Şimdi Ara

Gece Çökünce Kötü Oluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karanlıkla beraber ölüm korkusu da çöküyor içime geceyle birlikte. Hiçlik geliyor aklıma, tabut geliyor toprak geliyor mezar taşı geliyor... Geliyor da geliyor. Sabahları ne kadar mutlu ve huzurluysam da gece o kadar korkak oluyorum. Yalnız yazın ve Ramazan aylarında kurtulabiliyorum bu ruh halinden. Her yer cıvıl cıvıl oluyor ölüm insanın aklına gelmiyor.

Hepimiz gece önünden bile geçmek istemediğimiz mezarlıklara gireceğiz. Dünyadaki statünün hiçbir önemi yok. İstersen en güzel yerde yaşa ister gecekonduda yaşa gireceğin yer en fazla 2 metrekare. Toprağın altı. Işık yok, cıvıltı yok. Arkamızdan en fazla 1-2 ay üzülecekler sonra hayata devam. Bu döngü böyle gidecek. Ha unutsalar ne unutmasalar ne bunu hissedebilecek miyiz acaba? Yoksa hiçliğe mi gideceğiz? Her şey teori. Çoğu önemli sorunun kesin cevabı yok.

Şimdi diyeceksiniz ki anı yaşa, takma unut gitsin vs. Unutsam ne fark eder ki ölmeyecek miyiz? Unutmam veya anı yaşamam bu gerçeği değiştirir mi? Belki yarını göremeyeceğim? Garantisi yok ki.

Bu yazıyı yazarken bile kim bilir kaç dakika gitti kısıtlı ömrümden. Okurken de sizin gidecek. Zamanı durduramıyoruz, yaşlanacak kadar yaşarsam eğer yaşlanacağız ve öleceğiz. Belki de gençken öleceğiz bilemeyiz bunu. Zaten neyi bilebiliyoruz ki bunu bilelim değil mi?

Şimdiye kadar kim bilir kaç milyar kişi doğdu ve öldü. Onlar da sevdi, üzüldü, aşık oldu belki de. Çok önemli insanlar var belki de hiç ismini bilmediğimiz. Ama şu an topraklar. Belki kemikleri bile kalmadı. Bizim de kalmayacak. Evrende de çok ufağız. O konuda bambaşka o konu hakkında da konuşursam yazı bitmeyecek.

En fazla 120-130 yıl hadi 200 yıl olsun ne fark eder sadece mezar taşımız olacak. Onlar da zamanla kaybolacak. Hiç doğmamış gibi olacağız. Tam bir belirsizlik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 25 Mart 2017; 20:37:42 >

• namaza başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada aynısı oluyordu xocam gittim psikiyatriste prozac yazdı 80mg günlük alıyom şimdi kabullendim ölümü. tam iyi gelmiyor ama sürekli panik halinde değilim en azından. bence yaptığımız iyi birşey en azından kendimizi kandırmıyoruz. dinler vs bana kendini kandırmak gibi geliyor, ölmden ve yokolmaktan korktukları için uydurulmuş şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014turkish

banada aynısı oluyordu xocam gittim psikiyatriste prozac yazdı 80mg günlük alıyom şimdi kabullendim ölümü. tam iyi gelmiyor ama sürekli panik halinde değilim en azından. bence yaptığımız iyi birşey en azından kendimizi kandırmıyoruz. dinler vs bana kendini kandırmak gibi geliyor, ölmden ve yokolmaktan korktukları için uydurulmuş şeyler.

Öleceğiz. Ben kendi kendimi mutlu edebilirim serotonin almama gerek yok. Ama öleceğiz işte. Bu ilaçlar sadece sarhoş yapar. Ben gayet normal bir insanım çevremin böyle düşüncelerimden hiç haberi yok. Belli etmiyorum kimseye. Ölüm hakkında düşünmeyenler düşünmesin akıllarına getirmeyeyim diye.

@dav
    Öğle namazlarını ve okul olmadığı-çıkabildiğim zamanlar Cuma namazlarını kılıyorum. Kafam karışık. İslamiyet bana mantıklı geliyor lakin aklımda tek soru var o da Müslüman olmayanların cehenneme gitmesi. İlahiyat mezunu din hakkında önemli bilgisi olan kişilere de sordum bana cevaplar verdiler bu soruyu da sordum kısmen ikna oldum ama tam değil. İNŞALLAH şeytan vardır ve ben onun oyununa geliyorumdur. Eskiden tam imanlı inançlı bir Müslümandım, şu an hala İslam'a göre yaşıyorum ama işte kafam karışık. Ya ALLAH yoksa dyorum ya ölümden sonra bir şey yoksa diyorum.

• Hepimiz bir gün öleceğimizi biliyoruz bu sebeple günleri en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum. İçimde neredeyse hiç bir şey kalmıyor yapmak istediğim çoğu şeyi yaptım çok zevki tattım. Bundan sonrası içinde nasıl hiçlikten geldiysek tamamen karanlıktan yine oraya gideceğiz.

• Dediğin gibi hepimiz öleceğiz, önemli olan nasıl, ne zaman öleceğimizden ziyade hayattayken yaptıklarımız. Kısıtlı olan zamanını ölümden korkarak geçirirsen yaşamanın ne anlamı var ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece gölgenin rahatına bak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle bir gece oluyor şu anda
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fitnessa git

kitap oku

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Hepimiz bir gün öleceğimizi biliyoruz bu sebeple günleri en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum. İçimde neredeyse hiç bir şey kalmıyor yapmak istediğim çoğu şeyi yaptım çok zevki tattım. Bundan sonrası içinde nasıl hiçlikten geldiysek tamamen karanlıktan yine oraya gideceğiz.

Hiçlik, karanlık kavramları beni delirtecek çok korkutucu. Belki de hiçliğe gitmeyeceğiz? Ölümden sonra yaşam var belki de?

@Anti-Flag
    Fitness yapıyorum zaten. İş arıyorum yakında okul çıkışı da işe gideceğim. Kitap okumuyorum sürekli erteliyorum İNŞALLAH bir gün başlayabilirim.

• İmam-ı Rabbani hazretlerinin bir oğlu, babasına şöyle bir soru soruyor:

(Dağda yetişip, hiçbir din duymayıp, puta tapan müşrikler, Cehennem’de sonsuz kalmazsa, Cennet’e girmesi gerekir. Bu da olamaz, çünkü müşriklere Cennet haramdır, yani yasaktır. Âhirette Cennet ile Cehennem’den başka yer de yoktur. Araf’ta kalanlar, bir müddet sonra Cennet’e gidecektir. Sonsuz kalınacak yer, Cennet veya Cehennem’dir. Bunların yeri neresidir?)

İmam-ı Rabbani hazretleri şöyle cevap veriyor:

Kıymetli yavrum, bu suali hâlletmek için, (Kıyamette, Peygamber efendimiz, bunları dine davet eder. Kabul eden Cennet’e, etmeyen Cehennem’e sokulur) diyenlerin sözü, bu fakire iyi gelmiyor, çünkü âhiret, mükâfat yeridir, hesap yeridir. Emir yeri, iş yeri değildir ki, oraya peygamber gönderilsin. Çok zaman sonra, Allahü teâlâ merhamet ederek, bu meselenin hâllini ihsan eyledi. Şöyle bildirdi ki, bu müşrikler, Cennet’e de, Cehennem’e de girmeyecek, âhirette dirildikten sonra, hesaba çekilip, kabahatleri kadar mahşer yerinde azap çekeceklerdir. Herkesin hakkı verildikten sonra, bütün hayvanlar gibi, bunlar da yok edileceklerdir. Herkesin aklı, birçok dünya işlerinde bile şaşırıp yanılırken, iyiliği, merhameti sonsuz olan sahibimizin, peygamberleriyle haber vermeden, yalnız akılları ile bulamadıkları için, kullarını sonsuz olarak ateşte yakacağını söylemek, bu fakire ağır geliyor. Böyle kimselerin sonsuz olarak Cennet’te kalacaklarını söylemek, nasıl çok yersizse, sonsuz azap çekeceklerini söylemek de, öyle yersiz oluyor. O hâlde, cevabın doğrusu, bize bildirilendir. Yani mahşer günü, hesapları görüldükten sonra yok edileceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: x.InfecteD.x

Dediğin gibi hepimiz öleceğiz, önemli olan nasıl, ne zaman öleceğimizden ziyade hayattayken yaptıklarımız. Kısıtlı olan zamanını ölümden korkarak geçirirsen yaşamanın ne anlamı var ki?

Öldükten sonra hiçbir şeyin önemi yok ve biz öleceğiz

Zaten ölüyken düşünemiyoruz ki Gerçi bilmyioruz belirsizlik. Teoriler, hipotezler bıktım bunlardan kesin cevabı yok hiçbir şeyin.

@Gray Hat Ghost
    Keşke sizin kadar rahat olabilsem

• Benimde geceleri bunalıma girdiğim oluyor. Uyku tutmuyor aklıma kötü kötü şeyler geliyor mesela gecenin 4'ünde gidip kafamı dağıtmak için eğlenceli videolar izliyorum biraz sakinleşiyorum. Her gece olmuyor ama bazı geceler aynı seninki gibi oluyor ölüm vs.. gibi şeyler aklıma geliyor sıkıntı basıyor sonra rahatlamak için oyalanacak şeyler yapmaya çalışıyorum gecenin bilmem saat kaçında.

Ve aynı dediğin gibi ramazan geceleri etraf cıvıl cıvıl oluyor millet ayakta oluyor ramazan geceleri güzel oluyor. Bende geceleri aynı senin gibi kötü oluyorum. Son 3-5 aydır oluyor böyle. Ne yapacağız bilmiyorum. Acaba psikoloğa gitmek mi lazım bu durum için ? Yada bi süre sonra kendiliğinden düzelir mi bilmiyorum ?

Kısacası dert ortağımsın bende aynı senin durumdayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dav

İmam-ı Rabbani hazretlerinin bir oğlu, babasına şöyle bir soru soruyor:

(Dağda yetişip, hiçbir din duymayıp, puta tapan müşrikler, Cehennem’de sonsuz kalmazsa, Cennet’e girmesi gerekir. Bu da olamaz, çünkü müşriklere Cennet haramdır, yani yasaktır. Âhirette Cennet ile Cehennem’den başka yer de yoktur. Araf’ta kalanlar, bir müddet sonra Cennet’e gidecektir. Sonsuz kalınacak yer, Cennet veya Cehennem’dir. Bunların yeri neresidir?)

İmam-ı Rabbani hazretleri şöyle cevap veriyor:

Kıymetli yavrum, bu suali hâlletmek için, (Kıyamette, Peygamber efendimiz, bunları dine davet eder. Kabul eden Cennet’e, etmeyen Cehennem’e sokulur) diyenlerin sözü, bu fakire iyi gelmiyor, çünkü âhiret, mükâfat yeridir, hesap yeridir. Emir yeri, iş yeri değildir ki, oraya peygamber gönderilsin. Çok zaman sonra, Allahü teâlâ merhamet ederek, bu meselenin hâllini ihsan eyledi. Şöyle bildirdi ki, bu müşrikler, Cennet’e de, Cehennem’e de girmeyecek, âhirette dirildikten sonra, hesaba çekilip, kabahatleri kadar mahşer yerinde azap çekeceklerdir. Herkesin hakkı verildikten sonra, bütün hayvanlar gibi, bunlar da yok edileceklerdir. Herkesin aklı, birçok dünya işlerinde bile şaşırıp yanılırken, iyiliği, merhameti sonsuz olan sahibimizin, peygamberleriyle haber vermeden, yalnız akılları ile bulamadıkları için, kullarını sonsuz olarak ateşte yakacağını söylemek, bu fakire ağır geliyor. Böyle kimselerin sonsuz olarak Cennet’te kalacaklarını söylemek, nasıl çok yersizse, sonsuz azap çekeceklerini söylemek de, öyle yersiz oluyor. O hâlde, cevabın doğrusu, bize bildirilendir. Yani mahşer günü, hesapları görüldükten sonra yok edileceklerdir.

Hocam yok edilmek kötü değil mi? Hiçlik, yok olmak kötü değil mi? Ben ya da buradaki herkes mesela Hristiyan bir ailede doğabilirdi. İslamiyeti hiç araştırma gereği bile duymayabilirdim.

Yüce ALLAH milyarlarca insanı ilgilendiren bu soruyu kitabında niye cevaplamamış düşünüyorum? Her imam kendine göre cevap vermiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

Benimde geceleri bunalıma girdiğim oluyor. Uyku tutmuyor aklıma kötü kötü şeyler geliyor mesela gecenin 4'ünde gidip kafamı dağıtmak için eğlenceli videolar izliyorum biraz sakinleşiyorum. Her gece olmuyor ama bazı geceler aynı seninki gibi oluyor ölüm vs.. gibi şeyler aklıma geliyor sıkıntı basıyor sonra rahatlamak için oyalanacak şeyler yapmaya çalışıyorum gecenin bilmem saat kaçında.

Ve aynı dediğin gibi ramazan geceleri etraf cıvıl cıvıl oluyor millet ayakta oluyor ramazan geceleri güzel oluyor. Bende geceleri aynı senin gibi kötü oluyorum. Son 3-5 aydır oluyor böyle. Ne yapacağız bilmiyorum. Acaba psikoloğa gitmek mi lazım bu durum için ? Yada bi süre sonra kendiliğinden düzelir mi bilmiyorum ?

Psikologa gitsek ne olacak ki ilaç verecek. Psikolog da ölecek biz de.

Kendimizi ne kadar kandırsak oyalasak da ölüm bizi bulacak. Belki ecelimizle belki hiç beklemedğimiz an bir kazayla.

• oğlum bu ölüm tribi kronik salgın felan herhalde ben çıktım benim arkadaşlar arkamdan girdi valla bi kaç gündür öğreniyorum ki meğer bu kafayı yaşayan zilyon insan türemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: LittleWorld

quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

Benimde geceleri bunalıma girdiğim oluyor. Uyku tutmuyor aklıma kötü kötü şeyler geliyor mesela gecenin 4'ünde gidip kafamı dağıtmak için eğlenceli videolar izliyorum biraz sakinleşiyorum. Her gece olmuyor ama bazı geceler aynı seninki gibi oluyor ölüm vs.. gibi şeyler aklıma geliyor sıkıntı basıyor sonra rahatlamak için oyalanacak şeyler yapmaya çalışıyorum gecenin bilmem saat kaçında.

Psikologa gitsek ne olacak ki ilaç verecek. Psikolog da ölecek biz de.

Kendimizi ne kadar kandırsak oyalasak da ölüm bizi bulacak. Belki ecelimizle belki hiç beklemedğimiz an bir kazayla.

Psikoloğun vereceği ilaçlar yasal uyuşturucudur. Ben ilaç almaktan ziyade olayı kendi kafamda bitirmeye beynime söz geçirmeye çalışıyorum. İnşallah en kısa sürede normal halime dönerim.

Son 3-5 aydır kaygı bozukluğu saçma sapan düşünceler sardı beni. Bu düşüncelerden kurtulup normale dönmek istiyorum biran önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dstrykmrs -- 25 Mart 2017; 21:12:55 >

• Bana da tam tersi oluyor, gece olunca çakralarım açılıyor bir keyif geliyor
  • "Gece Çekince Kötü Oluyorum" diye okudum, nasıl bir abazanlıksa artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014turkish

banada aynısı oluyordu xocam gittim psikiyatriste prozac yazdı 80mg günlük alıyom şimdi kabullendim ölümü. tam iyi gelmiyor ama sürekli panik halinde değilim en azından. bence yaptığımız iyi birşey en azından kendimizi kandırmıyoruz. dinler vs bana kendini kandırmak gibi geliyor, ölmden ve yokolmaktan korktukları için uydurulmuş şeyler.

Psikiyatriniz elbet bunun tıptaki adını söylemiştir. Nedir bu hastalık?

Hem ayrıca bu psikiyatriler de işi iyice abarttı. Önüne gelene direk anti-depresan ver gitsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.