Şimdi Ara

Gebze E-5 ESP Devreye Girdi Kaza Yapmaktan Kıl Payı Kurtuldum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç 2011 Pejo 407 1.6 Hdi...Kuzenimi gebzeye bıraktıktan sonra , Gebze E-5 yoluna girdim hızlandım sol şerite tam gelmek üzereyken aniden plastikten 40-50cm büyüklüklerinde boru şekilli dubalar önüme çıktı ve dubalar iyice sağa genişler şekilde yolun sol şeritini kapatıp beni köşeye şıkıştırıyordu aracı aniden sağa kırdım frene asıldım ESP devreye girdiki araç sanki benim kontrolümden çıkmışcasına bir sağa bir sola önünü savurdu ve düz istikamette durdu...BU ESP MUTLAK Bİ KAZAYI ÖNLEDİ...MÜKEMMEL Bİ SİSTEMMİŞ...ESP olmasaydı kesin araç Spin atıp demir bariyerlere girerdi...Aracı yola düz şekilde durdurdu enteresan bi sistem...O an anladığım kadarıyla araç ani direksiyon tepkisiyle hakimiyeti kaybettmeye meyilliyken tam ESP devreye girdi bende frene bastım ama frene müdahale ediyorki araç bir sağa bir sola kısa olmak kaydıyla 2-3 kez yalpalamayla yola düz biçimde kontrollü durdu hayret ettim

Yola o plastik sanırım turuncu renkti o dubaları koyan karayolları sol şerit kapalıdır diye ne bir uyarı levhası nede işaretçi koymamış...Bu sorumsuz kişilerin yüzünden bir kazadan ESP sistemi sayesinde ve Allahın yardımıyla çok şükür iğne ucu kadar zarar almadan kurtuldum...Ama çok korktum...Hala o korkuyu üzerimden atamadım.

SAKIN ESP'SİZ ARAÇ ALMAYIN DERİM!

Gebze-Harem Yönü Gebze E-5 mevkisinde sol şeritteki Plastik Boru Dubalara çok dikkat edin...Bu dubalar bir süre sonra aniden sol şeriti kapatıp aracı aniden sağa gitmeye zorluyor...Tam bi kaza sebebi Helede benim gibi önünde panelvan tipi kamyonet varken önünü tam göremezken aniden çıkması!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 15 Eylül 2014; 0:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecmis olsun aracin markasi ne acaba?

• Geçmiş olsun
  • Birde arac markalari yazilsa.. Hangi araba

• Geçmiş olsun,ülkemiz bezemelerinde taş,kuka,meyve kasası ,uçan paspas her şey olur o yüzden çok dikkatli olmalıyız.

Bu arada bütçesi el verenlerin tabi ki esp'li araç alması en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 14 Eylül 2014; 23:48:00 >
  • Geçmiş olsun,benim aracım Allaha emanet gidiyor o yüzden sıkıntı yok,esp de yok ölürsek hayırlısı der geçeriz yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: boltman34

Gecmis olsun aracin markasi ne acaba?

2011 peugeot 407 1.6 hdi...ESP mükemmelmiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saolun Arkadaşlar.

Bir uyarı levhası koymak çokmu zor

• Sirf esp var diye dacia alicam gidip..
    Abs de duruma gore hayat kurtarıyor ama frenden sonrasi sürücünün bilegine kaliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Sirf esp var diye dacia alicam gidip..
    Abs de duruma gore hayat kurtarıyor ama frenden sonrasi sürücünün bilegine kaliyor

4 lastikte Disk Abs ve Esp kesinlikle Farz...Bunu perşembe akşamı bu tehlikeli olayla daha iyi anladım

• Geçen bayramda karayolları hiç bir uyarı vermeden duble yolda karşı şeridi bizim sol şerite vermiş az kalsın kafa kafaya çarpılıyorduk beyaz bir accentle. Türkiyede yollardayken her zaman çok dikkatli olunmalı. Özellikle batıdan uzaklaştıkça bu tür sorumsuzluklar dahada çok yaşanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Geçmiş olsun,benim aracım Allaha emanet gidiyor o yüzden sıkıntı yok,esp de yok ölürsek hayırlısı der geçeriz yapacak bir şey yok.

Biz kefenimizle çıktık bu yola . Binerken dua ediyorum tamamdir hissiyat olarak hepsi varmis gibi oluyor .

Gecen bir konuda Esp ye gerek yok hic devreye girmedi diyenler vardi . Umarım bu konuya bir bakarlar ins Airbag leri de görmemeleri dileğiyle .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Eylül 2014; 0:25:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

Geçen bayramda karayolları hiç bir uyarı vermeden duble yolda karşı şeridi bizim sol şerite vermiş az kalsın kafa kafaya çarpılıyorduk beyaz bir accentle. Türkiyede yollardayken her zaman çok dikkatli olunmalı. Özellikle batıdan uzaklaştıkça bu tür sorumsuzluklar dahada çok yaşanıyor.

Aynen...Bu olayın korkusu zaten bana fazlasıyla yetti...Bundan sonra daha Dikkatli olcam.

• Çok geçmiş olsun hocam verilmiş sadakanız varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Geçmiş olsun,benim aracım Allaha emanet gidiyor o yüzden sıkıntı yok,esp de yok ölürsek hayırlısı der geçeriz yapacak bir şey yok.

Biz kefenimizle çıktık bu yola . Binerken dua ediyorum tamamdir hissiyat olarak hepsi varmis gibi oluyor .

Gecen bir konuda Esp ye gerek yok hic devreye girmedi diyenler vardi . Umarım bu konuya bir bakarlar ins Airbag leri de görmemeleri dileğiyle .

Otobanda tasarruf için 90'la gidilmesi lazım ama şimdi oldu ya diyelim bir yere vurduk benim araçla 90'la da gitsem garanti sakat kalırım bu yüzden 130 ve üstüyle gidiyorum ki işimi garantiye alayım sakat kalmak yerine direk acısız öleyim diyorum.

Kefensiz çıkıyorum ama bir gün kefenle döneceğim gibi bir his var içimde,bilmiyorum hayırlısı..

Bu arada kefenle çıkmayı sizden öğrenecek değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 15 Eylül 2014; 0:52:09 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kasko yok muska var ((((((;

Gecmis olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vidanj -- 15 Eylül 2014; 1:01:28 >
  • O bölgeyi iyi biliyorum. 3 şeritli yol önce sert bir şekilde 2 şeride sonra 1 şerite düşer gibi yapıp yanyola bağlanıyor. Sanırım orada kavşaklı araç altgeçidi çalışması olduğu için yol o bölgede kapalı. Olayı krokilemeye çalıştım, Gebze E-5 girişi biraz virajlı ama bağlanırken süratlenebiliyorsunuz, sanırım çıktıktan sonra sol şeride kaymışsınız süratli olunca da görmediniz dubayı. Geçmiş olsun.

Gebze E-5 ESP Devreye Girdi Kaza Yapmaktan Kıl Payı Kurtuldum!

• geçmiş olsun teknoloji kurtarıyor bazan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

Geçen bayramda karayolları hiç bir uyarı vermeden duble yolda karşı şeridi bizim sol şerite vermiş az kalsın kafa kafaya çarpılıyorduk beyaz bir accentle. Türkiyede yollardayken her zaman çok dikkatli olunmalı. Özellikle batıdan uzaklaştıkça bu tür sorumsuzluklar dahada çok yaşanıyor.

Dikkatimi çektide batıdan uzaklastıkca ne alaka yani doğuda daha mı beterleri var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fıtratımızda var deriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.