Şimdi Ara

Garaj kapısı önüne parkeden insan dışı varlıklar! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
13.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En son mesajımı attıktan 30 dakika sonra geldi adam yani 16.00 gibi.

    Hemen indim aşşağı, adam eline almış ceza makbuzunu öyle etrafa bakıyor acaba kim şikayet etti diye.
    Hiç bakma hocam cezayı ben yazdırdım, burası garaj kapısı aracını bırakıp gitmişsin 3 saattirde yoksun benim acil bir işim olsa ne olacak hastam olsa ne olacak arabana mı zarar vereyim dedim.

    Adam üstüme yürüdü! Hem suçlu hem güçlü, ceza makbuzunu aldı yırttı attı ödemiyorum lan ceza meza dedi.
    İyi dedim ödeme plakada senin ismin var fotoğraflarıda var dedim.

    Madem garaj kapının önüne birşeyler koysana kardeşim bizde parketmeyiz dedi.
    Güldüm, bak dedim abi garaj kapısını siyaha boyadık üstünede bembeyaz kocoman yazıyla garaj kullanılmaktadır, aracınızı park etmeyin çektirilir yazdırdık dedim.

    Burası devletin yolu istediğim yere koyarım felan filan gevemeleye başladı, he dedim polisde babasının hayrına yazdı cezayı polis devletin değil özel mi ki devletin yolu olduğu halde sana ceza yazdı dedim.

    Öyle sustu, bindi arabasına bastı gitti.

    Adam neredeyse dövecek yahu nasıl bağırıyor mahallede.

    Bu manta bariyeride araştırdım arkadaşlar çoook pahalı.
    Tanesi bile 4.000 - 5.000 TL civarlarında.

    Bugun yöneticiyle yukarıdaki arkadaşın çizdiği olayı konuştum.
    Mantıklı dedi, hemen garajı kullananlarla konuşalım yaptıralım dedi.

    Valla çok iyi olacak artık garajın önüne park derdi olmayacak.
    İnşallahta bu sefer dikine girmezler




  • tam damardan bir konu olmuş.. siz gene iyi otoparkın önünde 1 arabalık yer var da parketmiş adama bunca lafı ediyorsunuz ki az bile yapıyorsunuz ben olsam o arabayı bi şekilde ne yapar eder aldırırım gerekirse demir korumalı bir 4x4 le yandan ite ite çıkarırırım

    birde bunu dinleyin, sitenin ortak parkında park ediyorum sitenin tam ortasında geniş bi park yeri var evlerin önünden ayrı " kılım ya " direk oraya koyuyorum, adam gece 2 de geliyor arabamın arkasına koyuyor arabasını, gidiyor... bi geliyorum sabah arabanın çıkma ihtimali anca alttan ışınla havalanırsa, çıldırdım artık sileceklerimi kaldırmadım notlarmı yazmadım. Ve ne oldu? birgün damarım attı arabada bekledim gece 12 den 1 bucuga kadar bi baktım amcam geldi jeepini çekti gene arabanın arkasına, bi çalıştırdım farları yaktım adam tırstı indim başladım ağzıma geleni sölemeye, bide demezmi o görgüsüz sileceklerimi kaldıran senmisin? şimdi burada sarf edemeyeceğim laflar ettim bir güzel payını da verdim bi daha da çekmez oldu, oturduğu ev tam da o parka bakıyormuş karısıda camdan bana bağırıyor sağolsun... geçen gittim 20 dakkalık işim vardı dedim napsam napsam adamın arabasının tam önüne aynı şekilde çektim gittim inadına diilmi? kadında sensör var direk cama çıktı başladı bağırmaya dedi geliyorum bekle, dedim bekliyorum gelmezsen oraya hurda araba çekicem senelerce durucak. hala da kavgalarımız devam etmekte yakında karakoldan mobile olarak yazıcam gibime geliyor ben bu aileye birşeyler yapıcam ama




  • Aman hocam bulaşma.
    Yok yere başın ağrır ne gerek var.

    Ben genelde böyle durumlarda park etmek zorunda kaldığım zaman cama kesin bir not yazarım.
    "Kuafördeyim hemen döneceğim, XXX bu numaradan bana ulaşabilirsiniz" diye.

    Geçen gün adam aradı, yine kuafördeydim. Hemen traşı yarıda bıraktım aracın yanına gittim, hocam kusura bakmayın parkedicek yer yoktu buraya koymak zorunda kaldım diye. Kardeş, sen yine not ve numaranı bırakmışsın bak aradım hemen geldin başkaları onuda yapmıyor bırakıp gidiyor, ben çıkartayım arabamı sen yine koy buraya dedi.

    Bakın tatlı dil ne kadar güzel birşey, çok zor olmasa gerek aracın camına bir not bırakmak.
    Herkesin aracında boş bir kağıt ve kalem muhakkah vardır.

    Lütfen böyle durumlarda aracınızın görünür yerine not bırakın.
    Olur ya birisinin acil bi hastası olur arabasını çıkartması gerekir, Allah göstermesin sebep olursunuz.




  • yok ben site boş olduğu bir an inadına koydum belki işi olurda çıkamamak nasıl bir duygu anlar diye. Eşi çıkıp bağırınca dedim ben 20 dk lığına koydum senin kocan 20 saat koyuyor bizim alnımızda kerizmi yazıyor? birşeyde yapamıyorlar arabaya yerse.. 2 arabalarıda aynı park yerinde.. bağrışıp duruyoruz bakalım.

    Yoksa ben başkasının arabasının arkasına hayatta park etmem, yan komşumuz var aynı sitede tanışırız görüşürüz onun arabasının arkasına 1 gün koymak zorunda kaldım yoksa sitenin dışına yola park edicektim onda bile not bıraktım + geceleri oturdugum için sürekli kontrol ettim adam çıkmak zorunda kalsa ben ondan önce koşucam. İnsanlık işte, bazıları var koyup gider babasının park yeriymiş gibi...

    hep hayalimdir evimin özel parkı olması şehir içinden de uzak olucak, kısmet artık.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B o S c H

    Aynı durum bizimde başımızda. Karşı komşu (kiracı) inatla bizim garajın önüne aracı park ediyor. Çek dediğimizde de trip yapıyordu. Az önce babam çekin birazdan araba gelecek demiş kadın (ömrümde böyle bir kadın görmedim mahallede kavga etmediği bir canlı kalmadı) sinirleniyorum bu araba işine demiş. Hem şuçlu hemde ettiği lafa bak. Babamda bağırmış ne sinirleniyorsun diye. Kadın hemen kaçmış içeri. Ondan sonra adam arabayı çekti ve şuan araba etraflarda gözükmüyor. Zaten kafaya koydum bir daha trip yaparsa dövecem itin dölünü. Hem şuçlu hem güçlü. Hem arabayı garaj önüne koyuyor hemde çek dediğimizde artistlik yapıyorlar. S*** onların artistliğini

    Polisi arasam ne yaparlar bunlara ?


    Araç garajın önündeyken polise ara plakayı ver daha sonra polis zaten olay yerine gelir.
    Durumu izah et.
    62 TL bedeli olan ceza makbuzunu sileceğine koyuversin
    Hergün 62 TL ödemek istemiyorsa bir daha oraya aracını koymayacağına emin olabilirsin




  • Aslında şu park ceza olayını çok yönlü yapsalar, kaldırım kenarına 62 kessin adamların girişine koyana 162 kessin Ah ah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roy

    yok ben site boş olduğu bir an inadına koydum belki işi olurda çıkamamak nasıl bir duygu anlar diye. Eşi çıkıp bağırınca dedim ben 20 dk lığına koydum senin kocan 20 saat koyuyor bizim alnımızda kerizmi yazıyor? birşeyde yapamıyorlar arabaya yerse.. 2 arabalarıda aynı park yerinde.. bağrışıp duruyoruz bakalım.

    Yoksa ben başkasının arabasının arkasına hayatta park etmem, yan komşumuz var aynı sitede tanışırız görüşürüz onun arabasının arkasına 1 gün koymak zorunda kaldım yoksa sitenin dışına yola park edicektim onda bile not bıraktım + geceleri oturdugum için sürekli kontrol ettim adam çıkmak zorunda kalsa ben ondan önce koşucam. İnsanlık işte, bazıları var koyup gider babasının park yeriymiş gibi...

    hep hayalimdir evimin özel parkı olması şehir içinden de uzak olucak, kısmet artık.



    Değil mi?

    Düğmeye bastığında garajın kapısı açılacak, bastığında kapanacak.
    Evin sadece sana ait olacak.
    Önünde bahçesi, arkasında havuzu.
    Bahçede domateslerin biberlerin, kenarda sevimli bir köpeğin.
    Teeeeeeeeyyyyy..




  • gece gece iyi fantezi yaptım walla tamda öyle bir olay hayal ediyordum garaja giricen içerden kapı açılıcak eve geçicen falan fıstık hayal etmeside güzel ya olsun kısmet diyelim teselli edelim kendimizi.
  • Bir de benim anlamadigim su oldu polis neden cekemiyor. Normalde polisin yolu engelleyen araci cekmesi lazim. Gel gor ki polisimiz serit cizgisi olmayan nerdeyse 4 serit genisliginde pazar gunu in cin top oynayan bir yoldan araba cekiyor. 8 arac otoparktan cikamiyor biz cekemeyiz.
  • Bende de farkli bir dert var. Oturdugumuz sokak dik bir yokus ve park etmesi baya zor 2-3 ayda ancak alismistim. 3 apartmanin garaji var ve apartman sakinlerinin cogu bu garajlarini kullanmayip araclarini yokusa park ediyorlar ve cogu zaman yer bulamayip birkac sokak oteye birakiyorum aracimi.
    Gecenlerde bir gece yer bulamadim ve karsi apartmanin bombos! garajina biraktim, o anda o apartmanin tum araclari da yokusta tespih gibi dizilmisler. Tam aracimi kilitledim evin onundeyim ki araci yokusta olan bir beyefendi ne isi var senin aracinin burada diye bogurdu. Dedim beyefendi apartmanda kimse kullanmiyor siz de dahil, boyle olunca bize de yer kalmiyor, isterseniz siz garaja girin ben de yerinize cekeyim. Senin keyfine gore mi is yapacagim ben falan diye cikisti ben hala kibar davraninca sovdu medeniyetsiz insan ve polis cagirdi.
    Gelen polis basta kizdi sebepsiz yere vaktimizi caldiniz dedi, sonra olayi iki taraftan da dinleyince beni garajdan cikartip adami garaja sokturdu problem cozuldu. Hala arada bir birakiyorum oraya kimse ses etmiyor, zaten 17 senedir ayni mahallede oturuyoruz bu pala amca harici herkes beni sever:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genelde bizim dükkanın önünde de boş yer olmaz. İki bina sağımızdaki apartmanın garajı var. Tahmin edebileceğiniz gibi sürekli araç bırakıp gidiyorlar. Onlar bırakmasın diye ben bırakıyorum yer olmadığında. Garaj sahibi de çıkacağı zaman sesleniyor, yol veriyorum, tekrar aynı yere bırakıyorum. O memnun, ben memnun.
  • boydan boya anahtarla ciz abi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Bugun yöneticiyle yukarıdaki arkadaşın çizdiği olayı konuştum.
    Mantıklı dedi, hemen garajı kullananlarla konuşalım yaptıralım dedi.

    Valla çok iyi olacak artık garajın önüne park derdi olmayacak.
    İnşallahta bu sefer dikine girmezler

    Yukarıda fikiri sunan arkadaş misal 2 direk göstermiş ya;siz de 2 yerine 3 ya da 4 adet koyun;sık aralıklı olsun.Sizin ve diğer kullanıcılar için daha rahat olur.He 3-4 tanesini sırayla indirip-sökmek ya da çıkartıp-takıp-kilitlemek zaman alır ama şu an için en uygun ve ekonomik çözüm bu çıktı.
  • Arkadaşlar bendede ayrı bir dert var apartmanın önünde araç koyulacak boş bir alan var apartmanın önü meyilli.İki komşumuz emekli olduğu için arabayı hiç kullanmıyor diyebilirim.Onun için onlar uç noktalara koyuyorlar.Bende en son geldiğim için hep alanın en ortasına koyuyorum.Çıkacağım zamanda emekli komşularımızın arabalarının arasından geçip arabayı çıkartırım geçen hafta bir işim oldu ve amcamın arabasını almam gerekti arabada tam ortada duruyor.Üst kattaki insanımsı (insanımsı:insana benzeyen ama insan olmayan homosaphiens) o iki aracın muntazam durduğu yerin ortasına durmuş ve tamamen çıkma yolunu kapatmış.Yengem zile basıyor ve arabalarını çekmelerini istiyor.(Ben bu sırada arabadayım)O da diyafon dan "en son ben çekmedim kim çekdiyse o çıksın ben çıkmam" deyip böğürüyor.Yengem bana bunu söyleyince kan beynime sıçradı."şunun ziline basayım arabasını çeksin yoksa ben vura vura çıkarırım" dedim.Apartmanın önü rampa.Yengem zor durdurdu."Değmez insan deyilmiş" dedi.Ben insanlık bende kalsın bir şey demeyeyim diyorum, yine arabasını oraya koyuyor.Bir gün çok pis dalacam ama kendimi zor tutuyorum.Aklı sıra bana artislik yapıyor.Bu sırada babam kalp hastası ve 3 defa anjüyo oldu.Yani risk altında her an ne olacağı belli değil.




  • Şöyle birşey de işiniz görür diyeceğim.
    Ama yere montajı yapılıyor mu bilmiyorum.
    HEralde yapılıyordur.

    Praratik ve ucuz.

    http://www.sahibinden.com/park_bariyer_uzaktan_kumandali_otopark_bariyer_sistemleri-88WQQaXQQ15273406WQQpXQQdisplayitem?
  • Garajın önündeki arabaya zarar vermek pek mantıklı değil..Adam arabasını alıp gider ama sizin ev hep orada duracaktır.. Garaj önüne üstteki gibi bir çözüm düşünülebilir..
  • Arbanin arkasina sokulebilir bi tampon takmayi dusunuyorum.Takip carpicam geri geri gelip
  • Kimsenin arabasını falan çizemez sileceğini kıramazsınız. Adam gelip sizin kapınıza parketti diye adamın malına zarar veremezsiniz. Benim arabamı çizecek adamı çizer, ibreti alem olsun diye elektrik direğine asarım. Denemek isteyen varsa Pmden adresi vereyim gelsin çizsin. Siz zaten hep düzenli yerlere parkediyorsunuz, hiç işiniz olmuyor değil mi? Hiç yarım saat işim var deyip 2 saat uğraşmadınız. Siz zaten hiç ters yöne de girmezsiniz kesin. Tek suçlu yanlış park yapan adam zaten. Bir sürü insani yol varken kimse kimsenin malına zarar veremez. İnsanlar o arabaları ne zorluklarla alıyorlar. Adam kredi borcuyla araba alıyor sen yok silecek kıracaksın, yok üzerine ben çizmedim yazacaksın. Bizim yaşadığımız yerde cezası ağırdır. Tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gavurdağlı

    Arkadaşlar bendede ayrı bir dert var apartmanın önünde araç koyulacak boş bir alan var apartmanın önü meyilli.İki komşumuz emekli olduğu için arabayı hiç kullanmıyor diyebilirim.Onun için onlar uç noktalara koyuyorlar.Bende en son geldiğim için hep alanın en ortasına koyuyorum.Çıkacağım zamanda emekli komşularımızın arabalarının arasından geçip arabayı çıkartırım geçen hafta bir işim oldu ve amcamın arabasını almam gerekti arabada tam ortada duruyor.Üst kattaki insanımsı (insanımsı:insana benzeyen ama insan olmayan homosaphiens) o iki aracın muntazam durduğu yerin ortasına durmuş ve tamamen çıkma yolunu kapatmış.Yengem zile basıyor ve arabalarını çekmelerini istiyor.(Ben bu sırada arabadayım)O da diyafon dan "en son ben çekmedim kim çekdiyse o çıksın ben çıkmam" deyip böğürüyor.Yengem bana bunu söyleyince kan beynime sıçradı."şunun ziline basayım arabasını çeksin yoksa ben vura vura çıkarırım" dedim.Apartmanın önü rampa.Yengem zor durdurdu."Değmez insan deyilmiş" dedi.Ben insanlık bende kalsın bir şey demeyeyim diyorum, yine arabasını oraya koyuyor.Bir gün çok pis dalacam ama kendimi zor tutuyorum.Aklı sıra bana artislik yapıyor.Bu sırada babam kalp hastası ve 3 defa anjüyo oldu.Yani risk altında her an ne olacağı belli değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: S Line

    Benim başıma gelse aracın tüm lastiklerini bir bıçak ile patlatırım. Adam aracını çekmemekte ısrar ediyosa önce antenini kırarım, sonrada dikiz aynalarını sökerim.

    Bence tam tersini yapsan daha bir kadameli olur.Önce anteni kır,sonra dikiz en son da tüm lastikler

    Neyse konuya dönelim,benim de başıma öyle birşey gelse sinirden tekmelerim aracı heralde(önemli işler olabilir:şuyun vardır,buyun vardır,sınavın vardır,toplantın vardır)...Öfkeyle kalkan zararla oturur'un düşünülemediği anlar var..Ben aracımın rahat çıkmasını engelleyecek şekilde parkedenlere bile bir hayli sinir oluyorken,Allah'tan ayrı bir park alanımız yok
    Not:bu kadar sinir birikimi tabiki uyardıktan sonra hala yapıyorsa,saksıyı v.s kaldırıyorsa içindir..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.