|
Geçmişi Kötü Bir Kızla Evlenmek: Bilinmesi Gerekenler
Geçmişi kötü biriyle evlenmek, önemli bir karardır ve ciddi sonuçlar doğurabilir. Geçmişi bozuk bir kızla evlenmeyi düşünüyorsan, aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurmalısın:
Geçmişin Etkileri
Geçmişi kötü olan bir kadınla evlenmek, evliliğin her yönünü etkileyebilir. Bağımlılık, geçmiş ilişkilerdeki travma veya suç geçmişi gibi faktörler, güven, iletişim ve intimacy'i olumsuz yönde etkileyebilir.
Red Bayraklar
Geçmişi kirli biriyle evlenmeyi düşünüyorsan, şu red bayrakları göz önünde bulundurmalısın:
- Eski ilişkiler hakkında dürüst olmamak
- Geçmişteki davranışları için sorumluluk almamak
- Kötü alışkanlıklara sahip olmak
- Suç geçmişi
Önemli Hususlar
Geçmişi kötü olan kadınla evlenmeyi düşünürken, aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:
- Kendini koru: Geçmişi kötü biriyle evlenmenin duygusal ve fiziksel riskleri olabileceğini unutma. Kendini korumanın yollarını bulmak çok önemlidir.
- Çocukları düşün: Çocuk sahibi olmayı planlıyorsan, geçmişi kötü biriyle evlenmenin çocuklar üzerindeki potansiyel etkilerini göz önünde bulundurmalısın.
- Profesyonel yardım al: Geçmişi kötü biriyle evlenmeyi düşünüyorsan, profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Bir terapist, durumun risklerini ve faydalarını anlamana yardımcı olabilir.
Sonuç
Geçmişi kötü biriyle evlenmek, hafife alınmaması gereken ciddi bir karardır. Bu kararı verirken yukarıda belirtilen faktörleri dikkatlice değerlendirmek çok önemlidir. Kendini korumayı, geçmişin etkilerini anlamayı ve gerekirse profesyonel yardım almayı unutma.