Şimdi Ara

Garanti Dönüşü Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dell inspiron 5537 15r notebook bilgisayarım açılmıyordu ve garantiye gönderdim anakartı değiştirip gönderdiler.Bilgisayar güzel çalışıyor fakat ne aygıt yöneticisinde ne de Cpu-z'de asıl ekran kartımı gördüremedim.(gizli aygıtlarda bile görünmüyor)Takmadan göndermiş olabilirler mi?Driverını yüklemeye çalışıyorum yüklüyor ama sadece catalyst control center kuruluyor driverları kurmuyor.Yazlım kaynaklı olabilir mi?Lütfen görenler ve fikri olanlar cevap yazabilir mi?Bugün içerisinde bir sonuç alıp olmazsa hemen geri garantiye göndermem lazım.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 7 Temmuz 2015; 10:55:41 >

• cpu-z programı ile ekran görüntüsü atabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad112

Dell inspiron 5537 15r notebook bilgisayarım açılmıyordu ve garantiye gönderdim anakartı değiştirip gönderdiler.Bilgisayar güzel çalışıyor fakat ne aygıt yöneticisinde ne de Cpu-z'de asıl ekran kartımı gördüremedim.(gizli aygıtlarda bile görünmüyor)Takmadan göndermiş olabilirler mi?Driverını yüklemeye çalışıyorum yüklüyor ama sadece catalyst control center kuruluyor driverları kurmuyor.Yazlım kaynaklı olabilir mi?Lütfen görenler ve fikri olanlar cevap yazabilir mi?Bugün içerisinde bir sonuç alıp olmazsa hemen geri garantiye göndermem lazım.Şimdiden teşekkürler.

Parcalar anakarta lehomli odlugu icin takmama gkbo bir sanslarj yok eger garkli anakart takmadilar ise tabiki öyle biaey olacaginida sanmiyorum driver ile alakali bir sorunun oldugunu dusunuyorim temizden bir firmst ve driverleri denedonizmi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aygıt yöneticisi(gizli aygıtlar açık) ve Cpu-Z görüntüsü.Ek olarak dxdiag görüntüsü.
     Garanti Dönüşü Ekran Kartı Sorunu Garanti Dönüşü Ekran Kartı Sorunu Garanti Dönüşü Ekran Kartı Sorunu

• Format atmayı deneyecektim ama şu an için yanımda ne bir cd ne de usb bellek yok.Her türlü iso dosyası olsa da elimde format atamıyorum.Ekran kartı driverlarını catalyst'i falan hep kaldırıp baştan yükledim yine olmadı.Önce aygıt yöneticisinden inteli otomatik güncelledim.Ardından amd omega 14.12 yüklemeye çalışıyorum sadece control center'ı kuruyor ve eskiden kurulum daha uzun sürüyordu.Şimdi çok kısa sürüyor ve driverı kurduğunu belli eden şeyler(ekranın gidip gelmesi gibi) olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 7 Temmuz 2015; 11:05:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

Dell inspiron 5537 15r notebook bilgisayarım açılmıyordu ve garantiye gönderdim anakartı değiştirip gönderdiler.Bilgisayar güzel çalışıyor fakat ne aygıt yöneticisinde ne de Cpu-z'de asıl ekran kartımı gördüremedim.(gizli aygıtlarda bile görünmüyor)Takmadan göndermiş olabilirler mi?Driverını yüklemeye çalışıyorum yüklüyor ama sadece catalyst control center kuruluyor driverları kurmuyor.Yazlım kaynaklı olabilir mi?Lütfen görenler ve fikri olanlar cevap yazabilir mi?Bugün içerisinde bir sonuç alıp olmazsa hemen geri garantiye göndermem lazım.Şimdiden teşekkürler.

Parcalar anakarta lehomli odlugu icin takmama gkbo bir sanslarj yok eger garkli anakart takmadilar ise tabiki öyle biaey olacaginida sanmiyorum driver ile alakali bir sorunun oldugunu dusunuyorim temizden bir firmst ve driverleri denedonizmi acaba ?

Kardeş sana zahmet bir yardım ediver.Bugün saat 4 civarından önceye kadar halletmem lazım bu işi.Hiç olmazsa tekrar garantiye göndereceğim.

• Yarım saat içerisinde bir format atıp size geri dönüş yapacağım.Olmazsa cevaplarınıza başvuracağım.Cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dell'in sitesine girip ekran kartı sürücülerini oradan indirip kurun. Ayrıca bios'u kurcalayıp harici ekran kartının kapatılıp kapatılmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir.

Bir ihtimal daha var; yeni bilgisayarlarda ekran kartları anakarta lehimli oluyor. Bu herifler üzerinde ayrı kart olmayan alt model bir anakart takmış olabilirler. Bu tam rezillik tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 7 Temmuz 2015; 11:34:42 >
  • quote:

Yarım saat içerisinde bir format atıp size geri dönüş yapacağım.Olmazsa cevaplarınıza başvuracağım.Cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürler.

Temiz bir format ve dell in sitesinden tum driverleri kurup o sekilde deneyin eger olmaz ise baska yollar deniyecegiz formati bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

Yarım saat içerisinde bir format atıp size geri dönüş yapacağım.Olmazsa cevaplarınıza başvuracağım.Cevaplama nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürler.

Temiz bir format ve dell in sitesinden tum driverleri kurup o sekilde deneyin eger olmaz ise baska yollar deniyecegiz formati bekliyorum

İso yazdırma programına dvd'yi gördüremedim.Sadece dvd bulabildim usb bellek bulamadım.Wintobootic ve rufus görmedi.Win7USBdvd download tool ise isoyu kabul etmiyor.
  • Active iso burner ile yazdırıyorum.Aslında daha önce çok kez windows veya ubuntu kurdum ama hiçbir zaman dvd'ye yazdırmadım.İlk defa dvd'ye yazdırıyorum.Usb olsa kısacık bir işi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 7 Temmuz 2015; 11:58:12 >
  • quote:

Active iso burner ile yazdırıyorum.

Program onemsiz yazsin yeter

• >>>
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Dell'in sitesine girip ekran kartı sürücülerini oradan indirip kurun. Ayrıca bios'u kurcalayıp harici ekran kartının kapatılıp kapatılmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir.

Bir ihtimal daha var; yeni bilgisayarlarda ekran kartları anakarta lehimli oluyor. Bu herifler üzerinde ayrı kart olmayan alt model bir anakart takmış olabilirler. Bu tam rezillik tabi.

Bir tanıdığım da alt model anakart takmış olabilirler demişti.Anakart bilgilerine cpu-z ile baksam orijinal olup olmadığını anlayabilir miyim?
    Galiba orijinal. Hatta model numarasını aratıp driverlarını bile buldum. >>http://devid.info/mn/model/101017

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 7 Temmuz 2015; 12:09:28 >

• Yazma işi bitti.Doğru yazıldıysa formatı atıyorum.Teşekkürler her şey için.
  • Daha önceden uefi modunda format atmıştım ve harddiski gpt sistemine çevirmiştim.Boot menüsünde ilk başta DVD'yi görmedi(uefi boottaydı) legacy yaptım ayarlardan.Cd-Dvd'yi seçtim,win 8.1 single language kurulumuna başladım.Kısaca söyleyeyim direkt olarak eskiden sistemin kurulu olduğu bölümü biçimlendirdim.Bu büyük bir hata oldu çünkü dikkat eymemiştim ve windows buraya kurulamaz diyordu.Ayrıntılara baktım gpt olduğu içinmiş.Galiba active iso burnerla yazınca veya dvd ile yazınca uefi format atılmıyor.Bu yazdıklarımı ubuntudan yazıyorum.Windows köklü gitti.Usb bellek bulamadım herhangi bir yerden.Format işi büyük ihtimalle yattı.Usb bellek bulsam bile ubuntuda windows yazan program var mı,varsa uefi için nasıl yazılır bilmiyorum. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 7 Temmuz 2015; 12:45:00 >

• Bir süreliğine(belki birkaç gün belki birkaç hafta) cevap yazamayacağım.Herhangi bir gelişme olursa yazarım.Cevap yazıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim.İyi forumalar.
  • quote:

quote:

Dell'in sitesine girip ekran kartı sürücülerini oradan indirip kurun. Ayrıca bios'u kurcalayıp harici ekran kartının kapatılıp kapatılmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir.

Bir tanıdığım da alt model anakart takmış olabilirler demişti.Anakart bilgilerine cpu-z ile baksam orijinal olup olmadığını anlayabilir miyim?
    Galiba orijinal. Hatta model numarasını aratıp driverlarını bile buldum. >>http://devid.info/mn/model/101017

Malesef mümkün değil. Elbet bir her versiyonun kendine has bir kodu vardır, ama bunları bilmeden hiçbir şey söyleyemeyiz.

En garantisi servise götürüp "Beni şu model ekran kartım vardı, artık yok" demek. Yaptıkları işi temizlesinler.

• quote:

quote:

quote:

Malesef mümkün değil. Elbet bir her versiyonun kendine has bir kodu vardır, ama bunları bilmeden hiçbir şey söyleyemeyiz.

En garantisi servise götürüp "Beni şu model ekran kartım vardı, artık yok" demek. Yaptıkları işi temizlesinler.

Kardeş ekran kartının olmadığından emin olunca göndereceğim.Acaba ubuntuda donanımlara bakmanın bir yolu var mıdır?Cpu-z benzeri bir programla.

• Cpu-g ve i-Nex varmış.Bakınca yazarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.