Şimdi Ara

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ [SORU CEVAP]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ben Emrah. Gebze Teknik Üniversitesi,Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Üniversitemiz,bölümüm ve diğer bölümler hakkında sorularınız,merak ettikleriniz varsa,sizlere elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Sorularınızı bekliyorum. İyi günler

• Hayat nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam neden 4-5 bölüm var ?
  • Yurtlar, sosyal hayat, kampüs falan nasıl ?

• Robert Johnson kullanıcısına yanıt
    Okul hayatı güzel geçiyor. Kampüste bir çok sportif aktiviteyi gerçekleştirme imkanın var. Doğayla iç içe bi yerde.Derslerde verilen eğitimde 10 hocadan max. 2 tanesi kötüdür. Daha detaylı sorarsan daha detaylı cevap verebilirim.
  • bzy_ kullanıcısına yanıt
    Gebze Teknik Üniversitesi,yani eski adıyla Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü daha çok yüksek lisans alanında eğitim veren bir üniversiteydi.Bu sebeple verilecek olan lisans eğitimlerinin,bölümerinin açılması yavaşça gerçekleşti.Ayrıca teknik üniversite olması içinde barındıracağı bölümlerin belli başlı bölümler olması anlamına geliyordu. Yakın zamanda açılacak olan İnşaat Mühendisliği,Makina Mühendisliği gibi bölümlerle,okulumuzdaki bölüm sayısı artmış olacak.
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Okulumuz gerçekten çok büyük bir kampüse sahip olmasına rağmen,kampüs içerisinde yurt barındırmamaktadır.Fakat son zamanlarda okula yurt yapılacağı yönünde tartışmalar mevcut. Şu anki yurt Muallimköy'de bulunuyor ve hemen hemen her yarım saatte bir servis gidip geliyor.Buna ek olarak Kocaeli Belediyesinin 2-3 farklı otobüsüyle de Yurt-Kampüs arasında gidip gelinebiliyor.

Okulumuzda sosyal hayat aslında çok geniş. 54 farklı öğrenci kulübü barındıran okulumuzda bir çok etkinlik,seyahat ve sportif aktiviteler düzenlenebiliyor. Kampüs içerisindeki bina dağılımının düzensiz olması ve kampüsün çok geniş olması bu faaliyetleri her ne kadar küçük gösterse de aslında eğlenmek istediğinizde aklınıza gelebilecek her şeyi yapabilmek için imkan bulabiliyorsunuz. Okulda çoğu fakültenin kantini mevcut.

Doğayla iç içe olan bir kampüsümüz var. Bu kampüste yaklaşık 70 adet kuş türü mevcut. Buna ek olarak köpekler,kediler,kirpiler,hatta ürkütücü olsa da kimi zaman yılanları da görebiliyor,hobi bahçelerinde kendi meyve sebzenizi yetiştirebiliyor ve yolda yürürken yanından geçtiğiniz meyve ağaçlarından yararlanabiliyorsunuz.

Okulun büyük olması sebebiyle,okulumuz öğrencilerine bisiklet tahsis ediyor. Bu bisikletle kamüsün her yerini gezebilir,çok farklı şeylerle karşılaşabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Üniversitesi Soru-Cevap
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TunCR7 kullanıcısına yanıt
    hocam sizinde iyi bildiginiz gibi bu dediklerinizin yurt yeni fakülteler lablar vs min 7-8 yıl oturması icin öyle değil mi ?
    GTÜ,GYTE adı altında 1992 senesinde kurulmuş bir üniversitedir. Şu an Türkiye'deki en geniş laboratuvar olanağına sahip olan okullardan bir tanesidir. Barındırdığı akademisyenler İTÜ,ODTU ve yurt dışındaki sayılır üniversitelerden mezun olmuş köklü akademisyenler olduğu gibi şu anki fakülteler de en az onlar kadar köklü,otumuş fakültelerdir. Şu an üniversitemizde açılmamış bölümler ve yapılmamış yurtlar bi eksiklik olarak gösterilebilir. Örn: İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans olarak eğitim veriyorfakat Lisans olarak eğitim vermiyor.
    Bu gibi bölümler bildiğim kadarıyla gelecek seneden itibaren Lisans eğitimi olarak hizmet vermeye başlayacak.Yurdun yapımı hakkında net bir şey yok fakat onunda yapılması bekleniyor. Şu an üniversitemiz, Girişimci üniversiteler arasında en üst sıralarda bulunuyor.
  • Malzeme bilimi ve mühendisliği ne iş yapar, iş imkanları nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questioner -- 20 Haziran 2017; 16:56:58 >
  • TunCR7 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevaplarınız için
  • Aydınlatma bilgisayar 1im yurt okul arası sadece 490 numaralı hat var yarım saatte 1 şehir içini dolaşıp okula gidiyor sadece sabah 2 kez express olarak okula gitmekte olup normal dolaşımda 40 50 60 dakika arası seferini tamamlamaktadır. Yemi bölümlerin makine inşaat değil endüstri ve uçak mühendisliği alanında olacağı yönünde beklentim var . Hayat nasıl diye soran arkadaşa okulda düzenlenen bir iftarda bilgisayar öğrencileri bir kütük bulduk ve inanılmaz sevinip kütükle fotograflar çektirdik falan filan hayat bölümden bölüme değişir

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    İnternette verilen bilgiye göre: Malzeme bilimi mühendisi, organik ve inorganik kökenli doğal ve sentetik hammaddelerden; seramik, metal, polimer esaslı ve birbirleri arasında kompozit malzeme dediğimiz karma malzemeleri; tasarlayıp, üretip, geliştirip insanlığın yararına sunan kişidir.
    Bana sorarsan:
    Malzeme Mühendisleri, herhangi bir malzemenin iç yapısını inceleyerek onu kullanılacak yere en uygun hale getirmeye çalışırlar. Çoğu malzeme mühendisinin asıl işi ar-ge'dir. Çünkü bir malzemeyi tasarlayıp üretmek yetmez,aynı zamanda onu geliştirmekte gereklidir. Bu yüzden Malzeme mühendisleri ar-ge çalışmalarında önemli rol üstlenirler.

Malzeme Mühendisleri; demir-çelik ve demir dışı endüstrilerde, otomotiv, elektronik, havacılık, savunma, boya, plastik, polimer, cam, seramik ve refraktör sanayinde,üretim,test,geliştirme ve kalite kontrolünde görev yapabilirler.

Özellikle yurt dışında Material Science and Engineering başlığı altında çok fazla önem verilen bir sektördür.Ülkemizde de gelişmekte olan sanayi ve üretimin artmasıyla daha fazla ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum.

Rica ederim,ne demek.
  • Hocam seneye mi birinci sınıfsın yoksa birinci sınıf bitti mi anlamadım :D

@TunCR7
  • Mimarlıktan tanıdığınız var mı hocam.Ucu ucuna tutuyor.Önerir mi ?

• -KaJMeRaN- kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir donem hazirlik bir donem 1. Sinif okudum yani hala 1.sinifim. 😂0.5 diyebiliriz
  • Mimarlıktan tanıdığım yok maalesef. Ama iyi işler çıkardıklarını duyuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TunCR7

Hocam ben bir donem hazirlik bir donem 1. Sinif okudum yani hala 1.sinifim. 😂0.5 diyebiliriz

Şuan tanıdım tamam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.