc ile 2900xt ye yetişebliyodu.

Orjinalden alıntı: ExBlau

2900pro alanlara geçmiş olsun flashlayın flashlayabildiginiz kadar :)

Çok tartışması yapıldı ama sonunda gün yüzüne çıktı gerçek bi inceleme,Bravo diyorum Nvidia'ya.Dedikleri gibi yurt dışı fiyatı 1000li alımlarda 250$ olursa burda yine 300$+kdv falan olur heralde.Super fiyat Super Performans şimdi asıl merak konusu yeni 65nm 8800GTS'nin neler yapabileceği :) GTX'i duman edecek heralde.

En az gtx kadar performans verir bir tek gtx 384bit olduğundan bellek bant genişliği biraz fark yaratabilir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2007; 14:36:27 >

Orjinalden alıntı: Tuğer

8800 GT'nin gırafik işlemcisinin sabit bırakıldığı, belleklerinin hız aşırtıldığı testler görmek isterdim.

valla hocam şu ss dikkatimi çekiyor o konuda

## GeForce 8800GT'nin ilk İncelemesi Yapıldı-Sonuçlar Dikkat Çekici ##

o-c biraz zor gibi

ama aşağıdaki gibi o-c ile alınan bir sonuçta yok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 23 Ekim 2007; 14:41:15 >

• bu 8800gt yi overclock yapsınlar hhaha herkes agzı acık kalcak:)))Ben demişti herkes ati 2900pro ya zıplıcak diye işde ziplıyanlar 2.ci elde şimdiden satıyorlar kartları.Bence asıl bomba yeni jenerasyon gts lerdir.Ama bana yeni gt yeter Birde overclock bastınmı buna ehhh
    Abak tarık kendisine ekran kartı yoladım mesajımı okuyupda cevap yazmayan biri 1 hafdada kendisine zor ulaştık.Ramazan devele arkadaşımızda olmassa abak.tarık kısısıne ulaşamıyacaktık ramazan develi kardeşime teşekkur ederim.abak tarıka aman ha dıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

bana kalırsa bu kart 2900pro ile baş edemez.sonuçta 512bitlik bir avantaj söz konusu.1950 ile 8600gt sonici + yıda öyle demişlerdi fakat oyunlardaki performansa bakınca işin aslı anlaşılıyor ya

2900 kullanan bir kişi tarafından saat hızı aracılığıyla bellek band genişliğini düşürmenin (sanıyorum, düşürme miktarı az değildir) dikkate alınır etki yaratmadığı söylenmişti.

Yani, 2900'ler için sağlanan yüksek band genişliği o kadar anlamlı değil.

Kaldı ki, dendiği gibi, tamamen farklı mimarideki rakipler söz konusu.

quote:

o-c biraz zor gibi

Evet, gırafik işlemci sıcak çalışmış.

65nm'nin getirisini iyi değerlendirmiş nVidia :)

Aynı sitenin bellekleri 2 ghz'ye kadar çıkarması kadar dahî olsa, sadece band genişliğinin artırıldığı testler yayımlanmalı.

8800 GT, çok güçlü (göreli kavram. Fiyatına ve belleklerine göre, diyelim) gırafik işlemcinin zayıf bellek desteğine bırakıldığı nadir bir örnek. 57 küsür GB ---> 64 GB/sn bile test edilmeye değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 23 Ekim 2007; 14:48:01 >

• Evet ama bunu kimse anlamak istemiyor 512bit ati nin mimarisine bir ek getiri sağlamıyor
  • ati 9800pro yu bılenvarmıdır bılmıyorum baya kralkartdı hani nvidia bu kartı gecemıyordu fx5900 larla .ati 9800pro 256 bitdi.Sonra ne oldu nvidia yenicekırdekle 6600gt yaptı hemde 128 bit di . Atinin kralına sürekli tokat atıyordu 6600gt hemde 128 bitti.Burdanda anlaşıldıgına göre demekki 256 bit herşey degildir
    Abak tarık kendisine ekran kartı yoladım mesajımı okuyupda cevap yazmayan biri 1 hafdada kendisine zor ulaştık.Ramazan devele arkadaşımızda olmassa abak.tarık kısısıne ulaşamıyacaktık ramazan develi kardeşime teşekkur ederim.abak tarıka aman ha dıyorum
  • Şimdi olay farklı 128bit ile 256bit kıyaslanamaz 128bit düşük bellek bant genişliği ile her zaman dar boğaz yapar şu an 256bit in sunduğu bant genişliği oyunlar için ideal denilebilir birde mimari ile uyumlu olması lazım mesela nvidia 512bit lik kart üretse belki ati den daha fazla verim alıcak ama tabi herşey bant genişliği değil bu unutulmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2007; 14:46:15 >

Bu kart oc ile 700/1800/2000mhz gibi çok rahat değerlere ulaşınca, 8800Ultra yı genel itibari ile yakalamış olacak. Ve 300$+KDV gibi bir fiyattan satıldığı durumda, eski seri HD2900 ler 8800GTS,GTX ve ULTRA dan çok daha iyi bir seçenek olacak.

Ek olarak yukarıdaki COH ve WIC testinde dx10 kullanıldığı için ve HD2900XT hala dx10 da ciddi sorunlar yaşadığı için 640mb 8800GTS ye geçilmiştir(dx9 da rahatlıkla geçiyor) bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    God doesn't play dice with the universe.
    2013 BMW 1.16d Sportline
    2015 Mercedes C200d Fascination
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExBlau

2900pro alanlara geçmiş olsun flashlayın flashlayabildiginiz kadar :)

Bu tarz yazılar çok yanlış bence.
    Hiç Kimse 8600GT çıkmadan önceki fake test i hatırlamıyo mu 8600GT 1950xtx e %40 fark atıyodu test te!!
    Bide aklıma takılan 320 lik GTS bazı uygulamalarda 8600GTS ler neredeyse aynı yerlerde sürünüyordu oda biraz garip değilmi.

Orjinalden alıntı: Soultrap

Kart gerçekten harika değerler almış.

Bu kart oc ile 700/1800/2000mhz gibi çok rahat değerlere ulaşınca, 8800Ultra yı genel itibari ile yakalamış olacak. Ve 300$+KDV gibi bir fiyattan satıldığı durumda, eski seri HD2900 ler 8800GTS,GTX ve ULTRA dan çok daha iyi bir seçenek olacak.

evet SM 2.0 ve HDR skorlarına bakılırsa 655/1665/2250 hızındaki Ultraya yakın değerler

• tüh bende geçen hafta 8800gts almıştım napalım artık kullanacaz olmassa biraz daha ilerde değiştiririm
  • Bu kartın O.C devereye girdigi zaman HD3870 karşısında zerre kadar şansı yok. 55nm nin getirdigi avantajla bence rahatlıkla 1000-1100 mhz GPu arasında kullanılabilecek. HD2900XT 941Mhz de iken yaklaşık 8800Ultra performansı verdigini düşünürsek, Eger 8800GT nin O.C kapasitesi Kumandanın verdigi ss'lerdeki gibi sınırlı ise (bana pek mantıklı gelmedi ama bilemiyorum) bence HD3870Pro daha başarılı bir kart olacak.

Fenomenha. 941/999 hızlarında çalıştırdıgı HD2900XT si ile 3400 CPU puanı ile 13613 3D06 skoru yakaladı...

Orjinalden alıntı: tokato
    Bu tarz yazılar çok yanlış bence.
    Hiç Kimse 8600GT çıkmadan önceki fake test i hatırlamıyo mu 8600GT 1950xtx e %40 fark atıyodu test te!!
    Bide aklıma takılan 320 lik GTS bazı uygulamalarda 8600GTS ler neredeyse aynı yerlerde sürünüyordu oda biraz garip değilmi.

Teknolojinin kötü yanı bu,sabreden derviş muradına ermiş diye bi söz vardır.1 ay fazla bekleyenler şimdi aynı paraya 8800GT alıp çok daha fazla performans elde edecekler.Burda fake testlerden bahsetmiyoruz artık adamlar kartın anakarta takılı resmine kadar koymuşlar onada photoshop der fanatikler şimdi,hani son çırpınışlar bozguna uğramadan önce :)

Bende 414$+kdv ye MSI 640mb 8800GTS sipariş vermiştim 3 gün sonra arayıp stokta yok dediler ne büyük sevaba girdiler haha.

• Kimse Crysis performansını görmeden elindeki 2900'ü falan satmasın, asıl DX10 oyunu Crysis'tir ve bundan sonraki çıkacak oyunlar da Crysis'tekine benzer bir performans grafiği çizecektir. Aman dikkat.

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Kart gerçekten harika değerler almış.

evet SM 2.0 ve HDR skorlarına bakılırsa 655/1665/2250 hızındaki Ultraya yakın değerler

Bazı arkadaşlar hala kızıyorlar mı acaba??

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.