Şimdi Ara

Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
1
Favori
13.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet aynı sorun bizde de var. yan yana iki ayrı girişi var garajın ikisinde de yazılar var zaten yoldan 4 metre içerde girişi otopark kapıları büyük görmemek anlamamak İMKANSIZ ama arada çıkıyor işte. bazı arkadaşlar direk dikmeyi önermiş ancak otomatik bariyer tarzı olursa olabilir bize o da çok pahalı, çünkü apartmanın önündeki sokak işlek bir sokak ve dörtleri yakarak sinyal vererek otopark kapısına döndüğüm halde arkadan gelenlerin kornası susmuyor, birde yolda durup direkleri sökmeye uğraşırsam vay halime.

    arkadaşlar bu gibi durumlarda polis çağırmayın çünkü sadece 60 küsürlük bir ceza kesiyorlar o kadar aracı çekmiyorlar, yok trafik akışına engel değilmiş falan filan. ama çeken bir yer var, belediye trafik işleri bu tür hatalı park yapan araçları onlar çekiyor. ben izmirde yaşıyorum araştırdım büyükşehir belediyesi trafik işlerinin bir numarası orayı aradığınızda direk çekici geliyor, şartları otopark kapısı olduğu belli olacak önünde park yasak tabelası olacak bunlar oldu mu direk çekiyorlar arabanın sahibi gelsede değişmiyor paşa paşa aracını belediyenin emanet otoparkından alıyor ve bir gün kalsa yaklaşık 450 TL gibi bir meblağ ödüyor(çekici parası otopark parası falan) bence sizde bulunduğunuz yerde belediyenin böyle bir kuruluşu olup olmadığını araştırın. gerçi biz apartman olarak tavır alıyoz geçen hafat sabah 07:30 da bindim arabama yan apartmandan g.zekalı biri park etmiş gittim çaldım zilini ne var bu saatte de kaldırıyon diyo bende bağrındım iki apartmanda ayağa kalktı bizim apartmandan 5 daire yürüdük adamın üstüne gıgı çıkamadı o apartmandan da bir daha kimse koymuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    ah şöyle bir aracın olacak böyle medeniyetten uzak insanların egoistçe park ettiği araçlarını sürükleye sürükleye kendi yolunu açacaksın.
     Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar!


    Bu kesmez

    Bu lazım

     Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 4 Şubat 2010; 13:57:55 >




  • Falakaya yatıracan bu pislikleri
  • Hidrolik mantar bariyer için belediyeden izin almak gerekiyor bildiğiniz üzere.
    Sorun çıkartıyorlar, asfaltı delemezsiniz siz işletme değilsiniz felan diye.

    Biz oraya kendimiz mantar yapalım garajın bir ucundan bir ucuna dediler bizde vallaha olur hatta paramız cebimizde kalır dedik
    Bakalım bekliyoruz
  • Aynı dertten bende muzdaribim. Öküz öküz olduktan sonra tabela değil bütün parkı tabela yapsan nafile genede girişi kapatıyorlar.Sorumluluk ve eğitim olmadıktan sonra gerisi boş.Oto parka şöyle rahat girdiğim azdır.% 70-80 mutlaka bir araba girişi daraltmış veya kapatmıştır.Otopark karşısında lokanta var.Adam bakıyo yer bulamıyor hemen girişe park ediyor.Çorbasını içiyor hemde uzaktan arabasını izliyor.Bir iki değil böyle çok olunca insanda sinir minir kalmıyor.Yakınımıza nüfus müdürlüğü açıldı artık giden gelenin haddi hesabı yok.Sokakta yer bulamayınca işinin kısa süreceğini düşünerek otoparkın giirişini kapatıyorlar.Veya işi olan geliyo park edip gidiyor.Çok uzun süreli park yapmıyorlar en fazla yarım veya bir saat.Ama işlek yer olduğu için biri gidiyor biri geliyor.Trafiği arasam yanlış park eden araba büyük ihtimalle gitmiş olur.O nedenle fotoğraf çekip şikayet etsen acaba dikkate alırlar mı? Bakıyorum giriş kapalı sokatta da bekleyecek yer bulamayınca tur atıp geliyorum.Ama sinirden kuduruyorum.Adam işini yapıyor,yemeğini yiyor senin hakkını gasp ediyor, acısınıda sen çekiyorsun.Park eden arabaya zarar vermeyi pek doğru bulmuyorum ama sürekli sürekli insanın başına gelince de tepen atıyor. İzmir Belediyesin'de hatalı park gibi durumlarla ilgilenen birim var mı acaba?




  • Yapmanız gereken en etkili güzel yolu ilk olarak cama not bırakmak güzel dille yazarsınız bir not insanoğlu ise anlayışla karşılık verir yok insanoğlu değilse devam ederse bir not daha ilk notunuzu hatırlatarak güzel bir dille bir daha not.Gene anlamayorsa ilk iki notun insanoğlu olduğunuz düşünülerek insanca yazıldığını ve bu notun son not olduğunu buna da gereken insanlığı yapmadığında o aracı bıraktığı gibi bulamayacağını hep beraber izleyeceğiz diyerek (Şantaj suçu insanolmayanlara karşı işlenen en güzel suçtur benim için) son uyarı yapılır.
  • Arkadaşlar selam

     Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar!

    kaynak:http://www.automixonline.com/

    Bu ürünü denemiş olan var mı? Bizde otopark girişimize ucuz yollu bir çözüm arıyoruz fakat kimse araçtan inip zincir açmak filan istemiyor. Kollu bariyer için para vermekte istemiyorlar. Bende bu ara çözümü buldum ama dayanıklılığı konusunda şüphem var.




  • Bizde de çok var onlardan..Bir kağıda"bir daha aracını böyle bırakırsan lastikleri şişler gece de olsa uyandırır aracını çektiririm..adam gibi parket"yazıp yanıma aldım..çapraz yada 2-3 aracın önüne paralel çeken 3 aracın camına koydum bu kağıtlardan..Uzun zamandır birşey yok,inşallah ta olmaz..
  • Birbirimize karşı birazcık anlayışlı olsak, çok değil azıcık,minicik anlayış yetecektir.


    Her iki tarafda dayı...

    Ne olacak birbirinize dayılansanız... Ne geçiyor elinize...

    Efendi olmak varken...



    Tamam garaj önüne park etmek uygun değil. Bu yanlış... Ama benzer yanlışları hepiniz hepimiz yapıyoruz.
    Varmı aranızda ben asla yanlış yapmam diyebilen... Oysa anlayışlı olsak iş çözülecek...

    Park edecek yer ararken karşımızdaki insanı düşünsek, onun çıkabilceğini düşünüp garajıının önünü kapamasak. Veya çok zor durumda kaldınız, başka çareniz yok içeriğinde özür cümlesi bulunan, telefonumuzu yazdığınız kart bıraksak,çaldırın ben hemen gelirim desek... Gelince durumu anlatıp tekrar özür dilesek...

    Ne kaybederiz...



    Ben şöyle yaparım, böyle yaparım diyerek dayılanmaya ne gerek var...

    İnsanlar konuşarak anlaşır, hırlaşarak değil...


    Ama insanca park edemeyene elbet kızarsınız, ama onun seviyesine inmek gibi davranış gösterirseniz yine yanlış yaparsınız. Siz insansınız, bırakınız o hayvan olarak kalsın. Siz insanlığınızı bozmayınız... Yoksa sizinde farkınız kalmaz ondan...






    Bakın yaşadığım bir olayı anlatayım. Kızılay bilirsiniz trafik problemi,park problemi açısından çok kötüdür. Kızılayda insanlar çoğu kez birbirilerinin önüne park etmek zorunda kalıyorlar ve kartlarını bırakıyorlar.

    Sabah gidince aracımı boş yer varsa parkediyorum. Akşam dönerken önünde başka araç oluyor ve genelde kartı bulunuyor. Adama telefon ediyorum gelip aracını çekiyor. Bazen ben yer bulamayınca kartımı bırakıyorum, bir başka aracın önüne çekiyorum mecburen...



    Akşama doğru büromda otururken cebim çaldı, aracımı çekmemi rica etti. İndim, adamdan özür diledim, aracıma doğru yöneldim. Tam o sırada adam bana çok ağır küfür etti. Adama doğru yöneldim. Çok sinirlenmiştim, kendimi tuttum. Adam biraz yaşlıca idi. Aynen şunu dedim, ''- bakınız ben sizden özür diledim efendice, siz bana küfür ettiniz. Siz benim babam yaşındasınız, size bu yüzden hürmetim var, küfür yakıştımı şimdi... Şimdi bu yüzden kavga etmeye değermi? '' Bu sözleri söyledikten sonra aracımı çektim. Neyse, adam bastı gitti. Yarımsaat sonra telefonum çaldı, arayan bana küfür eden o yaşlı adamdı... Benden özür diledi, bazı özel sorunları olduğunu, moralinin bozuk olduğunu söyledi. Bende problem değil, canınız sağolsun dedim kapadım telefonu.

    Demekki adamcağız söylediklerimden alındı, utandı...


    Bu ülkede herkes kaba,herkes dayı... Efendilik yok, özür dilemek yok, anlayış hiç yok...

    Utanıyorum insanlarımızdan...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sevgili set;

    Eşim hamileydi ve doktora randevumuz vardı..Önümüze parkeden araç yüzünden kış günü soğukta tam yarım saat aracın sahibinin gelmesini bekledik..Araç benimkine paralel olarak tam önüne bırakıp gitmiş..Sinirlenmemek,kızmamak elde değil..Benim aracın yanında 3 araçlık yer var üstelik,oraya girmek varken bu düşüncesizlik neden?Bu durumda eminim kim olsa aracın sahibinin 2-3 kemiğini kırmayı aklından geçirir..Ben her zaman araç parkederken sağımdakini solumdakini önümdekini ve arkamdakini düşünürüm.Bunu düşünmemek için akıl kavramının olmaması gerekiyor zaten..
  • Bu işin çözümü çok basittir.

    1- Çok mecbur kalmadıkça garaj önüne park etmeyeceksin.
    2- Çok mecbur kalırsan aracın görünen bir yerine cep telefonunu bırakıp, en kısa sürede işini halledip aracını çekeceksin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _crash_

    Bu işin çözümü çok basittir.

    1- Çok mecbur kalmadıkça garaj önüne park etmeyeceksin.
    2- Çok mecbur kalırsan aracın görünen bir yerine cep telefonunu bırakıp, en kısa sürede işini halledip aracını çekeceksin.



    Bu konuya çok yazdım ama bu konuda benden şanssızı yoktursanırım,cep telefonu deyince aklıma geldi Keçiören de halamların garajına çekmiştim aracı,eve gitmek üzere çıktım ve tam garaj kapısının önüne bir aracın parkettiğini gördüm,ön camına kocaman bir karton kağıtla kocaman cep numarasını yazmış..Buna çok güldüm o zaman,adam hususi yanında taşıyor olmalı,koca cadde dururken tam garaj kapısına bırakması da enteresan,sanki adamda hobi olmuş..Aradım abimi,gayet sakin bir konuşma oldu tabii,tamam hemen geliyorum dedi kendileri..Ama inanın ben tam 45 dakika bekledim o abimi..Ben bu zaman da bilen bilir keçiören den sincana gelirdim..İşin varsa neden numara bırakıyorsun yada neden hemen geliyorum diyorsun..Böyleleri de var..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    Sevgili set;

    Eşim hamileydi ve doktora randevumuz vardı..Önümüze parkeden araç yüzünden kış günü soğukta tam yarım saat aracın sahibinin gelmesini bekledik..Araç benimkine paralel olarak tam önüne bırakıp gitmiş..Sinirlenmemek,kızmamak elde değil..Benim aracın yanında 3 araçlık yer var üstelik,oraya girmek varken bu düşüncesizlik neden?Bu durumda eminim kim olsa aracın sahibinin 2-3 kemiğini kırmayı aklından geçirir..Ben her zaman araç parkederken sağımdakini solumdakini önümdekini ve arkamdakini düşünürüm.Bunu düşünmemek için akıl kavramının olmaması gerekiyor zaten..



    O durumda park eden kişi yakınlarda değilse,kartını bırakmamış ise,başka park yerleri varken sizin önünüze koymuşsa zaten bu kişiden insanlık bekleyemessiniz. Evet bende koyarım aracımı,ama ben pencereden bakınca aşağıdaki aracımı görüyorum,aracımın yanına gelmem iki dakika... Notumu bırakıyorum,cevapsız atmanız yeterlidir diyorum. Ama başka yer yoksa,mecbursam bunu yapıyorum. Hatta kapıcı o an orda ise anahtarımı ona veriririm,araç çıkarsa çekersin derim. Oraya park eden araçlar bunu bilirler, birbirlerine anlayış gösterirler. Kimse aracını bırakıp uzağa gitmez, cep telefonunu bırakmamazlık etmez.

    Öyle bişey banada denk gelmişti, tam 45-50 dakika adamı beklemiştim aracımın içinde... Meğerse herif metroya binip ulusa gitmiş aracını benim aracımın önüne bırakarak. E yuh yani... Üstelik adam geldiğinde benden özür dahi dilemedi, bişey olmamış gibi aracına bindi gitti. Buyurunuz bakalım!

    Mesela gece garaj önü asla kapatılmaz. Azıcık insanlığı olan yapmaz. Gündüz çok mecbur kalır iseniz aracınızın yakınlarında olmak kaydı ile telefonunuzu bırakır, gelince efendice özür dilersiniz.

    Bazı arkadaşların önerdiği gibi garaj önüne demir koyamıyorsunuz, belediye izin vermiyor... Kaldırıma bişey yapamassınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Tabi yola veya kaldırıma direk vs. dikmek yasak...

    Biz artık içeri veya yerimize bırakan biri var ise önüne bırakıp gidiyoruz hatta tercihen evi tamamen terkedip birkaç saat sonra geliyoruz...Genelde içerde mahsur kalan yabancılar çıldırmış oluyor...

    Tabi kavga riski var, ama yapacak birşey bırakmıyorlar insana...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _crash_

    Bu işin çözümü çok basittir.

    1- Çok mecbur kalmadıkça garaj önüne park etmeyeceksin.
    2- Çok mecbur kalırsan aracın görünen bir yerine cep telefonunu bırakıp, en kısa sürede işini halledip aracını çekeceksin.



    Çok mecburu falan olamaz. Hiç kimsenin bu saygısızlığı veya sorumsuzluğu yapmaya hakkı yok.
  • Başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter. Bu kadar fazla uzatmaya gerek yok
  • Merhabalar.. Sille esentepe de oturukorum. (Konya) Evimin karşısında bir başhekim yardımcısı oturuyor.. Başhekim yardımcısı olunca kendini sanırım bi ..... sanıyor.. İnsanlıktan nasibini almamış, gerizekalının biri. KEndi evinin önünde garajı olmasına rağmen arabasını gelip benim kapımın önüne koyuyor. Önceleri buna ses etmiyordum, fakat geçen akşam saat 11 de eve geldim. Evimin önüne öyle bir parketmiş ki, ne önüne araba sığıyor ne arkasına.. Az geri koysa yada az ileri bıraksa bende parkedeceğim. KApısını çaldım ve gayet kibar bir şekilde, komşum iyi akşamlar sana zahmet arabanı ya az ileri yada az geri alırmısın bende parkedebileyim dedim.. CEvap olarak "pijamalrımı giydim inemem" dedi.. Böyle söyleyince bende giyinde gel o zaman dedim.. Ben bilerek öyle parkediyorum dedi.. O zaman birdaha kapımın önünde görmeyeyim arabanı dedim, oda polis çağır kardeşim ben ehliyeti parayla aldım böyle parkederim dedi.. Hasılı kelam bağrıştık gece vakti.. Dayanamadım İn lan aşağı gelde delikanlı gibi yanımda konuş, gelde burada bi konuşalım senle bakayım" dedim tabi inemedi ödlek.. İnseydi kavga kesindi zaten.. Polisle görüştüm, giriş kapını garaj kapısı olarak çevir arabasını çekelim dediler. Şimdi bahçe duvarımın bir kısmını yıktırıp garaj girişine çeviriyorum.. Sırf onun arabasını çektirmek için.. İnsanlar konuşa konuşa demişler, ama bunu insanlar için söylemişler..




  • bu dertten muzdarip herkese selamlar...

    aynı problemi ben de fazlasıyla yaşıyorum.

    şehir içinde ve dar bir sokakta oturuyorum. (istanbul)
    evimin altında tek arabalık bir garaj var. ancak ben o garajı neredeyse hiç kullanamıyorum. her Allah'ın günü ayrı bir mevzu. çoğu zaman da bulamıyorum tabi araç sahibini. henüz öyle çok sert bir kavgaya girişmedim ama bugun itibariyle şalterler tamamen atmış vaziyette.

    olayı anlatayım: ben aracımla evime geldim. bir de baktım ki kadının biri arabasını tam da benim garajın önüne park ediyor. dedim: orası garaj görmüyor musunuz? bir levha asmışım park yapılmaz diye. kadın ne dese beyenirsiniz: "senin öyle bir hakkın yok kardeşim.. burası devletin sokağı. ben her türlü çekerim arabamı bu sokağa. senin belediyeye ayrı bir para ödemen lazım garaj için. ödüyor musun? göster bakalım makbuzunu..."

    ölür müsün öldürür müsün... ben gene insanlık yaptım, alttan aldım. sakin konuştum... kadın arabasını çekti, ben içeri girdim ve tekrar geldi benim garajımın önüne çekti gözümün önünde. sinirle vurdum kapıyı çıktım evime. yoksa oracıkta yapışacaktım boğazına.

    şimdi size soruyorum a dostlar: benim evimin tapusunda "garaj" görünüyor. garaj kapısının önüne gerekli levhayı da asmışım. şimdi benim tekrardan gidip belediyeden bir izin falan mı almam lazım bu garajı kullanabilmek için? ya da bu garajın ayrı bir vergisi falan mı vardır? cidden bilgim yok bu konuda. karı o kadar emin konuştu ki :D benim de içime kurt düştü :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun

    Ben direkt vuruyorum. Ya da 2 arabalık yere tek araba bırakırsa, yine vuruyorum. Hatta o şekilde karşı apartmandaki Passat'lı komşuyu yıldırdım ve artık bizim evin önüne çekmiyor.
    _____
    .........\
    ..........\___________

    şeklindeki yere aracını ortalayarak bırakıyordu. yarım üçgen kısmındaki yere çıkıp aracın üzerine inmek suretiyle vura vura yıldırdım.
    ön plakalığını tamamen kırınca vazgeçti bu sevdadan. aynı apartmanda oturan bir başka dallamanın 206'sı var. o da sürekli absürt yerlere çeker. ya kaldırıma çıkar ya da garajın önüne geçer. onun da aynalarını ters çevirip sileceklerini kaldırıyorum. bütün gün durduğu için ancak geceleyin sıkıştırabiliyorum.

    Ama senin yerinde olsam çektirmeye çalışırdım aracı. Sonuçta garaj sizin özel mülkünüz ve girişini kapatamaz. Trafik zabıtasını çağırın, polisini değil.


    Çakalın , serserinin önde gidenisin yani . Aferin devam et




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.