Şimdi Ara

Gece Çökünce Kötü Oluyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz her geçen gün. Dakikalar peşinden saatleri, saatler günleri sürüklüyor bir daha geri dönememek üzere. Biz de geri dönemeyeceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soldierdem

Bu yil sonu bir kafa nakli denemesi yapilacak. Basarili olursa tek amacin para kasmak olsun. Zenginsen on numara

Ölüme çare yok.

Uzun yaşamı sağlayan teknolojiler vs. de bize ulaşmaz. Dünyadaki milyarlarca sıradan insandan biriyim sadece ben. Hayatım boyu kazanabileceğim para belli. Yaşayabileceğim keyifler belli. Ama yiyecek ekmeği içecek suyu olmayan milyonlarca kişiden şanslı olduğum da kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soldierdem

Hay lanet olsun bazen keske hic dogmasaydim diyorum. En azindan birsey anlamazdim.

O da kötü benim için. Ben zaten hiçlikten çok korkuyorum
  • Aslında ölünce sadece rüyadan uyanmış olacaksın. Ölüm diye bir şey yok.
    Sanırım konu birazdan silinecek umarım okursun. Bunu adminlerden biri okuyorsa felsefe bölümüne taşırsa iyi olur.
    Biz şuan bir sistemin içindeyiz, ve sistemden çıkabilecekler (uyanabilecekler) doğru yolu bulan insanlar olacak. Eğer bu hayatta doğru yolu bulamazsan reenkarne olacak ve bu dünyaya yeniden ulaşacaksın.
    Hayat bundan oluşuyor. Ölmek, yeniden doğmek veya özgür olmak. Eğer bu hayatını özgür yaşarsan sonraki hayatın bu dünyada olmayacak, sadece bu dünyada işini yapamayan onca insan içinden seçilmiş olacaksın.
    Doğru yolu yalnız kendin bulabilirsin. Sadece şunu düşün, ben tanrı olsam ne yapardım? İslam, Hırıstiyanlık veya Musevilik sence bunlar allahın eseri mi? iyi düşün. Ben cevabını vermek istemiyorum ama anladın neyi kastettiğimi. Sence Tanrı bu dünyada insanları sınamak için kendini insanlara kanıtlayacak tarzda bir etki yaratır mıydı. Yani sence allah bizi sınayacaksa dünyaya kendi dinini gönderir miydi? Bu deneyin/testin doğruluk payını düşürmez mi? Adam iyilik yapıyor çünkü allah emretmiş? Allah emretmese bence o yaptığı iyiliklerin bazılarını yapmazdı. Sence bu testin doğruluk payını arttırır mı azaltır mı? Bence tanrı bizden özgür olmamızı istiyor. Özgürlük derken bu dünyada mümkün olduğunca az şeye bağlı kalmamız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Aslında ölünce sadece rüyadan uyanmış olacaksın. Ölüm diye bir şey yok.
    Sanırım konu birazdan silinecek umarım okursun. Bunu adminlerden biri okuyorsa felsefe bölümüne taşırsa iyi olur.
    Biz şuan bir sistemin içindeyiz, ve sistemden çıkabilecekler (uyanabilecekler) doğru yolu bulan insanlar olacak. Eğer bu hayatta doğru yolu bulamazsan reenkarne olacak ve bu dünyaya yeniden ulaşacaksın.
    Hayat bundan oluşuyor. Ölmek, yeniden doğmek veya özgür olmak. Eğer bu hayatını özgür yaşarsan sonraki hayatın bu dünyada olmayacak, sadece bu dünyada işini yapamayan onca insan içinden seçilmiş olacaksın.
    Doğru yolu yalnız kendin bulabilirsin. Sadece şunu düşün, ben tanrı olsam ne yapardım? İslam, Hırıstiyanlık veya Musevilik sence bunlar allahın eseri mi? iyi düşün. Ben cevabını vermek istemiyorum ama anladın neyi kastettiğimi. Sence Tanrı bu dünyada insanları sınamak için kendini insanlara kanıtlayacak tarzda bir etki yaratır mıydı. Yani sence allah bizi sınayacaksa dünyaya kendi dinini gönderir miydi? Bu deneyin/testin doğruluk payını düşürmez mi? Adam iyilik yapıyor çünkü allah emretmiş? Allah emretmese bence o yaptığı iyiliklerin bazılarını yapmazdı. Sence bu testin doğruluk payını arttırır mı azaltır mı? Bence tanrı bizden özgür olmamızı istiyor. Özgürlük derken bu dünyada mümkün olduğunca az şeye bağlı kalmamız gerekiyor.

Okumayın başınız döner
    Not=Yarısında kapattım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Aslında ölünce sadece rüyadan uyanmış olacaksın. Ölüm diye bir şey yok.

Okumayın başınız döner
    Not=Yarısında kapattım

• Bende gece cöktüğü zaman bir huzursuz çöküyor bazi seyleri hissetmeye başlıyorsun.Bu dualari okudugum zaman , icim huzura eriyor rahatliyorum inaniyorsan öneririm.Anlamlari da güzel

Felak Suresi Arapça Latin Harf

1. Kul, euzü birabbil felâk,

2. min şerri ma halak,

3. ve min şerri gasikin iza vakab,

4. ve min şerri neffassâti fil ukad,

5. ve min şerri hâsidin iza hased.

Felak Suresi Meali:

De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”

NAS SURESİ

Nas Suresi Arapça Latin Harf

1. Kul, euzü birabbin nâs,

2. melikin nâs, ilâhin nâs,

3. min şerril vasvasil hannas,

4. elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs,

5. minel cinneti ven nâs.

Nas Suresi Meali:

De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.”

Ayet-el Kürsi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayetel Kürsi Anlamı (Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.

Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.

Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.

O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?

O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)

O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,

O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.

O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.

O, yücedir, büyüktür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında gecenin güzelliğini anlarsan onu seversin. Sadece anlamak biraz sıkıntı olabilir.
    Ben geceyi şöyle düşünüyorum, dünyadaki tüm kötülükleri, çirkinlikleri, yanlışları örten bir örtü.
    O öyle bir örtü ki örtüldüğü zaman gündüz canavarlarının, Yani insaların gürültüsü ortadan kalakar.
    Kendini yalnız hissedersin, Fakat bu durum gecenin güzelliklerini görmediğinde olur. Çık dışarıya, bak gökyüzüne ne görüyorsun, Hala yalnız mısın?
    Belki yalnızlık sana ölümü hatırlatabilir ama bu sadece olaya bakışın ile ilgili. Sadece gündüz yaşananlara bak, En çok ölüm olayları gündüz yaşanır. Cenaze törenleri gündüz yapılır. Neredeyse ölümle ilgili her şey gündüz yapılır.
    Peki ya gece. Onun kendine has bir sessizliği vardır. Sesi ise o eşsiz gece hayvanlarıdır. Ay'ı vardır parlak ve ışıltılı. Sanki bu dünyadaki unutulan, kendini yalnız hissedenler için yapılmış bir ay, TEK bir ay. Belki ölümü hatırlatabilir. Peki ya tüm o yıldızlar?
    Bence diğer insanlardan uzaklaşmak çok daha iyi. Sanki onlar hiç yokmuş gibi. Bir sen varsın, kalan herkes uykuda.
    Beni anlayana ne mutlu. Biliyorum biraz karışık.

• Hiçlik bu dünyada acı çekmekten daha iyi bir tercih. Suriye'de aç bir çocuk olmaktansa, Alp Dağlarında çimen olup belki de yok olmadan önce son bir kez serinliği hissetmek. Şahsi kanaatimce , bu dünyadaki bir çok iğrençlikten ve acıdan iyi bir şey varsa o da hiçliktir. İnan hiçlik her hangi bir Tanrı karşısında hesap vermekten daha iyidir. Çünkü bu dünyada yaptıklarımızın hesabını vermeye kalksak herkes cehenneme gider. Ben hiçliği sonsuza dek serinlik hissi olursa kabullenirdim.
  • Hiçlik diyoruz tam kavrayamamışsınız sanırım. Hala serinlikten, Alp dağlarından çayırdan çimenden bahsediyorsunuz.

HİÇ olmak yani olmamak. Hiçlik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

Bende gece cöktüğü zaman bir huzursuz çöküyor bazi seyleri hissetmeye başlıyorsun.Bu dualari okudugum zaman , icim huzura eriyor rahatliyorum inaniyorsan öneririm.Anlamlari da güzel

Felak Suresi Arapça Latin Harf

1. Kul, euzü birabbil felâk,

2. min şerri ma halak,

3. ve min şerri gasikin iza vakab,

4. ve min şerri neffassâti fil ukad,

5. ve min şerri hâsidin iza hased.

Felak Suresi Meali:

De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”

NAS SURESİ

Nas Suresi Arapça Latin Harf

1. Kul, euzü birabbin nâs,

2. melikin nâs, ilâhin nâs,

3. min şerril vasvasil hannas,

4. elleziy yuvesvisu fiy sudûrin nâs,

5. minel cinneti ven nâs.

Nas Suresi Meali:

De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.”

Ayet-el Kürsi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard. Men zellezî yeşfeu indehû illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayetel Kürsi Anlamı (Meali)

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah ki, O’ndan başka ilah yoktur. O hayydır, kayyûmdur.

Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama.

Göklerde ve yerdekilerin hepsi O’nundur.

O’nun izni olmadan katında kim şefaat edebilir?

O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (Hiçbir şey O’na gizli kalmaz.)

O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar,

O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler.

O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır, onları koruyup gözetmek kendisine zor gelmez.

O, yücedir, büyüktür.

Ya ben inanıyorum ama...

Ayetlerin anlamları da gerçekten muhteşem. Gerçekten kafam çok karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 27 Mart 2017; 23:1:40 >

• Bunlar hep iman eksikliğinden kaynaklanıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

Bunlar hep iman eksikliğinden kaynaklanıyor

Ewed

• Bi insan olmekten neden korkar anlamiyorum. Olucez ve bitecek. Hiç bir şey hissetmeyeceğiz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.