Şimdi Ara

Gece uykusuz yola cıkıp yasadıklarınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç kez gece uykusuz yola çıkmak zorunda kaldım.En büyük hobim araba kullanmanın bana ne kadar buyuk bir eziyete dönüşecegini tahmin etmezdim.Uyuklamak yuzunden barıyerlere surtmeme ramak kala ve memlekete 50 km gibi yoldan cıkmaya az kalmakla iki buyuk şok atlattım.Sizde de boyle durumlar oldumu? Uykusuz yola cıkıp atlattıgınız tehlikeler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9E79BA17 -- 3 Eylül 2013; 1:44:44 >

• her gün birkaç tır karşı şeride geçiyor mesela...uykusuzluktan.
    uykusuz çıkmak hafif alkollü çıkmaktan beter bence.
    iki şekilde de çıkılmamalı yola.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli ankara'dan şehir dışına çıkıp geliyorum. genelde gece yolculugu yapıyorum. 100-120 km hızla gittiğimde genelde uykum geliyor. genelde süratli kullanıyorum 140-180 arası. camı yaz kış 2 parmak açık bırakırım rüzgar sesi uykumu dağıtsın diye. müzik olarak özgün müzik dinlerim biraz yüksek sesle. sürekli sakız çiğnerim uyku dağıtmaya çok faydası oluyor. olmadı bir redbul çakarım:) baktım olmuyor otobanda 40 kmde bir tesis var bir güzel aracımı park edip mis gibi uyurum. uyandığımda çivi gibi oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademiamania -- 3 Eylül 2013; 1:53:55 >
  • Okadar çok yol yaptım ki uzun kısa artık zoraki otursamda direksiyon başına beni yinede en iyi yollar anlar:) soruna dönecek olurasak fazla zorlanmam uykulu bile olsam gidebilirim fakat geçen sene ilk defa pes etmiş çekmiş kenara uyumuştum oda bin km yolun ardından.her insan kendi sınırını bilmeli ona göre hareket etmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında pek uykum yoktu ama göz yorgunluğu olmuştu artık uzun süre kullanmıştım gece saat 2-3 sıraları otobanda karşımda dikilen köpeği son anda farkedip vurmamak için sağa kırdım yandan başka bir araba felan geçiyor olsaydı büyük kaza olurdu,allah korudu.Gece yolculuklarında gerçekten çok dikkatli olmak lazım.Gözler kaymaya başlıyor belli bir zamandan sonra.
  • Gece yola eğer 30 km den uzun mesafelere gidecek isem asla tek başıma çıkmam amcanın oğlu var benle yaşıt onu yanıma alırım alma sebebim ise bu adam sadece sabahları uyur tam bize zıt biri sabah ezanından sonra uyur genelde misal beni uykulu görür bağıra bağıra Neşet Ertaş'tan şarkı söyler açar müziğin sesini yada tavan lambası sunroof ne varsa oynar tam gece adamı uzun yola onla giderim benim tavsiyem gece tek yolculuk sakat iş gerçekten ve benim başıma gelen olay ise eski aracımız w211 kasa mercedes ile başıma geldi 120 ye sabitledim aracı tek başıma Kayseri'den Ankara'ya gideceğim gecenin saat 2 si tam uyku zamanı.o sıra gözler daldı ve sağa doğru gitmiş biraz araç sağa gidince orda büyük bir taş tekere denk geldi ve yarıldı Allah'a çok şükür o gürültü ile fren yaptım esp felan devreye girdi kurtuldum ondan sonra tek başıma gece yolculuğa çıkmadım..

• İnsanın uykusu geldiğinde evine 10 km kalmış olsa dahi mola vermesi, gerekiyorsa uyuması gerektiğini bir olayda yaşadım, geceuykusuz araç kullanmak durumunda kaldım, 400 km geldikten sonra evime 30 km kala uyku bastırdı az kaldı birşey olmaz diye devam ettim yola evime 3 km kala direksiyon başında uyumuşum, o sıra sanırım 50 km gibi bir hızla gidiyordum bir sıçradım araba duracak vaziyette yavaşlamış, allahtan gazı bırakmış ve direksiyonu çevirmemişim. Bir daha uykusuz direksiyon başına geçmedim o günden bu yana, bir daha da geçmek zorunda kalmam umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Gece Sabahlıyormuyuz ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben şunu anladım ki, yanınızda biri var ve muhabbet ediyorsanız, uykunuz olsa bile yani yorgun olsanız da, yine de devam ediyorsunuz.

Arkadaşla 40-50 dakika muhabbet ettik çivi gibiydim, muhabbet bitti beni de uyku sardı.

Dedim tesislere geçeyim, iki çay içelim de sen geç direksiyona.
  • quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

sürekli ankara'dan şehir dışına çıkıp geliyorum. genelde gece yolculugu yapıyorum. 100-120 km hızla gittiğimde genelde uykum geliyor. genelde süratli kullanıyorum 140-180 arası. camı yaz kış 2 parmak açık bırakırım rüzgar sesi uykumu dağıtsın diye. müzik olarak özgün müzik dinlerim biraz yüksek sesle. sürekli sakız çiğnerim uyku dağıtmaya çok faydası oluyor. olmadı bir redbul çakarım:) baktım olmuyor otobanda 40 kmde bir tesis var bir güzel aracımı park edip mis gibi uyurum. uyandığımda çivi gibi oluyorum.

+1000000

• yaklasık 16 saat araba kullanmak zorunda kalmıştım. Eve 100 km kala beynimin uyuştugunu hissettim. Gözlerimi kapatmaya korkar oldum. Sigara,yüzüme su dökme, canları sürekli sonuna kadar açma, yuksek hız gibi şeyler ile yolu bitirdim. Şimdi hayatta girmem o tür şeylere hemen uygun bir yere çeker uyurum

• Bazı kazak erkekler vardır köye giderken uykusu olsa dahi durmayıp ''abi naptın 6 saatte geldim araba çok iyi çok da az yakıyo '' tribine giren büyüklerimiz yapmayın etmeyin.
  • uykusuzluk cakirkeyif olmaktan daha tehlikeli gercekten,1kere yasamak zorunda kaldim gozlerimi zor aciyordum her actigimdada yol cizgimden kayiyordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.