Şimdi Ara

Geçen Hafta AUDI-Ingolstadt'taydım...Tecrübelerim;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz üzre imzamdaki okulda/bölümde okumaktayım...Şimdiye dek bölümün kurucularından bir çok ders aldık. Örnek olarak; John Deere AG., Terex-Demag AG., Daimler AG., Fraunhofer Inst. vs... Hepsinin üretim tesislerini gezme fırsatı buldum. Ancak geçen hafta bir diğer üye kuruluş olan AUDI AG. 'ye gittik... Bu yazımda elde ettiğim izlenimleri aktaracağım...

Bölümümüzdeki Ergonomi ve Tasarım dersini veren kurum Audi olduğu için dersin bir bölümünü Üniversitede, diğer bölümünü ise Audi firmasında yaptık. Salı sabahı Kaiserslautern'den Ingolstadt'a doğru yola çıktık, akşam oraya vardık. Hemen otele yerleştik... Sabah 8'de güzel bir kahvaltı sonrası konferans salonuna geçtik... Tahmin edin dersi kim anlattı ? A7'nin kokpit tasarımcısı olan ve halen daha Audi'de görev yapmakta olan Dr. Hamberger... Derste Audi'nin dizaynlarının nasıl yapıldığından bahsetti, A7 için geliştirilmiş olan yazmatik ekranında tanıtımı yapıldı...Dersin ardından Koreden gelen [KAIST http://www.kaist.ac.kr/] dostlarımızla tanıştık...

Arkasından Workshop'a geçtik. 2030 yılı için Audi'ye kokpit yapmaktı amacımız... Hiçbir sınır olmayan bu çalışmada kullanılan envanterlerde ona göre olacaktı. Yani insanlarla makinelerin etkileşebilmesi amaçlanmıştı. Bizde bu uğurda Koreli arkadaşlarımızla kafa kafaya verip güzel bir çalışma yaptık... 2 gün süren bu Workshop'ta çeşitli deneyimler elde ettik... 2. gün sonunda elde edilen ve sorumlu bir grup tarafından derecelendirilen projeler için sunum istendi...

Benim yapmış olduğum projede derece aldı. Çıktım sunum yaptım... Bol bol övgü topladım...

Şimdi gelelim gezimize; Audi müzesine gittik, ama çok fazla şey beklememek gerek, çünkü Mercedes ve Porsche Müzelerinin yanında ufak kalıyor... Daha sonra Audi gerçek zamanlı simülasyon merkezine gittik. Orada R8'in 1:1 oranında yapılmış bir kopyasını kullanma fırsatı elde ettim. Gerçekten zevkli idi... Daha sonra akşam yemeğine geçtik...

Yemekte Dr. ile yanyana oturdum, sorulacak o kdr soru vardı ki kafamda... Hemen lafa girdim.. Önce genel sorularla başladım.. Türkiye'ye tatile gelmiş, epey bir yerini gezmiş...Haftasonları ilginç sporlar yapmaktaymış vs... Gelelim asıl sorulara;

Audi'nin Türkiyedeki konumunu nasıl görüyor acaba dedim, ama fikri belirtmekten kaçındı. politik cvplar verdi daha çok... Neyse dedim Doğuş Oto'yu sordum... Açıkçası memnusuzluğunu dile getirdi. Atladım bende, o zman anlaşmayı fes edin. Neden yapılmıyor? Bu işin o derece kolay olmadığını, bu durumda Audinin altından zor kalkacağı miktar para ödemesi yapması gerekliymiş... Onun için şimdilik Doğuş Oto ile yola devam ediliyormuş anladığım kadarıyla...

Sonra tasarımlara getirdim lafı; dedimki Audi çok eleştiriliyor dedim. Model sınıfları birbirine yaklaştı dedim... Müşteri o kdr para veriyor A4'te kullanılan LEd'in kendi A7'sinde kullanılmasını istemiyor dedim... Cevap olarak bunun farkında olduğunu, durum olarak şimdilik idare etsede acilen bir önlem alınması gerektğini söyledi... Yani kan kaybını istemesede (yarım ağız olsada) doğruladı...

Daha sonra (her ne kadar ilgi alanı olmasada) çift kavramalı debriyaj'ı VW'den almak yerine kendiniz üretmeyecekmisiniz dedim. Fazla fikri olmamakla beraber, yakın zamanda böyle birşeyin olmayacağını belirtti... Son olarak Audi'nin daha çok premium segment için araç geliştirdiğinden bahsettik, peki dedim VW grubu bu durumu nasıl karşılıyor dedim ? Açıkçası durum VW tarafından olgunlukla karşılanmakta dedi, çünkü VW imaj olarak halk arabası olduğu içn (almanyadan bahsediyor) üst segmentde araç satmak onlar için çok iç açıcı bir olay değil (miş) dedi...

Biraz uzun oldu farkındayım ama edindiğim tecrübeler, izlenimler işte böyle... Yararlı olması dileğimle... Resimler daha elime ulaşmadı, ulaşnca buraya resimli takviye yapacağım...

Saygılarımla...

• Çok şanslısınız.Almanya da teknik ünide okumak mükemmel olsa gerek.Bende makine okuyorum hedefim Almanya.

İngolstadt da 1 ay kaldım AUDI ye çok yakındı.Kaldığım evin sahibide AUDI de çalışıyordu.Çok gezmek istedim ama çalışma saatleri çok acayipti nasip olmadı.

Söyleşi güzel olmuş.Projenizi de çok merak ettim.
  • Süper bir deneyim olmuş.

Ben sadece Münihteki BMW Welt ve de Stutgarttaki Mercedes müzesini gezebildim turist olarak.

Özellikle BMW ye vuruldum desem yeridir zira çok mantıklı, planlı bir yerleşimle BMW ürünleri olunca çok keyif aldım çoook.

Audiyi de eklemek lazım ama o da ancak bir daha ki Almanya ziyaretime inşallah.

Haluk
  • Doğuş oto dan neden memnun değilmiş ki acaba?
    Adamlar sadece Türkiye değil yurtdışında bile araba satıyor.
  • Stuttgart'ta ki Mercedes fabrikasindan araba aldigimizda orta okula gidiyordum. Fabrikayi, muzeyi gezdirdiler, aldigimiz modelin yapilisini asama asama gordum, sonra meslegimi kafamda sectim. Suan İstanbul'dayim Makine Muhendisliginde okuyorum ama hedefim o fabrika.. Yazinizi okudum aklima bunlar geldi ve sizi tebrik ediyorum, basarilariniz devamini butun ictenligimle diliyorum..

Buarada resimleride bekliyorum :)
  • Arkadaşım öncelikle seni tebrik ederim.inşallah vatana büyük faydan dokunur.

yanlzı dr un lafları biraz komik

vw doğuşu zengin etmek istemediği için mi sözleşmeyi fes etmek istemiyormuş.

benden selam söyle geçsin bu işleri vw nin bize kota uyguladığını cümle alem biliyor .

doğuş arada araç ver diye bastırıyor da yanlışlıkla finlandiyaya gidicek klimasız golfleri bize yolluyorlar.

değil doğuş temsa bile distribütör olsa vw satılır ama doğuş zaten araç çekemediği için fiyatları da mecbur yüksek tutuyor .ayrıca gelen gidiyor vur saza.

herzaman dediğim gibi 3 ay doğuş geleni satamasın bak nasıl düşüyor fiyatlar.çektiği araç sayısı da artsa zaten fiyatları indirecek.

avrupada reno megane dan benzer donanım ve motorizasyon 1500-2000 euro pahalı olan golf bizde 10 lira yukarda.

sonuçta vw kendi canavarını kendi yarattı .doğuşun da bu durum işine geliyor. alan memnun satan memnun

olan 50 liraya espsi bile olmayan benzinli golf ü alıp premium sanan vatandaşlarımıza oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Doğuş oto dan neden memnun değilmiş ki acaba?
    Adamlar sadece Türkiye değil yurtdışında bile araba satıyor.

Sonuçta TR'deki toplam satılan Audi rakamı belli, bunu onlarda biliyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memnun olmadıkları için mi araç vermiyorlar yeteri kadar Doğuşa.Maalesef yeteri kadar araç verilmediği Doğuş a doğru. Ayrıca Doğuş VW sıfırdan bu hale getirdi bu ülkede.Yedim ayağı yapmasınlar bana.
  • Doğus Oto nun hissedarı olsam acayip taktir ederdim, adamlar allahın halk markasını(VW) aldı, tr ye getirdi, resmen premium etiketiyle satıyolar...

Sabancıda büyük iş yaptı, corolla, volvo s40 ile aynı fiyattan alıcı buluyo, işte bunlar başarıdır arkadaşlar. Audi yatıp kalkıp dua etsin doğuşla çalıştığı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 12 Aralık 2010; 14:09:33 >
  • @metinardicli

Başdan başarılar dilerim, boyahane kısmına gitdisen şayet belki HRK (Hohlraumkonservierung) Heißwachs sistemleri görmüşsündür, 80 yılarınmda Siemens S5 programlarını yazmışdım, tabii şimdi S7 değişdirmişler.

Bende iş icabı nasip olursa bu ayın 21 ordayım.
  • 7/24 AuDI de yaşıyor bu insanlar, adam akşam evine gitmiyor, siznle romantik bir masada şarap eşliğinde yemek yiyor, o kadar adam var senin sorunlarını cevaplıyor, seninle başbaşa masada :)

VE sorduğun soru DOĞUŞ OTOMOTİV :=)

Mantıklı düşünelim, Audi de çalışan bir tasarımcı Audinin onlarca distribütöründen biri hakkında ne bilebilir?

Fabrika gezisini hayalinde biraz zenginleştirmişsin gibi geldi :)
  • Hocam size başarılar dilerim. Anlaşılan güzel bir aktivite olmuş. :) Ben de endüstri ürünleri tasarımı okuyorum, son sınıftayım. Benim de hayalim Almanya'da tasarım yapıp forumdan küfür yemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Hocam size başarılar dilerim. Anlaşılan güzel bir aktivite olmuş. :) Ben de endüstri ürünleri tasarımı okuyorum, son sınıftayım. Benim de hayalim Almanya'da tasarım yapıp forumdan küfür yemek.

eyvallah, çokça güldüm... Allah da sizi güldürsün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

7/24 AuDI de yaşıyor bu insanlar, adam akşam evine gitmiyor, siznle romantik bir masada şarap eşliğinde yemek yiyor, o kadar adam var senin sorunlarını cevaplıyor, seninle başbaşa masada :)

Mantıklı düşünelim, Audi de çalışan bir tasarımcı Audinin onlarca distribütöründen biri hakkında ne bilebilir?

Bu bana da garip geldi. Bir fabrika düşünün. Satış mühendislerinin bildiği şeylerle ürün geliştirme mühendislerinin bildikleri, üretim mühendislerinin bildikleriyle kalite kontrol mühendislerinin bildikleri şeyler çok farklıdır. Tutup ta kalite kontrol mühendisine fabrikanın kime satış yaptığını sorarsanız "hö?" cevabını almanız olasıdır.

Ki burada Audi gibi kurumsal bir firmadan bahsediyoruz. Küçük bir şirket olsa, gelenin gidenin belli olduğu, girdilerin çıktıların herkes tarafından görüldüğü kıytırık 3-5 kişilik bir patron şirket olsa neyse.
    Koskoca Audi. Böyle yerlerde insanlar birbirlerini hiç görmeden, yıllarca mailler üzerinden ortak çalışma gerçekleştiriyorlar ki, bir kokpit tasarımcısının, hadi onu da geçelim dizayn bölümü şefi bile olsa, Türkiye gibi pazarını zerre kadar umursamadıkları bir geri planda kalmış ülkenin geri planda kalmış bir distiribütörü hakkında detaylı bilgiler üstünden fikir belirtmesi, hatta yorum yapması falan....?

İlginç.. Demek ki Audi kurumsal bir yer değil. Herkes her şeye burnunu sokabiliyor

• Bütün Marketing olayına VW Wolfsburg karışır, Dr. xy sadece kendi düşüncesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Bütün Marketing olayına VW Wolfsburg karışır, Dr. xy sadece kendi düşüncesidir.

Bu şekilde olacağına eminim ancak, yukarıda yazdığına göre adam memnunsuzluğunu dile getirmiş doğuş otodan. Yahu bu adamın doğuş otoyla ne işi olur ki, oturur dizaynını yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helisel

quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Bütün Marketing olayına VW Wolfsburg karışır, Dr. xy sadece kendi düşüncesidir.

Bu şekilde olacağına eminim ancak, yukarıda yazdığına göre adam memnunsuzluğunu dile getirmiş doğuş otodan. Yahu bu adamın doğuş otoyla ne işi olur ki, oturur dizaynını yapar.

TR distribitörünün kim olduğu ve neler yaptığı hakkında bir bilgisi olduğunu bende sanmıyorum tasarımcının.
    Heleki memnuniyetsizliğini dile getirecek kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helisel

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

7/24 AuDI de yaşıyor bu insanlar, adam akşam evine gitmiyor, siznle romantik bir masada şarap eşliğinde yemek yiyor, o kadar adam var senin sorunlarını cevaplıyor, seninle başbaşa masada :)

Türkiye gibi pazarını zerre kadar umursamadıkları bir geri planda kalmış ülkenin geri planda kalmış bir distiribütörü hakkında detaylı bilgiler üstünden fikir belirtmesi, hatta yorum yapması falan....?

İlginç.. Demek ki Audi kurumsal bir yer değil. Herkes her şeye burnunu sokabiliyor

Çok zekisin sen, Türkiye pazarını nasıl umursamaz Audi? Sen Türkiyedeki Premium marka kompleksini bilmiyosun galiba? Senle her konuda iddaya girebilirim, Audi için Türkiye ilk 10 a girer önem olarak.

Türkiye senin zannetdiğin kadar geri kalmış bi ülke değil.

• Link
    Yukarıdaki linke bakın ve Audi için Türkiye önemlimi önemsizmi o zaman öğrenilmiş olunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Hocam size başarılar dilerim. Anlaşılan güzel bir aktivite olmuş. :) Ben de endüstri ürünleri tasarımı okuyorum, son sınıftayım. Benim de hayalim Almanya'da tasarım yapıp forumdan küfür yemek.

Anırarak güldüm bir an
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.