Şimdi Ara

Gata Tıp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
66.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çekirdek61

......
    kız yok lan orda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unfaithfull

kız yok lan orda

Alıntıları Göster
    var knk kızlarıda alıyorlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzonfalcon

var knk kızlarıda alıyorlar :D

Alıntıları Göster
    Kız var hatta geçen yıl benim bi kız arkadaşım gitti.Ama sınırlı sayıda 190 erkek 10 kız diye biliyorum. eğer canı gönülden üniforma sevdalısı falan değilseniz askerlik çekilecek bir meslek değil.(not : bunun vatan sevgisiyle falan alakası yoktur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic93

Kız var hatta geçen yıl benim bi kız arkadaşım gitti.Ama sınırlı sayıda 190 erkek 10 kız diye biliyorum. eğer canı gönülden üniforma sevdalısı falan değilseniz askerlik çekilecek bir meslek değil.(not : bunun vatan sevgisiyle falan alakası yoktur)

Alıntıları Göster
    aynen sonic kardeşim bana göre degil askerlik şu puana van tıp alsaydı kesin vana giderdim tutmuyor nalet tıp

• quote:

Orijinalden alıntı: Unfaithfull

aynen sonic kardeşim bana göre degil askerlik şu puana van tıp alsaydı kesin vana giderdim tutmuyor nalet tıp

Alıntıları Göster
    arkadaşlar burda yazan yorumları okuyunca şok oldum ve siteye direkt üye oldum. bi defa verilen bilgilerin çoğu yanlış. ilk 4 sınıfta istersen ayrılabiliyorsun. tazminat 20.000 i geçmiyor. ayrıca sivile geçme şansınız da var. tıp eğitimi konusunda gayet başarılı ve bunun örneklerini tus sonuçlarına bakarsanız görürsünz. maaş konusunda iki yıl önce düzenlemler yapıldı ve sivil doktordan daha yüksek alyor. eğer güneydoğuda bulunursa ilk mezun olur olmaz 6 bin lira alıyor. tabiiki mezun olduktan sonra 8 ay gibi bir süre kurs var o sırada maaş 4 bin civarı oluyor. kurs demişken ona da açıklık getireyim. arkadaşların salladığı gibi harp cerrahisi kursu almıyorlar sadece eften püften nisan tus sınavına kadar rahat ders çaışma amacıyla kurgulanmış yapay bir askeri kurs numarası. oturup adam akıllı ders çalışıyorsunuz mezun olduktan sonra boş bir 8 ay. kimse neden kursa gelmedin demiyor çok rahat. sivildeki doktorlar 6 aylık bir boşluğu bulmak için devletten istifa ediyorlar. gata da hem tusa hazırlanmak için boş vaktin var, hemde tıkır tıkır maaş alıyorsun. ayrıca çalıştığın tüm ortamlar TSK güvencesi altında olduğu için doktora şiddet olayı kesinikle vuku bulmuyor. sivildeki doktorlar biraz savunma sanatlarını öğrenmek zorunda kalıyor maalesef :) okurken ilk 4 sene cüzi miktarda para alıyorsun ama herşeyin bedava. 5. sınıfta 550 6. sınıfta 750 lira maaş alıyorsun. sivilde sadece 6. sınıflara maaş veriliyor o da 300 lira. ayrıca harç parası filan da yok, para cebinde kalıyor, çoğunluk kendine araba alıyor 5.sınıfta. bankalar gata öğrencilerine kefilsiz sorunsuz kredi veriyorlar. ilk girişte 20 günlük kamp var, 2. ve 3. sınıfta yaz ayında birer ay kamp var başka da kamp yok. bu bahsettiğim kapmlardan sadece ilk girişteki disiplinli diğerleri tatil gibi oluyor. ayrıca kamp var diye tatilinizden kesilmiyor sivile göre bir ay geç açılıyor okul ve yine aynı süre tatil yapıyorsunuz. tus konusunda da sivile göre şansın daha yüksek. çünkü sene kaybetmeden 3 sene üstüste tuşa girebiliyorsun ve sene kaybetmiyor yine arkadaşlarınla eğitimine başlıyorsun. geçen sene sınava 200 kişi girdi ve 87 kontenjan vardı. sivilde bu oran 9da 1 iken, gatada yüzde elli kazanma şansın var. ve hemen hemen her bölüm açılıyor ve asistanlığınızı gata kalitesinde yapıyosunuz en azından. birazda olmayan disiplinden bahsediym:) o konuda hiç bir sıkıntınız olmasın, sadece çevrenizde üniforma giyen tipler göreceksiniz ama bu kesinlikle disiplinli olduğu anlamına gelmiyor. gerçi doktorluk zaten başlı başına bir disiplin işi ve tıp eğitimini getirdği disiplin hissediliyor sadece. ayrıca zorunlu hizmet yılı 10 yıl artık. isterseniz 10 yılı beklemz mezun olduktan sonra bi şekilde kendinizi attırırsınız ve sivil doktor da olabilirsniz. bu atılma korkutmasın sizi hiç bir sıkıntıya sokmuyor ve kanunen bir yaptırımı yok. vee cumhurbaşkanı, başbakan, gen.kurmay başkanı, meclis başkanı başta olmak üzere tüm devlet erkanının önünde diplomanızı alma onurunu ailenize yaşatıyorsunuz. tabi 1. olursanız diplomanızı cumhurbaşkanından bizzat alıyorsunuz ama o iş biraz zor :) puanlar bu kadar düşmüşken tercih yapın arkadaşlar çünkü emin olun bu puanlar böyle kalmayacak. ben 2006 girişli gata nezunu doktorum ve söylediklerimde eksik var yalan yok.. ayrıca 19 binden bahsediyor arkadaşlar ve bu beni çok üzdü. bizim girdiğimiz sene 7binle kapattı gata. bende türkiye sıralamasında 1816.' ydım. ve ilk binde 5 arkadaşımız vardı. puanların düşmesi ister istemez öğrenci kalitesini düşürüyor. iki sene önce yine bu puanla giren 170 arkadaşın sadece 30u bir üst sınıfa geçti ve bu işin şakası yok tam 140 kişi sınıfta kaldı. hocalar türkiyenin en donanımlı hocaları eğer kendinize güvenemiyorsanız tıp okumayın gata tıp hiç okumayın, nitekim zeka gerektiren bir meslek.... vesselam

• quote:

Orijinalden alıntı: allendronat

arkadaşlar burda yazan yorumları okuyunca şok oldum ve siteye direkt üye oldum. bi defa verilen bilgilerin çoğu yanlış. ilk 4 sınıfta istersen ayrılabiliyorsun. tazminat 20.000 i geçmiyor. ayrıca sivile geçme şansınız da var. tıp eğitimi konusunda gayet başarılı ve bunun örneklerini tus sonuçlarına bakarsanız görürsünz. maaş konusunda iki yıl önce düzenlemler yapıldı ve sivil doktordan daha yüksek alyor. eğer güneydoğuda bulunursa ilk mezun olur olmaz 6 bin lira alıyor. tabiiki mezun olduktan sonra 8 ay gibi bir süre kurs var o sırada maaş 4 bin civarı oluyor. kurs demişken ona da açıklık getireyim. arkadaşların salladığı gibi harp cerrahisi kursu almıyorlar sadece eften püften nisan tus sınavına kadar rahat ders çaışma amacıyla kurgulanmış yapay bir askeri kurs numarası. oturup adam akıllı ders çalışıyorsunuz mezun olduktan sonra boş bir 8 ay. kimse neden kursa gelmedin demiyor çok rahat. sivildeki doktorlar 6 aylık bir boşluğu bulmak için devletten istifa ediyorlar. gata da hem tusa hazırlanmak için boş vaktin var, hemde tıkır tıkır maaş alıyorsun. ayrıca çalıştığın tüm ortamlar TSK güvencesi altında olduğu için doktora şiddet olayı kesinikle vuku bulmuyor. sivildeki doktorlar biraz savunma sanatlarını öğrenmek zorunda kalıyor maalesef :) okurken ilk 4 sene cüzi miktarda para alıyorsun ama herşeyin bedava. 5. sınıfta 550 6. sınıfta 750 lira maaş alıyorsun. sivilde sadece 6. sınıflara maaş veriliyor o da 300 lira. ayrıca harç parası filan da yok, para cebinde kalıyor, çoğunluk kendine araba alıyor 5.sınıfta. bankalar gata öğrencilerine kefilsiz sorunsuz kredi veriyorlar. ilk girişte 20 günlük kamp var, 2. ve 3. sınıfta yaz ayında birer ay kamp var başka da kamp yok. bu bahsettiğim kapmlardan sadece ilk girişteki disiplinli diğerleri tatil gibi oluyor. ayrıca kamp var diye tatilinizden kesilmiyor sivile göre bir ay geç açılıyor okul ve yine aynı süre tatil yapıyorsunuz. tus konusunda da sivile göre şansın daha yüksek. çünkü sene kaybetmeden 3 sene üstüste tuşa girebiliyorsun ve sene kaybetmiyor yine arkadaşlarınla eğitimine başlıyorsun. geçen sene sınava 200 kişi girdi ve 87 kontenjan vardı. sivilde bu oran 9da 1 iken, gatada yüzde elli kazanma şansın var. ve hemen hemen her bölüm açılıyor ve asistanlığınızı gata kalitesinde yapıyosunuz en azından. birazda olmayan disiplinden bahsediym:) o konuda hiç bir sıkıntınız olmasın, sadece çevrenizde üniforma giyen tipler göreceksiniz ama bu kesinlikle disiplinli olduğu anlamına gelmiyor. gerçi doktorluk zaten başlı başına bir disiplin işi ve tıp eğitimini getirdği disiplin hissediliyor sadece. ayrıca zorunlu hizmet yılı 10 yıl artık. isterseniz 10 yılı beklemz mezun olduktan sonra bi şekilde kendinizi attırırsınız ve sivil doktor da olabilirsniz. bu atılma korkutmasın sizi hiç bir sıkıntıya sokmuyor ve kanunen bir yaptırımı yok. vee cumhurbaşkanı, başbakan, gen.kurmay başkanı, meclis başkanı başta olmak üzere tüm devlet erkanının önünde diplomanızı alma onurunu ailenize yaşatıyorsunuz. tabi 1. olursanız diplomanızı cumhurbaşkanından bizzat alıyorsunuz ama o iş biraz zor :) puanlar bu kadar düşmüşken tercih yapın arkadaşlar çünkü emin olun bu puanlar böyle kalmayacak. ben 2006 girişli gata nezunu doktorum ve söylediklerimde eksik var yalan yok.. ayrıca 19 binden bahsediyor arkadaşlar ve bu beni çok üzdü. bizim girdiğimiz sene 7binle kapattı gata. bende türkiye sıralamasında 1816.' ydım. ve ilk binde 5 arkadaşımız vardı. puanların düşmesi ister istemez öğrenci kalitesini düşürüyor. iki sene önce yine bu puanla giren 170 arkadaşın sadece 30u bir üst sınıfa geçti ve bu işin şakası yok tam 140 kişi sınıfta kaldı. hocalar türkiyenin en donanımlı hocaları eğer kendinize güvenemiyorsanız tıp okumayın gata tıp hiç okumayın, nitekim zeka gerektiren bir meslek.... vesselam

abi lütfen mülakatla sağlık beden kontrolleri hakkında bilgilendirir misin bizi. tercih dönemine de girecez çok duacın oluruz. gata aklımda hiç yoktu ama lys mat çok kötü geçtiği için büyük ihtimal gata için uğraşıcam. sen de böyle söyleyince aklıma girdi. ama işte kontrolleri felan hiç bilmiyorum. benim 2.75 miyop 0.5 astigmatım var boyum 177 cm . kilom 63 . kas olarak vücudum zayıf ama vucud bozukluğum eğrilik fln yok. kan değerlerimi fln bilmiyorum da bir bozuklukluk yoktur heralde onları çok zorlalar mı? hani olma ihtimali varsa 2-3 hafta içerisinde kilo alıp bir kondisyon programı yaptırıyım diyorum .

• evet arkadaşlar ben gata tıp 2.sınıf ögrencisiyim okula girdigimden beri hep sorun hep problem sabah saat 5.30 da kalkarsın yatağını toplarsın eger yatagın iyi olmamıssa yandın haftasonu iznin biter.sınavlar o kadar zordurki geçmek bi yana çalışmak bile zordur.bu sene o kadar dayanılmaz bir hal aldıki okulu bıraktım 109 milyar tazminat ödedik.size kesin uyarım şudur ki sakın gata tıp fakültesini yazmayın gidin ftr okuyun.ha bide okunuz diyelim .mezun olunca 2 sene mecburi şark hizmeti maaş 2.564 lira .hadi diyelim doğu hizmeti bitti tusa girdin kazanmak çok zor olsada kazandın diyelim (bir not her 100 askeri doktordan 2 si tusu kazanır.)uzamanlık bitti yine doğuya gelirsin genelde bu görev hakkari sırnak ya da siirtir .Çok nadir olsada bazende bingöl .3 senede burda kalman gerekir.maaşın 4.324 tür.ordan batıya gelirsin yaşın 36 dır.yani ömrün yarısı.Eger gatada okurken sevgilin oldugu anlaşılırsa ilk baş uyarı alırsın ve arkasından okuldan atılırsın aynı tazminatı mutlaka ödersin .sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim.ama şunu kesinlikle unutmayın
    gata pişmanlıktır.Sevgilin nişanlın hatta eşinle bire ayrı hayat yaşarsın bence yazmayın yazacaksanızda benle konuşmadan yazmayın ...

• quote:

Orijinalden alıntı: tabiptegmen

evet arkadaşlar ben gata tıp 2.sınıf ögrencisiyim okula girdigimden beri hep sorun hep problem sabah saat 5.30 da kalkarsın yatağını toplarsın eger yatagın iyi olmamıssa yandın haftasonu iznin biter.sınavlar o kadar zordurki geçmek bi yana çalışmak bile zordur.bu sene o kadar dayanılmaz bir hal aldıki okulu bıraktım 109 milyar tazminat ödedik.size kesin uyarım şudur ki sakın gata tıp fakültesini yazmayın gidin ftr okuyun.ha bide okunuz diyelim .mezun olunca 2 sene mecburi şark hizmeti maaş 2.564 lira .hadi diyelim doğu hizmeti bitti tusa girdin kazanmak çok zor olsada kazandın diyelim (bir not her 100 askeri doktordan 2 si tusu kazanır.)uzamanlık bitti yine doğuya gelirsin genelde bu görev hakkari sırnak ya da siirtir .Çok nadir olsada bazende bingöl .3 senede burda kalman gerekir.maaşın 4.324 tür.ordan batıya gelirsin yaşın 36 dır.yani ömrün yarısı.Eger gatada okurken sevgilin oldugu anlaşılırsa ilk baş uyarı alırsın ve arkasından okuldan atılırsın aynı tazminatı mutlaka ödersin .sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim.ama şunu kesinlikle unutmayın
    gata pişmanlıktır.Sevgilin nişanlın hatta eşinle bire ayrı hayat yaşarsın bence yazmayın yazacaksanızda benle konuşmadan yazmayın ...

Birader şuan ben de tercih dönemindeyim ve gata düşünüyordum beni biraz aydınlatırmısınız?

• quote:

evet arkadaşlar ben gata tıp 2.sınıf ögrencisiyim okula girdigimden beri hep sorun hep problem sabah saat 5.30 da kalkarsın yatağını toplarsın eger yatagın iyi olmamıssa yandın haftasonu iznin biter.sınavlar o kadar zordurki geçmek bi yana çalışmak bile zordur.bu sene o kadar dayanılmaz bir hal aldıki okulu bıraktım 109 milyar tazminat ödedik.size kesin uyarım şudur ki sakın gata tıp fakültesini yazmayın gidin ftr okuyun.ha bide okunuz diyelim .mezun olunca 2 sene mecburi şark hizmeti maaş 2.564 lira .hadi diyelim doğu hizmeti bitti tusa girdin kazanmak çok zor olsada kazandın diyelim (bir not her 100 askeri doktordan 2 si tusu kazanır.)uzamanlık bitti yine doğuya gelirsin genelde bu görev hakkari sırnak ya da siirtir .Çok nadir olsada bazende bingöl .3 senede burda kalman gerekir.maaşın 4.324 tür.ordan batıya gelirsin yaşın 36 dır.yani ömrün yarısı.Eger gatada okurken sevgilin oldugu anlaşılırsa ilk baş uyarı alırsın ve arkasından okuldan atılırsın aynı tazminatı mutlaka ödersin .sorusu olan arkadaşlara cevap verebilirim.ama şunu kesinlikle unutmayın

Hocam rakip eleme cabası vol 122312514 diyeceğim şaka bir yana ama yazdıklarınızda gerçeklik payı var. Gata benim için bitmiştir bu sayfadan ayrılıyorum saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

Nereye girdin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

quote:

Nereye girdin?

Alıntıları Göster
    Tabiptegmen adilik etme köftehor seni.

Beyler inanmayin kendisi rakip eleme pesinde bana inanmiyorsaniz girin profiline bakin.
    Bi yerde 6.sinifim diyor bi yerde 2.sinifim deyip rakip eliyor. Zaten inanin gatada olsa bu kadar rahat yazamaz. Gir hakkinla kazan ne diye insanlarin hayallerini karaliyosun hakkin var mi buna?

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpKhanate

quote:

Birader şuan ben de tercih dönemindeyim ve gata düşünüyordum beni biraz aydınlatırmısınız?

adam düzenbazın teki inanma profil sayfasında bi son sınıfım diyor bi 2.sınıfım

• quote:

quote:

Nereye girdin?

izmir üni. tıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: KerodethsTurcia

quote:

quote:

adam düzenbazın teki inanma profil sayfasında bi son sınıfım diyor bi 2.sınıfım

Aynen ben de inceledim . Hatta adama yazdım kötülemeye mi çalışıyorsun falan. GATA isteyenler bana ulaşsın yazmış cevap da vermedi. Bu gibi insanlara siber polisler tarafından ceza verilmeli. Ne bileyim 3 yıl hapis ya da 10bin para cezası. Ya da iş Ayyıldıza Redhacke falan kalıyor.

Onu boşver de GATA hakkında bilgisi olan yazabilir mi?

• quote:

quote:

quote:

Nereye girdin?

izmir üni. tıp

izmir üni tıp tam burslu nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebigrambo

quote:

quote:

quote:

Nereye girdin?

izmir üni. tıp

izmir üni tıp tam burslu nasıldır?

burs konusunda iyidir bizim okul , bi kere sınıfta kalırsan bursunu keserler ama yine sınıfı geçince tekrar tam burslu devam edersin

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmehmet

Az önce haberleri okurken rastgele bir şekilde burayı farkettim ve gata tıp fakültesinde okuyan biri olarak dayanamadım ve bir üyelik açtım ve birkaç birşey söylemek istedim ...öncelikle burda yorum yapan hiç bir arkadaş belkide gata tıpın ankaranın hangi semtinde yer aldığını bile bilmiyorsunuz ve birbirinize çamur atıryorsunuz .öncelikle burda kimsenin gataya çamur atmaya yetkisi ve hakkı yoktur.şu bir gerçektir gata eski günlerinde degildir .ama sonuçta gata yine gatadır.okulun kalitesi hocaların kalitesi tabip subay maaşları vb şeylerin düşmüş olması bunu etkiler ama belli bir oranda öncelikle gata hakkında şunları söylemek isterimki gata askeri disipline ayak uydurabilen hayatı boyunca kışlalarda karakollarda askeri hastanelerde yerine göre güneydoğuda operasyonda görev alabilecek bacağı kopmuş eli kopmuş mayına basmış olan eri görünce dimdik ayakta durabilecek insanların yeridir.askeri doktor olmak demek şehidin son nefesini verirken yanında olan ve onu tesseli edecek olan adamdır.burada bakıyorumda hiç biriniz bunlardan bahsetmiyor nasıl para kazanırım hevesine giriyorsunuz şimdi hakkatende gatayı düşünenler için en baştan mülakat serüvenini ve askeri doktorların uzmanlığından emekliliğine kadar olan hayatını bildiğim kadarıyla üst dönemlerimin anlattığı şekilde anlatmaya çalışacağım.

ağustos ayının başında ankarda etlikte bulunan gataya 217 tane aday öğrenci çağırılır.ilk olarak giriş kaydınızı alırlar.ardından fiziksel kontrole çıkarsınız(boy kilo vb.)burayı geçtikten sonra sağlık muanesine alırlar.
    sağlık muanesi 9 ana daldan oluşur.
    1)psikiyatri:burda kişilk bozukluğun olup olmadığına bakarlar piskolojik bir problemin varsa veya buna benzer bir şey varsa elendi diye kaşe basar subay ve seni yollarlar.
    2.)onkoloji burada kanser vb onun gibi tümoral bir bozukluk olmadığını kontrol ediyorlar aynı şekilde bi bozukluk varsa elendi diye kaşe basarlar vede yollarlar.
    3.)göz burada gözünda şaşılık presbitlik astigmat miyop hipermetrop gibi bir göz kusurun olup olmadığını araştırırlar.3 dereceye kadar bozukulukları kabul ederler.ayrıcan kırmızı yeşil renk körlügün veya tam renk körlügü varsa elendi diye kaşe basarlar.ayrıca gözde lazer operasyonu varsa onuda kabul etmezler .haberiniz olsun.
    4.)diş burada dişlerinizi düzgün fırçalayıp fırçalamdığınıza bakarlar buda çok önemli degildir ayrıca dişinizde çürük olmasın onların hepsini dolgu yaptırın bunuda yaptırırken amalgam dolgu olmasına dikkat edin.
    5)noroloji burdada sinir sisteminizde herhangi bir bozukluk olup olmadığına bakarlar.
    6.)ortapedi burdakii uzman bel fıtığı vb.bir hastalığın var mı ona bakarlar.ayrıca bel kayması tırnak batması gibi bir olay varsada elenme nedenidir.haberiniz olsun .
    7)kbb burada işitme testine tabi tutarlar duyma kaybınız varsa bunu oranı %10 ları geçiyorsa elenirsiniz ayrıca bademciğini aldırmış olan arkadaşrın elenme olasılığı yüksektir.endodetif lenf dügümü testini geçemezsiniz haberiniz olsun.
    8)üroloji burda erkek arkadaşlar için söylüyorum varikosel denen bi bela var o sizde mevcutsa elerler haberiniz ola. ayrıca ön takımlarda bir hasar veya testis eksiği varsa yine eleler :D
    9)Gastroenteroloji vallaha arkdaşlar burda ne yaptıklarını tam anlamadım ama burda pek eleme yapmadılar...

NOT:sağlık muanesinde kan testi denen yapı başa beladır kanınızda bir arkaşım yazmış yukarda bilirubin oranı yüksekse ve kan testinde bir anormallik varsa elerler .doktorların size biraz artislik yapma hakkı vardır sakın ola diklenmeyin sonu kötü olur.

geldik spor mülakatına burda sorumlu subayın insafına kalmışsınızdır.eger adam sizi gözüne kestirdiyse barfikse bile kaldırıyor beni kaldırdı 4 tane çektim bi çocuk 3 tane çekti o elendi ben geçtim ayrıca burda duruma göre koşu mekik sınav vede uzun atlama sizi bekler haberiniz olsun kardeşlerim.

evet ve olayın bam telindeyiz sözlü mülakat eger benim torpilim var ben geçerim diyorsanız elendiğinizi görünce bayağı bir üzülürsünüz .burda acayip sorular sizi bekler tabiptegmen kullancısı bir yerde yazmış bir soru o soru doğru soru cidden sordular.

eger bu serüveni atlatırssan tabi burda kısaltarak yazdım sıralamayada dikkat etmedim ama çok önemli degildir sanırım .bizim girdigim sene 221 kişi 4 taensi okul biricisiydi bu arada mülakat serüveninde 110 kişi felan elendi bu arada .burdan sonra yapacaklar daha yeni başlıyor.samsunda sıhhıye er eğitim alayında 15 gün boyunca ananızı ağlatırlar haberiniz olsun sürüne sürüne tüp dirseklerim soyulmuştu benim şahsen ...

bu 15 sonunda 20 küsür arkadaş daha okulu bıraktı ve kayıttan vazgeçti. gelelim okul hayatına okul askeri okul malum disiplini hat safhada devam eder burdada.okulda hafta içi eziyetli geçer hele haftasonu izniniz iptal edildiyse o dahada bir eziyetli geçer haberiniz ola.okulda erkek arkadaşlar için söylüyorum kız felan yok 10 erkeğe 1 kız düşer onlarda genelde çirkin kızlardır.hemşire okulundakilerde bizden önce mezun olduğu için bizle pek takılmazlar.
    gelgelelim mezun oldun okuldan çıktın kıta hizmetine atancan burda 6 aylık bir kamp yaparlar.sonra kurrayı çekersin ve ilk tayın yerine atarlar bu görav yeri genelde doğu olur haberiniz olsun.2 sene boyunca burda görev yaparsın bu sürede tusa girme hakkınız yoktur.bunu unutmayın 2 sene sonunda olurda tusu kazanır ve puanın yeterse 4 sene daha ankardasın hayırlı olsun.4 sene sonuda bir daha doğuyu gezmen gerekir .3 sene daha hizmet mecburiyetin vardır ama genelde askeri hastane olur bu görev .
    maaşlar konusunda benimde tam bir bilgim yoktu ama tabiptegmen diye bi arkadaşım yazmış bende mezun olan bir tanıdığı aradım tabip tegmenin yazdıkları 2012 maaşları ve doğru artık nerden bulduysa.

gel gelelim benim gata yorumuma gatayı girdiğim için pişmanmıyım aslında biraz pişmanım benim arkaşlarım kızlarla gezip piknik tatil yaparken görevdeyiz sürekli kısa saçla dolaşıyoruz.sürekli gömlek kıravat kumaş pantolon sıkıyor insanı.bide bir mesele var ki insanları kesinlikle bu konuda bilgilendirmeyim .gatayı tıp diye yazan arkadaşlar hayal kırıklığına ugrar haberi olsun gatadan subay olursunuz 10 sene mecburi görev yapmanız lazımdır.ailesinin tıp istemesi sonucu bu okulu yazan arkadaşlar eger normal bir tıp fakültesi gelirse bence orayı yazsın ama benim sıralamam 16 bin ben anca gataya girerim diyorsa .burda çok dikkatli davranmalıdır bu arkadaş çünkü okulu okurken bırakan çok oluyor gelip burda okulu bırakıpta 100 milyarın üstünde tazminat ödemektense gidip yarı bursu yada %25 burslu bir fakülteye para vermek daha avantajlı olabilir.burda dikkat edilmesi gerekn nokta bu okulu para için yazan varsa baştan yazmasın çünkü pişman olur.ama subay olup dağda taşta gezmek için yazan varsa yazsın burda sonuna kadar arkasındayım yazsın .
    GATA TIPIN ARTILARI:
    1-gata tıpın sıralaması düşüktür bu sene 17 200 lerle alması tahmin ediliyor.
    2-gatada siyasi bölücü olaylara karışma ihtimalin yoktur.
    3-gatada kızlar vb şeyler vakit harcamaya ne vaktin nede ihtimalin vardır.
    4-gatada sağlam bir vucut ve kondisyona sabit olabilirsin.
    5-gatada istedigin spor dalıyla ilgilenebelirsin.
    6-istediğin gün halısaha maçı yaparsın.
    7-aylık50 tl cep harçlığın vardır
    8-ankara güzel bir kenttir burada yaşamak zevklidir.
    9-orda bir kardeşlik ortamı olur.

GATA TIPIN EKSİLERİ.
    1-Okuması en zor olan tıplardan biridir geçme notu 68 dir.
    2-mezun olunca muadilindeki bir doktora göre maaşın 2000 tl azdır(pratisyen)
    3-mezun oluncan 2 sene pratisyenken 3 senede uzmanken mecburi doğu hizmetin vardır.
    4-okuldan atılınca veya ayırılın 100 milyarın üstünde bir tazminat ödersin
    5-sosyal hayatın 0 gibi bir düzeyde olur.
    6-gataya girmekte çok zordur ayırılmakta çok zordur.
    7-üst dönemden dayak yeme durumunda dikbaşlı biriysen okuldan atılma durumun olabilir.
    8-okuldayken herhangi bir hastalığın çıkarsa okuldan atılmana neden olabilir.
    9-gatada aldığın eğitim diger fakültelere göre hem zor hemde yetersizdir

EGER ŞU HASTALIKLARIN VARSA GATAYI HİÇ YAZMA MÜLAKATLARDA ELENİRSİN BİDA EK TERCİHLERE KALISIN:
    1-ŞEKER
    2-TANSİYON
    3-KALP
    4-KANSER
    5-ASTIM
    6-KOLESTROL
    7-KİREÇLENME
    8-BEL FITIĞI
    9-ÜLSER GASTRİT
    10-DAMAR GENİŞLMESİ
    11-VARİKOSEL
    12-BYK DERECELERDE GÖZ KUSURU

evet arkadaşlar umarım size yardımcı olabilmişimdir gatayı sevebilicek arkadaşlar yazsın .sevemiyecekler yazmasın sonrada pişman olmasın.unutmayınki okulu babanız degil siz okuyacaksınız herkese şimdiden başarılar dilerim sorularınız olursa msj atın eger vaktim olursa cevaplamaya çalışırım(her yere yazıyorum ki burdaki gerçek dürüst insanlar öğrensinde tabiptegmen yalancıtabiptegmen efeonbaşı alpkhanete gibi yalancıların sözüne inanmayın kardeşim)

Son cümleni okuyana kadar helal olsun internette böyle bir yorum yok. Çok sevap işledi diyordumki. Son cümlede tabipteğmen le beraber beni de yalancı diye tanıtmışsın. Kardeşim senin zorun ne efeonbaşını tanımama ama yalancıtabipteğmen tabipteğmenin foyalarını ortaya çıkardı sen neyden bahsediyorsun. Orda adımızı gördün diye biz de mi yalancı olduk. Bir oku bakalım ne yazmışız. Ben bilgi istediğimi yazmışım sen gelmiş burda bana iftira atıyorsun. Ayıptır günahtır ramazandayız. Allah-u Teala yukardan görüyor biraz dikkat edelim lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmehmet

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    aman diyim askeriyeyi yazma üniversite hayatını yaşa sonra iyikide yazmamışım diyeceksin .askeriyeyi seçersen zaten dersler zor bide askeriyedesin hal ve hareketlerine eğlencene düşüncene kısıtlama gelicek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender406

aman diyim askeriyeyi yazma üniversite hayatını yaşa sonra iyikide yazmamışım diyeceksin .askeriyeyi seçersen zaten dersler zor bide askeriyedesin hal ve hareketlerine eğlencene düşüncene kısıtlama gelicek.

Ben bu para olayını anlamadım. Normal bir doktordan daha mı az alıyor askeri doktorlar?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ender406

Ben bu para olayını anlamadım. Normal bir doktordan daha mı az alıyor askeri doktorlar?
    arkadaşlar ben yazıyorum insanlar anlamamakta ısrar ediyor bak büyük harflerle yazıyorum.GATADAN MEZUN OLAN BİR TAPİB DOKTOR MUADİLİNDEKİ(EŞDEĞERİNDEKİ)BİR DOKTORA GÖRE DÜŞÜK MAAŞ ALIRLAR ŞÖYLE ÖRNEK VEREYİM BİR AİLE HEKİMİ 8 MİLYAR MAAŞ ALIRKEN SEN 2.680.LİRA MAAŞ ALIRSIN BUDA BİR YÜZBAŞININ ALDIĞI MAAŞTIR EĞER PARA İÇİN GATA OKUR ÇATIR ÇATIR PARA KAZANIRIM DİYORSAN HATA EDERSİN GATADAN SUBAY OLURSUN EN AZ 10 SENE TSKYA HİZMET ETMEN LAZIM Kİ AYIRILMA HAKKIN OLSUN 10 YILLIK SÜREÇTEYKEN VEYA OKULDAN AYIRILMAK İSTERSEN YÜKLÜ TAZMİNATLAR SENİ BEKLER BU TAZMİNATTA MİLLETİN DEDİĞİ GİBİ 10-20 MİLYAR GİBİ CÜZİ ÜCRETLER DEĞİL 1.SINIFIN 1.DÖNEMİNDEN AYIRILAN BİR ADAM 89 MİLYAR ÖDEDİ.OKULDAN ATILIRSANDA AYNI TAZMİNATI ÖDERSİN .UMARIM MERAK EDEN ARKADAŞLARIMA YARDIMCI OLMUŞUMDUR...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.