Şimdi Ara

Gece diş sıkma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Sınav dönemindeyim.Genelde stresten diş sıkılırmış.

Ben dişlerimi sıkıyorum geceleri.Bundan dolayı son 4 gündür ön 4 dişim hafiften sallanıyor.Geçer büyük ihtimalle birkaç haftaya.Devamlı çenem çıtlıyor,kitleniyor.Ayrıca dişlerim çok sızlıyor.Nefes alınca bile alt dişlerim sızlıyor.

Bu durumu yaşayan oldu mu daha önce ? Gece plağı varmış dişlerin arasına koyuluyormuş geceleri.Diş sıkmayı engelliyormuş.Dişçiye sorduğumda bir plastik için 300 tl fiyat çekti.

Bunu uygun bir şekilde nereden temin edebilirim ? İnternetten 20 tlye aldım bugün.İşe yarar mı emin değilim.

• up
  • internetten felan alma hocam kullanılır mı onlar ? ben kıydım 200 tl yaptırdım kafa rahat ama devlet hastanesi bedavaya yapıyor sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede genetik olarak sıkma var. Çene kaslarımda normalden gereksiz bir şekilde kuvvetli bir kaç kez dişim kenardan kırıldı ve çatladı. Dediğin gibi gece plağı var özel kalıp şeklinde çıkartılıp yapılan. ciddi bir sıkıntıysa sürekli yaşıyorsan biran önce edinmende fayda var. ben bir kaç aydır kullanıyorum şu sürede kırılma sızlama çatlama vs gibi bir sıkıntı yaşamadım. 300 tl verdiğine değer yani. öbür türlü dişin kırıldığmı ya da dolgunu kırdığın zaman yine 120 tl falan gider özel dişçide
  • Bebeklerin diş kapatıcısı var onu kullana bilirisin. Bir ağaçtan dal parçasını dişlerin arasında ısırarak ta yata bilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pek zararlı olacağını sanmıyorum.Korkmuyorum da değil ama dişinin şeklini veriyorsun ona da.Emin değilim.
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Hocam dis etlerin de kaşınır gibi oluyor mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Dolgusu Sonrası Yemek
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Manonofy kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam.
    Hocam geçen hafta bende benzer sebepten doktora gittim. Çene eklemi ağrısı için, şu an hala ağrıyor. Ağzımı açamıyorum yemek yerken zorlanıyorum. Dişini çok sıkmışsın dedi doktor. Stressten. TME, diş plağı, diye biseyler geveledi ama başından savmak için mi neyse geçmezse 1 ay sonra gel dedi

Bende en az 3-4 senedir çene sorunu var.Devamlı çıtlıyor.Oynatınca hep çıtır çıtır sesler çıkıyor.Bazen de kitleniyor sağa sola oynatıyorum,büyük çıtlama olmadan geçmiyor.Çok lanet birşey.
    Hocam sizin muhtemelen TME de sorun var. Anatomik terimler var ama yine de bi okuyun isterseniz. Gece diş sıkma...

• Çenenizi baya sıkıyorsunuz. Gece dişleri sıkma yani bruksizm genelde stresten kaynaklanır ama uyku bozuklugunuz varsa o da neden olabilir. Çene kaslarınız aşırı genişlemişse botoks yaptırabilirsiniz veya kas gevşetici alabilirsiniz. Ayrıca internetten plak falan almayın. Plaklar çene ve dişlerinize göre yapılır öyle kullanırsınız. Hazır aldığınız plak çene ekleminize daha fazla hasar vermenize sebep olabilir.

Teşekkürler hocam.
  • curry_30 kullanıcısına yanıt
    Hocam uyku düzenim çok bozuk.İnternetten alınan plaklar düz şekilde geliyor.Sıcak suya koyup,ağzımızın şeklini veriyoruz takıp.

Çok da zararlı gibi durmuyor ama zararlı da olabilir.Bilemiyorum...
  • Uykun düzeni önemli ama uykunuz nasıl geçiyor o da önemli uykunuzda rahat nefes alabiliyor musunuz terliyor musunuz ve uyandığınız zaman dinlenmiş hissediyor musunuz yoksa baş boyun ve çene ağrısı mi oluyor bunlara da bakmak lazım. Çene eklemi baya önemli internetten plak almayın bir dis hekimine gidin çünkü dislerinizde aşınma olmuş olabilir size uygun bir plak yapar . Devlet veya üniversite hastanesine gidin pek maliyeti olmaz

• curry_30 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben uyuyorum uykumu almış oluyor ama boynum sürekli ağrıyor. Sürekli bir huzursuzluk var boynumda. Ve de diş etlerim kaşınır gibi oluyor. Stress bitirdi bizi

Doya doya seks yapabileceğin bir kız arkadaşın olsaydı dişlerini sıkmazdın geceleri. Kızsızlık abi kızsızlık... Yiyip bitiriyor insanı resmen. Üzücü bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakaza01

Bebeklerin diş kapatıcısı var onu kullana bilirisin. Bir ağaçtan dal parçasını dişlerin arasında ısırarak ta yata bilirsin.
    quote:

Bir ağaçtan dal parçasını dişlerin arasında ısırarak ta yata bilirsin.

uykumda nasıl boğularak öldüm
  • Türkler olarak stres sayesinde 10 yıl erken ölüyoz, bi de sigara varsa işte o zaman ya..........

• Ben kullanıyorum,dişçiden alsan daha sağlıklı olur çünkü kalıp alarak yapılan birşey ve sıkı tutması önemli.
    Birde 2 tip var bendeki sert dokulu olandan, yumuşak olanlarınıda duydum fakat çiğneme refleksi yarattığı için sağlıklı olmuyormuş.

Ben diş sıkması yüzünden boyun ve hatta bel ağrısı yaşanabileceğini bizzat dişciden öğrenmiştim aksatmadan almanı öneririm.
    Ben gece plağını kullanamam dersen botoks yaparak da çözüyorlar bilgin olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.