Şimdi Ara

Gata Tıp (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
6
Favori
66.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquirreLL -- 2 Temmuz 2015; 20:16:01 >
  • Bence gata mülakatlar ına gitmek bile riskli. Çünkü gata yı yazdın diyelim gittin mülakatlar da elendin diyelim. o zaman tercih listendeki tercihlerde açıkta kontenjanı olan varsa girebiliyorsun yoksa açıkta kalıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasaza

1-Yoğun bir tıp eğitimi almış olmana rağmen yasalar gereği normal subayla bir tutuluyorsun, fakat çalışma saatinden tut verdiğin emeğe kadar subaydan daha çok çalışıyorsun ve iş yapıyorsun.

2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük.

3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun.
    100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun.

4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın.
    "Tabip Hv. Binbaşı" gibi bir ünvan taşımak etkileyici

5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim

Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım.

okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak mı bılmıyorum ama benım arkadas hafta ıcı paso cıkıyor hatta herkes çıkıyor. oyle bişey yokk

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquirreLL -- 2 Temmuz 2015; 19:55:38 >
  • öyle mi? nerede yazıyı bu cümle?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SquirreLL -- 2 Temmuz 2015; 19:57:14 >
  • o zaman çok mantıklıymış. senin başarı sıran kaç?
  • rahatlikla yazabilirmiyiz yani?

• kesinlile evet
  • Ya dostlar biri 15 bin biri 18 bin diyor ösym kılavuzunda gata erkek için 23.300 yazmıyor mu ?
  • gatada mülakatta elenirseniz puanınızın tuttuğu alt tercihe direk yerleştiriliyorsunuz diye biliyorum.kaygılanmayın hedefi olan şansını denesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağımda esnek düz taban var . Acaba sorun olur mu?

• gederet051 G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim herşey için çok sağol.Zahmet olmazsa maaş konusunda da bizi biraz bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

• Ayağımda esnek düz taban var . Acaba sorun olur mu???

• Gata'dan mezun olup askerlikten firar edip nornal dojtor olarak devam etmek mumkun mu?

• askeri disiplin sonrası da sıkıntı ayrılmak çok zor diyorlar
  • Mümküünnnnnnnnnnnnnnnn...

• Albay sivil doktorlarla ayni maaşı aliyoruz dedi

• Dr.Henry Morgan D kullanıcısına yanıt
    kardeşim gözlük numarasında toplam 4 e kadar askeri kurallar müsade ediyor. herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor.
  • Arkadaşım bir uzman çavuşun sözüne itimat etmek bu noktada büyük bir yanlış olur.Zira askeri sağlık camiası içerisinde herhangi bir yerleri yok. 2010 yılından bu yana çıkan yönetmeliklerle doktorlar operasyona çıkartılmıyo yani birlik noktasında geriden destek veriyor. Çok istisnai durumlar dışında operasyonlara katılmaz doktor. O istisnai durumlarda zaten her Türk evladı katılır ;).

Arkadaşlardan maaş meselesini fazlasıyla soran olmuş. Öncelikle söylemliyim ki sadece para için bu işin peşinden gidecek arkadaş varsa tercih etmesin.Sizi zorda bırakmayacak maaşı vardır.Detay verecek olursam an itibariyle maaşlar 4000-8000 arası (uzmanlar yada öğretim görevlilerini saymıyorum) değişmekte diyebilirim. Bölgesine rütbesine kuvvetine göre değişkenlik gösteriyor. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.