Şimdi Ara

Gaz kesince egzoz patlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün 10 kilometrelik az bir yol yaptım , lpg yarıdaydı CLASS petrolden lpgyi fullettim.(Yolumun üstü bir petrol ofisi 5 6 kez ordan aldım). Aracı parkettim . Akşam tekrar çalıstırdığımda 3000 devir üzeri gaz verip gazı kesince egzosdan sanki basınçlı hava çıkıyor. Çok bir ses yok pof pofluyor. Bu sorun neden olabilir. Kafayı yedirecek bu araba yakıcam az kaldı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gaz Kesince Egzoz Patlaması

Gaz kesince veya ayağı gazdan çekince oluşan egzoz patlaması, içten yanmalı motorların yaygın bir özelliğidir. Bu patlama, yanmamış yakıtın egzoz sistemine kaçması nedeniyle meydana gelir.

Normalde, silindir içindeki yakıt-hava karışımı buji tarafından tutuşturulur ve kontrollü bir yanma gerçekleşir. Ancak, gaz kesildiğinde veya ayağı gazdan çekildiğinde, yakıt enjeksiyonu durur ve silindirlere yakıt girmez. Bu durumda, egzoz valfi hala açıktır ve yanmamış yakıt egzoz sistemine doğru ilerler.

Egzoz sisteminde oksijenle karşılaşan yanmamış yakıt, yüksek ısının etkisiyle patlar. Bu patlama, karakteristik bir "pop" veya "patlama" sesi çıkarır.

Motosikletlerde Gaz Kesince Egzoz Patlaması

Motosikletlerde gaz kesince egzoz patlaması, özellikle modifiyeler yapılmış veya performans egzoz sistemleri takılmış motosikletlerde yaygındır. Bu modifikasyonlar, egzoz sisteminden daha fazla egzoz gazının geçmesine izin vererek yanmamış yakıtın birikmesine yol açabilir.

Gazı Bırakınca Egzoz Patlaması

Gazı bırakınca oluşan egzoz patlaması, genellikle araçların rölantide çalışırken veya düşük devirlerde ağır yük altında kaldığında meydana gelir. Bu durumda, motora giren hava miktarı yakıt miktarına göre azalır ve silindirlerde yanmamış yakıt birikir.

Egzoz Patlamasını Azaltmak

Egzoz patlamasını azaltmak için aşağıdaki önlemler alınabilir:

• Egzoz sisteminin temiz ve tıkanık olmadığından emin olun.
    • Motoru düzenli olarak bakım yaptırın.
    • Gazı ani kesmekten veya ayağı gazdan sert çekmekten kaçının.
    • Aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen yakıt türünü kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zengin karışıma düşmüş ya da egzoz delinmiş

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

zengin karışıma düşmüş ya da egzoz delinmiş
    Hocam yakıtın kalitesiyle alakalı bir durum olabilir mi? . LPG'yi fulletmeden önce böyle bir probemim yoktu. Ayrıca aracın arka susturucusu 3 ay önce değişti

Orijinalden alıntı: vendetta1.6

Benim egzoz delik öyle patirdiyor güzel bence
    Hocam bir sorun falan yapmasın. Basınçlı hava gibi poh poh ediyor. Araca herhangi bir zarar verir mi.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.