Bildirim
Gata Tıp
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hiç mi bilen yok:( -
ben de gata tıp'ı merak ediyorum, okuyanlar varsa anlatabilirmi nasıldır disiplin,eğitim vs ? -
Sıralaman puanın felan kaç açıklar mısın ? -
mf3 15.800
mf4 14200 -
1-Yoğun bir tıp eğitimi almış olmana rağmen yasalar gereği normal subayla bir tutuluyorsun, fakat çalışma saatinden tut verdiğin emeğe kadar subaydan daha çok çalışıyorsun ve iş yapıyorsun.
2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük.
3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun.
100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun.
4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın.
"Tabip Hv. Binbaşı" gibi bir ünvan taşımak etkileyici
5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim
Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım.
-
kardeşim ve eniştem, cerrahpaşa mezunu doktorlar. kısaca söyleyeceğim...
Gata tıptan uzak durun ;) -
GATA Türkiye'de ki en kaliteli tıp eğitimlerinden birisini verir.
TUS sonuçlarına bakarsanız bunu görebelirsiniz, her sene ilk 10a 4-5kişi ile giriyorlar, 2senede bir birinci çıkartıyorlar.
Bir insan doktorluğun parası, maaşı için değil itibarı için GATA yazar.Diğer tıpçılar üstlerine alınmasınlar... -
quote:
Orijinalden alıntı: sariemir06
1-Yoğun bir tıp eğitimi almış olmana rağmen yasalar gereği normal subayla bir tutuluyorsun, fakat çalışma saatinden tut verdiğin emeğe kadar subaydan daha çok çalışıyorsun ve iş yapıyorsun.
2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük.
3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun.
100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun.
4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın.
5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim
Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım.
öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.
edineceğin diğer bilgileri de paylaşırsan çok sevinirim.
bizim aklımızda da çok soru işaretleri var.
bir kaç sene gatada okuyup sonra sivil tıp fakültesine geçmek de pek mümkün olmuyormuş sanırım.
-
hayatınızı mahvetmek istiyorsanız gata tıp idealdir -
ekonomik durumunuz mükemmelse , aileniz çok zenginse , amacınız iyi bir eğitim almaktan ziyade düz sade bir doktor olmaksa ; GATA sizin için çok yanlış bir tercihtir.
GATA da eğitim gören tıp öğrencileri her sene yaz aylarında 1 ay süreyle askeri eğitim görürler ve silah kullanmayı , takıp çıkarmayı , onarımı , atış etmeyi vs. öğrenirler.
mezun olunca teğmen rütbesi alır , bir yıllık harp cerrahisi eğitiminden sonra üsteğmen olursunuz.
kıta hizmeti 2 yıldır.
2 sene sonra TUS sınavlarına girip ihtisas sınavını kazanırsanız 5-6 yıllık bir uzmanlık eğitiminden sonra uzman hekim olursunuz.
uzmanlık eğitimi ya Ankara GATA da ya da istanbul haydarpaşa askeri hastanesinde olmaktadır.
üsteğmen olduktan 3 sene sonra kıdemli üsteğmen.
bundan sonra her 3 senede bir sırasıyla yüzbaşı , kıdemli yüzbaşı ,binbaşı ,kıdemli binbaşı , yarbay , albay , kıdemli albay olursunuz.
askerlikte tabiplerin yükselebileceği en yüksek rütbe tümgeneral rütbesidir.
TUS sınavına girme konusu ise ; uzmanlık ihtiyacına göre her sene o uzmanlık dallarının kontenjanlarına göre olmaktadır.
uzman olduktan sonra kariyerde kalır veyahutta uzman olarak büyük askeri hastanelerde çalışırsınız.
GATA mezunu askeri doktorlar 15 yıl mecburi hizmete tabii tutulurlar ve mecburi hizmet bitmeden Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılamazlar.
mecburi hizmetlerini pratisyenler kıta revirlerinde , uzman hekimler ise askeri hastanelerde yaparlar.
özetle ; ilerde hekim olmak için tıp fakültelerine ister askeri öğrenci , ister sivil olarak girmek istiyorsanız ; öncelikle bu mesleği hiç bir beklentiniz olmadan yürekten sevmeniz gerekmektedir.
eğer sadece para kazanmak istiyorsanız ; hekimlik size uygun bir meslek değildir...
esasen para kazanmak için hekimlik yapılmaz.
çünkü hekimlikte para kazanılamaz.
pazarda çok iyi bir şekilde limon satarsanız aynı parayı yine kazanırsınız.
çok para kazanmanın yolu hekim olmak değildir.
İnşaat mühendisleri , avukatlar , tüccarlar , ihracaatçılar çok daha iyi kazanır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gilrae_N
Merhabalar;
gata tıp hakkında bilgi sahibi olan varsa biraz anlatabilir mi?
mülakatlar, eğitim falan...
acilen bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
http://www.gata.edu.tr/wpcg/askeritpfakueltesi/gatf/gatftanitim-2685.asp bu linkten istediğin bilgileri elde edebilirsin..... -
quote:
Orijinalden alıntı: Hasaza
Maaşlarının düşük olduğu doğru.
Katı bir disiplin yok. Disiplin olarak TSK'nın en "rahat" kurumlarından biri. Zaten sivil ortamla da iç içeler.
Nöbetleri çok olur.(Normal doktorlarınkini bilmiyorum.)
TUS kazanma şansı daha yüksek. Hem GATA'da, hem sivilde uzmanlık yapma şansları var. Diğerlerinden farklı olarak GATA'da yapabilmeleri avantaj.
Zorunlu hizmet 15 yıl. Uzmanlık vs. yaptıkça daha da artıyor. 25 seneden önce emeklilik hakkı elde edemeye debilirsiniz.
5. vs 6. sınıfta ayrılanları YÖK başka bir TIP fakültesine kendisi yerleştiriyor. Bu nedenle ayrılan çok fazla(Tabiki tazminat ödeyerek)...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 21 Temmuz 2012; 6:26:11 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: vipmail123
quote:
Orijinalden alıntı: Hasaza
Maaşlarının düşük olduğu doğru.
Katı bir disiplin yok. Disiplin olarak TSK'nın en "rahat" kurumlarından biri. Zaten sivil ortamla da iç içeler.
Nöbetleri çok olur.(Normal doktorlarınkini bilmiyorum.)
TUS kazanma şansı daha yüksek. Hem GATA'da, hem sivilde uzmanlık yapma şansları var. Diğerlerinden farklı olarak GATA'da yapabilmeleri avantaj.
Zorunlu hizmet 15 yıl. Uzmanlık vs. yaptıkça daha da artıyor. 25 seneden önce emeklilik hakkı elde edemeye debilirsiniz.
5. vs 6. sınıfta ayrılanları YÖK başka bir TIP fakültesine kendisi yerleştiriyor. Bu nedenle ayrılan çok fazla(Tabiki tazminat ödeyerek)...
bu olaydan eminmisin tazminat ne kadar
-
quote:
Orijinalden alıntı: trabzonfalcon
Tabiki. Miktarını tam olarak bilmemekle birlikte 6 yıl için 80.000-120.000TL arası bir miktar olacağını düşünüyorum.
(TIKLAYIN)
-
quote:
Orijinalden alıntı: vipmail123
quote:
Tabiki. Miktarını tam olarak bilmemekle birlikte 6 yıl için 80.000-120.000TL arası bir miktar olacağını düşünüyorum.
(TIKLAYIN)
bu ne be özelede tıp okumuş gibi oluyosun yani işe bak :D bir de gata tıp elemelerde elendin diyelim noluyor açıkta mı kalıyorsun
-
quote:
bu ne be özelede tıp okumuş gibi oluyosun yani işe bak :D bir de gata tıp elemelerde elendin diyelim noluyor açıkta mı kalıyorsun
Öyle birşey olduğunu sanmıyorum. Taban puan belirleyip, ÖSYM yerleştirmesinden bağımsız olarak mülakata çağırmaları gerekir.(Ama yine de araştırın.) -
yok ya tercih yapılıyor bundan eminim öyle askeri sınav tarzında birşey değil yani -
quote:
yok ya tercih yapılıyor bundan eminim öyle askeri sınav tarzında birşey değil yani
quote:
Orijinalden alıntı: (TIKLAYIN)
...Sağlık Muayenesi, Beden Yeterliliği veya Mülakat sınavını kazanamadığı, giriş koşullarına uymadığı, intibak eğitiminin bitiş tarihi olan 30 Eylül 2011 tarihine kadar intibaksızlık nedeniyle veya başka bir sebeple GATA Askeri Tıp Fakültesine kaydı yapılamayan öğrencilerin durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanının tuttuğu bir Yüksek Öğretim Programına yerleştirilirler.
-
......
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekirdek61 -- 2 Ekim 2018; 22:4:37 >
En Beğenilen Yanıtlar

hayatınızı mahvetmek istiyorsanız gata tıp idealdir
![]() |
2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük. 3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun. 100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun. 4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın. "Tabip Hv. Binbaşı" gibi bir ünvan taşımak etkileyici 5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım. |
Benzer içerikler
- türü bakımından diğerlerinden farklıdır
- sınava odaklanmak için ilaç
- kenko saat ayarlama
- nescafe gold zararlı mı
- acl hangi bölüm
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X