Şimdi Ara

Gece yolculuğu yapar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok üzgünüm çünkü arkadaş gece yola çıkmış,kontrolü kaybedip taklalar atmış.kendisinin beli,eşinin boynu kırılmış.çocuklarda birşey yok. geçen yaz başka bir arkadaş o da geceleyin yola çıkmıştı.Tır arkadan çarpmış ve eşi,çocuğu vefat etmişti.gece yolculuğu hep ürkütücü gelmiştir bana.görüş açın çok sınırlı oluyor.28 yıllık sürücüyüm toplasan en fazla 10 defa gece yola çıkmışımdır.O da mecburiyetten olmuştur.Sabah 7-8 gibi yola çıkmaya çalışırım.Hayat bazen çok acımasız olabiliyor.

• çok severim. çünkü yol daha boş olur, bence trafik varken daha tehlikeli. en azından katil hafriyat kamyonları o saatlerde yok sadece uzun yol tırları var piyasada onlar da nispeten daha düzgün sürüyorlar...
  • Mecbur kalmadıkça çıkmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaza riski her zaman vardir. Gunduz arac sayisi yollarda cok fazla oldugu icin bence kaza riski cok daha fazla. Duz mantikla trafikte ne kadar fazla arac o kadar fazla degisken ve kaza riski anlamina geliyor bence.

Uykunuzu iyi aldiysaniz gerekli hazirliklari yaptiysaniz grce yolcukugu daha makul bence. Dostlarınızın basina gelenlere cok uzuldum geçmis olsun fakat olan seyler gece yolculuğuna mal etmek yanlış bana kalırsa.

• Gece zifiri karanlıkta, 110 km hızla giderken 10 cm ile teğet geçtiğim ışıksız, reflektörsüz traktörden sonra çok soğuk bakıyorum.

• Gideceğiniz nokta ilk defa gideceğiniz bir yer ise hava aydınlıkken gitmek daha iyidir yolun durumunu nerde çukur veya sert bir viraj olduğunu önceden bilirsiniz tabelaları daha iyi takip edersiniz.

İlk defa gitmediğiniz bir yer ise gece gidin bomboş yol. Gecedeki tek çekincem ışıksız yolda uykulu bir sürücü ve beklenmedik şekilde sert bir viraj
  • Ben de mecbur kalmadıkça çıkmam.Hele hele bu yıl ocak ayında istanbuldan gelirken otobanda araç şarz dinamosu bozulunca gözüm daha da korktu.Bir kere ne olursan ol yolda kaldıysan gece kimse seni araca almaz.Araç bozulsa geç saatlerde tamirci bulmak imkansız hatta kurtarıcı bulmak bile sıkıntı.Tek başına veya 2-3 erkekle yolculuk yapıyorsan yine sıkıntı değil ama eşin ve çocuğunla yolculuk yapıyorsan işler değişiyor.Ben her yaz tatile 1100 km lik yola çıktığımda sırf yolculuk geceye gelmesin diye saat beşte yola çıkıyorum.Oysa tek başıma gitiğim zaman geceleri aracı müsait yere çekip çok defa içinde yatmışımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece gece aklıma bir fikir geldi.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gunduz gitmek eyidir,koy yollarinda uzunlari acik unutanlar far ayari bozuk olanlar kaza sebebi.Bi anlik hicbisey gorunmuyo sakat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunluluktan gece çok yol yaptım. Ayarsız farları olanlar insanı yoruyor. Yoğun yağışta fln far ve silecekleriniz iyi değilse büyük sıkıntı olabiliyor.

• Mümkünse gece çıkarım.Acemisi, şirket araçları vs yolda olmaz.
  • Gece Yollardaki ışıklandırma yetersiz bir de tedbirsiz stopları farları yakmayan çalışmayan veya açmayı unutan o kadar şöför var ki...

• özellikle gece çıkarım. hava serindir yollar boş olur.arabadakiler uyur sessiz sakince kafa dinleyerek sürerim mis gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gece çıkmayı severim. Çünkü ışıklar yok trafik yok gündüz gözü alan o güneş yok hava serin yollar boş arabada uyuyanlar olunca bir de hafif müziği açınca değmeyin keyfime.

Ama gel gelelim dezavantajları da var. Farları ayarsız olanlar ışıklarını acmayanlar zifiri karanlıkta yola çıkan köpekler ve kediler sis farlarini açan krolar.

Araba kullanmak zor iş be aslında.

• Bende gece çıkmayı severim. Çünkü ışıklar yok trafik yok gündüz gözü alan o güneş yok hava serin yollar boş arabada uyuyanlar olunca bir de hafif müziği açınca değmeyin keyfime.

Ama gel gelelim dezavantajları da var. Farları ayarsız olanlar ışıklarını acmayanlar zifiri karanlıkta yola çıkan köpekler ve kediler sis farlarini açan krolar.

Araba kullanmak zor iş be aslında.

• Kaliteli tercihen bixenon far ama onunda kaliteli ampullusu oldugu surece benim acimdan gece gunduz fark etmiyor.

Kotu far kitiyle gece yolculugu kesinlikle tavsiye etmiyorum...

• Ben çok soğuk bakıyorum gece yolculuğuna. Kaza olasılığı daha yüksek gibi. Daha doğrusu ölümlü kaza olasılığı. Tır sürücüleri uyuya kalabiliyor direksiyon başında. Mecbur olmadıkça gündüz seyahat etmeyi tercih ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önümü tam net göremediğim yolculukları hiç sevmem oyunlarda da gece yarışlarını sevmiyorum.

Önünü göreceksin 120 ile giderken saniyede 33.3 metre yol alırsın yani en iyisi benim diyen bile kör gidiyor ki 140-150 basan var üzülüyorum cidden.

Önümde birinin olmasını bile sevmem onun kaçtığı bir şeyden ben kaçamam takip mesafesi bıraksan bile tehlikeye gerek yok.
  • İkinci öğretim öğrencisiyim her gece 12 gibi laboratuvardan çıkıyorum gözlerde sıkıntılı biraz ondan baya zor oluyor kullanmak.

Gözlük yoksada otobüsle dönerim. 0.75 miyop ve astigmat var ama gece baya sıkıntı yaşıyorum. Hiç riske atmam otobüsle dönerim eve 👍🏻

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi aydınlatmaya sahip ve aynaları ışığı rahatsız etmeyecek şekilde sürücüsüne veren bir araçsa geceyi tercih ederim. Ama yol nasıl bir yol; virajlı, aşırı yağışlı, kötü zemine sahip mi? Eğer bunlar evetse kullandığım araç çok önemli. Bakımlı, güvenli bir araçsa gece de çıkarım korkmam ama değilse gündüz gitmeye çalışırım.

Özetle aracın kendisi, kondisyonu; yolun kendisi, kondisyonu çok önemli.

Bu bana özel bir durum ama yine de söyleyeyim. Ben Arabistan'da şehirlerarası sık seyahat eden biriyim. Gündüzleri kum fırtınaları, güvenliği riske atacak türden şiddetli rüzgarlar ve aşırı sıcaklar beni gece yolculuğuna itiyor. Gündüzleri değil B segmenti C segmenti otomobil bile savruluyor, çok ciddi konsantrasyon istiyor ve yolculuk sürücü için çok yorucu oluyor...

• 2-3 saatlik şehirlerarası yola çıkıyorum sürekli. Gündüz gider gece dönerim genelde. Ama 6-8 saat 10 saatlik yol olunca uykumu alıp sabah çıkmak daha doğru olur, öyle de yapıyorum, İstanbul Adana ve Diyarbakır Hatay yolculuğu yaparken sabah uyanıp çıktım yola.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.