Şimdi Ara

## GeForce 8800GT'nin ilk İncelemesi Yapıldı-Sonuçlar Dikkat Çekici ## (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
0
Favori
9.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: strikeforce

quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

Arkadaşlar siz benim kuracagım sistemi bekleyin.

HD3870 + Su sogutma = 1050/2500 =Ultra>GTX>>>>Gt ve GTS (en azından ben öyle umuyorum)

http://forum.donanimhaber.com/m_18567720/tm.htm Burayı hatırlatmama gerek var mı 3870 55nm olmanın dışında hiçbir farklılığı yok mimari yapısı herşeyiyle shader ünitelerine kadar aynı bu kartı alacaklar büyük hata yaparlar directx10.1 olayına gelince bunun önemli olmadığını yayınladılar bu sadece güncelleme sm4.1 hiç bir şey farkettirmez görüntü kalitesinde fakat yeni 8800gt ve 8800gts yükseltilmiş sp lar ile gelicek yani daha güçlü kartlar bir evvelkine göre hatta gtx 160sp a sahip olucak deniyor dileyen istediği alsın

E o yeter zaten. 55 nm olduğu için 1100 Mhz yerine 1300 Mhz olur. O zaman da zaten 1100 Mhz de geçtiği Ultrayı yine paramparça eder olur biter.

Dikkatini çekerim. Karşılaştırdığımız kartlardan birisi 735$ diğeri 400

• quote:

Orjinalden alıntı: tolgacem

BENCE 2900PRO ALANLAR UZULMESİN

TESTLERE BAKTIGIMIZDA EN SONDA GELEN 8800GTS 320 MB SAHİPLERİ KAFALARINI DUVARLARA VURSUNLAR

DX10 OYUN YOKKEN ATLARSAN 350USD+KDV VERİP ZAMANINDA SİMDİDE PATLARSIN TESTLERDE

8800GTS 320MB SAHİPLERİNE ACIYORUM MAALESEF SATAMICAKSINIZ KARTLARIDA ELDE PATLADI

8800GT DUSUK GUC TUKETİMİ AZ ISINMASI İLE ALINABİLİCEK BİR KART FİYATINA GÖRE
    GTX İ 3D MARKTA GECER ANCA YALNIZ OYUNLARDA GECEBİLİCEGİNE İNANMIYORUM

250USD YE CIKARSA 10NUMARA OLUR

TESTLER DOGRU İSE TAM KESİN İSE ATİ 2950 LERİ ADAM GİBİ YAPAMASSA PATLAR

kendim bizzat test ettim

2900xt 8800gts den daha dusuk genel olarak oyunlarda

asil bizden cok daha fazla para veren 2900xt sahiplerinin vurmasi lazim bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Ekim 2007; 12:42:32 >
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!

• quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

8800 de hız kazanmak için efetklerden o kadar kısma yapmışlar ki Soultrap in kartında görünen patlamaların birçoğu görünmüyordu ekranda.

Al bir tane 8600GTS , tüm efektleri AA yi AF yi kapat çözünürlüğü de 800x600 e al, 2900 Pro yu geçsin. O zaman onun da 2900 Pro dan daha hızlı olduğunu söylersin sanırım.

Ama şunu söyleyebilirim. 8800GT tek slot soğutucu tasarımıyla soğuyabildiğine göre iyi bir soğutucuyla iyi overclock olacaktır. Yalnız normal GTS den saat hızının da arttırıldığını gözönünde bulundurursak 85 mhz fazla olarak geldiği için %30 overclock olacağına mesela atıyorum %10 veya 65 nm olduğu için %20 falan overclock olabilir. Bu şekilde bir düşünce de mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 25 Ekim 2007; 23:57:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OverClocKing

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

Ya tabi geçiyordu. Bir defa kendi gözümle gördüm. Soultrap in 2900Pro su ile senin 8800 ün aynı oyunun aynı yerinde çekilmiş ekran görüntüsünü.

8800 de hız kazanmak için efetklerden o kadar kısma yapmışlar ki Soultrap in kartında görünen patlamaların birçoğu görünmüyordu ekranda.

Al bir tane 8600GTS , tüm efektleri AA yi AF yi kapat çözünürlüğü de 800x600 e al, 2900 Pro yu geçsin. O zaman onun da 2900 Pro dan daha hızlı olduğunu söylersin sanırım.

Ama şunu söyleyebilirim. 8800GT tek slot soğutucu tasarımıyla soğuyabildiğine göre iyi bir soğutucuyla iyi overclock olacaktır. Yalnız normal GTS den saat hızının da arttırıldığını gözönünde bulundurursak 85 mhz fazla olarak geldiği için %30 overclock olacağına mesela atıyorum %10 veya 65 nm olduğu için %20 falan overclock olabilir. Bu şekilde bir düşünce de mümkün.

su screen shotu gosterirmisin

eger gostermezsen yalan soylemek ve iftira atmak suclarindan seni sikayet edicem de o yuzden yani

evet bekliyorum

fazla zamanin kalmadi

bu arada linkleri vermeyi unutma konularin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Ekim 2007; 14:45:58 >
    Ücretsiz ve Türk yapımı MonsterMMORPG oyunu Pokemon tarzında şu an itibarı ile 658 farklı (profesyonel çizim ve özellikleri profesyonelce atanmış) canavara sahiptir ve MonsterDex sayfasından canavarlara bakabilirsiniz.
    Oyunda ekstra efektleri ile (burning-yanma, freezing-donma vb...) beraber çalışan 550+ saldırı, bütün efektleri çalışan 207 yetenek (ability) ve özellikleri tam olarak çalışan 296 farklı eşya bulunmaktadır.
    Oyunda Live Battle-Canlı Savaş (PVP) Mükemmel Şekilde Çalışmaktadır || Güncel Versiyon : Alpha 1.1.5

Not : Bu imzada kullanılan linkler forumdestek@donanimhaber.com tarafından onay almıştır!

• quote:

Orjinalden alıntı: tiger cage

quote:

Orjinalden alıntı: aslan22

oc yapınca acaba gtx e yetişebilir mi belki geçerde

hafiften tokatlamak lazım

Gtx e yetişemez doku ünitesi rop sayısı ve bellek bant genişliği avantajı gtx den yana bazı oyunlarda yakın performans sergileyebilir nvidia aynı sayıda rop ve doku ünitesi bu kartlara koymaz

quote:

Orjinalden alıntı: tiger cage

quote:

Orjinalden alıntı: aslan22

oc yapınca acaba gtx e yetişebilir mi belki geçerde

hafiften tokatlamak lazım

Gtx e yetişemez doku ünitesi rop sayısı ve bellek bant genişliği avantajı gtx den yana bazı oyunlarda yakın performans sergileyebilir nvidia aynı sayıda rop ve doku ünitesi bu kartlara koymaz

gtx e yetisemez mi

insani guldurmeyin

8800gts max oc lendiginde default gtx e yetisiyor

bu kart da 112 sp var

gpu mhz ini 800 yapinca sen gtx i kokune kadar oc lesende max cikacagi 675 dir
    yetismesi gtx in

112*800 e mumkun deil

• Yeni gts yetişebilir ama 8800gt gtx in biraz altında performans sergiler ayrıca ekran kartlarına oc yapılınca o kadar fark ediceğine inanıyormusun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Ekim 2007; 14:59:59 >

Yeni gts yetişebilir ama 8800gt gtx in biraz altında performans sergiler ayrıca ekran kartlarına oc yapılınca o kadar fark ediceğine inanıyormusun

hocam yeni gts felan deil

eski gts
    648/1620/1044 mhz de

575/1350/900 mhz de calisan gtx ile hemen hmen ayni performansta

aksini idda eden varsa gelsin 1280 pixelde karsilastiralim

ayrica 8800gt oc ile cok rhat 8800 ultrayi tokatliyacaktir

fiyat konusunda fikrim yok

• Zaten testlerde gtx e yakın performans sergilemiş bazı oyunlarda gtx arayı aşmış oyunlar için 1280*960 çözünürlük en uygunu bu çözünürlükte 8800gt biraz oc ile demekki rahat eski gtx i yakalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Ekim 2007; 15:27:42 >

http://forum.donanimhaber.com/m_18289438/mpage_2/key_//tm.htm#18314585

Kendin daha önce konuştuklarını hatırlamıyorsun. Unutkanlık başlamış olsa gerek.

Ama Soultrap in yazdığı cevaptaki resimler arasındaki farkı , patlamalardaki ve bulutlardaki ışık vurmalarının olmadığını da göremiyorsan diyeceğim hiçbirşey yok....

Orada da bulamazsan resimleri haber ver...

• 2900 pro bekliyordum ama bu kart baya etkiledi

Orjinalden alıntı: OverClocKing

Beni şikayet mi edeceksin. Link istemişssin. Al sana link:

http://forum.donanimhaber.com/m_18289438/mpage_2/key_//tm.htm#18314585

Kendin daha önce konuştuklarını hatırlamıyorsun. Unutkanlık başlamış olsa gerek.

Ama Soultrap in yazdığı cevaptaki resimler arasındaki farkı , patlamalardaki ve bulutlardaki ışık vurmalarının olmadığını da göremiyorsan diyeceğim hiçbirşey yok....

Orada da bulamazsan resimleri haber ver...

2900 xt ciler neden geneli sadece gormek istediklerini goruyor (kasten mi boyle yapiyorlar yani sahtekarlik)

su kismi hic okumazsin deil mi

koskoca karsilastirma yapmisim 14 15 tane oyun hepsinde ayni sahnelerden ss ler vermisim hepsinde goruntuler bir birinin aynisi

ve sen gidip bunu bana soyluyorsun lol

quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Öff öff siz tartışmadan sıkılmadınız ama benim içim daraldıBirazdan ss leri koyarım...
    Öncelikle şunu söyliyeyim ne kartımı gösterme amacı güdüyüyorum ne de sidik yarışı.Bu kadar tartışmadan sonra son vermek için veriyorum bu ss leri.Şimdiye kadar yeter tartıştığım, bundan sonra bana laf atılmazsa bende sorun çıkarmıyacağım...(Öncedende çıkardığım söylenemez ama...)

Neyse test sistemini vereyim başta:

e4300 1.8ghz@3.0ghz
    8800gts 320mb Oc edition@675/2000 Ceo gözün hız görsün
    2 gb Veritech 800mhz@833(ramler takoz çıktı, kingston almayı düşünüyorum)
    Driver:163.71 Whql

Ayarları veriyoru, advanced dan hiçbirşeye dokunmadım sadece "Very High" yaptım.

Test sonuçları:

Not:2 kere test yaptım, ama 2 side aynı ayarlarda ve aynı donanım düzeyinde.Bakın sonuçlar arka arkaya olmasına rağmen hem görüntü hem de performans farkı var.Bu yüzden tartışmak yersiz

tabi sen konunun sadece isine gelen kismi okudugun icin geri kalanini ozetliyim

wic de su anda nvidia da problem var gibi gozukuyor

bir yapilan test de grafikler de eksiklik var gibi cikarken digerinde cikmiyor

zaten boyle net olmayan bir sahne ile goruntu kalitesi karsilastirmasi yapanin aklinada sasarim orada koskoca ayni sahnelerden ss ler verilmis konu varken

eger bilmiyorsan bu konuyu sana linkini vereyim

http://forum.donanimhaber.com/m_15952047/mpage_1/key_8800gts%2C8800gtx/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 25 Ekim 2007; 20:01:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

8800GT ve HD3870 in gpu larının %33 oc olabileceğini düşünürsek HD3870 1100mhz gpu, 8800GT ise 800mhz gpu yapar. Bu durumda aşağıdaki sıralama doğru olur.

HD3870@1100/2500mhz > 8800GT@800/2000mhz > 8800Ultra@default

Fakat bence HD3870, 8800GT kadar oc olmayacak ve 8800GT genel itibari ile HD3870 den biraz daha hızlı olacaktır..

Ben hava sogutma degil su sogutmadan bahsediyorum. Su sogutma ile sadece 0,1V vererek 941Mhz GPu ya ulasan arkadaslar var. Kaldiki bu GPU 1230Mhz de bench alabilen bir GPU. ve 80Nm lik bir GPU. 55nm +kaliteli bir sus sogutma+V = Bence 1100 kesin, 1200Mhz ye kadar yolu var. Kendisinden cok daha elverişsiz bir GPU nun cıktıgı deger bu kart neden cıkamasın?

1100Mhz deki bir Hd3870 i 8800GT nin veya Ultranın gecebilmesi icin bayagi bir O.C olabilmeleri gerek

• arkadaşlar, bu kartın ek güç gerektirip gerektirmediğini bilen var mı??

altı pinlik psu'dan güç beslemesi yapmak gerekecek mi, kaç watt çekiyor bilen?

edit: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruelstroke -- 26 Ekim 2007; 2:28:08 >
  • GTX 2 tane 6 pinlik psu kullanabiliyorsa GT de ondan fazla olamaz sanirim.

(Türkiye'de konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilenlerin, konuştuğu konuyla ilgili bir şey bilmeyenlere oranı)
  • quote:

Ben hava sogutma degil su sogutmadan bahsediyorum. Su sogutma ile sadece 0,1V vererek 941Mhz GPu ya ulasan arkadaslar var. Kaldiki bu GPU 1230Mhz de bench alabilen bir GPU. ve 80Nm lik bir GPU. 55nm +kaliteli bir sus sogutma+V = Bence 1100 kesin, 1200Mhz ye kadar yolu var. Kendisinden cok daha elverişsiz bir GPU nun cıktıgı deger bu kart neden cıkamasın?

1100Mhz deki bir Hd3870 i 8800GT nin veya Ultranın gecebilmesi icin bayagi bir O.C olabilmeleri gerek

941mhz malesef kompresorlu su soğutma(waterbox) ile yapılmış bir değer. Yani suya antifiriz karıştırılarak su eksi derecelere indirilerek GPU çok ciddi derecede soğutuluyor.

Ve 941mhz GPU bu durumda bile stabil olarak kullanılacak bir değer değildi. 1230mhz ler ise sıvı nitrojenin (-196c) nimetleri.

Yani HD2900XT, su soğutma ile günlük taş çatlasın 875mhz de kullanılıyor tam stabil olarak..

Birde kart 55nm oldu ve az ısınıyor diye oc potansiyeli de inanılmaz olacak diye bir kaide de yok. Bir noktada mimari ile ilgili bir durum. Eğer tamamen doğru orantılı bir artış olsaydı 65nm ve daha az karmaşık olan HD2600XT ler 1000mhz gpu ları çoktan görüyor olurdu.

O bakımdan çok büyük beklentiler içine girmemek gerek. Ben 1000mhz GPU nun zarzor görülebileceği yönünde tahmin yürütüyorum. Gerçi 1000mhz GPU görebilsek, o bile gerçekten harika bir değer olurdu..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

941mhz malesef kompresorlu su soğutma(waterbox) ile yapılmış bir değer. Yani suya antifiriz karıştırılarak su eksi derecelere indirilerek GPU çok ciddi derecede soğutuluyor.

Ve 941mhz GPU bu durumda bile stabil olarak kullanılacak bir değer değildi. 1230mhz ler ise sıvı nitrojenin (-196c) nimetleri.

Yani HD2900XT, su soğutma ile günlük taş çatlasın 875mhz de kullanılıyor tam stabil olarak..

Birde kart 55nm oldu ve az ısınıyor diye oc potansiyeli de inanılmaz olacak diye bir kaide de yok. Bir noktada mimari ile ilgili bir durum. Eğer tamamen doğru orantılı bir artış olsaydı 65nm ve daha az karmaşık olan HD2600XT ler 1000mhz gpu ları çoktan görüyor olurdu.

O bakımdan çok büyük beklentiler içine girmemek gerek. Ben 1000mhz GPU nun zarzor görülebileceği yönünde tahmin yürütüyorum. Gerçi 1000mhz GPU görebilsek, o bile gerçekten harika bir değer olurdu..

Farketmez. Senin söylediklerinden de anlaşılacağı üzere kartın önündeki tek engel ısı. GPU daki transistör sayısı ya da başka bir şey degişmedigine göre (80nm den 55nm ye inmesi hariç) ısınma sorunun önüne geçildi demek degil midir bu? Waterbox i gecelim. Ben bu konuyu bayagı bir araştırdım. Rockford_fosgate nicki bir başka arkadaş ise Voltaj vermeden su sogutma ile 901Mhz de çalıştırmış, bench almış hatta oyun oynamış. Stabil midir degilmidir bilmiyorum ama sıcakları yanlış hatırlamıyorsam idle 46, Load: 51 derece idi. Atitooldan voltaj veremedigi icin daha yüksek degerlerde bench alamamış.

Ben 3870in Hava ile 950, su ile (voltaj vererek)1050-1100 civarı rahatlıkla yapcagına inanıyorum.

• O zaman kimse kimseyi kırmasın, bekleyelim görelim. Bu çıkacak olan 3870 in iyi overclock olma derecesi Die boyutuna bağlı.

Eğer die boyutu büyük olursa transistörler birbirlerine daha uzak olacağından dolayı daha iyi overclock olur. Ama die boyutu daha ufak tutulursa bu sefer transistörler daha yakın ama daha sıcak olur.

Die boyutu büyük olursa maliyet artar ve fiyat yüksek olur. Küçük olursa overclock potensiyeli de azalır ama fiyat daha iyi olur.

Yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Hepsi mimarisine bakıyor. Mimariye göre ayarlıyorlardır sanırım.

Bekleyelim de görelim...
  • quote:

Nah suraya yazıyorum...

8800GT nvidianın attigi çok iyi bir kazık olacak. Cünki hemen arkasında 2-3hafta ya da ay sonra alın size Dx10.1+Sm4.1 destekli kart diyecekm. Hemde 8800Gt ile aynı fiyata. Gelmeyin bu numaralara arkadaslar.

Performans olarak ise. Default halde Hd3870 i harcayabilir. Ama iş O.C ye geldimi orada bir durmak lazım. 80Nm lik Hd2900XT bile su sogutma ile 1000Mhz GPu görebiliyorsa 55Nm lik bir Hd3870 1100Mhz GPu görecek bence. Bu hızdaki bir HD3870 i Ultra bile gecemez. Cünki ultranın Ln2 ile bile yakalayabildigi max deger 950mhz civarında...

Ben sistemimin kurunca bütün 8800GTX ve Ultra sahiplerini istedikleri her alanda kapışmaya davet edicem. 8800GT ve GTS leri rakipten saymıyorum....

Bide su sogutma ile 1000mhz yi gecemiyomusum

Kardeşim ultra çıkalı yıl oldu nerdeyse, HD3870 ultrayı geçebilir belki ama benim gibi ultra yada gtx sahipleri 1 yıla yakındır babalar gibi her oyunu oynuyor, sen 1 yıllık olmuş kartlarla karşılaştırma yapıyorsun, olaya o şekilde bakma, bu saatten sonra çıkan kartlarla ultra yada gtx i karşılaştırmayın.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.