Şimdi Ara

Gaziantep'te 3.5 ton at ve eşek eti ele geçirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaziantep'te 3.5 ton at ve eşek eti ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma, zabıta ve gıda denetim uzmanları kaçak bir kesimhaneye düzenledikleri operasyonda 3.5 ton at ve eşek eti ele geçirildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesinde bulunan ruhsatsız bir entegre et tesisleri ve kesimhanesinde at ve eşek kesildiği ihbarı üzerine Jandarma ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim uzmanları ve Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler yaptıkları baskında gördükleri manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. İçeride yaklaşık 3.5 ton kesilmiş at ve eşek eti tespit eden ekipler, tesislerin yakınında bulunan arazideki ağaca bağlı bulunan 3 adet tay ele geçirildi.

EN BÜYÜK TEHDİT İSE ÇOCUKLARA

Mahalleli işletmenin at ve eşek eti kesildiğinden haberleri olmadığını belirtirken, işletmenin hijyen kurallarını uymadığını bilmediklerini ifade etti. Tesisin mikrop yuvası olduğunu operasyondan sonra fark ettiklerini söyleyen mahalleli, çocukların ise habersiz tesis çevresinde Oyun oynadığını ifade etti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Delibaş, "Yaklaşık 3-4 haftadır kesim yapılıyordu. Biz duyuyorduk ama gözümüzle görmediğimiz için inanmıyorduk. Sahipleri temiz insanlara benziyordu. Bundan önce yine şikayet olmuştu, bir şey çıkmamıştı. Yine aynı zannettik. Polis, jandarma ve zabıta geldiğinde yine aynı zannettik. 3 kamyon et yakalanmış. Buradan 3 tay çıkarılmış. Buralarda büyükbaş hayvan beslendiği için kokuyu fark etmiyorduk. Onların pisliğinden anlamıyorduk" dedi.

ORTAKLAR GÖZALTINA ALINDI, ETLER İMHA EDİLECEK

Ekipler, tesis ve kesimhanenin ortakları olduğu iddia edilen N.K., A.D., M.Y gözaltına alınırken, taylara ise hayvanat bahçesine gönderilmek üzere el konuldu. Ekiplerin yaptığı inceleme ve tespitlerde tesislerin hijyen kurallarına uymadığı belirlenirken, belediye temizlik ekipleri tarafından içeriden yaklaşık 16 ton et, sakatat ve atık çıkarıldı. Ele geçirilen et ve sakatların imha edileceği açıklandı.

İncelemenin ardından işletme mühürlenirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

http://m.bursadabugun.com/haber/gaziantep-te-3-5-ton-at-ve-esek-eti-ele-gecirildi-827888.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kim bilir hangi ucuz sucuğun içinde halka yedirdiler bunları
  • Etin kilosu 50 TL ama at etinin diğerleri ele geçmiyor
  • zaten et alamıyoruz 40 yılın başı alırız eşek eti çıkar. bizdeki şans bu olur anca
  • 1. Gaziantep'e en cok hangi malum irk yerlesti ? Tabii ki, Ukraynalilar.
    2. Etin kilosu bu fiyatlara hangi iktidarda oldu ? Tabii ki, Alman yesiller partisi.
    3. Gaziantep son secimlerde hangi partiye verdi oy ? Tabii ki Front Nationale.

Afiyet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REV0

1. Gaziantep'e en cok hangi malum irk yerlesti ? Tabii ki, Ukraynalilar.
    2. Etin kilosu bu fiyatlara hangi iktidarda oldu ? Tabii ki, Alman yesiller partisi.

Afiyet olsun.

Kafam acildi

• quote:

Orijinalden alıntı: REV0

1. Gaziantep'e en cok hangi malum irk yerlesti ? Tabii ki, Ukraynalilar.

Afiyet olsun.

%70 evet çıktı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3-4 gün önce Gaziantep hasan kalyoncu üniversitesinde etli bir yemegin tadına baktım saatlerce kendime gelemedim.

• At da, eşek de Allah'ın yarattığı bir şey. Bir şey olmaz merak etmeyin
  • At eti lezzetli aslında, ama bonfilesi de ucuz değil yani, 32 Euro kilosu

http://www.pferdemetzgereiwoerle.de/

Her gittiğimde bir at sucuğu alırım...
  • Benim anlamadığım at,inekten daha pahalı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

At da, eşek de Allah'ın yarattığı bir şey. Bir şey olmaz merak etmeyin

Kafan güzelmiş kardeşim güle güle kullan.
  • Üniversitedeyken kantinden yemek yerdim ucuz diye, akşamları çıkar o kadar yol yürürdüm. 1 yıl at eti yedirmişler. Et çıkınca da ne sevinirdim
  • edirnede kaybolan at ve eşekler gaziantepde çıktı
  • Eşşek etine bile para verip yemişiz

• quote:

DOMUZDA ÖYLE..
  • Resmi gazetedeki et tebliğine göre at zaten kasaplık hayvan kategorisinde, dikkat ederseniz hijyen mijyen diyor yani işletmeye at kestiği için değil, hijyene uymadığı için işlem yapılmış. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mis dönerr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et fiyatlarını bu şekilde düşürecekler demek ki

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

DOMUZDA ÖYLE..

O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah
    yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.(Bakara 2:173)

Allah'ın bize haram kıldıkları arasında domuz da vardır. Bunlar dışında köpek de, kedi de, böcek de İslamda caizdir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.