Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.209
Cevap
17
Favori
433.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atlasbey

Merhaba buda benim aracım objektif bir paylaşım.(Emgrand)
    Şuan aracım 16000 e yaklaştı genel anlamda memnunum sorularınız olursa yanıtlarım.Herkese kazasız sürüşler dilerim.

http://www.youtube.com/watch?v=juiRssEjWU0

Elinize sağlık. Güzel bir video olmuş. Aracınızı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Ayrıca balık merakınız da var galiba, eğer tali yollarda da kullanıyorsanız süspansiyonları nasıl? Şimdiden teşekkürler, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

• merhabalar...siteye yeni üye oldum.Dün geely fc araç sahibi oldum.yaklaşık 1 senedir geely'i araştırıyordum.fazlasıyla önyargılarımda yok değildi.aracımı konya bayisi kampüs otomotivden aldım.satış müdürü mustafa şahmurat beyfendinin ilgi ve alakasına hayran kaldım.işlerini dört dörtlük yapıyorlar...aracın parasına göre sahip olduğu donanım ve özellikler beni araca iten başlıca sebep oldu.bir gün içinde 150 km yol yaptım ve tek kelime ile araca hayran kaldım.şu bir gerçek ki albeadan cliodan daciadan accentten kat kat üstün bir araç...kuzenim bile marka çin olduğu için uzak dur demişti ama bugün arabayı kullanınca şuan da kullandığı lada vega arabasını satıp fc almayı bile düşünüyor.(bu arada kendisi geçmişte albea dacia ve accent kullanmış birisi).120 km'nin üstüne çıkılınca içeriye aldığı rüzgar sesi insanı olumsuz düşünmeye itebiliyor ama buda fazla rahatsız edici miktarda değil tabi...araca bir kaç ay benzinde binmeyi düşünüyordum ama dünyanın en pahalı benzinini bizler kullandığımız için cesaret edemedim ve aracımı lpg ile teslim aldım...hem benzinde hemde lpg de denedim.benzinde aracın çekişi mutlak farkediyor.bagaj hacminin genişliğide ilk etapta göze çarpıyor.vitesleri çok yumuşak kendi geçiyor saten:-)...umarım benden kaynaklanan bir sorundur ama aracı merkezi kilit ile otomatik kitliyorum,açıyorum ama ön sol kapı açılmazken diğer kapılar açılıyor.bu yüzden kapıyı hep içerden açmak zorunda kaldım...devamlı böyle birşey olursa da servisteki çalışanlar ile de kanka olacağımız kesin:-)motor konusunda fazla bir bilgim yok.motoru nasıl açacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim...aracın resimlerini görmek isterseniz buyrun link:
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.3022616919266.2138482.1078013515&type=3

• quote:

Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos

@ Trabzon'da herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Hemserim, araciniz hayirli ugurlu olsun.
    Her ne kadar bende elestirenlerin birisinden olsam yinede ilgimi ceken araclar.
    2 sen evvel memleketdeydim ama Trabzon merkez dahil bir cok ilcede geely veya diger cinli markalar
    olsun pek rastlamadim. Durum nasil, araclar kendini ispatlayabildimi oralarda ?

Trabzon`a ( agasara ) slm

Teşekkür ederim hemşerim.

2 sene evvel yani 2010 yılının başlarında Geely'nin emgrand modeli henüz yeni ithal edilmiş FC ise yoktu. Bu iki model, özellikle Emgrand, Geely'nin en güvendiği modeller. Bu modellerden önce CK ve MK modelleri vardı Geely'nin onlarda istenilen satışları yapamadılar. Ancak şu anda yıl 2012 ve özellikle sizin taraflar yani Trabzon'un batısında çok sayıda Emgrand görmek mümkün. FC çok fazla göremedim belki 3 veya 4 kez gördüm. Chery, Geely'den daha eski ama pek fazla rastlanmıyor. Geely daha revaçta sanki.

Bilirsin, Türkiye'de önyargı varsa bizim buralarda doğmuştur. İnsanlar halen daha Çinli diyince almam diyor alana da "Habuni mi aldun" diyorlar. Yani mahalle baskısı yoğun bir şekilde yaşanıyor. Ancak, Geely alanların büyük bir kısmı benim gibi Lada'dan inip bu araçlara bindikleri için bu ifadelere alışıklar. ( Lada servisi aynı zaman da Geely servis ve galerisi olduğundan dolayı Lada'sını satanların bir kısmı Geely aldılar.)

Henüz Geely almadığım, halen daha Lada kullandığım dönemde bankacı olmam nedeniyle bir fabrika ziyaretinde bulundum. O gün banka araçlarının hepsi başka görevlerdeydi, kendi arabamla gitmek durumunda kaldım. Fabrikanın önüne Lada'yı çektim. Bir ustabaşı geldi. Aramızda geçen muhabbet;

Usta : Habu araba kimundur?
    Ben : Benimdir.
    Usta : Bu Lada değil mi?
    Ben : Heee
    Usta : Kaç model?
    Ben : 2001
    Usta : Sen bankaci değil misun, yakışıymi sana bu arabayi sürmek. Başka araba alamadun mi?

Yani sözün özü, bu tip muhabbetleri daha önce de sıklıkla yaşadığım için mahalle baskısını gözardı edebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AykutSarı

quote:

Orijinalden alıntı: Atlasbey

Merhaba buda benim aracım objektif bir paylaşım.(Emgrand)
    Şuan aracım 16000 e yaklaştı genel anlamda memnunum sorularınız olursa yanıtlarım.Herkese kazasız sürüşler dilerim.

http://www.youtube.com/watch?v=juiRssEjWU0

Elinize sağlık. Güzel bir video olmuş. Aracınızı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Ayrıca balık merakınız da var galiba, eğer tali yollarda da kullanıyorsanız süspansiyonları nasıl? Şimdiden teşekkürler, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Teşekkür ederim.Aracımı 2011 yılı 1. ayında aldım evet balık merakım var yaz aylarında hafta sonları giderim gittiğim yollar genelde stabilize şöyleki denemek süspansiyon konforunu ölçmek için inanın çok zorladığım yerlerde oldu,yaptığım bu testlerde süspansiyonda en ufak bir aksaklık hissettirmedi ve başarılı buldum.Çünkü sıfır araç alıyorsunuz ve stabilize yollara sokuyorsunuz herkesin cesaret edemeyeceği bir durum bence ben hiç çekinmedim bu konuda.Süspansiyonları konfora yönelik aslında sert bir yapısı yok ama dediğim gibi yüzümü hiç kara çıkarmadı.Önceki araçlarımla kıyasladığım zaman (1995 Opel Vectra GT,2001 Peugeot 206 Otomatik,2001 Opel Vectra CD,2003 Peugeot 206 Dizel)onlardan pek aşağı kalır yanı yok bu aracın sadece motoru bence daha güçlü olmalıydı belki ilerde dizel seçenegi yada daha güçlü motorlarlar gelirse bu açığı kapatır.Eğerki dizeli gelirse hiç düşünmeden alırım bu düşüncem sanırım araç hakkındaki düşüncelerimi anlamanızı sağlar.Eğer sizde almayı düşünüyorsanız bence gidip test edin kullanın,Diğer markaların boş donanım seviyelerine bir sürü para vermeye hiç gerek yok.Servis konusuna gelince şu ana kadar servisle yada parça sıkıntım olmadı 10bin bakımını yaptırırken uğradım servise sadece oda 200 TL idi.

Benim düşüncem ben araca hizmet edeceğime araç bana hizmet etsin,alıp kapıda süs gibi bekletmektense her işimi görmem lazım onunla.

Saygılar.

• @ Uyaksoy

detayli cevab icin tsk ederim, özellikle " Temel Fikralarini" aratmayacak olan özel aninizdan.
    Peki Lada ile Geely arasinda önemli bir fark görebiliyormusunuz ?

kazasiz belasiz yolculuklar
  • quote:

@ Uyaksoy

detayli cevab icin tsk ederim, özellikle " Temel Fikralarini" aratmayacak olan özel aninizdan.
    Peki Lada ile Geely arasinda önemli bir fark görebiliyormusunuz ?

kazasiz belasiz yolculuklar

2001 model kara direksiyon, klimasız, 65-70 beygir Lada ile 2011 model Geely'i nasıl kıyaslayayım bilemedim ki.... Biraz karadeniz fıkrası gibi olacak ama, Geely hem konfor olarak, hem güvenlik, hem de motor performansı olarak tabiki daha iyi. Ayrıca özel olarak kıyaslamamı istediğiniz bir özellik varsa onu kıyaslayayım.
  • Almanyadan ikamet ediyorum.Bir sürü Alman otomobil dergisi ( test sonrasi ) cinli araclarin kalite yönünden lada seviyesinde oldugunu belirtmisti. O yüzden sormustum. sanirim görsel olarak da cinliler ( japon araclarina benzerliginden dolayi ) lada lardan 1-2 adim önde. Ama kaporta ve güvenlik konusunda Rus lar daha
    basarili.( crash test sonuclar )

iyi günler
  • quote:

Almanyadan ikamet ediyorum.Bir sürü Alman otomobil dergisi ( test sonrasi ) cinli araclarin kalite yönünden lada seviyesinde oldugunu belirtmisti. O yüzden sormustum. sanirim görsel olarak da cinliler ( japon araclarina benzerliginden dolayi ) lada lardan 1-2 adim önde. Ama kaporta ve güvenlik konusunda Rus lar daha
    basarili.( crash test sonuclar )

iyi günler

Lada'nın yeni modelleri Türkiye'ye gelmiyor, o nedenle yeni Lada'lar ile Geely'i ben kıyaslayamam.

Almanya'da hangi çinli araçlar var. Geely oraya da gelmemiştir sanıyorum.
  • Geely veya chery Alman pazarina girmedi.

Brilliance,landwind,Great wall,DFM ( özel distr. tarafindan ithal edildiler, ama simdilik yeni cinliler
    DFM haric, Almanyaya getirilmiyor. basarili olamadilar, aksine rezil bir duruma düstüler.
    Kalite, yedek parca sorunlari,2.el fiyati ve tüketiciyi ürperten crash test görüntüleri.

Ama 2- 3 sene iceresinde Cinli Markalarin yeniden yeni modeller ile zorlu Almanya pazarina
    giris yapmayi hedeflendigi tahmin ediliyor.
  • FC niz hayırlı uğurlu olsun. Araçtan hemen bişey beklemeyin git gide açılacaktır araba. Motor açmayı 3000 deviri pek geçirmeden yapın. Araç ileriki kilometrelerde tam randımana gelecektir. Sabırlı olmak lazım. Ayrıca kilit olayını servise gösterin. Ses olayı camdan hava kaçırma haricinde belli bir hızdan sonra her araçta var pek takılmayın ona.
  • teşekkürler en kısa zamanda servise gidip kilit sisteminin çaresine baktıracağım bugün yine farkına vardım ki bu araç tam parasının arabası.bu donanımlar avrupa bir markada olacaktı en az 40 bin tl olurdu...fc kullananlardan bir ricam aracın lpg de uzun yolda ve şehir içinde yakıt tüketim değerlerini yazarlarsa çok memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pymmemo

teşekkürler en kısa zamanda servise gidip kilit sisteminin çaresine baktıracağım bugün yine farkına vardım ki bu araç tam parasının arabası.bu donanımlar avrupa bir markada olacaktı en az 40 bin tl olurdu...fc kullananlardan bir ricam aracın lpg de uzun yolda ve şehir içinde yakıt tüketim değerlerini yazarlarsa çok memnun olurum

Ben yazdım yakıt tüketimimi bir önceki sayfadan okursun. Hem şehir içi hem şehir dışı. Evet donanımlar full bir araç. Memnunuz çok şükür bizde. Parasından üstte bir araç. Dacia ya 32bin verip arka camı çevirmeli araçlar var. FC bunların üstünde bir araç. Giderek açılacaktır araç. Atikleşecek km yaptıkça. Farkedersin bunu kullandıkça.
  • Ayrıca birde FC kullananların ortak görüşü motor açıldıkça ve yaklaşık 5-6 bin kmde yakıt tüketimi fark edilir düzeyde düşüyor.
  • sizlere bir sorum daha olacak...aracımı lpg taktırarak teslim aldım saten alalı 2 gün oldu yani lpg ruhsata işli değil...aracı aldığım bayi aracın garanti süresince lpg konusunda trafik ile sorun çıkmaz,araç 0 alındığı için ve garanti kapsamında olduğu sürece trafik ile sorun olmaz muamma gösteriyorlar dediler.bunun ciddilik payı var mı veya garantisi bitince mi işlettirmem gerekiyor?cevabınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

sizlere bir sorum daha olacak...aracımı lpg taktırarak teslim aldım saten alalı 2 gün oldu yani lpg ruhsata işli değil...aracı aldığım bayi aracın garanti süresince lpg konusunda trafik ile sorun çıkmaz,araç 0 alındığı için ve garanti kapsamında olduğu sürece trafik ile sorun olmaz muamma gösteriyorlar dediler.bunun ciddilik payı var mı veya garantisi bitince mi işlettirmem gerekiyor?cevabınız için şimdiden teşekkürler...

bayi sizi geçiştirmiş. ister "0" olsun ister 2. el, eğer arabada lpg mevcut ise onu işletmek zorundasınız. aksi takdirde arabanız trafikten men edilir.
  • quote:

sizlere bir sorum daha olacak...aracımı lpg taktırarak teslim aldım saten alalı 2 gün oldu yani lpg ruhsata işli değil...aracı aldığım bayi aracın garanti süresince lpg konusunda trafik ile sorun çıkmaz,araç 0 alındığı için ve garanti kapsamında olduğu sürece trafik ile sorun olmaz muamma gösteriyorlar dediler.bunun ciddilik payı var mı veya garantisi bitince mi işlettirmem gerekiyor?cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Valla, ben arbayı alırken tüp taktırmadım. Ama servis şayet taktırırsam aracın muayeneden geçmesi gerektiğini söyledi... Bilgilerinize
  • tüpü ruhsata işlettirmek ne kadar tuttuyor?cevabınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

tüpü ruhsata işlettirmek ne kadar tuttuyor?cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Muayene ücreti 160 Tl civarında olması lazım, ayrıca ufak tefek yaklaşık 100 TL daha trafik tescili dahil masrafınız olur. Yeni işletmiş arkadaşlar daha net bilgi verebilirler. Ben en son işleteli 2 yıl oldu.
  • LPG nin garantisinin ruhsata işlemeyle alakasının olmaması lazım. LPG işlenmesi zorunlu. Bu yüzden araç ruhsata işli diye garantiye birşey olmaması gerekli. Normal olan bu. Servis zaten garanti bozulmasın diye ben takayım diyor garantili takıyor. Sende resmiyete geçireceksin.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.